Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Megint itt vagyok, nem túl jó hírekkel. Tegnap este megint „elkezdődtek” lent a gonosz tünetek. Most ha megint visszajön, biztos nagyon csalódott, és idegbeteg leszek.
Május 17-től 2 hónapig csináltam a szigorú szakaszt, aztán béltisztítás, utána multivitamin+probiotikum, amit azóta is minden nap szedek. Emellett a tejtermékeket, szénsavat, cukros löttyöket, élesztőt is kerülöm (persze 1-2 alkalommal kényszerből azért becsúszott, de minimális), édesség kb. hetente egy falat. Tudom, azt se kellett volna/kellene, de nem tudom kiküszöbölni. (Sűrűn leesik a vércukrom, és összeesek) Sajnos a munkahelyem, ill. az anyagiak sem teszik lehetővé, hogy ennél jobban betartsam a diétát, ennél több egészséges dolgot vegyek/egyek. Ugyanúgy használom az ezüst kolloidot, a grapefruit mag kivonatot, minden nap iszok lúgosító teát, nem használok tampont, (3-szor használtam probiotikus natúrjoghurtos tampont) intim gélként még mindig a Saforelle-t használom, ami direkt Candidára van.
Biztos vagyok benne, hogy 1-2 dolog becsúszott az utóbbi 1 hónapban, de mint mondtam, nem tudom teljesen betartani, hogy néha, ritkán, ne egyek meg (kényszerből) 1 zsemlét, vagy egy kaját, amiben van egy kanál tejföl. A munkahelyemen annak is örülni kell, ha 5 perc kajaidőben megesszük lopva, amit magunkkal viszünk, mert ha ezt meglátja a főnök, nekünk annyi. Nagyon hajtós munkám van, az egész napos talpalást pedig nem bírom egy szelet kenyérrel. Emellé jön, hogy itthon nincs momentán konyhánk, mert egy félkész, átalakítás alatti házban lakunk. Tehát nem tudok azzal foglalkozni naponta, hogy elkészítsem magamnak a kajákat, hanem a menzán kell kiválogatnom azokat, amiket megehetek, meg viszek mellé itthon sütött kenyeret.
Nem tudom, hogyan tovább, nagyon el vagyok keseredve. Most reggel bekentem Canesten kenőccsel, és most „jó”, de gyanítom, hogy minden kezdődik elölről… Nincs ehhez már türelmem. Most akkor életem végéig így kell élnem, hogy nem ehetek meg dolgokat soha többé? Más meg kétpofára zabálja az édességet édességgel, és semmi baja?
Az új lányoknak. Van egy receptes oldalunk itt a hoxán.
Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. Olvasgassátok (ez jóval rövidebb szóval az elejétől átolvasható). A kérésem az, hogy ha valaki receptet szeretne feltölteni privátba küldje át nekem vagy Cszsukának, hogy megnézzük nincs e benne olyan amiről úgy gondoljátok ehető a candida diétában és esetlen nem jó az információtok. Mi ezt leellenőrizzük és visszaküldjük, ha kell módosítjuk. És utánna fel tudjátok tenni.
Az adatlapomon találtok egy kenyérreceptet, képpel együtt.Ezt a kenyeret nem lehet kenyérsütőben sütni, mert súlyok lesz, nem sűl át stb. Ez egy bevállt kenyér próbáljátok ki. Amíg megérkezik az eredményetek sokat tehettek az egészségetekért, a kenyeret bevezetitek, a cukrot elfelejtitek, és próbáltok sok zöldséges ételt enni, az állati eredetű dolgokat kizárni.
Hát az ekcéma is lehet a candida tünete. A párod tünetei is lehetnek, és ha neked nőgyógyászati úton állapították meg, akkor ezt sexuális úton adogatjátok egymásnak. Mindkettőtöknek ajánlom a candida vizsgálatot. Mert ugyan a candida nem fertőző, de sexuális úton egyik nemiszervből a másikba kerülhet. Amíg lent panaszok vannak, nem is ajánlott a sexuális élet.
Nőgyógyászati gondokra néhány tüneti kezelés (kizárólag tüneti, nem vezet gyógyuláshoz csak a panaszod szünhet meg, gyógyuláshoz a terápia vezet)
Sós ülőfürdő. Panaszmentesség esetén óvszer használat, sex előtt és után graepfuit cseppel mindkét fél külsőleg lent törölje át magát. Nem szabad tangát hordani, mert ez egyenesen hidak képez a gombák számra a végbél és a hüvely között. És csak a pamut alsónemű ajánlott. Az átküldött fórumkivonat végén van egy tamponos módszer amit ki lehet próbálni. Sok embernél bevállt, de egyikőnk sem egyforma.
A fáradékonyságra Q 10 szedését tudom javasolni, a gyomorfájásra belsőleg, ekcémára külsőleg a grappe cseppet. De ezek így tünetileg kezelt dolgok, ha valóban meg szeretnétek gyógyulni akkor candida terápia szükséges.
Candida diéta szakaszai, nem állítom, hogy mindent sikerült összeszednem benne, de a többi a folyamatos kérdések és válaszok alapján fog kiderülni.
Első időszak: gombaölőszer (orvos írja fel) és béltisztító alkalmazása (ezt bioboltban meg lehet venni). Ebben az időszakban mentesítjük a szervezetet ezzel is segítve a méreganyagok, elhalt gombák (és ezek is mérget termelnek amíg nem ürülnek ki) ürülését. Ezért elsősorban zöldségeket fogyasztunk, a megengedett köreteket (burgonya kivételével magas a keményítő tartalma amiből cukor lesz a szervezetben, azt pedig megeszi a gomba), hetente egyszer ehetünk durum tésztát. Zöldségek közül a babféléket nem fogyasztjuk mert gázosítanak, csak a második időszaktól, kukorica tilos végig a diéta alatt és a származékai is . A sütőtököt is inkább a második időszaktól ajánljuk.
Első időszakban csak a citrom ehető, az összes gyümölcs ki van zárva (ennek a lényege, hogy még a gyümölcsből nyert cukor élvezetét sem adjuk meg a gombáknak).
A citrom viszont jó nagyon lúgosít. Ha bírod akkor reggel ihatsz 1-2 dl és utánna erre vagy 3 dl vizet.
Ehető még az élesztőmentes kenyér általában Teljes kiőrlésű lisztből készül, de lehet vegyíteni zabliszttel, rizsliszttel stb. Ebből napi 1-2 szelet.
Ehető még teavaj, natur cukormentes joghurt, zabpehely, cukor és szárított gyümölcs mentes műzli (zapehely, lenmag, napraforgó mag, szezánmag magad is elkészítheted).
Ehetőek a magvak és a diéfélék (vigyázni kell mert a diófélék könnyen penészednek).
Ehető a kölesgolyó. Ez jó nasi.
Hú remélem mindent felsoroltam.
Második időszak 3-4 héttől: először is abbahagyjuk a gombaölő és a béltisztító szedését, és elkezdjük a probiotikum és a különböző vitaminok ásványi anyagok bevitelét. Korábban nem sok értelme van, mert a béltisztító alkalmazása mellett nem nagyon van ideje felszívódni. Ebben az időszakban vezetjük vissza szépen egyessével az engedett élelmiszereket. Én mindig az alma példáját szoktam említeni. Tehát első nap eszel egy gerezd almát, ha nincs semmilyen panasz (puffadás, kiütés, hasfájás, hasmenés stb), akkor másnap egy felet és harmadnap egy egészet eszel. És jöhet a következő. Azért fontos, hogy óvatosan vezesd és egyessével vissza, mert így ha panaszt okoz, tudod melyik volt. És a gyomrot sem terheled meg egyszerre több dologgal, amit hetekig nem ettél előtte.
Nos hát a fogyókúrám miatt diétázom általában már másél éve, de ez ugye azért kisebb kilengéseket takar. Nem szedtem még rá gyógyszert, és béltisztítást is általánosan szoktam végezni méregtelenítés céljából 1-2-3 napos léböjtök formájában. Régebben teákat ittam hashajtó célzattal, mert mindig szorulásom volt a fogyi miatt,amikre nem akarok rászokni...
A hajhullást is ezelőtt a fogyinak tudtam be, de most semmi olyan drasztikusat nem tettem, ami újra indokolná.
Sima vény nélküli kúpot szoktam venni krémmel a helyi kezelésre. Ha használom, akkor egy ideig jobb, de már elegem van ebből a ping-pongból.
Melyik dokihoz kell ezzel menni? Házi orvos, vagy nőgyógyi?
Sziasztok!
Ha van egy kis időd,kérlek nekem is küldd el! Én is új vok még a témában. És lehet,h lesznek alap kérdéseim,de nem vagyok képes végigolvasni a sok1000 hozzászólást...:S
Természetesen elküldöm, de nincs az adatlapodon e-mail cím megadva. Küld át légyszi privát üzenetben és küldöm az anyagot.
Hajhullásban ami segíthet: grappe cseppel át lehet dörzsölni a fejbőrt vagy a samponba cseppegtetni belőle. (ÖkoNet-eset szoktam ajánlani, de a lényeg, hogy ne alkoholos legyen)
Gyógyszertári tea: ha nem jó ízű ne idd meg. A candida diéta lényege nem az, hogy olyan dolgokat együnk és igyunk amitől felfordul a gyomrunk.
Igyál valamilyen méregtelenítő teát pl csalán tea (nem fillterest).
Nem írtad, hogy milyen gombaölőt szedtél végeztél e béltisztítást, csinálsz e diétát.
Ugyanis a tea semmit nem ér önmagában. Az újra és újra visszatérő panaszok nálam arra utalnak, hogy amikor panasz van akkor használsz valamilyen nőgyógyász által javasolt krémet kúpot stb, akkor helyreáll és később kezdődik előről.
Ennek az az oka, hogy a candidát csak helyileg és tünetileg kezeled. Ha valakinek a hüvelyében túlszaporodás van, akkor az eégsz szervezetében megtalálható a túlszaporodás sajni. Ami még rossz, hogy a hajhullás arra utal, hogy nem egy két hónapos túlszaprodásról van szó, hanem sokkal régebb óta küzdik ezzel a szervezeted, mert a hajhullás általában több hónapos vagy éves candida esetén szokott jelentkezni (jelzem általában, nem biztos, hogy a te esetedben is ez a helyzet csak valószínű).
A candida kezelése két szakaszból áll. Az első szakaszban gombaölő gyógyszert szedünk (orvos írja fel) és béltisztítót. Az 5-dik naptól a grappe cseppet is elkezdjük fokozatosan alkalmazni. És egy nagyon visszafogott diétát alkalmazunk. Ez kb 3 hét. Ezután a gombaölőt és a béltisztítást abbahagyjuk szélesítjuk az engedett élelmiszereket fokozatosan, probiotikumot és vitaminokat szedünk. A diétát a negatív eredményig alkalmazzuk. De önmagában véve, ahhoz, hogy ne essen vissza senki, egy teljes életmódváltás szükséges.
Ha a prolabor nem megoldás akkor természetgyógyász szokott végezni, biorezonencia vizsgálatot, vagy van a Voll teszt is.
Gyors otthoni kimutatásra szolgál a CanDia 5 (vérből lehet kimutatni).
Illetve lehet még széklettenyésztésből is.
A fehér lepedékre a graepfuit cseppet javaslom ezzel kenegesd a nyleved. A haspuffadásra is jó (vízbe cseppegtetsz belőle ha még nem használtad akkor először 5 csepp elég, bár ez a terápia 5. napjától javasolt, de amíg nem derül ki, hogy candidád van e addig is ezekre segítséget nyújthat.
Olvasd el a candidaszakaszokkal kapcsolatosan amit átküldtem, és a fórumkivonatot. Ezek után a többit is célszerű, nagyon sok kérdésre kapsz majd választ szerintem.
Ja és igen a tüneteid alapján lehet candida is.
Szia!
Köszönöm a tippet, majd ennek is utána járok, bár én valószínűbbnek tartom a candidát. Nemrég voltam vérvételen a szívem miatt és ott megnézték a TSH-szintet is és az rendben volt.
Nekem is küldjél légyszi ilyen anyagot! Köszi előre is!
Nekem a hajhullás most jött elő megint, illetve a "lenti" dolgok vannak meg szinte állandóan, hiába kezelem ki, rövid idő múlva megin előjön. Az állandó fáradtságról nem is beszélve.Ezért gondoltam a candidára. A teszt meg azonnal kimutatta nekem... Van egy tea amit a gyógyszertárban adtak candida ellen. Borzalmas az íze, de elkzdem inni mától rendesen. A grapefruit cseppemet meg a pakoláskor jól elpakoltam, azóta nem találom...
Én nemsokára leszek 20 éves, de most ahogy egyre több infót gyűjtök a candidáról, kezdek rájönni, hogy ez nálam nem 1-2 éve kezdődött...
Először is kb. 6 éves lehettem amikor fehéres, térképszerű foltok jelentek meg a hátamon. A bőrgyógyász ránézett és úgy 10 másodperc vizsgálat után megállapította, hogy vitiligo, ne foglalkozzak vele, de nagy a valószínűsége, hogy nemsokára az egész testemet ilyen foltok fogják beborítani. Egyszerű és gyors megoldás volt a részéről, de a foltok még mindig nem akarják beborítani az egész testem. Változni változtak, de nem számottevően.
15 éves korom körül pánikrohamok jelentkeztek nálam, a személyiségem teljesen megvátozott, befelé forduló lettem, és szorongó, pedig előtte nem ilyen voltam.
17 éves korom körül Epstein-Barr vírusfertőzést kaptam ( azt olvastam, ez is összefügg a candidával). A májam azóta is meg van nagyobbodva.
Nemrég azt tapasztaltam, hogy a szívem elég sűrűn össze-vissza kalapál, néha akkorákat dobban, hogy azt hiszem kiugrik a helyéről.
Emellett hullik a hajam, vasat szedek rá az egy kicsit segít, töredezett a körmöm, állandóan fel vagyok fújódva, fáj a hasam, folyásom van és fehér lepedékszerű valami van a nyelvemen, amit nem lehet eltávolítani.
Na ez lennék én:). Én ezek miatt gondolok a candidára, de azért szeretnék megbizonyosodni róla, hogy tényleg az e. Megnéztem a prolabor oldalát, sajnos nincs a közelemben ilyen labor :(. Először arra gondoltam, hogy keresek egy természetgyógyászt, hátha ő tud segíteni rajtam.
Küldtem neked is anyagot, bár kicsit nehézkes volt, mert az oldaladon megadott e-mail címről kétszer visszajött a levél, mire rájöttem, hogy a hiányzik egy e betű.
Tehát nőgyógyászatilag nem érzel semmilyen panaszt, vagyis nincs folyásod meg ilyenek. És esetleg olyan jellegű panaszod, ami nem nőgyógyászati de utal a gombára? Bár a férfiaknál előfordul, hogy panaszmentesek lent és candidások, így a nőknél is lehet, az elején gondolom.
Azért kérdezem, hogy más panaszod nincs e, mert a candidának rengeteg tünete lehet csak néhány példát említenék: hasmenés székrekedés külön-külön vagy egymást váltva, puffadás, fáradékonyság, memoria problémák, szájszag, lepedékes nyelv, hajhullás, álmatlanság, depresszió, korpás haj, hirtelen súlyveszteség, vagy hízás, vizelettartási gondok, nőgyógyászati gondok, ekcémás kiütés, körömelszineződés stb.
Ezek csak amik hirtelen eszembe jutottak.
Bármilyen kérdésed van, írj a fórumon, de tudni kell, hogy nem biztos, hogy egyből tudunk válaszolni de igyekszünk mindenkinek segíteni. Ezért mindig azt javaslom, hogy a saját utolsó hozzászólásodtól olvasd mindig el a hozzászólásokat. (ebből egyébként is tanulhat az ember :-)
Szia! Küldtem neked anyagot a candidával kapcsolatban illetve a diéta szakaszairól az e-mail címedre. A gyorstesztek nem 100% os megbízhatóságuak, mi itt a ProLabornál végzett vérvételt szoktuk javasolni. www.prolabor.hu
Így az egész szervezetről képett kapsz tulajdonképpen mert itt a vérben a candida ellen termelt ellenanyagszintet mutatják ki. Jelenleg 5300 Ft. Írjál már légyszi arról, hogy milyen tüneteid vannak.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy az intim candida teszt mennyire megbízható? Mert én kipróbáltam és negatív lett az eredmény, pedig én szinte biztos vagyok benne, hogy candidás vagyok, rengeteg tünet jelentkezett már nálam ami erre a betegségre jellemző, csak eddig nem tudtam róla, hogy ezzel hozható összefüggésbe. A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ha elmegyek belgyógyászhoz, akkor ő ott már biztosan ki tudja mutatni, hogy fertőzött vagyok-e? Amúgy úgy hallottam, hogy az orvosok nem igazán hisznek ebben a betegségben, nem nagyon veszik komolyan azt, aki ilyen betegséggel megy hozzájuk. Nem tudom, ennek mekkora alapja van, remélem nem sok.
Calcimusc oldatos inekció, ha a körzeti doki kiírja, olcsóbb. Így keres rá a neten, ez egy fehér dobozos nem tudom, hogy több fajta is lenne e belőle, nekem a gyerekenek is ezt írja fel a doki, ha éjszaka is köhögnek, egy fél ampulát kell nekik beadni. A körzeti dokiddal beszéld meg, hogy mi a véleménye, mert éjjel nem tudsz aludni.
Ja amit még javasolnék, lehet kapni eukaliptusz illóolajat, ezt fórró vízbe cseppegtetve a szobába teszed egy lábasban éjszakára és ez is segíthet. Sőt régen lehetet kapni babafürdetőt a Jonhsonet-et (lehet nem jól írtam a nevét) és ez is jó, vagy van egy Kinder barzsam (gyógyszertárban kapható) ezzel a mellkasod bekenheted fürdés után, kellemes mentolos és könnyít a légzésen.
Szia! Ha nincs benne cukor vagy alkohol és nem is antibiotikum, akkor lehet viszont célszerű szedni, hogy nehogy a köhögés miatt szövődmény alakuljon ki. Igaz, hogy a gyógyszereket mellőzni szoktuk, de vannak esetek amikor muszály.
Nekem amikor a fiamnak fájt a torka, akkor streptilst vettem cukormenteset (persze édesítő van benne), és a gyógyszerész adott köptető gyanánt gyógyszert.
Nagyon köszi!
Nekem a bőrbajok már régóta elmúltak, és az általában emlegetett tünetek közül is több már nincs. Van a legáltalánosabb intim területeket érintő, és ami ritkább, de olvastam valahol, olyan tünetek, mintha cukorbajos lennék, holott vizsgálták is és nem találtak semmit, meg még az ú.n szikralátás is, ami régóta megvan az első terhességem óta és egyik doki sem kezdett vele semmit soha. Volt esetleg valakinek ilyen tünetegyüttes? Mostanában meg még a szinte állandó fáradtság, ami lehet akár az elmúlt időszakom extra stressz terhelésének is a következménye.
Warj, köszi a választ!
Holnap akkor szerzek be ilyen calciumos injekciót és addig is iszom szorgalmasan a hársfa teát. A tea kicsit enyhíti a köhögést, de sajnos nagyon rövid ideig, így egyfolytában innom kell.
Ilyen makacs torokgyulladással még nem volt dolgom eddig.
A gyógyszert meg akkor hagyom a legvégső esetre, mert ahogy a párom mondta, a gyógyszerész nem nagyon volt képben, így nem bízom benne 100 %-ig. Bár a neten rákerestem és elméletileg nincs a gyógyszerben cukor vagy alkohol.
Szia Victory,
Én nem voltam sovány (162 cm,55 kiló), de kövér se és több mint 10 éve canidás vagyok.(Teszt mutatta ki, de egyébként az állandó hasfájásom, bőrproblémáim is azóta tartonak). 3 kilót fogytam, és ezen a szinten tartom magam. Mindent eszek, amit lehet, csinálok nasit, ahogy lehet.
Tej helyett szójatejet iszok, de abból is csak azt lehet, amiben nincs nádcukor.
Üdv:
Móni
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok