Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

12636. kisgalee27
2010. szept. 1. 17:21

Sziasztok!

Végre elkezdtem olvasni az anyagot,amit Warj-tól kaptam, és most látom csak, hogy egy csomó orvosságra is szükségem van a diéta elkezdéséhez. Amit orvos határozna meg. Na,de most nekem erre itt nincs lehetőségem, azt szeretném kérdezni, hogy vhogy nem lehetne e email-ben vagy skype-on vagy vhogy kapcsolatba lépni egy orvossal,akinek elmondanám panaszaimat, és meghatározná nekem az orvosságokat. Bár gondolom, hogy kellene hozzá egy pontos candida teszt is, hogy tudjuk,hogyan is állunk. Sajnos ez itt nem lehetséges (mint itt annyi minden más sem!!!) Magamtól nem tudom, hogy el merjem e kezdeni különböző gyógyszerek szedését. Meg hát azt sem tudom, hogy miből pontotsan mennyit kellene nekem. Otthonról be tudnak nekem szerezni mindent, és el tudják küldeni, ez a része tiszta. Mert csinálom a diétát 2 hete, de tudom, h először a takarítással kell kezdeni. Köszi.

12635. m.timea (válaszként erre: 12634. - Warj)
2010. aug. 31. 16:15
ok, koszi
12634. warj (válaszként erre: 12633. - M.timea)
2010. aug. 31. 15:41
Bemásoltam a linket, de nem nyitja meg az oldalt. Egyébként szerintem nem, mivel gombát nem lehet a diéta alatt enni illetve gombával, erjedéssel készült terméket, így gondolom tibeti gombával készültet sem. Ja és még egy érv, ami alátámasztja ezt szerintem, a Kefirt azért nem lehet enni, mert maga az oltási folyamat kaukázusi gombakultúrával történik. Tehát ha a kefír nem ehető emiatt, akkor a tibeti gombával készült joghurt sem.
12633. m.timea
2010. aug. 31. 15:33

Sziasztok,

azt szeretném kérdezni, hogy a tibeti gombával készült joghurtot lehet enni candidásoknak?

Itt a leírása:

[link]

köszi, Timi

12632. KKriszta28 (válaszként erre: 12629. - Namika)
2010. aug. 30. 16:09

Szia Namika!

Az őszülést okozhatja a candida. Bessenyei Odette-"Titokzatos nyavalyám" című könyvében olvastam erről. A hölgy a halál torkából jött vissza olyan szinten eluralkodott rajta a candida. Emlékeim szerint az állt a könyvében, hogy miután meggyógyult el kezdett a haja is visszabarnulni.

12631. warj (válaszként erre: 12627. - Huncut1)
2010. aug. 30. 11:11

Ezt találtam a teafaolaj szappannal kapcsolatban. Én sajnos nem ismerem, de hallottam már a jótékony hatásáról (mi kapszulában szedtünk teafaolajat).

Tiszta, természetes, könnyű és kellemes parfüm illatú szappan, amely luxus ápolást nyújt a testnek. A szappan 2% gyógyszerkönyvi tisztaságú teafa olajat, glicerint, pálma és kókuszdió olajat tartalmaz. A teafa olaj mélyen behatol a bőrbe és hosszan tartó dezodoráló hatást fejt ki. Az ausztrál teafaolaj természetes antiszeptikus hatású, amely megakadályozza a baktériumok, gombák szapordását. Ezen tulajdonságának köszönhetően a szappan különösen az akne és más dermatológiai problémára hajlamos bőr ápolására ajánlott. A teafaolaj tartalmú glicerines szappan nélkülözhetetlen az egész család mindennapi tisztálkodásánál.

Egy másik helyen bővebben, nekem remélem választ találsz benne a kérdésedre.

Gyengéd fertőtlenítő teafaolajos kecsketej szappan: az egyik legcsodálatosabb természetes, több mint 80 szerves alkotóelemből álló, tudományosan bizonyított gyógyító hatású kivonat. A teafa (Melaleuca altemifolia) kb. 8m magas, levele kicsi és keskeny, krém színben virágzó, Ausztráliában honos fa. A teafaolaj kitűnő antiszeptikum, használata bőrgyulladás, égés és szúrás okozta sérüléseknél nagyon elterjedt. Nélkülözhetetlen a vagina fertőzése, pikkelysömör, arthritis panaszok esetén. Kitűnően használható izom- és más fájdalom csökkentésére, az ínygyulladás és szájüreg daganatok, orrdugulás, bőrpír, torokgyulladás és számos gombás fertőzés kezelésére.

A teafaolaj széleskörű alkalmazása az olaj két egymással szorosan összefüggő tulajdonságán alapul:

A teafaolaj elpusztítja a betegséget terjesztő mikroorganizmusokat, baktériumokat és a gombát.

Az teafaolaj fenti hatásával egyidejűleg pozitívan befolyásolja az ember immunrendszerét, azaz a szervezet védekező képességét az egészséget fenyegető kórokozókkal szemben.

A teafaolajat Ausztráliában, főleg a bőrgyógyászat, a nőgyógyászat és a fogászat területén, a háztartásban a fehérnemű higéniában, a vizes helyiségekben előforduló penész eltávolítására, rovarok, élősködők elűzésére, a háziállatok ápolására és parazitáik eltávolítására használják. A teafaolaj nemcsak gomba-, baktérium- és vírusölő tulajdonsága miatt kedvelt, hanem azt is igen nagyra becsülik, hogy a teafaolaj nem károsítja sem a szöveteket, sem a nyálkahártyát.

A bőrsérülés fertőtlenítésére gyógyszerkönyvi tisztaságú teafaolajunk kitűnően alkalmas mivel a seb nem ég tőle.

Különösen érdekes az a felfedezés, hogy a teafaolaj antiszeptikus hatása gennyes és véres sebbel érintkezve fokozódik.

A fogászatban nemcsak mint antiszeptikum kerül alkalmazásra, hanem - vízzel hígítva - száj frissítőként és fogkő ellen is használatos.

A teafaolajat a 80-as évek elején kezdték a nőgyógyászatban is alkalmazni. Használata különösen a vagina gombás fertőzése (candida albicans) és gyulladása (trichomonas vaginalis) esetében sikeres. Gyógyszerkönyvi tisztaságú teafaolajunk a nyálkahártyát nem ingerli, a bőrbe könnyen és gyorsan beszívódik. A teafaolaj a hajparaziták és élősködőik ellen is sikeresen használható. Bedörzsölés után 5 perc múlva alaposan ki kell a hajból öblíteni. Tömény teafaolajjal a kullancs könnyen és gyorsan eltávolítható.

Alkalmazásánál a szem környékét kerülni kell. Gyermekeknél mindig hígítva kell használni.

A teafaolaj kitűnő antimykotikum is ami, tekintettel a gombás fertőzésekre tovább növeli ennek az egyik legcsodálatosabb hatásos szernek a jelentőségét.

Ausztrália őslakói által évezredek óta ismert teafaolaj valóságos minipatika, legyen állandó kísérője, ha üdül, kirándul, sátorozik, strandol, úszik, szaunázik, szállodát, vagy idegen illemhelyet vesz igénybe.

12630. warj (válaszként erre: 12629. - Namika)
2010. aug. 30. 11:00

Szia! A szeder ehető, max a keménykésebbeket válaszd, mert a nagyon érett édesebb (nekem van a kertben és télire is raktam el).

Fogyász, az elején szokott egy kis fogyás lenni, és később vagy stagnál itt a súlyotok, vagy pedig szépen lassan majd 1-1 kg visszajön. A diéta alatt a fiam kb 2 kg hízott vissza, a diéta óta 4 kg, viszont nála az volt eleve a gond, hogy vékony volt.

Lehet hogy nektek a magassághoz egyébként is ez a súly a megfelelő?

Ha nem esszel olyat ami táplálék a gombának, akkor nem kell attól féljél, hogy a gombákat etetted. Hiszen a nincsből nem tud enni.

Ügyi vagy, hogy így feltaláltad magad nyaralás közben.

Hajhullás: én bőrgyógyászt javasolnék, és keres másikat ha az eddigivel nem vagy elégedett.

Addig is én ÖkoNetes sampont javasolnék (ebben nincs semmi szinezés, adalékanyag, illatosító stb,) ebbe cseppegtethetsz graepfuit cseppet, vagy dörzsöld be a fejbőröd (persze először csak kis helyen a grappe cseppel).

Ősz hajszál: hát ez legyen a legnagyobb gondja minden embernek, hogy van 1 db ősz hajszála (nekem több is van), persze még fiatal vagy hozzá, de előfordul hogy ilyen korban 1-2 van valakinek. Nem tudom őszintén, ennek van e összefüggése a candidával, szerintem inkább a mai stresszes élettel.

Fogamzásgátló: szerintem jobb, hogy nem szeded, de idő kell a szervezetnek amíg a hormonok rendbe jönnek. Esetleg a nőgyogyival beszélhetnél erről, hogy ez mennyi idő, van e valamilyen gyógytea, ami segíthet ebben. Erre én nem tudok jobbat mondani, de egyébként a gomba is okozhat menstruációs zavarokat.

12629. namika
2010. aug. 29. 14:48

Sziasztok! Tegnap hazaértünk nyaralásból. Látom közben itt zajlik az élet, mindent nem volt msot időm visszaolvasgatni sajnos. Hát mit ne mondjak azért nem volt túl egyszerű dolog minden nap nyaralás ideje alatt is egyénileg külön főzőcskézni magamnak. Persze tengerpart adta lehetőségeink voltak dögivel. Rengeteg hal és tengeri herkentyű, no meg a sok citrusféle. A szeder amúgy ehető ételnek számít számunkra biztosan? Én így olvastam valahol, de elég édesnek találom.

Mióta szedjük a probiotikumot, eleinte hasmenésem volt tőle, de végülis szépen beállt mára. megvan végre a napi kétszeri egészséges ürítés.

Viszont!!!: Iszonyat megijedte egyik este, hajmosás előtt, amikor a hajamat nézegettem. haggyán, hogy csomókban hullik, de rengeteg rengeteg erős ám 4 cm-nél nem nagyobb ősz hajszálakat fedeztem fel a fejbőrömön!!! :S:S:S 19 évesen nem szeretnék megőszülni pláne nem a barna hajammal. Nagyon lesújtott ez a felfedezés. Lehetséges, hogy a candida okozta ezt is? Vagy netán a fogamzásgátló? Hiszen mostanság hagytam abba azt is. Ennyire felborult volna a hormonháztartásom??? Kétségbe estem. Azt se tudom, kihez fordulhatnék ezzel, menjek-e a nődokimhoz, aki amúgy nem egészen ért egyet a diétámmal, vagy a bőrgyógyászhoz, aki mindenkit rühesnek titulál? :D Nem túl jó kilátások. A folyásom se az igazi. Mármint változatlan, erős. Arra gondoltam, h vissza kéne térnem a nagyon szigorúhoz. Fogyás tekintetében 5 kg ment le, páromról 7 kg. Akkor ez most jó vagy sem? Nem azért fogyunk mert a candida megeszi az összes tápanyagot előlünk? Mrpedig ez akkor nem vezethető vissza javulásra. Éppen híznunk kéne, nemde? Legalábbis warj egik hozzászólásából erre következtetek, amit anno írt, hogy as kisfiával mennyit fogytak és híztak a diéta előtt és után.

12628. zizabella
2010. aug. 28. 23:51

Tulajdonképpen azért most nagyon bosszant , hogy az orvosok többsége (tisztelet a kivételnek) nem veszi komolyan a candida fertőzést. Ha az ember egy kicsit utánanéz és rádöbben, hogy esetleg ez a gomba áll a tüneteinek a hátterében és az erre vonatkozó vizsgálatokat kéri az orvosától, akkor a legtöbb esetben elutasítja, mondván hogy candida mindenkinek van a szervezetében. És itt már nem tud könnyen továbblépni.

Ha ez a fórum nem lenne, sokkal szegényebb ismereteink lennének.

De a gyakorlati megvalósítás igen nehézkes.

Úgy tudom, hogy a fejlettebb országokban már hivatalosan is kezelik, míg nálunk jó, ha találunk egy jó természetgyógyászt és sikeresen kigyógyít belőle.

Pedig rengetegen szenvednek a tüneteitől, csak nem is tudják az igazi okot.

Sokkal nagyobb propaganda kellene neki, mert a mai agyon cukrozott, tartósított, adalékanyagokkal telenyomott élelmiszerek fogyasztása bizony egyenes út a súlyos betegségekhez.

12627. huncut1
2010. aug. 28. 21:39
De külsőleg alkalmazva példásul a teafaolajos szappan is jó nem? Elég sokáig elég a bioboltos szerint.
12626. warj (válaszként erre: 12623. - Zizabella)
2010. aug. 28. 20:14
Igen én is ezt hallottam, én abban az esetben gondolom, hogy nem célszerű kipróbálni, ha a gomba brgyógyászati tünetet produkál, kiütés, ekcéma, de ez csak megérzés, nincs semmi tudományos alapja. Egyébként ugyanazt hallottam amit megfogalmazátl.
12625. c3a6482a10 (válaszként erre: 12623. - Zizabella)
2010. aug. 28. 18:37
jahh és arra, hogy mit tudtak az öregek... tulajdonképpen régesrég a szegényeknek nem volt pénzük finomlisztre, meg húsra, ergo szinte hetente egyszer futott állati eredetű termékre, maradt a zöldség és a teljes kiőrlésű liszt. Vajon miért is lehettek teherbíróbbak azoknál, akiknél roskadozik a hűtő a sok hústól? Még vajuk sem volt, vagy margarin, maradt az olaj.
12624. c3a6482a10
2010. aug. 28. 18:33
Én ezt értem, csak nekem kifejezetten súlyos bőrproblémát csinált anno a candida. Már alig van nyoma, de kifejezetten ártanak a lúgos dolgok. Persze csak könyékig, minden máshol semmi gond. Én tudom, hogy jót tesz, csak warj említette az érzékeny bőrt és én arra értettem. És azt fejtegettem, hogy a bőr védekezőképessége kémhatáson is múlik, egyszer egy dokival beszéltem erről, egyszer meg a Kangen gép egyik reklámvideójában esett le, hogy jééé, tényleg. Jahh és nem akarom reklámozni a gépet, nem vagyok oda érte, de én annak köszönhetően tudtam meg pl. hogy a candida egyenes út a vég- és vastagbélrákhoz és még egy csomó mindent, ami candidával és savasodással kapcsolatos.
12623. zizabella (válaszként erre: 12621. - C3a6482a10)
2010. aug. 28. 16:14

Én úgy tudom, hogy a szódabikarbóna külső lemosóként vagy fürdőkúraként a szervezet lúgosítását segíti elő.

Régen megfázáskor a szódabikarbónás vízben való lábáztatás jó hatással volt a betegre.

Csak tudtak valamit akkor is az öregek...

12622. c3a6482a10
2010. aug. 28. 15:55
Én máris tudom, szirup formára kell vizezni, mielőtt a gyárban a munka helyszínére kerül. Oké, ezért most lelövöm magam.
12621. c3a6482a10 (válaszként erre: 12617. - Warj)
2010. aug. 28. 15:50

Ahogy mondod.

Problémás bőr és szódabikarbóna érintkezése:

Valóban nem tesz feltétlenül jót. A zsíros bőrről nem tudok SZB-ügyben nyilatkozni, csupán azt mondom, hogy ha belül tele vagyunk mindenféle mérgekkel, természetesen pattanásosak maradunk, míg azt a máj ki nem löki, persze ha folyamatosan bombázzuk magunkat, a kiütés élettársunkká szegődik.

Száraz bőr, ekcéma, bőrgombásodás, stb:

a bőr ideális ph-ja más, mint ami nekünk ideális belülről fogyasztva. Kifejezetten az a probléma általában, hogy nem elég savanyú a bőrünk, ezért érzékenyebb pl. citrom, paradicsom, padlizsán, stb. esetén, a szappan pedig egyenesen TILOS, mert túl lúgos, ne is beszéljünk a mosószappanokról, mert akkor aztán megőrül az ember. Mint tudjuk, a citrom és a zöldségek lúgosak(még a krumpli is, úgyhogy candida nem léte esetén kifejezetten egészséges FŐTT alakjában), hát még a szódabikarbóna. Mire beljebb jutna a szervezetbe, a bőr állapotától függően tönkremegy egy időre.

(De ha valaki meg tudja magyarázni, hogy miért tud savasabban védekezni a bőrünk, mintha lúgos lenne, megköszönném, mert ezt még nem raktam össze a kockákból.)

Én Himalája sóval próbálkoztam: zuhanyozás után nem törölköztem, előbb bedörzsöltem magam Himalája sóval, néhány percig hagytam, hogy beszívja a méreganyagokat, majd tiszta vízzel leöblítettem magam. Kiváló frissítő kávé helyett, ám ahol régen ekcémám volt, azokon a területeken belezöldültem a fájdalomba.

Apropó, van egy hülye kérdésem, tessék érte megkövezni:

azt tudjuk, hogy sokminden tud ártani, hacsak bőrön keresztül is szívódik fel. Mézzel szokás masszázst és pakolásokat végezni, száraz területeket borogatni, vitamint bejuttatni.

Mi a helyzet, ha cukorral és mézzel dolgoznak, akik pl. a diéta miatt kétfelé főznek, vagy masszíroznak is mézes technikával???

Mert én pl. megőrültem, hacsak hozzáértem a finomliszthez, cukorhoz, de a tktkliszttől semmi bajom nem volt. Jó, persze, nekem ekcémám volt könyékig, de akkoris...

És egyszer pl. diákmunkán dolgoztam sütigyárban. A levegőben mindig jelen volt (elég magas koncentrációban) a porcukor. Candida idején vissza sem mertem menni, de ez elvileg nem veszélyes az ott dolgozókra? (tudomtudom, máshogy nem lehet megoldani...bár ki tudja)

12620. zizabella (válaszként erre: 12619. - Warj)
2010. aug. 28. 13:44

Kiváncsi vagyok ezzel kapcsolatban Zsu véleményére is.

Én most elkezdtem a szódabikarbónátos kúrát ami 21 napos, majd beszámolok róla. Ártani biztos nem árt!

12619. warj (válaszként erre: 12618. - Zizabella)
2010. aug. 28. 12:31
Köszi, meg fogom nézni.
12618. zizabella (válaszként erre: 12617. - Warj)
2010. aug. 28. 10:31

Én is meglepődtem, de azért már régebben is gyanakodtam erre, mert több helyen is olvastam, hogy a daganatos betegeknél gyakran van candida fertőzés a legyengült immunrendszer miatt....Pontosan viszont nem tudni, hogy a betegségtől vagy már előtte is fennállt-e candidiázis.

Ezért is érdekes ez a tanulmány.

Lehet, hogy azért is nincs nagy reklámja, mert tudod a gyógyszergyártás az nagy biznisz, főleg a kemoterápia.

Úgyis jönnek majd az ellenérvek, mert hát egy egyszerű kis olcsó szódabikarbónáttól mégsem lehet gyógyulni:)))

Ezen az oldalon több infóhoz is juthatsz.

[link]

12617. warj (válaszként erre: 12614. - Timi1972)
2010. aug. 28. 09:48

Ez nagyon érdekes tanulmány. Küld már át légyszi nekem a linket priviben, szivesen olvasnék még róla.

Sajnos több helyen olvastam már, hogy a candida és a rák között összefüggés lehet. De remélem ettől nem kell tartanom, mert azért a frász kerülget, ha tényleg így van, akkor a fiam hajlamos a rák betegség irányámban, hiszen kétszer volt candidás.

A szódabikarbónás fürdőt szerintem ki fogjuk próbálni, erről hallottam, hogy jó a bőrnek is. De azért óvatosan kell vele bánni, hiszen akinek bőr problémája van, annak nem hiszem, hogy jó ha beleül egy ilyen kád vízbe. Godnolom marná a bőrét, de ez csak az én elképzelésem, nem orvosi vélemény.

12616. warj (válaszként erre: 12614. - Timi1972)
2010. aug. 28. 09:44

Szia! Az ecet tiltólistán van, de konkrétan az almaecetről nem tudom, mi a vélemény. De kiváncsi vagyok, hogy majd Cszsuka mit válaszol erre.

A diéta után: ha nem akarsz újra candidás lenni, akkor teljes életmódváltást igényel, vagyis továbbra is kerülni kell a candida gomba tápanyagául szolgáló ételeket. De ez nem azt jelenti, hogy nem eheted meg majd őket, csak nem mértéktelenül, és nem szabad, hogy ezek kerüljenek előtérbe.

Szóval ha meggyógyultál és jól esik egy pogi megeszed, de nem szabad napi szinten kelt tésztával meg ilyesmikkel tömni magad, mert előbb utóbb újra túlszaprodnak a gombák.

Mi pl ugyanúgy steviát használunk legfőképpen, cukor nélkül csináltam pl lekvárt és ilyenek. De ha ugy alakul pl egy vendégségben akkor eszik a gyerek egy sütit ha jól esik neki, vagy pl eszik dinnyét, ami a diétában elképzelhetetlen. De alapjaiban kerüljük azokat a dolgokat a mindennapokban, amelyek táplálékai a gombáknak.

12615. warj (válaszként erre: 12611. - Zizi13)
2010. aug. 28. 09:37
szia! Nem kell éhgyomorra menni, egy sima vérvétel az egész, és majd elküldik az eredményt. Én e-mailben szoktam kérni úgy gyorsabb, de általában 2 hét legalább.
12614. timi1972
2010. aug. 27. 22:17

Sziasztok!

Szeretném megköszönni nektek a sok jó dolgot, amit itt tanultam. Igaz, hogy ritkábban vagyok bent,és nem nagyon írok, de mindent elolvasok és a recepteket is használom.

Azt szeretném kérdezni, hogy a gyógyulás után is végérvényesen ki kell zárnunk az életünkből az élesztőt, ecetet?

Nekem nagyon hiányoznak a kelt tészták, pogácsák,

meg a savanyúságok,savanyú káposzta stb.

Nemrég kaptam egy levelet, amely az almaecet jótékony hatását írja le.Ide másolom:

Az almaecet hatásai: javítja a veseműködést, sok ásványi anyaggal, vitaminnal, nyomelemekkel, főként káliummal látja el a szervezetet, erősíti, rugalmassá teszi a szöveteket, megakadályozza a baktériumok elszaporodását a belekben, folyékonyabbá teszi a vért, javítja a vérkeringést, serkenti az anyagcserét, elősegíti a sebgyógyulást, erősíti a szervezet immunrendszerét, salaktalanít, frissebbé tesz, lassítja az öregedést, javítja az általános egészségi állapotot.

Valamint:

* *helyreállítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát

* *javítja a vérkeringést, így a koncentráló képességet

* *csökkenti a koleszterinszintet

* *segítség az érelmeszesedés megelőzésében

* *elkerülhetjük vele a csontritkulást

* *javítja az anyagcserét, serkenti az emésztést

* *rendszeresen alkalmazva csökken a reumás betegségek és a köszvény kialakulásának esélye

* *egyensúlyba hozza a szervezet zsíranyagcseréjét

* *segít az ízületi gyulladásban szenvedőknek

* *fertőtlenítő hatású, gátolja az erjedési és rothadási folyamatokat az emésztőrendszerben

* *javítja a vas beépülését, élénkíti a sejtlégzést.

Mindezen sok jótéteményt egy alig 300 Ft-os természetes,mindenféle adalékoktól és mesterséges szerektől mentes anyagtól!

Erről mi a véleményetek?

Előre is köszönöm.

12613. zizi13 (válaszként erre: 12612. - Timi1972)
2010. aug. 27. 22:14
Köszi, Én is erre tippeltem volna. Én nem oda megyek, de szerintem ha ellenanyagot néznek itt is-ott is, akkor ugyanaz vonatkozik rá.
12612. timi1972
2010. aug. 27. 21:58

Szia!

Nem kell éhgyomorra menni, legalább is a Pro Laborba nem, ahol én voltam.

12611. zizi13
2010. aug. 27. 21:34
Sziasztok! Tudtok abban segíteni, ha megyek laborba vérvételre ellenanyagszintet nézetni, előtte valamire figyelni kell? Pl. éhgyomorral kell menni, vagy ez nem olyan vérvétel? Holnap megyek elvileg, de ezt nem kérdeztem meg tőlük...
12610. zizabella
2010. aug. 27. 20:17

Sziasztok!

Az alábbi írást most találtam, vajon ehhez mit szólnak a candidát szkeptikusan fogadó orvosok??? Nagyon elgondolkodtató szerintem....

Megdöbbentő felfedezés!!

Dr. Tullio Simoncini kutatási eredményei még inkább kihangsúlyozzák a gombák elleni védekezés fontosságát, melyet megelőzésként otthonról is végezhetünk a Zapperrel ill. tisztítókúrákon keresztül.

Amerikában bestsellernek számít az a könyv, amelyet dr. Tullio Simoncini római onkológus írt „A rák egy gomba?” címmel.

Évente tízmillió ember hal meg valamilyen daganatos betegségben. A nemzetközi hírű professzor nemrégiben Magyarországon járt, hogy beszámoljon a könyvében is leírt természetes gyógymódról, amely forradalmasíthatja a rákterápiát. Huszonöt esztendős onkológia tapasztalatai alapján Simoncini nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a rák nem más, mint egy fertőzés, amelyet gomba okoz. Az orvos évtizedekig gyermekrák osztályon dolgozott, ahol vizsgálni kezdte a daganatokat.

Azokat felvágva azt tapasztalta, hogy belül mindig fehérek voltak. Feltette magának a kérdést, egyáltalán mi a rák (ami még ma is egy misztérium, hiszen legalább száz teória létezik a mibenlétéről)? És mik az áttétek? S vajon mitől fehér a daganatok belseje?

Hosszas kutatómunka alapján arra következtetésre jutott, hogy a daganat „csak” egy tünet, s hogy a rákot gombák, pontosabban a CANDIDA ALBICANS okozza. Véleménye szerint, ha az ember ellenálló képessége megrendül, vagyis az immunrendszere legyengül, szervezetében mértéktelenül elszaporodnak az ott egyébként is jelenlévő gombák.

Simoncini a daganatok pusztítására egy újfajta természetes terápiát alkalmaz, sikerrel. Az agydaganat, a tüdő-, a mell-, a mellhártya, a hashártya-, a gyomor-, vastagbél-, a bőr-, a prosztata- valamint a húgyhólyagrák gyógyítására katéteren keresztül, infúzió formájában öt százalékos szódabikarbonátos oldatot juttat be a daganatot tápláló érbe, ezzel öblögeti, mossa a mellhártyát illetve, a hasüreget.

– A szódabikarbónás kezelésnek, szemben a hagyományos daganatellenes terápiákkal, semmilyen mellékhatása nincs – állítja a professzor, aki intravénás adagolással, napi ötszáz milliliter öt százalékos infúziót alkalmaz (hat napon át infúzió, amelyet hat nap szünet követ, és ez így folytatódik még négy-öt cikluson át). Szájon át adagolva egy hétig két kávéskanál szódabikarbóna egy pohár vízben feloldva is segíthet. Ezzel párhuzamosan naponta ötszázalékos szódabikarbónás fürdést valamint naponta három-hat alkalommal öt százalékos szódabikarbonátos beöntést javasol.

Tullio Simoncini professzor szerint a szervezet méregtelenítése, gyors lúgosítása, a magas NaHCO3-koncentráció révén a gombák elhalnak, és az immunrendszerünk megerősödik.

Simoncini a bőr daganatos elváltozásainak, sőt a pszoriázisnak, amelyet tapasztalatai szerint szintén gomba okoz, gyógyítására is talált gyógymódot. Ez nem más, mint az érintett terület hét százalékos jódtinktúrával való ecsetelése. Az ötszázalékos szódabikarbónás, plusz glukózoldatos infúzió beadásával a leukémiás és agydaganatos gyermekeknél is kiváló eredményeket, gyógyulást ért el. A Simoncini-féle szódabikarbónás kezelést Amerikában, Németországban és Norvégiában már alkalmazzák.

A Simoncini-eljárás alkalmazása:

1. Intravénás adagolással naponta 500 ml 5%-os infúzió (6 nap infúzió, 6 nap szünet, aztán 6 nap infúzió és újra szünet, majd így tovább még 4-5 ciklus)

2. Szelektív arteriográfia

3. Orálisan 1 hétig 2 kávéskanál szódabikarbóna egy pohár vízben feloldva, utána 2 hétig 1 kávéskanál szódabikarbóna egy pohár vízben feloldva. Párhuzamosan napi 5%-os szódabikarbóna fürdés és napi 3-6-szor 5%-os NaHCO3 beöntések.

A bejegyzésben szereplő információk nem orvosi tanácsként vagy ahelyett szolgálnak, ilyen tanácsért forduljon orvosához. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy a honlapon található információk és tanácsok közül mit fogad el, és alkalmaz saját magán vagy terapeutaként másokon.

12609. warj (válaszként erre: 12607. - Kisgalee27)
2010. aug. 27. 18:45

Hát a szójatej nálunk sem jött be igazán, de a rizstej sem, ezért a zabtejjel már nem is próbálkoztam.

Tej: a tejcukorral nem tud a candida mit kezdeni, ez az egyetlen cukor amit nem tud magának hasznosítani. Viszont a tej nehezen emészthető, és az emésztése során erjedési folyamatok kelezkezhetnek, ez már viszont nagyon klasz táptalaj a gomba számára.

A búzaszemet nem tudom hogy lehet e így enni. A joghurtba nem biztos, hogy jó ötlet gyümölcsöt keverni, főleg így, hogy hasmenéses panaszod is van.

Köretek amik ehetőek: barna rizs, köles, kusz-kusz, hántolt árpa, hajdina, durumtészta, csicsriborsó, lencse, párolt zöldség így hirtelen ami eszembe jut.

12608. kisgalee27 (válaszként erre: 12605. - Zizi13)
2010. aug. 27. 16:17
Szia! Én is nem régen csatlakoztam a fórumhoz, és nagyon örülök, hogy rátaláltam. Sok kedves ember vesz körül, és segítenek minden kérdésben és érzem,hogy támogatnak a gyógyulásomban. Ezer hála nekik ezért!! Bár nekünk eltérőek a panaszaink, de az eredete ugyanaz...a candida!! LE KELL GYŐZNÜNK VÉGRE!!!! Nehogy már ő nyerjen!!! Semmi ő hozzánk képest, és különben is, ez a mi testünk, és nem az övé!! Ideje visszavenni az irányítást!! Légy kitartó, és diétázz tovább. Ne törődj vele, hogy vékonyabb vagy,mint más, nem vagyunk egyformák. Szeresd magad, és ne gyötörd még ezzel is a tested, lelked. Előbb számolj le a candidával, aztán jöhetnek vissza a kilók rád. Kitartást!
12607. kisgalee27 (válaszként erre: 12600. - Moncsi1974)
2010. aug. 27. 16:00
A párizsias csirkemellet én készítettem, tk lisztből tojásból. A párolt zöldségben volt néhány pici fej karfiol, lehet az volt a bűnös. Tegnap vettem szójatejet, fúújjj!! Elég ihatatlan lötty, de azért megittam. Nagyon szeretem a tejet,és a kakaót és hiányzik. Amúgy miért nem lehet inni tejet? Azért mert a gombák lebonjták a tejet lebontó enzimeket és ez gyomorpanaszokhoz vezethet? Vagy a tejcukor miatt? Vagy mindkettő, gondolom. Itt nem tudok hozzájutni a házi tojáson kívül semmihez, sajnos.Jaj,tegnap meg párolt káposztát csináltam (cukor,bors és ecet nélkül persze kevés olajon) és grill csirkét, de a káposztától ment a hasam. Szóval ilyet sem eszem többet! Ma is ettem grill csirkét, de párolt rizzsel, és jól vagyok. Mivel kevés zöldséget lehet itt kapni, így muszáj vagyok enni húst és rizst is, ha nem akarok csak natúr joghurton, zabkorpán és párolt répán élni! És képzeljétek, tudtam rendelni a Tescoból tk tönköly lisztet!! Annyira örülök! Már alig várom, hogy abból is kipróbáljam a kenyerkét. És kérdezném még, hogy búzaszemet lehet enni? Úgy hogy natúr joghurba belekeverem és néhány kocka savanyú almát teszek bele? Kölest még mindig NEM sikerült itt találnom!! Csak madárkajában, de az sajnos héjas! Köszönöm a válaszokat előre is.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook