Endometriózis! (beszélgetés)
jeee, ezek nagyon jó hírek! :)
boldog új évet mindenkinek, lányok!! sok erőt, hitet és megfelelő társat kívánok nektek!!
Szia,
köszönöm kérdésedet jól vagyunk, voltunk 28án uh-on, egyelőre annyit tudtunk meg hogy jó helyen van, méhen belül (ez megnyugtató) és hogy egy petezsák van ami jól látható meg még van mellette valami amit nem tud a doki,hogy micsoda, azt majd januárban talán jobban fogja látni, de most azt mondja hogy egy biztos van. Jó lett volna, ha már előrébb vagyunk és azt is látja, hogy van a petezsákban valami és van szívhang is. Ezt már reméljük jan8án látni fogják, akkor leszünk pontosan 7 hetesek, bár ő ugye még kisebb, mert két hétre rá ültették be.... de hát így számolják.
Remélem te is jól vagy!
Sziasztok,
Mindnekinek Boldog(abb!) Újévet! :-) és Babásodást (legalábbis, aki arra hajt!) :-)))))
Biakna: a folsavtól bajod nem lesz, az Neked is jó, a babának viszont elengedhetetlen, hogy a fogantatása pillanatától legyen belőle elegendő, mert a folsav olyan fejlődési rendellenességeket előz meg, amik a fogantatástól számított elő két hétben már alakulgatnak... szóval, amikor még nem is tudja az nő, hogy terhes. Ezért mondják, hogy már kezdd el szedni, amikor csak tervezed a babát. OK, most nem tudod, hogy mikor van PÉ-d, de, ha megjön és új ciklus indul, szerintem akkor kezdd el szedni nyugodtan legkésőbb.
Ahogy Hedi írta, ezeket a terhesvitaminokat is lehet szedni évekig, sőt a Czeizel maga évtizedek óta szedi multivitamin gyanánt... de én olyat javaslok választani, amiben nincs vas. (nem azért mert a vas nem kell - bár székrekedést okozhat, de majd terhesen mindenképpen kell pótolni, de az ráér előrehaladottabb terhességnél), hanem azért, mert a vas gátolja a többi vitamin felszívódását (pl. magnézium, kálcium). Szóval, ahol ezek egy vitaminban vannak benne, nem is értem a koncepciót, egymást gyengítik. Legalább 3 óra különbség kell ezek bevétele között. Amúgy tudomásom szerint a Femi..on a legjobb terhesvitamin, mert biológiailag aktív folsav van benne (sokaknak tudta nélkül van folsav felszívódási problémája - lakosság kb. 40%-a) :-( ezért ez a legjobb, mert ez jobban szívódik fel.
Sziasztok!
Már nagyon rég jártam erre,remélem mindenki halad a célja felé!
Mindenkinek nagyon boldog új évet és babásodást kívánok! :)
BiaknaForgo:nekem a visanne abbahgyása után a 29.napon jött meg elöször.
Ági:nektek továbbra is megy a drukk,de én úgy érzem minden okés lesz! :D
Sziasztok!
Tudna nekem valaki infót adni arról, hogy Bokor dokinál hogy megy az első "találkozó" a magánrendelőjében? Kb. mennyit kell fizetni? És kinek kell a pénzt adni? A mostani dokimnál a recepciónál kell fizetni. Nehogy majd kilibbenjek fizetés nélkül :)
A rendelője könnyen megtalálható?
remélem, nekem is jól fog alakulni...
egyébként lányok, nagyon boldog karácsonyt így utólag, és boldogabb új évet!!:)
Sziasztok! Én is bűnöztem karácsonykor, bejgli, kocsonya, hurka, kolbász, pici kenyér..szerintem ennyi épp belefért. :)
Bianka: Jó minőségű terhes vitamint sokáig lehet szedni, mellé folsavat is. Bár sok van, amiben van az is. Szerintem nem lehet túladagolni, így bajt sem tud okozni. Esetleg pár hónapos kúrákat tartani belőlük, amíg fel nem töltődik a szervezet.
Még annyi, hogy most olvastam a nagy egészséghoroszkópot 2013-ra az NLC-n, és lám a Halaknak -ami az én jegyem- babásodást ír 2013-ra :) Egyébként még a Rákoknak is ezt írja. De persze a horoszkóp nem jelent semmit, csak jót mosolyogtam rajta, nah még ez is ezt írja. De úgylegyen!
Sziasztok! Kivel mi újság?
Én még mindig a mensim várom a Visanne után. Már 15 napja abbahagytam és még semmi. Azért annyira nem bánkódok mert most nincs barnázásom se, és teljesen jól érzem magam. És ennek úgy örülök!
A karácsonyi zabálásnak viszont nem tudtam ellenállni. Szóval ettem mindent, szalonnát, sütit, kenyeret, mindent ami elvileg tilos. Most kezdem magam visszafogni, és talán egy újévi fogalommal visszatérek jövőre a diétára (bár ezek a fogadalmak nem szoktak bejönni:)
Szóval a babaprojekt elindult, bár fogalmam sincs, hogy mikor lehet PÉ-m, szóval nem igazán számítok semmire amíg meg nem jön az első mensim. Továbbra is szedem a gyógygombákat és ma vettem folsavat is, bár még nem döntöttem el, hogy most minden nap szedem-e. Mi van ha még évekig nem sikerül? Én meg szedjem addig a folsavat? Na mindegy.
Remélem mindenki jól van és boldogan telnek az ünnepek. Ne is gondoljunk most erre a fránya betegségre, hanem inkább az új évre, a babásodó és gyógyulásokkal teli 2013-ra ;)
Ja még annyit, hogy képzeljétek, a férjemtől kaptam karácsonyra 3 kívánságot. Szóval, hogy teljesíti 3 kívánságom. Az egyik 2 hét mosogatás volt, ami még mindig tart :) Szóval végre ő mosogat én meg pihizek :)
Gratulálunk meglátod minden rendben lesz.
Mi már az ötödik hónapban tartunk és nincs semmi probléma .Pozítivan kell gondolkodni..
Agi,
Ez tenyleg nagyon jo hir, annyira orulok. (Bocs hogy nincsenek ekezetek, a ferjem geperol irok)
Mindenkinek kellemes Unnepeket! Nem leszek most nagyon neten, mert itthon vagyok!
:)
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval