Endometriózis! (beszélgetés)
Igazad van, rosszul emlékeztem. A gluténmentesen- egészségesen oldalon találtam: Itt olyan gyógynövényeket vethetünk be a gyógyulás érdekében, amelyek az agyalapi mirigyen keresztül fejtik ki a hatásukat. Így közvetve növelik a szervezet progeszteron hormon termelését. Mivel ezek a gyógynövények is hatással van a hormonrendszerre, ezért ezekt is körültekintően kell alkalmazni.
Palástfű tea: a menstruáció kivételével napi két csésze. 1 teáskanál drogot, 1 csészényi forró vízzel leforrázzuk, hagyjuk állni míg ihatóvá hűl. A palástfű teát, ha nincs endometriózisunk, csakis a ciklus második felében fogyasszuk. Segíti a baba beágyazódását.
...amúgy jelentem: az asztalunk a Cafe F.-ben 17:30-ra lefoglalva, négy főre (az én nevemre)!! ;))) (FZS84, lidi10, Szab, én) a címet akkor mindenki tudja, remélem! :)
ne késsetek, különben unalmamban felszedek vmi helyes pasit, aztán mit mondok otthon a 'zuramnak?!...:P
(ja, és többiek: csatlakozni még mindig ér!:))
Szia!
Az orvosod, aki műtött, nem látott máshol endos szigeteket a műtét közben? Ha nem mondta biztos nincs máshol. Lehet sokfelé, akinek súlyos annak általában van is, de neked simán lehet,hogy nincs máshol csak a petefészkedben volt. Milyen rendelésre, kihez jössz az I. Nőire?
Köszönöm a válaszokat! Vidéken műtöttek, Zala megyében.
Most Pestre megyek az I.Nőire hétfőn.
Mesike így van, nem tudtam, hogy mi lesz a műtét vége, de fel voltam rá készülve, mert mondta a doki, hogy nem biztos, hogy sikerül laparral.
Az hogy máshol is van-e endometriózisom, azt nem tudom :( Hogy lehet ezt megtudni? Nagy esély van rá, hogy máshol is lehet??
Remélem nekem sem lesznek durva tüneteim...
hol, ki műtött?
miért mondják, h gnrh nélkül esélytelen?
én 2 szurin vagyok túl, és túlélhető: ahogy lidi is írta, hőhullámok, hüvelyszárazság, ja és nekem minimális libidó :S:) de nem érdekel, csak használjon!
Szia,
hol volt a műtéted, ki műtött? Régóta kapcsolatban vagy a dokival, aki műtőtt?
Én most kapok ugyanilyen injekciót, a 3.-nál járok, és összesen 6-t fogok kapni. Nekem egyelőre nem vészes a mellékhatásokat tekintve, némi hőhullám, hüvelyszárazság, de ennyi. De az igazság az, hogy teljesen változó ez is (mint minden), valakinek nagyon rossz, más szerencsésebb, előre lehetetlen megmondani, hogy nálad mi lesz. A petefészekcisztákon kívül volt máshol is endometriozisod? Mit mondott a doki?
Sziasztok!
4 hete volt műtétem, laparoscoposnak indult, majd vágás lett belőle... Egy 7 cm-es és egy kétrekeszes 4 cm-es cisztám volt, és a szövettanból kiderült az is, hogy endometriózisom van :( Részlegesen sajnos mindkét petefészkemet csonkolták, és elég sok összenövésem volt :( 32 vagyok, babát szeretnénk. 6 hónapos hormoninjekciókúrát "javasoltak", azt mondják az orvosok, enélkül nincs esélyem a teherbeesésre. Ettől az injekciókúrától eléggé félek, főleg a mellékhatásoktól :( Másnak milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban? Semmiképpen sem tudom elkerülni ezt a szurit?
Nemrég elkezdtem a palolit táplálkozást, és természetes progeszteronkrémet is használok.
Köszönöm!
xilit=nyírfacukor. van egy márka, ami levédette a "nyírfacukor" nevet, de a többi is uazt tartalmazza (és jóval olcsóbb).
én az éden biobolt webáruházában rendeltem eddig (1850/kg volt asszem), de most az IR-es fórumból egy szimpi csajszi elindította a hiper-szuper, és baromi olcsó webáruházát, és mostantól onnan fogok rendelni minden ilyesmit. neki ez az oldala:
cukorbeteg(pont)eu
Dedúúúúrva!!! :( :( Szemetek!!!
Sebaj! SOTE-n babás leszel!! A Prof. és Murber is igencsak érti a dolgát! :D
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval