Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Sziasztok! Kérlek segítsetek eligazodnom ebben a témában.
Nemrég utána néztem a neten, hogy a különféle problémáimnak mi lehet az oka, és a Candidánál kötöttem ki. Tegnap megcsináltam a tesztet és pozitív lett.
Beleolvasva itt pár hozzászólsába viszont elbizonytalanodtam. Még nem kezdtem semmiféle kezelést, mert épp azt keresgélem, hogy mit tegyek.
Én már lassan 2 éve fogyókúrázom és így adtam le majd' 30 kilót. Itt azt írtátok, hogy aki Candidás, az eleve sovány kell hogy legyen, és a kezelés után hízik. Na ebbe a kategóriába én nem illek,mert amint elkezdenék úgy enni, ahogy más, én már híznék. A diétát majdnem alapjáraton is tartom, pár dolgot kivéve, pl. tejtermékek sajtok. Ezekről nagyon nehéz lemondanom. Kenyeret szinte egyáltalán nem eszek semmi fajtát, és édességet is ritkán, tehát ezt nem lenne gond kiiktatni. Viszont azt nem láttam eddig, hogy ha elkezdem is a diétát, a tejet pl. Szója vagy hasonló "tejjel" ki lehet-e váltani?
Illetve a sima drogériában kapható Grapefruit csepp megfelel-e a gomba írtására? Mert az van itthon, csak még nem kezdtem neki. Illetve mit tudtok nekem még minderre mondani? Esetleg ha hosszú, akkor priviben külön megköszönöm!
Előre is köszi!
Igazából felhívtam Cszsukát és elmondtam neki amit leírtál. Az a gond, hogy ezekből még nem igazán tudjuk, hogy milyen diétát csináltatok valójában. Mert nekem az a véleményem, hogy a diétával lehet valami gond ha ilyen arányú fogyással jár, és az állapota nem javult. Szerintem ezen kellene változtatni, de nem láttom hogy milyen terápiát követettek. Zsu megigérte, hogy válaszolni fog neked, de vasárnap lesz legközelebb internetközelben.
Én azt mondom, hogy a bélrendszeri fájdalom gyulladásra utal, és egy megterhelt bélrendszernek semmiképp nem használ a tej (illetve a tejtermékek sem, max a natur joghurt, ami segíti a bélfórát), hiszen a tej nagyon nehezen emészthető, és ha valakinek nincs rendbe a bélrendszere, szerintem hasmenéssel is társulhat. Nem gondoltatok arra, hogy esetleg candida bújhat meg a háttérben?
Nem tiszta igazából számomra, hogy te milyen panaszok miatt ittad a regenort és ezzel kapcsolatban milyen eredményt vársz.
Nem vagyok abban biztos, hogy a férjednek vissza kell állni a hagyományos étkezésre, mert a panaszai nem erre utalnak. Ha tudod küld át légyszives nekem, hogy milyen terápiát alkalmaztatok, mi a diétátok lényege. Privibe légyszi, hogy ne zavarjuk a candidás emberkéket ezzel, ha nem egyező a két terápia.
Sziasztok!
Ismét kérnék egy kis távsegítséget tőletek. Iszonyatos száraz köhögés nyüstöl egyfolytában napok és éjszakák óta. A torokfájás is igen ragaszkodó típusnak néz ki, de a köhögés már -már elviselhetetlen méreteket ölt, mert szinte egyáltalán semmit sem tudok aludni éjszakánként és amit mégis sikerül azt is ülve... tiszta horror.
Eddig nem nyúltam gyógyszerekhez, csak a vitaminokat szedtem, meg a grappe cseppet, de most már fogytán a türelmem. Ma a párom hozott a patikából száraz köhögésre Libexint. Ezt szedhetem szerintetek? Nekem úgy tűnik nincs benne semmi tiltott. A patikusnak mondta, hogy Candidás betegnek lesz, mire annak csak kerekedett a szeme, valószínűleg fogalma sem volt mi az. Aztán mondta a párom, hogy ne legyen benne cukor meg cukorszármazék és így adta ezt.
Előre is köszi, ha tudtok rá mondani valamit!
Sziasztok!
A fokhagyma ha alul fura a gyökérzeténél, illetve van 3-4 kis pötty kívül a legkülső fehér burkon(nem tudom hogy penész-e) akkor aatól a kibontott, meghámozott fokhagymának nincs semmi baja nem?
Ti találkoztatok már rossz fokhagymával?
Azért a fokhagyma az nem ideális táptalaj a gombáknak, nemkéne ilyennek lennie:S
Kedves warj!
Veled hogy volt? Azt mondtad, hogy Te is csináltad a diétát, ha jól emlékszem... Te is híztál?
Gondolom a fiadat (aki még abszolút fejlődésben van) és engem, aki már kétgyermekes anyuka vagyok és 35 éves, nem lehet összehasonlítani.
Egyébként én úgy gondolom, ha nem állok vissza a régi életmódra, akkor tartani fogom ezt a súlyt.
Kedves Warj!
Úgy látom, jó tanácsot tudsz adni a Hozzád fordulóknak.
A Reg-enoros fórumon ajánlottak Nekem.
A férjemmel három hónapja ittuk a Reg-enort,de most szeretnénk abbahagyni.
A férjem vasárnap óta nem issza, nekem ma jár le a három hónap és már nem akarok újabb flakont bontani. Nagyon hiányoznak a tejtermékek, gyümölcsök.
A férjemnek bélproblémái vannak, lehet, hogy Colitis, de ez nem biztos. Nem minden tünet egyezik. Már tükrözték, polipokat szedtek le, majd októberben ismétlik meg a vizsgálatot.
Sajnos, a három havi diéta során sokat fogyott és úgy gondoltuk, ezt nem kell fokozni. Már nagyon erőtlennek érzi magát.
Abbahagyta a diétát, de fájnak a belei. Vajon hogyan lehet visszatérni a rendes étkezéshez?
Gondolom, csak fokozatosan...
Én inzulinos cukorbeteg vagyok, három hónapig én is diétáztam, az inzulint tudtam csökkenteni, elég jók a cukorértékeim.
Voltam laborban, de csak a jövő héten lesz eredmény.
Kérdésem, szerinted a férjem hogyan kezdje az átállást a hagyományos étkezésre?
Én is szeretnék valami tejterméket, kefirt, sajtot enni. Meg gyümölcsöt, mondjuk almát vagy görögdinnyét. Vagy várjam meg a laboreredményt és addig tartsam a diétát és igyam a Reg-enort?
Kérlek, ha tudsz, adj tanácsot .
Kérem a többieket is, ha tudnak, segítsenek! Köszönöm!
Mi a széklettenyésztésből tudtuk meg a fajtáját. És bár ez nem megbízható kimutatás szempontjából (mert ugye szaporodási fázisban vett székletmintában eleve több a gomba, és hát ki tudja azt, hogy mikor szaporodik és mikor nem), de konkrétan megnevezi a fajtát. Tehát én innen tudom milyen fajta.
Nekem ezzel kapcsolatban azt mondta egy természetgyógyász, hogy diéta szempontjából totál mindegy milyen fajta, mert ugyanazt a diétát ajánlják rá.
Szia,
Véletlenül nem Kispesten csinálták Neked a mérést?
Nekem ott, semmi mást nem mutattak ki, semmire nem vagyok allergiás, "csak" candidám van, több mint 10 éve. Tehát nem találtak mást, tűnemény volt a doktornő.Még mondta is vizsgálat közben, hogy drukkol, hogy ne candidám legyen, mert a diéta biztos súlyvesztéssel fog járni és nem kéne fogynom.
Üdv:
Móni
Hát amit én szoktam ajánlani és azt hiszem már írtam is neked a ProLabornál egy egyszerű vérvétél segítségével megállapítják, hogy candidás vagy e.
Ezek kívül vannak még lehetőségek: biorezonencia, vollteszt, intim candida teszt (nőgyogyis panasz esetén)canDia 5 teszt (otthoni gyorstetszt vérből), széklettenyésztés útján, hú így hirtelen ennyi jut eszembe. Ezek közül célszerű egyet csináltatni és annak az eredményétől függően tudsz továbbindulni. További vizsgálatra nem nagyon van szükség, inkább egy jó orvosra, aki nem kételkedik a kezébe nyomott eredményben, és hajlandó segíteni a terápiában (vagyis ír fel gombaölésre gyógyszert), nekem ez speciál a körzeti dokija volt a gyereknek. De ez egyéni, hogy ki kihez fordul. Ha nincs ilyen doki, akkor tudunk ajánlani olyan terméket amely saját tapasztalat útján gyógyuláshoz vezet.
Nem volt ismerős, csak az egyik helyszín, ahol mérni szokott.A helyszín volt 5 percre tőlünk.
És bocs, nem a módszert védem, hanem a doktornőt, aki sok bőrgyógyász után végre egyenes volt.
Viszont igen, hallottam arról,hogy ezt a dokit egyszer egy kollégája helyettesítette, aztán mindenki hirtelen kigyógyult akár 3 hét alatt. Mikor legközelebb jött, találkozott is a betegekkel, mert visszaestek. Ekkor megkérték a bioboltban, hogy ne küldjön mást maga helyett.
Emiatt az eset miatt legutóbb is őt hívtam, két hét múlva is őt hívom fel, hogy lesz-e valamelyik városban a közeljövőben a lakóhelyünk közelében, ha úgy érzem, kontrollra kéne menni.
Kérdés: A Prolabor a candida albicanson kívül más candida gombát is kimutat? Úgy értem, hogy van, ami candida, de nem albicans és az állítólag valami makacsabb rokon.
Szia! Azért egy kicsit szeretném megvédeni a vega tesztet. Noha lehet, hogy van, akinek nem rezegnek a gombái, nekem tökéletesen kimutatott mindent, az allergiákról annyit, hogy ugyanazt mutatta ki, amit egyszer egy orvos első látásra megtiltott (pl. vanília, fahéj), de persze ennek a módszernek nem tudom a hatásosságát nem lehet mérésekkel bizonyítani, amit viszont igen: aki nekem csinálta a tesztet, egy végtelen kedves doktornő, egyáltalán nem reklámozta a saját termékeit, magam választhattam össze a kiegészítők gyártóját, persze tekintettel az allergiákra, ő csak megmondta, hogy pl. gombát ölni grape készítményekkel, vagy ezüsttel, vagy lapachoval, vagy Paraprotexxel, stb. lehet, megmondta idővel, hogy ez és ez a 8féle probiotikum létezik, válasszam a szimpatikusabbat. Sőt, ő próbálta lebeszélni az anyámat arról, hogy rámerőltessen 2db 16000 Ft-os Sunrider terméket és megmagyarázta befolyásolt édesanyámnak, hogy egy bármelyik bioboltban a negyedéért össze lehet rakni a szükséges készítményeket, nem kell fölöslegesen mlm-jutalékokat fizetnünk...
Persze lehet, volt Neked rossz tapasztalatod biorezonanciával, de ennél a doktornőnél biztos vagyok benne, hogy nem, ezért ezt mindenképp szerettem volna leírni.
Nekünk ananász ízű volt, hát a fiam befogta az orrát és hősiesen lehúzta. Majd ivott még rá egy csomó vizet, egyébként ahogy összekevered (én egy evőkanállal tettem 3 dl vízbe) egyből inni kell, mert azonnal zselésedni kezd. Tehát csodát ne várj, hallottam, hogy állitólag lehet kapni kapszula formájában is a Colon Cleansot, kérdezz rá esetleg, azért ezt könnyebb lenyelni.
Ja és por alaku béltisztítót meg ne próbálja valaki úgy bevenni, hogy bekapja kanállal és utána iszik vizet, mert megfullad és meghal!!!!!!!!!
Ugyanis akkor a nyelőcsőben kezd el azonnal dagadásnak indulni, de ez rá van írva a dobozra is.
A béltisztítót a gombaölő szer abbahagyásával együtt kell befejezni. Az hogy a probiotikum tartalmaz plusz olyan dolgokat, melyek a gombák ellen vannak, az nem jelenti azt hogy a béltisztítást folytatni kellene. Ilyen erővel akkor ha az ételekben több fokhagymát és fahéjat használsz is folyamatosan béltisztítást kéne végezni.
A béltisztító nem engedi felszívódni a probiotikumot és a vitaminokat csak részben. Ezért nem javasolt együtt használni őket.
Ájulás: nincs esetleg vérnyomás problémád? Ilyenkor ha van lehetőséged és érzed, hogy rosszul vagy, akkor egyél répát (ennek több a cukortartama, mert elképzelhető, hogy a vércukorszinted esik le). Eszel rendesen, mindig amikor éhes vagy, mert az én fiam pl 2 óránként evett, mindig volt nála pl puffasztott rizs, hogy ha éhes amíg hazaér is tudjon valamit enni.
Szia! Hát a pálinkafőzés totál mindegy hogy mivel csinálnád, aki candidás nem fogyaszthat alkoholt, mert az a szervezetben cukorrá bomlik le és eteti a gombákat. Szóval innentől kezdve mindegy hogy mit teszel bele, bár kétlem, hogy egyáltalán az erjedési folyamatot elindítani a stevia gondolom ezért raknak cukrot a gyümölcshoz, de én még életemben nem főztem pálinkát, így nem tudom.
A lényeg, hogy TILOS alkoholt fogyasztani a diéta egész ideje alatt.
Hát nem tudom, de Zsu ehhez jobban ért, ha azt tanácsolta ne idd meg, akkor ne idd meg. Egyébként a legtöbb felsorolás nekem külső használatra utal. Tehát pl körömgomba, nyilván ezt külsőleg lehet lekenni vele.
Én egyébként a grappe cseppet javaslom minden ilyenre. Szájszagra meg az ÖkoNetes fogkrém és a nyelved bekenheted a grappe cseppel ez a szájszagon is segít és a lepedék képződésen is.
Én a prolabort javaslom 5300 Ft egy vérvétel és megmondják a candidádat. A biorezonencia vizsgálat a gombák rezgését méri, és ha hiszed ha nem ezek a gombák roppant okosak és képesek nem rezegni.
A dokival kapcsolatban: ne várj csodát egyiktől sem, nem hisznek a candida túlszaporodása okozta betegségben, érdekes módon, aki megcsinálta a vizsgálatot és kiderült hogy ez okoza (persze előtte végigjárt egy csomó orvost és egyik sem segített kiírt valamit, amit beszedet hol jobb hol rosszabb lett az állapota, de a sok gyógyszer csak ronthat rajta), és elkezdte a candida terápiát, azok szépen lassan jobban lettek, múltak a tüneteik, sőt meggyógyultak (pl az én fiam is meggyógyult). Sőt ha nem mutatják ki a candidát annak az is lehet az oka, hogy olyan mértékben legyengült a szervezete valakinek, hogy már ellenanyagot sem képes termelni. Így ő azt hiszi nem candidás, és érdekes módon ennek ellenére javul az állapota a terápia hatására. Addig amíg eldöntöd, hogy mit teszel szed nyugodtan azt a vitamint amit eddit szedtél.
Egy biztos, azért mert egy orvos nem hisz a candida által okozott betegségben, még nem feltételezi automatikusan azt, hogy nem létezik.
Egyébként a biorezonanciális vizsgálaton amellett hogy drágább mint amit én ajánlottam, még ki fognak mutatni egy csomó minden mást is (legalább is akik megcsináltaták ezt mondják) és ezután kövekezik, hogy összeállítanak neked a saját maguk által ajánlott termékek sorát ami több 10 000 Ft-ba kerül.
Szia!
Elvileg adnak ízesítettet is, de szerintem egyrészt erőltetetten gusztustalan íze van az aszpartammal édesített gyümölcs ízesítésűnek, másrészt a natúrnak vízbe áztatott faforgács íze van, de azt nyugodtabb szívvel lehet használni az aszpartamosnál, amitől nekem pl. folyton fájt a fejem. Ha nem bírod, tegyél bele nyírfacukrot és citromot, limonádé íze lesz. Bár én amúgy lapacho teába teszem, hátha úgy jobban megijednek a még fennmaradt gombák is, ha azzal itatom fel a rostot.
Ha a természetgyógyászok nagyobb köztiszteletre lennének beállítva, az orvosok pedig csak annyira, ahogy jelen helyzetben a természetgyógyászat, akkor egy természetgyógyász is simán befolyásolná a tömeg nagy százalékát abban, hogy az orvosok csak kísérleteznek és kamu az egész, amit csinálnak és a tüneteket azért enyhítik, mert hiszünk bennük. Ennyit az orvosi véleményekről. lehet, hogy van rájuk szükség, de nem minden esetben. Itt már csak a pénz beszél, minél több gyógyszert szedsz, minél több (többnyire ártalmasra tervezett) gyógykenőcsöt kensz magadra, annál jobban rombolod az egészséged és aztán persze, hogy végül nem tudnak mit mondani az orvosok,mert nem ismerik el, hogy ők tették tönkre a májad és nini, a méregtelenítéseknél a legfontosabb a májadat tisztítani, vajon miért? Hát azért, mert telerakták méreggel (az élelmiszeripar is) és mivel használhatatlan, a sok méreg a bőrödön, a szerveiden, bárhol tünetet okoz.
Nekem is ezt mondta anno egy bőrgyógyász, ti. a candida az csak a bulvárlapok hisztériája, mert nincs miről írniuk, de érdekes módon 6 bőrgyógyász és többszázezer forintos rájukköltekezés után épp egy ilyen biorezonancia mutatta ki előbb a candida-túltengésemet, majd a javulásom állomásait. Még nem értem el candidailag a legjobb számadatot, de tűnt már el allergiám, valamint az összes tünetem az immunrendszerem visszaerősödésével. Ami mellesleg kiskoromban sem volt ennyire erős, mint most.
Sok sikert kívánok neked abban, hogy végül a bizalmad jó helyre kerüljön és valakit engedni tudj, hogy vezessen...
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok