Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

13806. gg_dori
2011. jan. 11. 19:20

Sziasztok! Érdekes helyzet állt most elő: ma kellett visszamennem a nődokihoz és azt mondta, hogy ránézésre most minden ok + a tenyésztés is negatív lett candidára. Annak ellenére, hogy a kenetvétel előtt nem sokkal a gyógyszertári teszt pozitív lett és amikor a kenetet vették, akkor sem voltam jól. Ez így hogy lehetséges? Lehet, hogy valami teljesen más okozza nálam a gondot? Ha igen és nincsenek bennem elszaporodva a candida gombák, akkor nem fogok ártani magamnak a (szigorú) diétával, béltisztítással, gombaölővel?? Már megrendeltem hozzá mindent, de a "szükséges" gombákat lehet nem kéne kigyilkolnom...

Picit tanácstalan vagyok most :(

Van arra esély, hogy pusztán pszichés okai vannak a nőgyógyászati problémáimnak??

13805. warj
2011. jan. 11. 12:37
Kértem Zsut, ha tud nézzen fel, legalább is írtam neki e-mailt. Remélem mihamarabb válaszol, hogy mit tanácsol azoknak akiknek irritálibis bélszindrómájuk van.
13804. warj (válaszként erre: 13802. - Agnesung)
2011. jan. 11. 12:35
Második időszaktól eheted a mozzorellát és a feta sajtot is.
2011. jan. 11. 11:56

Nekem is IBS-em van,legalábbis ezt feltételezték....:(

Plusz még Irritabilis Colon Syndrómám,ami ugyan az csak a gyomrot is érinti.Már 10 éve tükrözték a gyomrom....:(

13802. agnesung
2011. jan. 11. 10:53
Nekem is belszindromam van ezert fajt a hasam bal oldalan a nistatintol. Olaszul itt ugy hivjak colite, vagy colitis. Itt van egy colon cleans amit vettem azt hittem olyan mint a tietek de ez egy termeszetes aloe gel es ezen a heten en is 3szor voltam wc-n. Ma vagyok dieta 8.nap. A mozzarellat ehetem?
13801. warj (válaszként erre: 13798. - Warj)
2011. jan. 11. 08:40
ymor gyomor lenne
13800. warj (válaszként erre: 13795. - Hanyattka88)
2011. jan. 11. 08:39

Először is, a candida miatt is alakulhat ki ételallergia és egyéb allergia is. De nem feltétlen ez az okozója. Vagyis kérdésedre a válasz igen lehet ilyen.

A menszesz felborulását is okozhatja a candida. A fogamzásgátló szedése az egyik kiváltó oka a candida gomba túlszaporodásának.

Amit elkezdtél az jó, de kevés a candida leküzdésében itt a diétára gondolok. Sok olyan dolgot említettél, ami a diétába nem fér bele, ezek segítenek a gomáknak az életben maradásra, a szaporodásra, megtalálják azt a kicsit is. Remélem februártól tényleg teljes erővel tudsz nekivágni.

Javaslom, hogy Cszsukával vedd fel a kapcsolatot (ha eddig nem tetted volna). Ő sokkal tapasztaltabb nálam, és a bélszindrómával együtt biztosan tud olyan terápiát javasolni, ami nem okoz neked kárt.

Doki: hát általában a legtöbb doki sajni így reagál.

A függében rengeteg a cukor, ezt mindenképp hagyd ki az étrendből, még akkor is, ha savanykás gyümiket eszel. A terápiának igazából akkor van értelme, ha teljes erővel csinálod. Ha ilyen engedményeket teszel magadnak, akkor évekig is diétázhatsz, nem fog a szervezetedben a rend helyreállni, hiszen folyamatosan lehetőséget adsz a gomáknak a túlélésre, és hát vissza kellene őket szorítani normál számra.

A te esetedben mindenképpen azt javaslom, hogy szakember állítsa össze a pontos terápiát (valószínű, hogy természet gyógyászok körében fogsz ilyet találni, illetve Zsu biztosan tud segíteni.) Inkább kicsit később kezd el, de akkor tuti jól csináljál mindent, és olyan termékeket használjál ami a bélszindrómával is összefügg.

13799. Hanyattka88 (válaszként erre: 13798. - Warj)
2011. jan. 11. 07:14
Hm, az jó. Akkor érdekes lesz a diétám... Köszönöm hogy ezt megírtad, jobb mintha megvettem volna valamit és utána derül ki hogy nem szedhetem.:) Köszönöm a segítséged, türelmesen várom a válaszod.:)
13798. warj (válaszként erre: 13795. - Hanyattka88)
2011. jan. 11. 06:21
Üd újra itt. Utánna olvastam a colon cleanse-enk és a béltisztítót dobozán az áll, hogy nyelőcső, ymor, bélrendsezr kóros szűkülete, elzáródása vagy annak gyanuja, valamit gyulladásos bélbetegségek esetén nem használható. Egyből te jutottál eszembe a bélszindróma miatt. Gondolom ez más béltisztítóra is igaz lehet. Válaszolok majd a többi dologra is, a munkahelyről, de most készülnöm kell.
13797. t.ency (válaszként erre: 13796. - Zsuko84)
2011. jan. 10. 21:45

kb. 1 hét után nekem is beállt, olyannyira, hogy a végén már napi 3-szor is mentem. Aztán elkezdtem a gyógynövényes kúrát, és most visszaesett napi 1-re. Persze még ez is nagyon jó az azt megelőző állapothoz képest. Csak eleinte ijedtem meg egy kicsit, hogy már megint szorulásom lesz. :S

Szerintem az olajfa kapszula csinálja...

Amúgy még a kúra legelején, mikor nem "gyógyszerekkel" csináltam, csak diétáztam, akkor minden este ittam útifűmaghéjat. Nekem az is segített.

13796. zsuko84 (válaszként erre: 13764. - Warj)
2011. jan. 10. 20:09
Igen, ezt tudom. Yasmine82 kért tippet hashajtásra, de mivel én nem folyamodtam ilyen dolgokhoz soha, ezért nem is tudtam tippet adni. De szerintem a diétával nincs is szükség rá. Nem tudom, hogy a többiek, hogy vannak ezzel, de én mióta elkezdtem a diétát (még csak 1 hete), azóta rendszeresen wc-re járok. Nem hasmenésem van, csak a sok rost tisztít. Szóval én már most elégedett vagyok.
2011. jan. 10. 18:25

Sziasztok!

Először is bocsi mindenkitől, hogy eltűntem, tőled is warj, hogy nem írtam, de nemrég vettem csak észre, hogy írtál pw-t, nem ismerem még jól az oldalt. vizsgaidőszakom van, és alig van szabad időm...

Yasmine82, először is neked írnék. Olvastam, hogy neked candidától lett liszt és tejérzékenységed. Ilyenről még nem is hallottam. Én tejérzékeny vagyok kiskorom óta, de nem mindig jön elő. Csak néha okoz gubancot. Gondolom ez a tej ,,tejtartalmától,, is függ, mert a házitejnél hamar előjön a gond. De biztos, hogy ez a candida miatt lehet? Milyen doki mondta?

A többieknek folytatnám a kálváriám.

Valószínűleg nekem is candidám van, de egyelőre nem tudom még rendesen elkezdeni a diétát, mert vizsgaidőszak van, és szükségem van minden erőmre.

Nekem a háziorvos azt mondta, hogy irritábilis bélszíndrómám van (ami nem múlik el, de nem is tudják pontosan mi okozhatja), de persze a candidás javaslatom kiröhögte, a tejérzékenységet meg letudta annyival, hogy ne egyek tejterméket. Holott sok gyógyszerben van laktóz(pl a fogamzásgátlómban volt), amit talán emiatt nem ártana kivizsgálni. pláne hogy menzeszem is felborult, de a nődokim szerint azért, mert az irritáblis bélszindróma mellett nem tud felszívódni a fogamzásgátló, ami okozta a zavart. De ő mondta, hogy igen, a nőgyógyászati gondom a candida okozza. És most úgy tűnik hiába szedtem amit előírt lent és fent, nem használt... befejeztem és utána olyan szörnyű volt a hüvelyflórám (nem akarom részletezni milyen tapintása volt), hogy végül amit a gyógyszertáros ajánlott GynOphilust is beszedtem, de nem 1 hétig napi kettőt, hanem naponta egyet majd két hétig, mert utána megjött a menzeszem. Úgy tűnt minden oké, de most hogy elmúlik a menzesz, úgy tűnik minden hiába...De ezek szerint nem kellett volna a Gynophilust szednem. Na én itt már annyi mindent olvastam hogy nem tudom mit tegyek, hova kihez menjek. A nőgyógyászhoz megint menjek vissza? Érdemes? Nem arról van szó, bízok én benne, de ha ezen csak a diéta segít... Nem mindegy mert fizetős a dokim, és decemberben már kétszer voltam nála...

Amúgy az irritábilis bélszíndróma egyik jele a tejérzékenység, és az alkoholérzékenység. Ami nekem stimmel. Yasmine82, talán a lisztérzékenység is lehet, lehet hogy neked is van ilyen bajod?

A kálváriám folytatását viszont leírom, hogy mindenki akit érdekel képben legyen. Ott maradtunk, hogy kiderült hogy irritábilis bélszindrómám van, a nődoki szerint candida is, a széklettenyésztés szerint nem volt gond. Az első vérképem gyulladást mutatott.És erősebb májfunkciót, ami vírusra utalt, és ez két hét múlva is megvolt. Közben a két héttel korábban megjött, akkor még fogamzásgátló melletti menzeszem két hétig tartott, és ekkor két vérvételem is volt, ezért eléggé kivoltam, folyton szédelegtem és a vérnyomásom is alacsony. De persze a nődokimnak jutott eszébe, hogy kellene vastabit szednem, nem a háziorvosnak. Ez pont holnap fog elfogyni és mivel van benne csoki, nem is tudnám még a diétát vinni.

A grapefruitmag kivonat egy csodaszer, a tüneteim óta szedem, és tök jó. Amúgy az idared almámról nem tudnék leszokni, kell nekem valami gyümölcs. De nincs tőle semmi bajom. A problémám óta kímélő ételeket eszek, mert eleinte mindentől rosszul voltam. A véres széklet ugye csak egy napig volt, ami magától elmúlt. A háziorvos tükrözésre akart küldeni de, 1. én már nem tudok benne bízni, 2. túl fiatal vagyok még 22 évesen hogy bármi szervi gondom legyen, 3. ha tényleg lenne szeri gondom nem lennék csak úgy magamtól jól, az nem múlik csak úgy el. Eltelt ez után másfél hónap, ma már óvatosan kóstolok meg ezt azt. A kenyerem sütöm, élesztőmentes, a szabad magokat eszem, tktb lisztből és tojásból panírozott csirkét, pulykát zsírban rántok és eszek. Untam már a natúrban sütőzacskóban sült húst. Barnarizst petrezselyemmel, tönkölypászkát, puffasztott rizst, mozarellát, teavajat, laktózmentes joghurtot, zöldalmát, idared almát eszem. Néha eszek fokhagymát és nagyon jól esik. Ha leveset készítek, akkor is tktb lisztet teszek bele ha kell. Néha ettem juhtúrót, mert azt írták lehet. Na meg karácsony lévén nem lehetett a bejglit megállni, de nem voltam rosszul tőle. Na meg a fügét ettem nagyon mostanság... Lehet hogy csak a menzesz miatt kívántam? szóval nem csináltam még úgy a diétát ahogy kellett volna.

De ha elkezdem a diétát februárban végre rendesen, akkor először is gombaölő kellene nekem, arra várom a tanácsokat, hogy Mit, mennyit, mikor szedjem és hol vegyem meg.

A másik... A régi ételeim ehetem, ha a diéta szerint elkészítem? Az irritábilis bélszindróma mellett nekem sok mindennel vigyázni kell, és nem szokott jól reagálni a gyomrom az új fajta ételekre, szóval nem fogok tudni új féle dolgokat bevezetni, elég érzékeny ehhez a gyomrom. ezért elég nehéz végigcsinálni egy ilyen diétát....

Kérlek titeket, hogy aki válaszol nekem, az dobjon még egy pw-t is, hogy írt nekem, mert egyszerűen nincs mostanság annyi időm hogy napról napra kövessem a fórumot...

És sajnálom hogy ennyit írtam, de ez a teljes történetem...

13794. agnesung (válaszként erre: 13786. - T.ency)
2011. jan. 10. 18:00
irj privit honnan rendeled!
13793. warj (válaszként erre: 13754. - Zsuko84)
2011. jan. 10. 15:48

Hú alig találtam meg a hozzászólásod, pedig emlékeztem rá, hogy nyitott kérdés van benne amire nem válaszoltam.

Tehát tej: a tejet sok helyen vitatják, aminek az az oka, hogy az egyedüli cukor a tejcukor, amivel a candida gomba nem tud mit kezdeni. Amiért a tejet nem szabad inni (kivéve második időszaktól a növényi tejeket) az az, hogy nehezen emészthető a tej, és az emésztés folyamán keletkező anyagok viszont már táplálék a gombának.

Túró: második időszaktól valóban ehető a zsírszegény túró. Célszerű házit venni, vagy házilag készíteni. (receptes oldalon fent van hogy lehet készíteni, túrót, joghurtot, sajtot házi tejből)

13792. warj (válaszként erre: 13785. - T.ency)
2011. jan. 10. 15:44

Hát víztisztító lenne az igazi, de gondolom a forralás is sokat tisztít rajta.

Gyógyszertárban nem lehet kapni tisztított vizet vajon? Egy kérdést megérne.

Nekem eddig még soha nem kellett irrigálni, lányok aki már túl van rajta, írja le milyen vizet használt hozzá.

13791. warj (válaszként erre: 13784. - T.ency)
2011. jan. 10. 15:42
Hát ez egy általános leírás, gondolom a panaszaid miatt döntött így. Minden embernek egyénre szabott terápiát kellene követnie.
13790. warj (válaszként erre: 13782. - Veronika27)
2011. jan. 10. 15:40

Az hogy orvos állította össze még nem feltétlenül helyes a diétája. Egyébként az ember néha olyanokat olvas cikkekben stb, hogy a füle ketté áll. Totál ellentétes infó halmazokat.

A diéta első szakaszában nem lehet enni burgonyát, a burgonyának nagyon magas a keményítő tartalma, ami a szervezetben cukorrá bomlik ez pedig táplálék a gomba számára. Mi kb 3 hónap diéta után vezettük vissza, de akkor is heti egy alkalommal.

13789. warj (válaszként erre: 13781. - Veronika27)
2011. jan. 10. 15:37
Hát szerintem elég a 140 grammos is. Nekem az uncsitesóm adta át a 340 grammosnak a felét (vagyis kb 170 grammot, kb 2 hétig itta naponta egy evőkanállal a gyerek és még maradt is ki egy kicsi).
13788. warj (válaszként erre: 13787. - Warj)
2011. jan. 10. 15:36
igen megnéztem lehet kapni kapszulában is. a 120 db-os kapszula 6000 Ft gondolom plusz szállítási költség.
13787. warj (válaszként erre: 13780. - Veronika27)
2011. jan. 10. 15:33
Hát azért meg lehet inni, de állítólag lehet kapni kapszulában is, keres rá a Colon Cleanse oldalán.
13786. t.ency (válaszként erre: 13766. - Agnesung)
2011. jan. 10. 14:43
A candcellt tudom ajánlani. Nekem semmi bajom nincs tőle. És 100%-osan természetes.
13785. t.ency
2011. jan. 10. 14:41
Irrigáláshoz elég ha csak forralással tisztítom a vizet? Sajnos nincs víztisztítóm. Ti hogy csináltátok?
13784. t.ency (válaszként erre: 13771. - Warj)
2011. jan. 10. 14:38
Nekem Zsu azt mondta, hogy első naptól kezdve szedjem a grape-et, és szedem is.
13783. t.ency (válaszként erre: 13749. - Tanika_)
2011. jan. 10. 14:31

Én is be vagyok gyulladva, nem is kicsit. Legutóbb a doki csak rám nézett, hozzám se ért és már előre bocsánatot kért. Azt mondta, hogy már ránézésre is látszik, hopgy akkora a gyulladás, hogy tuti fájni fog a vizsgálat. Hát fájt is...

Szóval, kicsit félek. Jódosat én nem vetem, mert Zsu azt mondta, ahelyett jó, ha olajfakapszulát teszek fel. Az meg úgyis van itthon, mert szedem azt is.

13782. Veronika27
2011. jan. 10. 14:23
Az Antalvalis candida dietaban azt irjak, hogy lehet enni krumplit. Na most akkor mi van? Azt egy orvos allitotta ossze.
13781. Veronika27 (válaszként erre: 13778. - Warj)
2011. jan. 10. 14:22

Utananeztem.

A 100grammos meddig eleg?

13780. Veronika27 (válaszként erre: 13778. - Warj)
2011. jan. 10. 14:18
Hat ez eleg bizarr :D
13779. warj
2011. jan. 10. 13:55

MINDENKINEK FONTOS!!!!!

ESZÉBE NE JUSSON VALAKINEK A COLON CLEANSE-T VAGY AZ UTIFŰMAGHÉJAT CSAK ÚGY BEVENNI EGY KANÁLLAL ÉS VIZET INNI RÁ, MERT MEG FOG TŐLE FULLADNI!!!!!!!!

13778. warj (válaszként erre: 13776. - Veronika27)
2011. jan. 10. 13:53
Hát ilyen fűrész szerű por kinézetre, amit úgy kell használni, hogy kb 2-3 dl vízbe teszel egy evőkanállal, gyorsan összekevered és már iszod is, mert 5 perc múlva totál bezselésdik az egész és megáll benne a kanál. Majd erre kell sok folyadékot inni.
13777. b51e6674ac (válaszként erre: 13775. - Warj)
2011. jan. 10. 12:18

Én innen rendeltem a COlon Cleanse-t:

[link]

A 340g-os por 6000 Ft +700 Ft házhozszállítás (ha átutalással fizetsz.)Szerintem ez a legolcsóbb.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook