Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Szia Mirandola!
A tejsavat hogyan használod, milyen gyakran és mennyi ideig?
Csak így kell kérni a patikában, vagy van többféle?
Köszi!
A Colon Cleans-t ismerem (simán megiszom, bár leginkább ananászlével szeretem és sejtem, hogy ez nem része a szigorú diétának:))
Hol találom meg a szigorított listát?
Erről jut eszembe, hogy a sokszor emlegetett joghurtos tampon nem a legjobb ötlet:
Viszont tejsavat fillérekért (na jó pár száz forintért) lehet kapni a patikákban és érdemes ennek segítségével helyreállítani a hüvelyflórát. Persze, tudom, hogy ez egy többismeretlenes egyenlet. Nem mindenkinél ennyire egyszerű a helyzet. De az biztos, hogy hasznos, könnyen beszerezhető és az egyik legolcsóbb segítség.
Jó, de ezt azért a szervezetem is kontrollálja, különben egy nap alatt megennének a gombák :D
De értem, hogy mit mondasz, ha valaki biztosra akar menni, akkor legjobb, ha nem bohóckodja el a diétát.
Csak beleolvastam a fórumba, mert nincs időm ennyit visszaolvasni. Jól értem, hogy az eljárásotok lényege gombaölőszerek, szigorú diéta, salaktalanítás, normál bélflóra visszaállításának támogatása. Egészséges, teljes étrendre visszaállás.
Mit használtok gombaölőnek? Mikor kell salaktalanítót használni és mit érdemes? Mikor jöhetnek a probiotikumok?
Sajtkrémet nem ehetsz az egész diéta alatt. A második időszakban ehető tejtermékek.
Sovány túró, aludt tej, feta és mozorella sajt. Növényi tejek (zab, rizs, szója tej). Ezenkívül semmit.
Jó lenne ha leírnád mi az emit eszel, mert a hasmenés tényleg nem jó. A puffadás lehet a teljes kiőrlésű termékektől is.
Erre vannak viszonylag könnyen elérhető kilégzős tesztek (laktóz intoleranciára).
Mik a legjobb gombaölők, amit ajánlani szoktatok?
Béltisztítást kolon hidroterápián kívül mivel lehet hatékonyan megoldani?
béltisztítást és gombaölést csináltál, vagy csak diétázol?
A második szakaszban be lehet vezetni a túrót és a sóban érlelt sajtokat. Ha mást még nem vezettél be, csak tejterméket, akkor érdemes utánanézned, hogy nem vagy-e tejcukor érzékeny. Ha ugyanis valóban csak azt ettél, amit szabad, a tiltott ételek néhány heti kihagyása majd újra bevezetése után jelez a szervezet, hogy mit nem kellene enned. Ha ilyen van, ezek az ételek okozhatják a candidás "jellegű" állapotot is.
Hát nem tudom, mert már több mint egy hónapja diétázom, azért is léptem már a második szakaszba, és inkább mostanság jöttek ki újra erősebben a tünetek. :S
de azért köszi a tippet :D
Lehet, hogy olyanokat eszel, ami a candida diétában megengedett, de a szervezeted nem tolerálja.
Ételintolerancia teszt létezik már otthon kivitelezhető formában is (Food Detective).
És komolyan nem gáz, ha mindig eszek? Néha már tényleg lelkiismeret furdalásom is van miatta, mert a világon nem ettem ennyit. :D
Most tértem át a második szakaszra, most vezetek vissza néhány dolgot. De pontosan miket is vezethetek vissza? Tejtermékek rendben vannak? Mert pl. a túró oké (már csináltam is fincsi körözöttet), de pl. sajtkrémet (amiben van tejszín meg sajt is) ehetek?
Így is attól tartok valamit nagyon nem jól csinálok, mert 1. mostanában elég jókat ettem pedig tényleg csak olyan anyagokat használtunk, amiket lehet, 2. mostanság nagyon sokszor ment a hasam. Tegnap is CSAK reggel mielőtt bementem volna a suliba 3x... na meg puffadok elég sokszor. Lehet a sok evéstől? Pedig tényleg csak olyanokat eszem amit szabad...
Dehogyis!
Van, aki rosszabbul lesz, de ez nem törvény!
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok