Endometriózis! (beszélgetés)
nem azért írtam,hogy sajnáltassam magam..)Kb.15-20 napja derült ki a billentyűproblémám,így nem tudok túl sokat róla,azt sem tudom altatható vagyok-e.2 dokinál jártam,de elmegyek egy 3.-hoz is,mert nem nagyon foglalkoztak velem,úgy kellett belőlük 5 értelmes mondatot kihúzni.Rám sajnos még a nyugtatók sem úgy hatnak,mint ált.az emberekre.Egyszer nekem is adtak nyugtatót műtét előtt,és absz.nem nyugodtam le,sőt.Aztán sokkot kaptam,és elájultam.Volt még egy nagyobb szájsebészeti műtétem,ott kértem kéjgázt,de az aneszt.nő egyszerűen nem tudott elkábítani.Azt mondta,hogy ilyen esettel még nem találkozott.Folyamatosan tiszta volt az agyam,és értelmesen beszéltem.Aztán" beadta " a maximálisan adható mennyiséget,ami jobb volt,de így is még elég éber voltam,majd 15 perc után szinte teljesen tiszta.Biztos nekem lónyugtató kellene:D
Akkor Neked már volt laparod.Végülis pontosan hol volt az endód?Azóta hogy érzed magad? Teljesen megszűntek a panaszok? Kb.mennyi idő alatt alakult ki Nálad az endo,ha ezt lehetett tudni.?Volt-e összenövésed?Azóta van-e vérzésproblémád? Neked volt nyákos székleted,vagy volt láthatóan genny a székletedben?Bocsánat a sok kérdésért.:)
Jaj Te szegény!
Neked akkor alaposan át kell mindent beszélni Bokorral a szívbetegség miatt. Egyébként altatható vagy????
Igen valami nyugtató jellegű dolog volt. Igazából szerintem kötelező bevenni - ha egészségügyileg nem ellenjavalt, mert pl nekem a műtét előtti este hozta a nővérke és mondta, hogy mindenképpen aludni kell, és amiatt kellett bevennem. Az intenzíven altató szurit adnak este. Szóval nem volt döntési alternatíve, pedig én is útálom a gyógyszereket, de a célért bármit elviseltem. :)
Igen a műtét tb-re megy. Ha bele van nőve a bélfalba v a hólyagfalba az endó, akkor sajna hosszú a várólista. Szerintem tutti ősznél jár már, mert akkor a műtéthez kell sebész és az ő csapata is. Ha nincs belenőve, akkor ha megvan minden vizsgálat (MR, tükrözés, vérvétel stb.) szerintem 1-2 hónapon belül meg tud műteni.
A végbéltükrözésről majd a lányok írnak, mert nekem nem a Bokor sebész kollégája (Lukovich doktor) csinálta, mert én az RK-ból mentem át Bokorhoz, és nekem az RK sebésze csinálta. Annyit meséltek már itt a lányok a Lukovich féle tükrözésről, hogy valahogy úgy van, hogy tolja ezt a műszert, és figyeli, hogy vannak e bevérzések, és hogy elakad e a gép. Általában néhány perc az egész. De ez nagyon butított verzió, majd jönnek a lányok és alaposan elmesélik! :)
Köszönöm,hogy válaszoltál:)
Ha magánba mennék hozzá,szerintem is úgy érdemes inkább,ha "csak" 15 ezer,akkor a laparoszkópiát attól a kilinikán csinálná tb-re? Az mennyi idő lenne,mire rám kerülne a sor? Mert gondolom magánúton több százezer ft.Egy orvostól már kértem árajánlatot,azt írta 470 ezer ft.lesz,mondom köszi..
A végbél tükrözést írd le légyszíves részletesen,hogy milyen volt.Nekem eleve ott nagyon fáj..
Szia! Én még nem voltam sima rendelésen nála, csak magánrendelésen. Oda kb 1 hónapra kapsz időpontot. Szerintem megéri, mert sokkal több ideje van rád, és mindent megkérdezhetsz!!! (15 e Ft a magánrendelése)
A lapar a legbiztosabb, és akkor le is szedi, de előtte van MR és tükrözés mindenképpen. Én a végbél tükrözésről tudok nyilatkozni. Kellemetlen, de nem túlélhetetlen! :P
Én hólyagtükiről nem tudok nyilatkozni, de örülök ha szimpi volt! :)
Ennyi idő alatt csak nem nőtt bele a hólyagodba... Mikor volt az előző műtéted??? És bocs a béna kérdésért, de kitapintotta és neked fájt, így jött rá, hogy ott van egy endó?
Sziasztok! Ezen is tul vagyok. A hólyagomnál tuti van endó. Kérdés, hogy bele is van nőve vagy sem. Így most vár rám egy hólyagtükrözés. Jajjjj! Volt már ilyen valakinek?
Szimpi volt a doki.Kérdezte,hogy honnan hallottam róla;-)
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval