Endometriózis! (beszélgetés)
sziasztok, új vagyok itt, bár régóta vannak panaszaim. tegnap voltam a róbert károly klinikán, 29-én műtenek. mindkét petefészkemen csokoládéciszta, a jobbon majdnem 9cm-es. a méhemen is van endometriózis. a bélfalamon is, végbél-hüvely között hegesedett csomó, azt lézerrel kell leszedni. kb 3 órás műtétre kell számítanom.
totál be vagyok tojva. volt itt valakinek ilyen összetett műtétje? előre is köszi a választ.
Szia!
Gratulálok, ez nagyon jó hír! Köszönjük, hogy velünk is megosztottad :) Ilyenkor mindig úgy örülök.
6 év próbálkozás nem semmi lehetett, de megérte.
Mi még csak 1 éve döntöttük el, hogy itt az ideje a babának is, de az endo, közbeszólt. Remélem nem kell sokat várnunk, de próbálunk türelmesek lenni.
Sziasztok!Nem olvastam túlságosan vissza ebben a topikban, de gondoltam azért írhatok Nektek egy pár bíztató szót! :)
2éve petefészek cisztát állapítottak meg nálam, műteni kellett, mert nem ment el.2012.szeptemberben rászántam magam a műtétre, szerencsére jól sikerült, minden rendben volt, és a szövettan is jó lett. Megállapították, hogy endometriózis volt. Műtét után két héttel megjött, aztán azóta sem! :) 13. hetes kismama vagyok 6 év várakozás után.Aki szeretné, kívánok neki hasonlókat! Üdv nektek!
Jó hír, hogy enyhe a mensi! :)
Megy a drukk a kövi hónaptól!!! Hajrá! :)
Sziasztok!
Akkor remélem továbbra is lesz hébe-hóba tali, hátha egyszer én is tudok csatlakozni. :)
Kis helyzetjelentés rólam: Szerdán megjött a mensi. Ég és föld a különbség! Korábban én is csak fájdalomcsillapítóval bírtam ki, és nagyon erősen véreztem. A műtétem előtti egy évben perdig annyira erősek voltak a menzeszeim, hogy néha azt hittem elvérzek. Többször is felkeltem éjszaka betétet cserélni. Most meg? Kis, kibírható fájdalom az első nap, de nem kellett semmit bevennem és aznap 9 órát dolgoztam. És mostanáig sincs semmi de semmi fájdalmam. Alig tudom elhinni. Egyáltalán nem olyan erős a vérzésem. Teljesen normális. Igaz ma egy kicsit fáradtnak érzem magam, de azért jól vagyok.
Vettem közben ovutesztet, szóval reménykedem a következő hónaptól :)
Jó hétvégét mindenkinek!
Ez jó! :D
Én nagyon jól éreztem magam Lányok!!! És Nektek köszönhetően olyan jól aludtam!!! Hazaértünk, fürdés és alvás, ennyi volt!!! Köszi még eccer!
Szia,
ok megbeszélhetjük :) most még nem nagyon mozdlok ki (amúgy Bp-re is felmentem volna) de megbeszélhetjük majd :D
Lányok! The Europa egyik száma jutott eszembe:
Icdöfájnölkándááán! Vilbítugedör... :) :)
meséljetek majd Csajok, epekedve várom :) elég sokat sokat sokat :S vagyok itthon és bármi történés feldob, szóval majd meséltek picit?
Jó találkát :D
igekszem és időben ott leszek, ezek után szép lenne ha egyedül kellene flörtölnöd :))
a kirúgással azért nagyon vigyázni kell, mert a gyes előtt azért jó ha van munkaviszonyod :)
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval