Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Sziasztok!Kedves Warj! Kérlek küldj nekem is anyagot, mert teljesen elbizonytalanodtam a sok információtól amit olvasgattam.Úgy látom ti már sok tapasztalattal rendelkeztek.Rengeteg tünetem van, pozitiv a Candia5 tesztem, 2x elájultam az alacsony vércukor színt miatt, kicsit magas a kol.szintem( nem fogyasztok húst,zsirt)laborlelet vas és réz hiányt mutat,cukrot egyáltalán nem használok, havonta nőgyógyász vagy urológus most már lassan 1 éve.
Lehet, hogy orvost is kéne keresnem!!??
Nem akarlak fárasztani, ha bővebb információra van szükséged, megírom.
Előre is köszönöm!
Sziasztok,
Két hónapja kezdtem el a candida diétát, mivel egy erős antibiotikum kúra után teljesen felborult a szervezetem egyensúlya és az orvosok csak a további antibiotikus kezelésekben látták a megoldást.
A tüneteim szépen múlnak, egyik a másik után.
Viszont a legmakacsabbtól, a nőgyógyászati jellegű problémáktól még nem sikerült megszabadulnom. Ez kicsit elbizonytalanít, és kiváncsi lennék a véleményetekre.
Én egy kicsit más diétát követek, mert 4 hétig csak zöldségeket ettem, plusz reggelire az útifűmaghéjat vízben oldva. Ezalatt napi egyszer (este) 12 csepp grapefruit mag kivonatot ittam. (1.szakasz - béltisztítás)
4 hét után kezdtem el visszavezetni a húst, zöldalmát, barna rizst, kuszkuszt és még néhány dolgot. Jelenleg is ezeket eszem.
Tejet, kávét, teát még mindig nem iszom, csak a grapefriut magból 3x12 cseppet naponta és 2-3 liter citromos tisztított csapvizet. Plusz egy Candiclear nevezetű természetes keveréket szedek, ami elvileg gombaölő.
Itt található róla bővebb info: [link]
Ezen kívül multivitamint szedek, ami tartalmaz Q10-et és B vitamint is. Ezt a szakaszt 4 hétig kellene folytatni a diéta leírása szerint. (2.szakasz - gombaölés)
Ezután következne a 3.szakasz, a jó bacik visszatelepítése probiotikus készítmények segítségével.
Viszont most elbizonytalodtam, mert pár nap múlva vége a 2.szakasznak és még mindig vannak tüneteim.
Ez szerintetek természetes?
Elkezdhetem a 3. szakaszt, vagy amíg megvannak a tüneteim, addig folytassam a gombaölést?
Esetleg valamit rosszul csinálok és már el kellett volna múlnia az összes tünetnek?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Szia! Neked is elküldtem az e-maileket. Ezeket feltétlen olvasd el. Az a baj, hogy a candidas nagyon komoly dolog, és hát ahhoz, hogy meggyógyuljál rengeteg dolgot kell tenni az egészségedért. Pl a dohányzásról is le kellene mondani. A napi egy kávéval nincs gond egyébként, tehetsz bele stevia cseppet és a második időszaktól már növényi tejet is (zabtej, rizstej vagy szójatej). Tudom, hogy nagyon nehéz, de ha az én 12 éves fiam le tudott mondani az édességről, akkor neked is sikerülni fog a kávénál a tejtől megszabadulni.
Az utifűmaghéj elvileg az olcsóbb béltisztítók közé tartozik. Én azt javaslom, hogy készülj fel a diétára, és apránként vedd meg a hozzávalókat, mindig arra vonatkozóan, ahol a diéta szakasza tart.
Nagyon fontos az első 3 hétben a gombaölés (orvos írja fel a gombaölőt, javaslom azt az orvost aki megállapította nálad a candidiast, vagy a körzeti dokit). Ha ez nem megy, akkor is tudunk neked ajánlani termékeket, de ezek sem pénztárca kímélőek sajnos. Én pl egyedül nevelem a két gyereket és az OTP-s „A” hitel keretem terhére tudtam a diétát a fiamnál tartani. Az a baj, hogy sokan nem hiszik el, hogy elég nagy probléma amivel szemben állunk (az orvosok nagy részét is ide lehet sorolni). Én itt mindig arra szoktam hivatkozni, hogy Bújtor István halálát a candidias okozta. Egyre több helyen lehet olvasni a candidias és a rák közötti összefüggésekről. Tehát meggondolandó. Lehet furán fog hatni, de pl a cigerettára költött havi összeg árából meg tudod venni pl a béltisztítót. És egy egészségesebb életet élhetsz, megszabadulhatsz a gombáktól, amelyek a tüneteidet okozzák. Nagyon nehéz, de oly sokan gyógyultak már meg a fórum segítségével. A gyógyuláshoz sajnos teljes életmódváltás szükséges. Ha bármi kérdésed van, fordulj hozzánk. És bocs, hogy a dohányzással példálóztam, tudom milyen nehéz leszokni róla, főleg ebben a stresszes világban, de tényleg fel kell tenni a kérdést magadnak, hogy mennyire fontos számodra a saját egészséged. Remélem érted, hogy soraim segítő jellegűek, és az átküldött információ elolvasása után, fogod látni, hogy mi is az a candida gomba, és mi mindent tud ártani neked.
Szia!
Tök vicces, én is pont ezt tapasztaltam magamon!! 50 kilo vagyok a 170 cm-hez, szóval igazából vékony vagyok, de amióta diétázom, oooolyan éhes vagyok!!! És mindig. Tök rossz. Pedig sosem voltam valami nagy étvágyú.
én nem bízom a bio cuccokban, mert minden ember haszonért dolgozik és ha vmit olcsobban ud beszerezni nem azt ogja nézni,h most a másiknak az jot tesz v sem. sajnos ez benne van az emberben,h nem igazán érdekli a másik sorsa. ezért simán eltudom képzelni,h a bio nem bio, mert nagy raktári szinten nem nagyon tudo ezt elképzelni,h képesek előállitani. falusi vagyok és nekünk van bio zöldségünk. de azért sokat/rengeteget kell dolgozni,h ne gazosodjn el v hasonlo. ez utobbi eleln rendszeres "karbantartással" v vegyzeres kezeléssel lehet csak tulesni. +tapasztalat,h pl a szőlő nem lesz szép nagy és érett, ha nincs minden eső után lekezelve.
ezt csak azért irtam le,h ezt én is tudom, de mégis sokszor megveszem a biot, ha az kell, és csak reménykedem,h kevesebb vegyszer van benne mint a többiben. és nézzünk magunkba, sztem nem sokan töprengünk ezen el,h mégis mit eszünk, mert valo igaz, ma már semmi sem 100% biztos, csak amit saját kezűleg készítünk/termesztünk/állítunk elő.
ezért is, ne gondolkodjunk,mert csak fejfájást okoz:D
Sziasztok !
szigorú candidával kapcsolatban lenne kérdésem, hogy csak zöldséget lehet enni kenyeret,lisztet,tojást, húst nem, ha jól értem.Mekkora adagokat lehet enni , mert én elég jó étvágyú vagyok annak ellenére , hogy mindig vékony voltam.Nem igazán értem a diéta menetét,bár úgy tűnik, hogy sikerülget,előtte egy évig csak kis javulás volt, de úgy látszik csak a szigoritottal tudok valami eredményt elérni ha jól csinálom,bár nem igazán értem az egészet.
Üdv.
Sziasztok!
Itt nem a tárolásról van szó, hanem a teljes kiörlésübe benne van a maghéj is amin nagyon sok gomba megtelepedik, mindegy, hogy milyen fajta gabona.
Egy pár hónappal ezelőtt a Tv-be is nagy port kevert, hogy sok gyerek betegedett meg a tk.kenyértől.
Zsú egyszer azt írta nekem, hogy a rostok miatt kell enni a tk,kenyeret,meg nem tapad a bélfalra, de ő is grape cseppet tesz a lisztbe a gomba miatt.
Nekem viszont ez már sok és ezért gondoltam, hogy talán jobb a durum vagy keverve.
Hát sajnos ilyen és ehhez hasonló hírek napi szinten előfordulnak. Tulajdonképpen lassan már semmit nem ehetnénk. Pl ott van a tengeri hal, honnan tudjuk, hogy hol fogták ki. Vajon az olajszennyeződés hatása az adott halban mennyire van jelen.
Kérdem én a durum búza nem penészedhet ha nem megfelelő a tárolás például. Én azért bízom benne, hogy a boltokba (főleg bioboltokba) a tönköly teljes kiőrlésű liszt minőségi ellenőrzésen esik át és úgy kerül a polcra. Ha mégsem, akkor a nap minden percében parázhatunk, hogy vajon amit eszünk jó e?
Pl a zöldségek, az hogy rá van írva, hogy bio ettől még lazán el tudom képzelni, hogy permetezik, mert ami bio paradicsom a kertben terem véletlen sem úgy néz ki mint a boltban árúsított.
Amit én vettem bio paradicsom a családban termesztik, ez általában nagyon nagy, egy két helyen kicsatan, nem olyan mutatós mint a tescoban a bioparadicsom, ami látszólag egyforma nagy, kicsatan az egészségtől, de vajon mi van benne?
Igen én is ezt írtam, csak az első időszakban nem szoktuk ajánlani, mert így is óriási édességvágyat éreznek azok akik candidások, ez pedig elég édes ízű. Ez pusztán biológiai folyamat, ha édes ízűt eszel az agyban beindulnak a folyamatok, amit úgy élsz meg, hogy mégtöbb édeset kívánsz. Ezért nem javasolnak semmilyen édesítőt tulajdonképpen az első időszakban, hogy a szervezet kényszerűljön arra, hogy ne kívánja az édes ízt.
De összetételét tekintve candidások számára fogyasztható a nyírfacukor.
Sziasztok!
Egyre több helyen hallom, hogy a tk.lisztek gombákat tartalmaznak, amelyek a gabona héjában-alatta telepednek meg és jobb durum lisztből készíteni a kenyeret.
Ti hogy vagytok ezzel?
Szia!
Én is kérném a bolt nevét. Köszi
Tudtam hogy még akartam neked valamit írni, de csak most jutott eszembe. Szóval írtad, hogy fáradékonyabb vagy. Ilyenkor a Q 10 szedését szoktuk javasolni, ennek azért kell 2-3 hét mire kifejti a hatást és elmúlik a fáradékonyság.
És a folyadék, ha nem iszol elég folyadékot naponta, akkor ez is okozhat fáradékonyságot.
Nem szabad feladni. Tudományosan nem tudom alátámasztani, de én arra gondolok, hogy a Streptococcus B okozhatta, hogy a gombát negatívnak titulálták, és szerintem nem volt a negatív eredmény valóban negatív.
Az helyes, hogy az étkezésen nem változtatsz, én megpróbálnám a helyedben amit itt ajánlottak előttem.
Szia! Nem kellene rosszabul lenni, szerintem mindent jól csinász. A lencse pedig ehető nem ez lehetet a gond, inkább az, hogy vannak zöldségek amelyek alapból puffasztanak, és most nyílván a szervezet is másképpen reagál, mint amikor még egészséges voltál. Ilyenkor ha valami puffadást okoz, igyál egy kis vízzel 10-15 csepp graepfuit cseppet, ez segíteni szokott. A lencsével pedig egyenlőre ne próbálkoz.
Rosszabul kéne lenned? Miért? Előfordul ugyan hogy a diéta elején a gombák tiltakozásul megerősítik a panaszokat, de minden ember másképp reagál. A fiamnál egyáltalán nem voltak jellemzőek a panaszok erősődése, és újak sem jelentkeztek. Szóval ez nem törvényszerű, de előfordulhat. Minden szervezett más.
Kenyér. Az adatlapomon van egy kenyérrecept, én a helyedben megpróbálnám. Kb 5 perc kézzel összegyúrni, és a sütőbe (rendes villany vagy gáz sütő) kb 40-50 perc alatt megsül. Ezt konyharuhába csavarod (pamut), amíg kihűl, majd eheted. Be lehet tenni a hűtőbe (nem a fagyra) akár egy hétig is eláll.
Ráadásul tuti nincs benne semmilyen plusz adalék anyag, tuti olyan lisztből készül amit te használsz. És sokkal olcsóbb megoldás. Sőt a maradékot ha megszárítod, és ledarálod, kész a prézli, amibe majd mártogatni tudjátok a zöldséget, húst, vagy a túrógombócot.
Ügyesen csinálod. A buli meg hát igen, lemondással jár, de az vigasztaljon, hogy te vagy az aki egészségesen él. Alkohol nélkül is lehet jól mulatni. A diéta után meg ha úgy adódik majd egy egy pohár valamit elfogyaszthatsz, persze csinjával ha nem akarsz visszaesni.
A péksütikről jut eszembe, hogy én meg azért perelném be őket, mert még nagyobb élelmiszer áruházakban sem lehet kapni élesztő nélküli teljes kiőrlésű pékárut.
Nem igaz, hogy élesztő mentesen ne tudnának gyártani ugyanazon pékségek kenyeret, péksüteményt. Mintha nem is akarnának tudomást venni erről a candida nyavalyáról, pedig állítólag nagyon sok embernek ez a baja.
Nagyobb reklám kellene neki.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok