Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

13866. becse22
2011. jan. 14. 17:21
SZIASZTOK!A vércseppanalízist megbízhatóbbnak gondolom!Egyébként a sömörre,sheavajat ajánlok,nagyon jó!
13865. nemez (válaszként erre: 13863. - Warj)
2011. jan. 14. 16:06

A ProLaboros vizsgálat kimutatja azt is,hogy milyen mértékben szaporodott el a candida a szervezeben vagy csak a tényt hogy van e vagy nincs?

Ezek szerint akkor érdemesebb először a vértesztet megcsináltatni és utána dokihoz fordulni?

13864. t.ency
2011. jan. 14. 15:04

Friss infó azoknak, aki irrigálni szeretnének:

Végre sikerült kiderítenem, hogy JÓ a csapvíz is, csak fel kell forralni, aztán hagyni kell leülepedni és ami az edény alján van, azt már nem kell beleönteni a készülékbe.

13863. warj (válaszként erre: 13862. - Nemez)
2011. jan. 14. 14:51
Hát szerintem a legmegbízhatóbb a vérteszt, ha jársz pl Budapesten, Debrecenben ott lehet ProLaboros vizsgálatot csináltatni (az eredmény elküldik e-mailben, tehát elég egyszer menni). Remélem Zsu hamar válaszol, bár elégé el van ő is havazva időben.
13862. nemez (válaszként erre: 13861. - Warj)
2011. jan. 14. 11:29

Irtam a cszsukának ahogy mondtad,nagyon várom a válaszát,ajánlatá.Abban nem kételkedem,hogy nem fogom birni az előirt dolgokat mert már egyszer 1 évig végig csináltam csak úgy látszik nem volt pontos a terápia...

Különben akkor Vega teszttel állapitották meg a candidát(eléggé alacsony érték volt)

Szerinted a Vega teszt megbizható?Vagy mégis a véranalizis a pontosabb?

Mert amikor az 1 évig tartó terápia után sem éreztem magam gyógyultnak kezdtem azt hinni,hogy csak beképzeltem a candidát és visszaálltam a régire.

Szeretném egyszer és mindenkorra tisztázni végre a bajom. mert úgy érzem ha nem teszek semmit csak újabb dolgokat fogok a felszinre hivni(lásd pikkelysömör ami nagyon nagyon kellemetlen)

13861. warj (válaszként erre: 13859. - Nemez)
2011. jan. 14. 11:13

Ja viszont a folyadék nagyon kevés, egy candidiasban szenvedőnek + 1 liter folyadékot kell inni, mint egy átlag egészséges embernek. (ez ugye 2-3 liter folyadékot jelent, ehhez tedd oda a + 1 litert). De a 3 liter a minimum amit meg kell inni. Teázgass, igyál sok vizet, préselhetsz zöldségleveket, második időszaktól a megengedett gyümölcsök levét is lehet préselve inni, idd meg a leveset (mert hogy ez is folyadék).

Ezt egyébként úgy szokták növelni, hogy ha szomjas vagy ha nem óránként megiszol egy vagy két deci vizet. És idővel megszokod, és természetesé válik a folyadék bevitel.

Azért nagyon fontos, mert a bevitt folyadék segít a szervezetnek a méregtelenítésben.

13860. warj
2011. jan. 14. 11:09

Szemkönnyezés esetén én azt mondom egy szemész szakorvos nem ártana ha látná, mert én konkrétan szemkönnyezést még nem hallottam candida tünetként bár allergiás tünet lehet (viszketés és szem vörösödés).

De ennek annyi minden más oka is lehet, nem árt ha ránéz egy szakember, és ez a vizsgálat nem fáj. Max ha ír fel valamit a szemedre szólj, hogy lehetőleg ne antibiotikum legyen, mert megállapított candidasod van. De ha mégis antibiotikum mellett dönt (mert olyan rossz a helyzet) néha vannak esetek amikor nincs más lehetőség.

13859. nemez (válaszként erre: 13858. - T.ency)
2011. jan. 13. 19:13
Nem érzek kiszáradást se csipést és csak a bal szemem könnyezik.Nincs összefüggésben a pislogással sem. Ha kimegyek (nem feltétlen hideg levegőre)rögtön elkezd folyni.Azért tényleg kevés folyadékot iszom,3 liternek még a felét sem naponta.Köszönöm a tanácsod.
13858. t.ency (válaszként erre: 13853. - Nemez)
2011. jan. 13. 14:48

Szia!

A szemkönnyezésed olyan, hogy úgy érzed, mintha kiszáradna a szemed, szinte csíp, aztán mikor pislogsz, folyik a könnyed? Mert ha igen, akkor tudok segíteni. Nekem ilyen volt, és mióta elkezdtem többet inni (min. 3 l-t naponta), ez teljesen megszűnt. Gondolom, a vízhiány miatt volt.

13857. warj (válaszként erre: 13856. - Nemez)
2011. jan. 13. 12:48
Igen. Cszsuka (őt is itt találod a fórumon) Budapest közelében lakik, szerintem ha konkrétan tudod mikor mégy, össze tudtok hozni egy találkozót. Bár hétköznap dolgozik. Írj neki kérlek privát levelet itt a hoxán. Ha néhány napon belül nem válaszol, akkor szólj és priviben átküldöm az elérhetőségét.
13856. nemez (válaszként erre: 13855. - Warj)
2011. jan. 13. 10:37

Köszönöm a válaszod.

Nem tudom kihez forduljak a teljes kivizsgálással kapcsolatban.Természetgyógyászhoz?Szabadkai vagyok(Szerbia)itt nálunk irta fel a doki ezt a terápiát 4 éve. Nem mondta,hogy hagyjam abba a nistatint, én szedtem...tervezek egy budapesti utat tudnál e ajánlani valakit aki az általatok leirtak alapján kezeli a candidát?

13855. warj (válaszként erre: 13853. - Nemez)
2011. jan. 13. 09:46

Egy évig szedted a nystatint? De hát a doki írta fel folyamatosan ennyi ideig? Nem értem igazán, de nekem nagyon nagyon soknak tűnik az egy év. Ráadásul hashajtást nem csinálunk, csak béltisztítást. Javaslom,hogy egy teljes kivizsgálást csináltass (májfunkciót főleg, mert az 1 éves gombaölés szerintem kihat a májra is, de ez magán vélemény).

Hajhullásra tudom javasolni a graepfuit cseppet, ezt tedd a samponodba, vagy dörzsöld be vele a fejed (citrusérzékenység esetén nem szabad használni). Ezt próbálhatod a pikkelysömörre is. Persze ilyenkor mindig csak kis felületen próbáljuk ki, ha véletlen panaszt okozna.

Nőgyogyi gondra anoninos betét, sós ülőfürdő. A lányok itt több dolgot kipróbáltak már: pl ezüstkolloidos grappés vízzel irrigálást, vagy tejsavas irrigálást (gyógyszertárban kapható).

Koncentrációs zavarra a lecitint, fáradékonyságra a q 10-et tudom javasolni. Szemkönnyezés (szakorvos segítségét kérd).

De mindenképp kell egy teljes kivizsgálás, és ki kell deríteni, hogy a panaszaid candida okozza e, vagy valami más. Addig nem igazán célszerű semmilyen dologba bele kezdeni, és mindenképpen orvos által felállított diéta alapján. Gondolom a nystatinra a gombák rezistensé váltak, ennyi idő után.

A gombaölés és a béltisztítás (tisztítási szakasz) maximum 3-4 hét lehet, utána ezeket el kell hagyni és jöhet a feltöltés probiotikum vitaminok, ásványi anyagok. Ha túl vagy a vizsgálatokon segítünk összeállítani neked a normális terápiát, vagy legalább is a legjobb tudásunk szerint tanácsokat adunk.

Burgonya: nem javasolt a fogyasztása, mert magas a keményítő tartalma, ami cukorrá bomlik a szervezetben és ez táplálék a gomáknak. Így az első időszakban nem esszük, később vissza lehet vezetni heti egy alkalommal elsősorban héjában főve.

13854. tanika_ (válaszként erre: 13852. - Cszsuka)
2011. jan. 13. 09:23

Persze, mképp írok majd, hogy milyen. Azt mondta a patikusnő, hogy orvosok ajánlják kismamáknak, akik fokozottan hajlamosak gombásodásra, és sokan visszajárnak ezért a készítményért. Vmint a márka neve egy garancia a jó termékre. Különben nem merné ajánlani,és tényleg segíteni akar.Vmint áll. helyettesítheti a hüvelykúpot. Egyébként most mikor megjött, iszonyatosan égtem lent, megmosdottam vele, és elmúlt az égés.

De majd beszámolok még, hogy tényleg jó-e.:)

13853. nemez
2011. jan. 13. 09:22

Sziasztok

kb 1 évig csináltam(4 éve)a diétát,szedtem a nistatint,lactobacillust+hashajtás...

Visszajöttek a panaszaim(hajhullás,koncentrációs zavar,nőgyógyászati,fáradékonyság,szemkönnyezés stb), teljes erővel csak még társult hozzá egy kis pikkelysömör is a tenyeremen és a talpamon...

de viszont a dokim nem mondta hogy pl. ne egyek krumplit(főleg az első időszakban)sőt azt sem,hogy a nistatint ne szedjem egy évig...

Kérlek segitsetek hova kihez forduljak? Olvasom,hogy egyedül ne kezdjek semmit.Úgy érzem nemsokára kezdek hasonlitani a Besenyei Odette esetéhez...

13852. Cszsuka (válaszként erre: 13819. - Tanika_)
2011. jan. 12. 21:56
Erről még nem hallottam, de ha neked beválik, tovább ajánlom, úgyhogy kérlek, feltétlenül írj róla!
13851. Cszsuka (válaszként erre: 13833. - T.ency)
2011. jan. 12. 21:54

Naa, ez tényleg jó hír! :)

A Q10 is jó hír!

Lehet, hogy azonnal hat, ezek szerint eltaláltad az adagot. Ha egy idő után nem tudod, hogy miért ébredsz túl korán, vagy nem tudsz este elaludni, akkor csökkentsd az adagot.

13850. zsuko84 (válaszként erre: 13811. - T.ency)
2011. jan. 12. 21:32
Akkor nem lehet rossz. De nem tudtam, hogy ez nem tea. :S Köszi az infót!
13849. zsuko84 (válaszként erre: 13810. - Gg_dori)
2011. jan. 12. 21:31
Igen, ilyenkor én sem tudom, hogy érdemes-e a gombaölés. De én ezt tuti kihagyom most, csak a diéta lesz.
13848. keszani (válaszként erre: 13846. - B51e6674ac)
2011. jan. 12. 17:52
akkor jó. azért néztem,h lecsó, hisz abba tojás kell. nem tudta,h van, ahol tojásos lecsónak hivják.
13847. t.ency (válaszként erre: 13841. - Veronika27)
2011. jan. 12. 17:19

Az édes ízre nálam magától jött a megoldás. Eleinte alig tudtam legyűrni a natúr joghurtot, szinte undorodtam tőle. Aztán a diéta 3. vagy 4. hetétől kezdve azt vettem észre, hogy egyre édesebbnek érzem. Pedig nem tettem bele semmit. Ma már desszertként fogyasztom. :)

Persze lehet, hogy ez is mindenkinél máshogy működik...

13846. b51e6674ac (válaszként erre: 13818. - Keszani)
2011. jan. 12. 15:54

Szia keszani!

Nem sértettél meg. Az nálam nem megy olyan könnyen:-) Már értem. Magadból indultál ki, hogy te tettél bele tojást. Nem értettem, hogy honnan jött a tojás. Most már világos. Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet.

13845. warj (válaszként erre: 13844. - T.ency)
2011. jan. 12. 14:58
semmi gond inkább két jó válasz, mint egy sem
13844. t.ency
2011. jan. 12. 14:53
Bocs, most látom, hogy már warj válaszolt. :)
13843. warj (válaszként erre: 13841. - Veronika27)
2011. jan. 12. 14:52
Próbáld esetleg meg, hogy natúr müzlit veszel és azzal eszed vagy csinálj magadnak (a zabpehelyhez tegyél szezánmagot, napraforgót stb és kész a müzlid).
13842. t.ency (válaszként erre: 13838. - Veronika27)
2011. jan. 12. 14:51
állapottól függően 3-4 hét után
13841. Veronika27 (válaszként erre: 13840. - Warj)
2011. jan. 12. 14:47
Zabpelyhet vettem, natúr joghurttal és fahéjjal próbáltam, de semmi íze :S Hétvégén utazunk haza, otthon a bioboltban veszek még, amiket mondtál, többek között olyan édesítőt, amit lehet használni. Mert azért hiányzik az édes íz.
13840. warj (válaszként erre: 13839. - Veronika27)
2011. jan. 12. 14:45

Akkor szépen haladsz, legalább 3 hétig tarsd a szigorú diétát, és utána kezd a második időszakot. Ezt azért mindenki érzi maga is. Ha valakinek nagyon sok a panasza (valószínűleg nagyobb a túlszaporodása) akár 4 hétig is tarthat a diéta.

Ezenkívül a visszaszokásnál akinek a szervezete nincs még felkészülve, annál az új dolog azonnal pl. hasfájást,hasmenést vagy puffadást okozhat.

Ilyenkor amikor nagyon éhes vagy, próbáld ki pl a natur kölesgolyót, jó nasi és átfedi az étkezések közötti időszakot (ráadásul lúgosít)

13839. Veronika27
2011. jan. 12. 14:40

Csinálom a diétát, 3. napnál tartok, nem mondom, hogy könnyű, tegnap pl. mindent meg tudtam volna enni, ami az utamba került... Ma viszont nem érzem ezt, tök jól vagyok. Remélem, ezután csak könnyebb lesz.

Amit észrevettem: nagydolog minden nap (eddig 2-3 naponta sikerült), nem vagyok felpuffadva, jobban alszom.

13838. Veronika27
2011. jan. 12. 14:36
A második időszakot mikortól lehet kezdeni?
13837. warj (válaszként erre: 13835. - T.ency)
2011. jan. 12. 14:35
Hát minden emberi szervezet más, az általánosságban legalább 10-14 nap kell hozzá.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook