Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Sajnálom :(
A laktobacilusok hiánya sajnos ide vezet, ezt tapasztalatból is tudom. Ezért is ajánlottam a múltkor a FemDophilus nevű probiotikumot, hosszas keresés után találtam rá és nekem ez az egyetlen ami bevált, a Gynoflorról és a joghurtos tamponról már rég nincsenek illúzióim (na meg ez a FemDophilus az egyetlen termék eddig amiről hiteles klinikai vizsgálatokat láttam arról hogy helyreteszi a hüvelyflórát).
Meg ha esetleg mégis nekiugranál majd egyszer egy komplex terápiának, továbbra is tudom ajánlani a doktornőt és a labort amiről még régebben írtam itt a fórumon.
Halihó!
Látom warj hiányolta a hozzászólásokat, hát én most hozzászólok :)
Igazából azt utálom az egész diétában a legjobban, hogy nem tudom, hol tartok. Vajon jól csinálok mindent? Vagy mégiscsak beviszek valamit, amit nem kéne?
Jó, mert legalább úgy kezdtem a diétát, hogy otthon voltam, anyukám a drága pedig tényleg beszerzett mindent amire szükség volt. Otthon legalább kaptunk normális tönkölyös, élesztő nélküli kenyeret, ami eszméletlenül finom, csak pl. itt Pesten már nem tudom megvenni... :S És amúgy a minőségét is csak 2 napig őrzi meg, szóval, ha be is szerzem hétvégén, akkor sem lesz egész hétre kenyerem. Nagyon örültem tényleg, otthon is megkönnyítette anyukám a kajálást, mindent joghurttal meg tönkölyös liszttel sűrített. Na, viszont most hétvégén nagyon rosszul voltam. Anya lencsefőzeléket csinált, és csak a megengedett alapanyagokkal. Csakhogy mint utólag kiderítettem, a lencse nem igazán hasznos a candidásoknak...:S Igaz, rajta volt a listámon az ehetők között, de beleolvastam az Allergia és candida könyvbe, és ott sajnos azt írták, hogy nem lehet. Igen, saját bőrömön, öhm hasamon tapasztaltam, mert olyan rosszul lettem tőle, hogy az csak na. Oké lehet mások máshogy reagálnak rá, eddig semmi bajom nem volt a lencsétől, de most...
Amúgy a sejtésem beigazolódott. Nagyon nehéz lesz itt fent Pesten folytatni a diétát egyetemistaként. Tegnap is elmentünk bulizni, és hát nagyon nagy önuralom kellett, hogy ne igyak. (Oké, eddig sem ittam sokat sosem, de hát a tánchoz azért jól jön, főleg, ha társaságban van az ember) Na meg persze a társaság csodálkozó fejei, hogy TE MEG MIÉRT NEM ISZOL?? aztán a magyarázkodás... de legalább együtt érző barátaim vannak. :DD
Különben meg be kéne perelni a pékségeket, főleg a Deák tér felé, mert nem igaz, hogy minden a péksütik illatától bűzlik :)) Nem elég hogy nem tartanak olyan kaját, amit mi candidások is megehetünk, még szeretnének kísértésbe is vinni... Egyenlőre nem sikerült. Csak maradjon önuralmam...
Amúgy így 3 hét diéta után, és egy elfogyasztott grapefruitmagcsepp adag után gyanúsan nem érzem rosszul magam, csak kicsit még fáradékonyabb vagyok, meg néha szédülök ha sokat mászkáltam. Most félek valamit nem jól csinálok, rosszabbul kéne hogy legyek,nem??
Hát megint itt vagyok.
Aki korábbi hozzászólásaimat olvasta, az tudja, hogy júli 1.-ével végre kijött egy "gomba nem tenyészett" leletem, viszont a Streptococcus B-m továbbra is ragaszkodott hozzám, már 1 éve. Nem is kaptam nem is szedtem rá semmit, csak az ezüstöt iszogatom szorgosan. Most elmentem egy kontrollra (gyakorlatilag semmi panasszal) és az eredmény: "Candida albicans- sok telep, E. Colli- sok telep. Streptococcus B NINCS.
Na erre varrjatok gombot!?!?!?!?
Sajnos innentől kezdve elértem arra a pontra, hogy most már NEM ÉRDEKEL. Teljesen felesleges, ami áldozatot hoztam, a több tízezer forint árunyi gyógyszer, majd egyéb készítmények, probiotikumok, vitaminok, stb... Nekem ezek már 4 éve jönnek-mennek, váltják egymást különböző kórságok, csak úgy. Persze Lactobacillusom SOHA nem tenyészik, hiába a Gynoflor + joghurtos tampon, teljesen hatástalan. Én innentől feladom, ezek szerint ez a sorsom; normális kajákat soha többé, sex csak gumival...
Én ennél több energiát nem tudok ebbe fektetni, jobban nem tudok odafigyelni a dolgokra.
elhiszem :D
de ez s biznyitja, h ennek ellenére megéri végig csinálni és végig "szenvedni"(kinek hogy). én a diéta alatt nagyon nem bírtam már magammal akkor a teámba tettem egy kis steviát... azota is csak azzal iszom :D
sztem meg egyenlőre minden kérdésükre válszt kaptak igy most azt teszik, ami jo nekik, vagyis a gyogyulásukért tesznek :D
néha igy visszaemélkezem, mikor még nem keleltt diétáznom és elnéztem a nővérem,h "jesszusom mit meg nem eszik" és mikor rám került a "sor" a diétával akkor én is ugyanazokat ettem és ízlett :D és most meg rendesen megbotránykozom azon,ha akinek diétáznia kéne és nem tartja be...persze tudom,h az ő dolga, de akkoris...
hát...én hozzászoltam :D
Szia! Küld át légyszi priviben az e-mail címed, mert nincs megadva az adatlapodon, és küldöm az anyagokat.
A tüneteid, elvileg beleférnek a candida tünetekbe, de természetesen minden mást célszerű kizárni. Nem tudom külföldön milyen lehetőségek adottak, itthol lehet kapni Intimcandida tesztet a gyógyszertárban, vagy a CanDia5 tesztet. Bár ennél megbízhatóbb módszerek is vannak.
Nem olyan nehéz ez a kúra, csak bele kell rázódni, és át kell állni az új dolgokra. Ha valakinek nőgyógyászati gondja van, akkor a párját is célszerű bevonni, mert nagy a valószínűsége, hogy akár panaszmentesen neki is van. Bár a candida nem fertőző, de sexuális úton azért egymásnak ide oda rakosgatjátok. A másik ok amiért érdemes rávenni a párodat, hogy ne kelljen kétfelé főzni :-), ja és mert egészséges életmódra tanít.
Beleolvasgattam a regi hozzaszolasokba es a mit foztel ma topikba is.Bevallom csak pislogtam,hogy mi micsoda,pedig gyakorlott haziasszony vagyok,evek ota fozok...na persze a hagyomanyos magyar konyhaban vagyok a legjaratosabb,ezert is ert meglepetes a recepteket olvasgatva.Minden elismeresem azoknak,akik be tudjak tartani a candida dietat!Azoknak meg foleg,akik meg meg a parjukat is ra tudjak venni erre.
Szeretnek en is belevagni a dietaba!
Warj!Engem is erdekelne az az olvasmanyos anyag,ami neked megvan.Ha tudod legyszives kuldd at nekem is!
Hát érdekes egy orvosi hozzáállás. Márpedig gombaölőt neki kellene felírni, vagy a másik megoldás az Ökoneten belüli termékek ezek nagyon kíválóak, csak nem mindenki tudja anyagilag vállalni. A béltisztító később a probiotikum és a vitaminok mind orvosi segítség nélkül is megvehető.
Kenyérrecept van az adatlapomon képpel együtt.
A Mit főztél ma? Receptek candidásoknak is a mi oldalunk a fórumon, bár itt nincsenek az ételek időszakokra osztva, de kérdezz és segítek, illetve már az utóbbi időben odaírjuk mellé hogy ehető e az első időszakban vagy nem.
Jaj, nagyon szépen köszönöm az anyagot, tényleg hasznos! Lesz mit olvasgatnom! :)
Nem, az orvosom nem írt fel semmit, azt mondta, hogy a neten keressek valami diétát, és próbáljak meg 1-2 dolgot kivonni a táplálkozásomból, de mindent úgy sem tudok. Hát, na mondom jó, úgy aztán biztos elmúlik... :S
Na, olvasom az anyagokat, ha lesz kérdésem mindenképpen szólok! És tényleg, KÖSZÖNÖM!
Szia! Elküldtem neked az anyagokat. A candida szakaszokat olvasd el először. Szedned kell gombaölőt és emelett béltisztítót is (colon cleanse vagy utifűmaghéj). A grappe csepp nagyon jó, de önmagában kevés. Az orvos aki megállapította a candidát, nem írt fel semmit?
Sajtok közül mozorella és feta ehető majd a második időszaktól. Túró, tojás, fehér húsok úgyszint a második időszaktól.
A bioboltból a steviát kell megvenni, meg a béltisztítót, a többi megvehető máshol is, tk liszt, köretek stb kapható spar, DM stb. Egyébként tényleg nem olcsóak ezek a termékek, de sajnos nem megy másképp. Olvasd el amitket küldtem, és kérdezz ha bármiben tudok segíteni.
Egyébként tényleg sokat segítek itt a többieknek, de közel sem én vagyok a legnagyobb szakértője a témának. Aki igazán ért ehhez az Cszsuka, én is tőle tudom amit tudok, meg a netes kutakodásnak.
Sziasztok!
Én még teljesen új vagyok itt, na meg a candidám is elég új keletű... Kb 2 hete tudtam meg hogy mi a helyzet, de gondolom már egy jó ideje, több mint 1 éve fennáll a dolog. 19 éves vagyok, most leszek másodéves egyetemista, de úgy 12.től vannak panaszaim. A testsúlyommal nem volt probléma, évek óta tartom az 50 kg-t a 170 cm-emhez, viszont mindig is iszonyatosan stresszeltem a suliban mert szörnyen maximalista vagyok. És hát jött az állandó hasmenés meg puffadás. Egy nap 3X mentem el WC-re és mellette még állandóan pisilnem is kellett... tényleg a WC lett a legjobb barátom :) És felvettek az egyetemre, felkerültem a nagyvárosba, a panaszaim csak egyre erősödtek. 1 éve nagyon hullik a hajam, iszonyat fáradt vagyok, a napi 2-3 kávé ellenére is, és természetesen a WC-s dolgok sem oldódtak meg, inkább csak rosszabbak lettek. Na igen és az elmúlt 1 év alatt kb 5X voltam beteg, ebből a legtöbb csak megfázás volt, de volt arcüreg gyulladás meg torokgyulladás, mindenféle. Szóval az immunrendszerem eléggé le volt gyengülve.
Egy ideig gyanakodtam hogy talán laktóz intolerens vagyok, azért a puffadás hasmenés, de mivel ha nem ittam tejet is fennállt a dolog, így elment nyáron a dokihoz, és végre kiderült a bajom. Szóval Candida. És a gyógymód? Nézzek utána a neten :) köszönöm.
Na szóval megtaláltam ez a jó kis fórumot, és látom hogy milyen segítőkész emberek vannak errefelé :) Az elején teljesen kiakadtam mi mindent nem ehetek: se süti se csoki se üdítő....semmi. Pedig annyira édesszájú vagyok!! Most hogy találtam 1-2 receptet kicsit megnyugodtam, de nem igazán vagyok elragadtatva hogy bioboltból szerezzem be minden kajámat... Mert hát hogy is mondjam? Drága. És a kaják jó része elég ehetetlennek tűnik.
Viszont 2 hete tényleg lemondtam a cukorról, fehér lisztről, élesztőről, és nagy nehezen a tejről is.
Csak azt vettem észre, hogy a legtöbb netes szabad/nem szabad lista teljesen ellentmond egymásnak. Most akkor melyiket tartsam be? Pl. akkor túrót lehet vagy nem? Tojást? Sajtok közül pl. trappistát vagy kenhető sajtokat lehet vagy csak a mozzarellát?
Ja igen, közben elkezdtem a grapefruit-magg-cseppet is (jó gyorsan fogy..), meg egy anti-candida teát is. Szedjek még valamit?
Warj, láttam te vagy itt a legnagyobb szakértő, tényleg, amiket visszaolvastam már azért is hálás köszönet. Jól értettem, hogy van valami anyagod? Esetleg valami tuti diéta-program?
Előre is köszönöm a választ! Elég elszánt vagyok, végig akarom csinálni, mert tényleg a kedvemet is elrontja ez az egész hülye Candida...
Szia!
A terápia elején lehetnek különböző tünetek, az hogy ez kinél hogyan mutatkozik meg egyénfüggő. Van akinél nem jelentkezik semmi, van akinél igen. Az általad felsorolt tünetek is beleférhetnek ebbe.
Azért vannak ilyenkor tünetek, mert a gombák így védekeznek a gombaírtásra illetve a táplálék megvonásra. Be akarják bizonyítani, hogy nem jó amit csinálsz.
Ezek a tünetek idővel el kell hogy múljanak. Van akinél többször is előfordul a terápia során nem csak az elején, de ilyenkor is egyre rövidebb ideig és egyre gyengébb tüneteket kell tapasztalni. Amennyiben a tünetek mégis erősödnének, feltétlen fordulj az orvosodhoz. Vagy esetleg gondold át, nem eszel e olyat, ami a diétába nem fér bele.
Sziasztok!
Érdekelne, hogy a gyógyulás, gombairtás során milyen tünetek tapasztalhatóak!
Pl. laza széklet, intenzívebb allergia, bőr kihasadozása, kisebesedése, vagy hasonlók?
Erről nem találni semmit a neten, így rátok hagyatkozom, akik már megtapasztaltátok!
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok