Endometriózis! (beszélgetés)
Szia!
Engem ő műtött, szakmailag jó, emberileg is... kedves, batárságos, de már ő is ilyen "futkározós" lett, mint Bokor... sok ideje nincs egy betegre a kórházban, a magánján jobb a helyzet azért! :)
Szerintem megér egy próbát a dolog... :)
Sziasztok!
Hát ez az időpontosdi,szerintem fejre megy.Nekem meg sem nézte a leleteimet csak beleolvasott amit a dokinő leírt.1 műtétkor azt mondták,hogy a köv kb 3-4 hónap múlva lesz,nem majd még 1 évet várot és tényleg ha majd megyek 1 hónap múlva a sotére akkor mikor kapok műtéti időpontot? De elfogom küldeni a jó anyjába ha már szeptembertől későbbit mond. Én megértem hogy egész héten a műtőben töltik az idejüket,de akkor több orvost kéne erre a területre specializálni.
Most már azt sem tudom mit egyek,egyik ezt mondja másik azt.
Nem tudom ez a Tömösváry milyen orvos?Van tapasztalat valakinek?
Igen, azok szerintem sem kellenek, főleg azért amit írsz is, hogy úgyse látnak velük soha semmit... :S :)
A SOTE II-ről vannak csak pontos infóim, ott így kérte az altatóorvos, labor max 1 hónapos és ha minden f*sza akkor 3 hónapig jó voltam. Max az altatósra kérdezz rá januárban, nehogy akkor kelljen rohangálni mindenfelé! :)
Sziasztok csajok!
Volt esetleg valaki petevezeték átjárhatósági vizsgálaton a SOTE 2-n? Nemsokára megyek, és lenne néhány kérdésem...
akkor szerinted a vv+vizelet mellé még az altatóorvos kellhet? csak mert direkt rákérdeztem Bokornál, és azt mondta, most nem kell...de majd akkor januárban még egyszer.
és akkor uh, mr, rtg, tükrözés már szerinted se kell, nem? végül is, múltkor mindent látott, mikor "belém nézett"...az uh, stb. meg úgyse mutatott sok semmit eddig se:)
Hm ez érdekes, mert az altatóorvos elvileg 1 hónapnál nem régebbi leletekre szokott csak rábólintani és az ő "engedélye" is max 3 hónapra szólhat, ha minden tökéletes az akkori leletek szerint! :O Lehet neki meg elég lesz majd a labor és csak gyors átnézi a papírjaidat?! Az altatóorvos lehet esélyes szerintem még műtét előtt...
Esetleg majd januárban fuss egy kört ezzel kapcsolatban, aztán akkor még beleférnek a vizsgálatok, ha mégis kellenek! :)
és tényleg, szerintetek most semmi vizsgálat nem kell már a vv+vizelet kombón kívül? mert Bokor azt mondta, h se uh, se mr, se tükrözés, se altatóorvos, se mellkasrtg...nekem tök oké, csak nehogy ott derüljön ki, h vmi még kéne. bár akkor max. megcsinálják gyorsan a SOTE-n...
és hánytól is van a műtét előtti nap a betegfelvétel a fszt-en? 8-ra emlékszem.
én alapból nagyon inszomniás vagyok, szóval nem oszt, nem szoroz a gnrh :S :)
igen, nekem 3 cm volt a műtétkor elvileg, jaja. remélem, addig még javulok...és nem lesz új endó sehol...
Szia,
köszönöm, igazából szerencsésen alakult minden, mindent kiszedett sebész nélkül és lapar volt nekem is. Szerintem a helye is egész jól el fog múlni, és fájdalmaim is alig voltak. ma kezdett el görcsölni szerintem a méhem, gondolom elkezdett gyógyulni.
Tényleg annyira ügyes a doki, hogy neked is biztos bízik benne, hogy meg tudja oldani a bent maradt göböt sebész nélkül, ezért lehet nem is lesz egyáltalán komolyabb a másik műtét sem, főleg, hogy addig a szuriktól összefog zsugorodni.
Nekem egyébként meglepődött, hogy egyszerűen le tudta szedni a bélről, sokkal komolyabb műtétre készültek, a nővérek is mondták anyukámnak, hogy azt gondolták lesz vagy 4 óra, mert annyira súlyos esetként vázoltak fel a vizsgálatok alapján és szerencsére csak másfél -két órás volt a műtét. Műtét előtt rengeteg infúziót kaptam és vért is vettek tőlem, ha esetleg szükség lenne rá, de szerencsére nagyon jól alakult minden.
az időpont szerintem úgy van, ahogy írod, ha azt gondolja,hogy vágni kell akkor a szerdai időpontot nézi, és ezek szerint az már szeptembernél tart.
Eredetileg én is júniusit kaptam volna, a doki nem nagyon tudott azonosulni a kérésemmel, de most azt mondta, hogy örül neki hogy hallgatott rám.
ma megyek vissza a zárójelentésemért, mert a háziorvosom már izgul,hogy mikortól kell kiírnia betegre.
Szia Csillag!
Remélem nem jön ki neked mellékhatás. Én túl vagyok a 2. szurin és sajnos ami kijött eddig az az álmatlanság. Nagyon furi nekem, mert jó alvó voltam mindig, most meg elég sokat forgólódok az ágyban és nem tudok visszaaludni, felkelek hajnalban aztán alig alszom.
Febr. 14? Az biztos szerencsés nap lesz neked. :) Neked a 3cm-eres a hüvely és végbél között van ugye? Tudod nekem is ott van egy 2cm-eres, de a most a kontrollon az került a papírra, hogy 1cm körüli. Lehet, hogy 1 hó gnrh-tól már ennyit csökkent volna? Ahogy írod a műtéti időpontodat, elég sanszos, hogy kb együtt fogunk kezdeni lombikozni... :) Én megyek nemsokára megint tükrözésre és utána derül ki, hogy a gnrh lejárta után lombik azonnal vagy még előtte műtét.
sziasztok, csajok! őrület, ami a melóban van...napok óta se itt, se otthon fel se tudok nézni, mi van veletek :(
amúgy voltam a SOTE-n időpontért pénteken, és az a dátum jött be, amit konkrétan megjósoltam...2013. február 14., frankó Valentin-napom lesz :S :D Bokor szokás szt jó fej volt, még ugye dec. 21. meg jan. vége két gnrh szuri. mellékhatás továbbra sincs, ugye nov. 23-án kaptam az elsőt. annyi bajom van csak, h a derekam jobb oldala fáj kb. 5-6 napja, most már kevésbé, de néha nem bírom görbíteni a hátam. szerintetek mitől lehet? a bélnél lévő 3 centis endó ennyire kisugárzik? vagy érzi a szervezetem, h mostanában lenne pé? (20. cn van ma) remélem, nem fejlődik bennem vmi újabb szörny, a gnrh ellenére...:S
ja és nyugtalanít továbbra is ez a beles cucc. ha jól sejtem, a köv. műtét sokkal komolyabb lesz, mint az első...csak takarítson ki teljesen...és ne kelljen vágni a belet, vagy legalább kivezetni...váááá :S
dpok: örülök, h oké volt a műtét! ez tök érdekes, h neked is öklömnyi cucc volt, aztán semmi tünet...nekem is ez volt/van.
FZS84: örülök, h te is rendben vagy! Bokor doki zseniális :) gyógyulgass szorgosan!:) laparod volt amúgy neked is, ugye? (egyáltalán, van itt olyan, akit Bokor felvágott?) és mindent kérdezz meg Bokortól nyugodtan, végigválaszolja!:) én mindig kérdéslistával megyek:) ja, haspuffadás esténként nekem is volt anno a laparotómia után.
záródból amúgy nem lesz para? nem kellene bemutatni a házidokidnak?
maju: szeptember?!??? továbbra se értem ezt az időpontosdit...vajon mitől függ, h sebészes időpontot ad, vagy csak olyat (mint nekem pl.), amikor elérhető a sebész, ha baj van, de nem feltétlen van bent? lehet, h attól, h akinek tuti vágni kell a belét, az az 1. eset, mi többiek meg a 2.?
84Agi: hú, ezerrel megy a drukk neked!!! 2 a pocakban és még 4 fagyibaba, ez igen!!:)
Tök jó, hogy már ilyen jól vagy. Én még alig mertem mozogni 4 hétre rá...
Pedig az fontos.
Akkor most tuti jó esélyed van a babóra. Kíváncsi vagyok mit mond a magánrendelésén.
Puffadás nekem amúgy volt, de nem olyan érzés volt, mint egy nagyobb kajálás után. Én az éreztem hogy még nem állt minden helyre odabenn. Csak megkavarták ott a dolgokat :)))
Nekem is nagyon puffadt a hasam a hazamenetel után 1 héttel is :( Vegyél be espumisan-t,ártani nem tud, nekem segített. És sétálgass lakáson belül, h rendeződjenek a beleid.
Jobbulást kívánok! :)
Igen, a kontrollig no házasélet, ülőfürdő, kíméletes életmód (ne emelj nehezet). Étrend kapcsán a műtét után még egy kis ideig kímélő javasolt, amíg a bélmükődés teljesen normalizálódik. Aztán hosszútávon cukor, vöröshús elhagyása vagy legalábbis minimálisra csökkentése és sok sport. Alapvetően egészséges étrend, ekörül van több elmélet, mindenki más "diétát" tart. Én IR-es vagyok, ezért azt, de abban sem szabad cukrot, szóval egyezik. Nekem múlt héten járt le a 4 hét és hétvégén már voltam úszodába és most kezdem a többi mozgást is. Már előbb is tudtam volna, de inkább kivártam a 4 hetet.
Napról napra jobb lesz, hamar eltelik ez a 4 hét, hidd el! :)
Nem sokmindent kérdeztem, mert azt mondta, hogy 4 hét múlva menjek kontrollra a magánrendelésre és ott megbeszéljük hogyan tovább, addig semmi gyógyszer. Ezért nem kérdeztem meg a Pusztai doki féle krémet sem, amit bánok, mert lehet azt kenegethetném már most is, ha egyáltalán támogatja. Mindegy mostmár kivárom, és akkor nyugodtabban tudok kérdezni, most is olyan futás volt a kórházban a 200 éves ünnepség miatt, hogy még a zárójelentésemet sem kaptam meg. Próbálom hívni a dokit, de nem veszi fel, pedig biztos ki kellene írniuk, hogy már nem fekszem bent.
Az mondta a méhsövényem akkora volt, hogy amiatt sem tudtam teherbe esni, de tökéletesen helyrehozta. Egy hős ez az ember:)
köszi a drukkot, vigyázok, ki sem tettem a lábam még sehova, de ma már lehet kimennék egyet csak olyan hideg van itt nálunk. Örülök, hogy jobban vagy, megnyugtat persze ha a dokival tudsz beszélni.
Sikerült mindent megkérdezni és kaptál válaszokat, hogy hogyan tovább?
Köszi Lányok a megnyugtatást, olyan sokat segít. :)
most voltam varratszedésen, és a dokinak is mondtam, azt mondta ő is, hogy normális, úgyhogy mostmár türelmes leszek.
Sziasztok,
84Agi a legjobbakat kívánom neked, nagyon vigyázz magadra :)
Szeretnék kérdezni újra, már hazaengedtek ma a kórházból, de egy kicsit zavar, hogy meg sem vizsgáltak csak úgy hazaengedtek és az a problémám, hogy folyamatosan, de főleg estére nagyon felpuffad a hasam, szerintetek ez normális, volt hasonló tapasztalatotok?
Tudom nem kellene türelmetlennek lennem, hisz csak 3 napja műtöttek, de kicsit aggaszt.
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval