Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Első babát váró kismamik! fórum

Első babát váró kismamik! (beszélgetés)

553. Liliom81 (válaszként erre: 538. - Bogyoka14)
2014. jún. 8. 07:54
6. héten nekem is csak üres petezsák látszódott, aztán két hét múlva már volt benne valami babaforma :)Bogyoka14, gratulálok!! mikor kell visszamenned?
552. Kitty986 (válaszként erre: 549. - Lorine20)
2014. jún. 8. 01:21
Szia :-) hanyadik hétben vagy? Gratulálok ;-)
551. Kitty986 (válaszként erre: 548. - Warnika)
2014. jún. 8. 01:20
Juj ezt eddig még nem hallottam,de mindenképpen utánanézek. Én szedem mert elkezdtek fájni a fogaim meg a fejem is napi szinten fájt,lüktetett. Elkezdtem szedni és azóta jobb...
550. Kitty986 (válaszként erre: 546. - FeketénéBetti)
2014. jún. 8. 01:17

Nekem is volt egy kis hasam már akkor, de szerintem aki nem tudta az inkább azt gondolta,hogy picit felszedtem a hasamra na de mostmár látszik, hogy baba van a dologban :-)

Első baba igen :-) ma aktiv a picuri :-).

Mondjuk én 15. héten már ereztem valamit bár egyre jobb,erősebb. Az nincs is olyan messze ;-).

Mi idén kihagyjuk a nyaralást :-/ nem merem bevállalni,főleg hogy nem problémamentes a terhességem :-/, de a babó kárpótol mindenért érte bármit ;-)

2014. jún. 7. 21:33
Gratulálok minden kismaminak! :) Én is az első babát várom, és nagyon boldog vagyok. :)
548. Warnika (válaszként erre: 542. - FeketénéBetti)
2014. jún. 7. 21:25
Nekem kalciumra a héten írta tapasztaltabb, hogy nem jó, mert öregíti a méhlepényt.
547. zsuzso_26 (válaszként erre: 546. - FeketénéBetti)
2014. jún. 7. 19:48
Szia! Gratula a babàhoz :) nekem az afp-t a 20. Héten csinàltàk az afp-t uh nem kell pont a 16.on... annyi a lényeg h a 20. Hetu genetikaiig meglegyen :)
2014. jún. 7. 19:40

12 hèt 4 nap pontosan :) 16. Hetesen? Hù az gáz mert pont horvátba leszünk nyaralni...Na majd mondom a vèdõnõnek,hogy ilyenkor mi van. Hù akkor mèg várhatok hogy èrezzek valami mocorgás szerût.....Irigyellek a kommunikáció miatt ;)

Nektek is elsõ baba ugye?! Tènyleg olyan jó èrzès! Már nekem is látszik a hasam,pedig mèg csak 12 hètnèl tartok

545. Kitty986 (válaszként erre: 544. - FeketénéBetti)
2014. jún. 7. 14:22

Még nekem is hihetetlen még mindig,pedig a héten már mindenki dicsért milyen szép vagyok(a hasamat nézték :-)) mert már teljesen látszik a terhes poci. Egyik barátnőmmel 3 hete taliztunk utoljára aztán tegnapelőtt, csak kérdezgette mikor nőtt ilyen nagyra :-D,meg ugye már mocorog is és mégis olyan hihetetlen,hogy itt van bennem,... hogy anya leszek :-) amióta az eszemet tudom erre vágyom :-D

Én a 15. héten kezdtem érezni kis kopogást, kapirgálást. Csak aztán volt olyan hét is amikor napokig nem jelentkezett tisza ideg voltam. Állva még nem éreztem csak ülve meg fekve,például éjjel ha átfordulok akkor mozog,biztos ő is olyankor áthelyezkedik :-D

Afp-re én nem mentem,nem Magyarországon élek,itt nincs olyan,de tudomásom szerint a 16. héten kell menni. Hány hetes is vagy most?

544. FeketénéBetti (válaszként erre: 543. - Kitty986)
2014. jún. 7. 13:36

Oh, de jó érzés lehet! hanyadik héttől érezted a mozgolódást? Elhiszem, én is bármit megtennék érte, most hogy van a pocimban! :) Mondjuk számomra még mindig olyan hihetetlen hogy terhes vagyok! ;)mostanában én is egyre gyakrabban elérzékenyülök!

Na, akkor majd meglátjuk mit javasol a védőnéni. :)

Te hanyadik héten voltál AFP-n van valami kötelező hét, amikor szükséges elvégezni?

Jó egészséget nektek!

2014. jún. 7. 11:40
Folsavat én a 12. hétig szedtem külön. Kezdtem már megint picit aggódni mert volt egy pár nap,hogy sokat mozgolódott a kis huncut, aztán most pár napja ritkán és gyengén mintha érezném :-/ de nem olyan erősen. Most viszont megtanultunk komunikálni :-) teljesen elérzékenyűltem :-) lefeküdtem és érzem,hogy bal oldalt kinyomta magát megsimogattam ő erre rugodt egyet :-D aztán én megint megsimogattam vártam és ő megint. Ezt csináltuk egy öt percig biztos. El se hiszem :-D úgy szeretem őt, már most úgy erzem az életem adnám érte ;-)
542. FeketénéBetti (válaszként erre: 539. - Aymara888)
2014. jún. 7. 10:42

Szia!

Jaj, hát nagyon jó érzés volt látni, és hallani is a szívverését! :) Tényleg járt keze-lába :) Majd megpróbálom feltölteni a képet, mert a férjem lefotózta a monitort :) Én a Kenézybe járok, nem az OTI-ba.

A terhes vitaminon kívül, d vitamint, magnéziumot és kalciumot szedek. A folsav szerintetek kell?

Akkor biztos nem úszom meg az AFP-t. Na nem baj. Majd jövőhét szerdán megyek a védőnőhöz először, de azt mondta hogy még nem vagyok elkésve semmivel! ;)

541. málnabokor (válaszként erre: 539. - Aymara888)
2014. jún. 7. 08:29
Nekem is mennem kell még...Mi értelme ? Mondjuk tudom,még az OEP kifizeti az intézetnek..ezét
540. málnabokor (válaszként erre: 538. - Bogyoka14)
2014. jún. 7. 08:28
nekem az elején 5 hetesen egy 10x10mm petezsák látszott csak.6+2 hetesen már dobogott a picike szive.:) Drukk,minden ok lesz :)
539. Aymara888 (válaszként erre: 529. - FeketénéBetti)
2014. jún. 6. 20:34
Sziasztok! Elvileg aki a 16.hetet július 1 után tölti annak nem kötelező, de aki előtte annak tuti menni kell, aki meg utána tölti ott már van esély hogy kimarad, de helyek válogatják mit csinálnak. Nekem is menni kell mert én júli közepén töltöm a 16ot. És Betti milyen volt látni? Az otiba voltál Hajnalkánál?
2014. jún. 6. 20:03

Sziasztok! Kivel mi ujság? Nekem a tegnapi ügyeleten mondta az orvos, hogy ma reggel/délelőtt menjek vissza megvizsgálnak rendesebben, mert épp vajúdott valaki csak úgy leszaladt az orvos...

szóval megvizsgáltak ma, és képzeljétek, az orvos egy 8mm es petezsákot látott :) sajnos még annyira az elején járunk, hogy mondta, hogy többet még nem lát, de már ennek is örültem és bízok a legjobbakban :) mert csak úgy lehet, és mindig mondom a bogyónak, hogy kapaszkodjon és nagyon várjuk és már most is nagyon szeretjük.

Van itt olyan valaki, aki szintén az elején volt? 4-5 hetesen? Akkor mit láttak vagy hány mm es petezsák volt vagy volt, hogy már embrió is látszódott?

2014. jún. 6. 15:32
Köszönöm a válaszokat :)
536. Emma27
2014. jún. 6. 14:01
nekem a citromos víz vált be az émelygésre! semmi más!
535. Emma27
2014. jún. 6. 14:00
én sem szedek már nagyon terhesvitamint, néha iszok HIPP Natalt, de a 12. héten abbahagytam a bogyókkal. nem akarom túlzásba vinni, szerintem ha egészséges vagy heti 1-2 vitamin is elég. viszont a magnéziumot azt iszom rendesen mert a hasam különben feszül, keményedik.
534. Ankamacko (válaszként erre: 532. - Beuska0309)
2014. jún. 6. 13:53
Tisztességes gyömbér teát nem ittam, de a Canada Dry jól behűtve, kortyolgatva nekem bevált, bár minimális és csak néha-néha jelentkező hányingerről lehetett beszélni a terhességem elején.
533. Ankamacko (válaszként erre: 529. - FeketénéBetti)
2014. jún. 6. 13:32

Gratulálok, méretes babóca:)))A placenta miatt tényleg ne aggódj. Nekem a 12. heti ultrahangon még fedte a méhszájat, de a 18. hetire felhúzódott/illetve annyit nőtt a méhem, hogy most már távol esik a méhszájtól.

A tarkóredőt nekem kiírták rendesen, de gondolom kórháza válogatja. A lényeg, hogy rendben van.

A 13. héttől már csak heti egyszer szedek terhesvitamint (femibion400-at), naponta két magnéziumot és csütörtökön írt fel a doki napi egy vasat. A terhesvitamint szerintem a vége felé kissé megemelem.

2014. jún. 6. 13:31
Hello lányok! Segítsetek légyszi! A gyömbér most akkor lehet, vagy nem lehet? Néztem, de írnak neten ezt is, azt is...
2014. jún. 6. 13:04

[link]

Ajánlom figyelmetekbe ;-)

530. Kitty986 (válaszként erre: 529. - FeketénéBetti)
2014. jún. 6. 12:44

Gratulálok :-) örülök, hogy minden rendben nem is lehet másként ;-)

Rengeteget olvasok a vitaminokról tudom sokan úgy gondolják,hogy feleslegesek a vitaminok mi is megszülettünk itt vagyunk,DE régen bizonyított tény, hogy több vitamin volt a zöldségekben, vitaminokban ezáltal ugye a húsok sem a régiek :-/ Nekem terhesség előtt mindig rossz volt a vérkepem,sajnos több mint 2 évig valami nem volt rendben a beleim,gyomrom gyulladásban voltak hőemelkedésem volt, volt hogy 37,8 volt a hőm és ez éveken át minden nap. Nem szívódott fel úgy a kaja mint egészségeseknek,vitaminokat szedtem. Aztán érdekes mód mikor összeházasodtunk már jobban lettem,nem voltak hasgörcseim a höm is beállt 37re :-),szerintem nyugodtabb voltam/lettem jobban éreztem magam. Aztán mióta várandós lettem úgy érzem mintha soha nem lettem volna beteg :-) még a gyomorégés is elmúlt.

Én 3 hónappal a teherbeesést előtt azaz mikor kitűztűk mikor kezdünk probálkozni elkezdtem szedni az elevitet,folsavat,D vitamint,b-komplexet :-D ne nevessetek ki, de a lehető legjobb körülményeket akartam biztosítani ami tőlem telik. Most elevitet,d-vitamint(3000-set),magnéziumot és kálciumot szedek meg szoktam c vitamint :-)

2014. jún. 6. 12:04

Sziasztok!

A 12.heti uh-n minden rendben volt! Már sokat nőtt a baby 6,2 cm :) Olyan jó volt látni, járt keze-lába:) Sajnos a nemét nem tudtuk meg...Annyit írtak a papíromra, hogy a placenta a hátsó falon tapad, széli részsével fedi a méhszájat! Kicsit megijedtem, de mondta a védőnő, hogy nem vészes!

Figyu már, nektek kell menni afp-re? Mert júni. 1-től már nem kötelező!

Jaj, képzeljétek úgy bepánikoltam, mert a takaróredőnél 3-at láttam és ugye az nem jó...végig izgultam, hogy mi van, rá is kérdeztem a dokinál, és legyintett, meg mondta, hogy a felső értéket írják a papírra, és hogy ott a kisebb jel a 3as előtt csak ha nincs gond akkor kis sem írják a papírra a takaróredő értéket! Húh, hát nagy kő esett le a szívemről! :)

A védőnő mondta, hogy az elevit mellett szedjek még d vitamint. Szerintetek mit érdemes még szedni?

Puszi mindenkinek! Jó hosszúhétvégét! :D Kitartást a meleghez! ;)

528. Emma27
2014. jún. 6. 11:23

Bogyóka, mindenképpen kérjél progeszteron-pótlást!

Nem adtak most semmit?

ez tényleg nagyon szép story, az enyém annyi volt, hogy "Drágám képzeld mintha 2csíkos lenne a tesztem". mindezt 2 monat közt hogy mi volt ma a melóban. annyira nem hittem el hogy sajnos csak ennyire futotta:))

527. Ankamacko (válaszként erre: 523. - Bogyoka14)
2014. jún. 6. 09:53
Nagyon édesen sikerült a bejelentés:))) Ahogy a többiek is írták, minél több pihenés és tuti, hogy nem lesz semmi baj.:))
526. Kitty986 (válaszként erre: 523. - Bogyoka14)
2014. jún. 6. 09:26
Ez tényleg nagyon meghittre sikerült :-) vigyázz magadra nagyon,ne erőltesd meg magad ha bírsz pihenj sokat,majd írj mi volt....
525. zsuzso_26 (válaszként erre: 523. - Bogyoka14)
2014. jún. 6. 09:23
De édes :))) ez nagyon cuki :))) pihenj sokat és vigyázz magatokra ;)
524. beuska0309 (válaszként erre: 507. - Eviza)
2014. jún. 6. 08:55
Szia! Nálunk is hasonló a helyzet, majd 7év eredménytelenül. Ezek után gondolhatod, hogy még tippem sincs, hogy most hogy jött össze. Bár az összhangot mostanában találtuk meg újra, lehetaz hiányzott eddig :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook