Endometriózis! (beszélgetés)
A hólyagtükrözést bárhol csináltathatod. Én is tartottam tőle, hogy ragaszkodik egy bizonyos orvoshoz, de szerencsére nem így lett.
Amennyire tudta, oldotta, de a korábbi endóm sajnos nagyon összekuszált odabent mindent.
Igen, szerinte is lombikozhatnánk. A nyíregyházi orvosom is ezt mondta. Csak a debreceni Kaáliban gondolta másképp a doki:S Igaz, hogy voltak cisztáim, de le lehetett volna szívni, és kezdeni,a stimut. Nem tudom, hogy a kaális doki miért hajtott el, de legyen vele boldog. Hogy valami sumákság van, az biztos. A papírjaimat sem adták ki, mikor kértem, csak a férjem spermavizsgálatát, meg azokat, amiket eleve én vittem.
Nagyon sajnálom,hogy nem Bokor csinálja a tükrözéseket.Ez így nagyon hosszadalmas folyamat akkor.Rengeteg idő,és pénz,mire ennyiszer felutazom Pestre.Légyszíves Ildi írd le priviben a béltükrözéssel kapcsolatos tapasztalataidat.Köszönöm szépen!
nem volt még endoval műtétem.kb.15 éve van panaszom,de csak akkor ,mikor nem szedtem gátlót.Néha abbahagytam a fogigátlót 1-1.5 évre,most 3 éve nem szedem,azóta folyamatosan fáj.
Lányok! De jó,hogy találkoztok :-D én is mennék szívesen,de Fehérvári vagyok és nincs sajnos még kocsink,de talán majd egyszer! :-D majd meséljetek!
Bocsi Nagymaya látom már másnak írtál ezekről,csak visszafele olvasom a fórumot,picit le voltam maradva.
Sajnos a hólyag tükrözés nem tudom milyen,ez még kimaradt az életemből,de remélem hamar túl leszel rajta! Hova kell menned? Ezt mondta Bokor Doktor? Altatásban végzik? Már csak azért is kérdezem,mert ha eleve fátdalmas neked akkor,ha még megpiszkálják gondolom nem egy kellemes dolog lehet. Majd írj mi van veled!
Szia, xilitet,nyírfacukrot szinte már bárhol nagyobb bevásárlókban is lehet kapni. A xilit olcsóbb! Bioboltokban is kapható!
Mesike, azt szerettem volna még kérdezni, hogy volt már műtéted korábban is endo miatt? Mióta van problémád endoval?
Ahaaa így már minden világos! Tehát akkor egy "kis" tükrözés aztán lombik! :D Így kell lennie!!! És babásan majd szépen elsorvad az a hólyagnál lévő sz@r. :)
De ha jól értettem a korábbi hozzászólásodat, akkor Bokor is úgy gondolta, hogy a jelenlegi helyzettel (UH alapján is) simán nyomhatáttok volna a lombikot???
Szia!
A májusi műtétkor az összenövéseket nem oldotta az orvosod? Azok is nagyon tudnak fájni és gondokat okozni sajnos.
Szia mesike!
Bokor nem csinálja meg a bél és hólyagtükrözést, azzal másokhoz kell menned. Bélnél egy konkrét orvoshoz küld, hólyagnál nem tudom, nekem az nem volt. Ha a béltükrözéssel kapcsolatban van kérdésed, akkor szólj és írok majd privit.
Dr.Bokor magánban meg tudja csinálni a hólyag,és végbéltükrözést?Én inkább a "klasszikus kórház" feelingtől félek.
mik voltak a "pisilős panaszok"?
Ja mondjuk még annyi, hogy talált a doki egy kis hólyaghurutot, szóval volt egy kis gyulladás lehet, hogy azért fájt ennyire utána, meg azért vérzett!!! Szóval lehet neked tényleg csak pici kellemetlenség lesz utána és annyi! :)
Pikk-pakk túl leszel rajta, mindent rendben találnak és mehet a lombik! :))) Hajrá! :)
Huh, azt gondoltam, hogy nem kellemes. Az első műtétemnél volt katéterem, de arra nem emlékszem, mikor feltették. De már a kivétel sem volt egy kellemes élmény, pedig az csak egy pillanat volt.
Még nem tudom, hogy hol csináltatom. Majd megkérdezem a háziorvosom, hogy kit javasol.
A májusi műtétnél csak a petefészkemben volt csokiciszta. Bár azt hozzátette a doki, hogy mindenem össze van nőve a kismedncében, így nem is lehet benne 100%ig szétnézni. A szervek is nehezen felismerhetőek. A "pisilős"panaszaim nem is tudom mikor kezdődtek. Talán 3-4 hónapja.
A forgatókönyv:-): Előbb hólyagtükrözés. Ha nincs belenőve a szövetbe, akkor lombik. Ha bele van nőve, akkor műtét. De ez a második lehetőség ki van zárva:-)-legalábbis ezzel nyugtatom magam.
Szia!
Nekem volt hólyagtükrözésem a 2. műtétem előtt, mert nekem is volt a hólyagon endó, de szerencsére nem nőtt bele, így a műtéténél nem volt gond! :)
Maga a tükrözés nem egy leányálom, de kibírható! Nekünk lányoknak jobb, mert sokkal rövidebb a húgycső, mint a pasiknak és egyenes is, így "simán" be tudnak menni. A műszer nagyon ijesztő, ne nézd majd meg!!! :D Picit csíp és fáj közben, de az igazi szenvedés a vizsgálat után jön! :S Nekem azt mondta az asszisztens, hogy néhány órán keresztül még kellemetlen(!) lehet a pisilés... hát én konkrétan majdnem lekaptam a WC ajtót, véreset pisiltem és iszonyatmód csípett meg fájt közben... jah és min. 1 napig tartott ez az állapot! :S Az volt a technikám, hogy fújtam kifelé a levegőt közben, mert amúgy totál leblokkoltam, nem mertem kiengedni a pisit, hogy ne fájjon! :S :D Most már persze röhögök rajta, mert simán túl lehetett élni, csak azért írtam le, hogy ne érjen meglepetésként a dolog! Utána nagyon sz*r lesz, sajnos! :(
Tudod már, hogy hova mész? Magánba vagy "SZTK"-ban csináltatod? Nekem szerencsém volt, mert van egy ismerős urológus dokin, aki megcsinálta a kórházban, mert amúgy nem tudom erre is mennyit kell várni! :S
És ez a műtét óta alakult ki, vagy ehhez nem nyúltak???
És akkor ezek szerint nem kell műtét, és mehettek a SOTE-ra??? Jól értem?? Vagy azért a kis szünetig visainne??
Auchanba is lehet kapni, ill bioboltba, neten is lehet szinte bármelyikbe rendelni. Én a bioszigetet használom.
Ez elég szörnyen hangzik! Remélem minél hamarabb megszabadítanak a fájdalomtól!
azt tudom,hogy hol helyezkedik el a hólyag,csak nem értettem,hogy honnan tapintotta ki,a hason kívülről,vagy máshonnan,de így már ok:) Én meg pont ülni nem tudok csomószor..De mikor ennyire fáj,akkor 5 percenként pisilek,mintha nyomná valami a hólyagomat.Ha meg nincs pár napig széklet,akkor az maga a halál,akkor ülni nem tudok,és mintha kést szúrtak volna a végbelembe.
Mondta a doki nekem is a diétát. Olvastam már itt, hogy cukor helyett xilitet használtok. Azt hol szerzitek be?
A hólyag a hüvely előtt helyezkedik el, és a hüvelyen keresztül érezte a kettő között a csomót. Meg mikor menstruálok, fáj a pisilés, illetve fáj a hólyagom, ami lesugárzik a szeméremtestembe. Na, az elég kellemetlen tud lenni, és csak ülve tudok elaludni pár este:S, mert nyomás hatására csökken a fájdalom.
rá kell jönnöm,hogy nagyon hülye vagyok a témához..:) Hogy lehet kitapintani a hólyagot,és főleg rajta az endót?
El is felejtettem írni, hogy mikor megnézte a legutóbbi UH-omat, ő is azt mondta, hogy hát ezzel az eredménnyel lehet beültetést csinálni. Meg is lepődött, mikor mondtam, hogy elküldtek a Kaáliból, hogy előbb tetessem rendbe az endómat, mert ezzel nem lehet stimulálni. Pfff! Na, de majd a SOTÉn komolyan vesznek:-)
További ajánlott fórumok: