Első babát váró kismamik! (beszélgetés)
Nem igazán merem szedni,Czeizel mondta,hogy erős vérzést okozhat a K2 terheseknél,különben van itthon,meg azt is tudom,hogy a D-vitamin magnézium nélkül nem
hasznosul, és
a D-vitamin hatására felszívódó kalcium pedig
csak akkor kerül megfelelő helyre (a
csontokba az érfal helyett), ha K2-
vitamint is szedünk mellé... elég összetett :-D
Gyógyszertárat nem tudom, de bioboltokban lehet kapni, én ilyet szedek: [link]
Most volt a tv-ben valamelyik nap, hogy a gyerekkori fogrendellenességeknek is a K vitamin hiány lehet az oka.
hát ha arra gondolok, hogy én még csak a 2/3-ánál tartok, mire Te már boldogan öleled a kis szuszogó babádat, akkor szívesebben tartanék ott, mint Te:))
Állítólag már nem tart soká... ha a következő két napot kibírjuk, akkor jön egy kis nyugi:)
Sziasztok!
Egy picit örülök, hogy még nem tartok a terhesség végén. Így középidőben is kutya meleg van:D
Egyébként beindult a nagyüzem. Csütörtökön és pénteken is mennem kell a laborba. Valami Hbsag-t néznek csütörtökön + normál labor vizsgálat, pénteken meg terheléses cukor. Imádni fogom:)
Sziasztok kismamik ;-)
Lorine mi most vagyunk 20 hetesek, végre már nagyon vártam,hogy betöltsem :-)
Warnika kicsit utána olvasgattam a kálciumnak,volt aki nagyon sokat szedett mégsem öregedett gyorsan vagy korán a méhlepénye. Állítólag hajlamosító tényezők a dohányzás, alkohol és sajnos genetika :-/ Esetleg csökkentem az adagot,de nem hagyom el mert a fogaim nagyon fájtak még nem szedtem,pedig mielőtt belevágtunk a baba projektbe voltam ellenőrzésen minden rendben volt a fogaimmal. Nah de majd a fogdokit is meglátogatom,hogy tudjam minden oké ;-)
Betti reméljük a legjobbakat és érezzétek jól magatokat,mikor mentek nyaralni?
Ezt a meleget elég nehéz elviselni :-/ én csak este megyek ki sétálni napközben a lakásban vagyok klimázok,mosom a kisruhákat tudom még korai de jot tesz a lelkemnek :-D
szia,
engem érdekel! priviben írok, ok?
Kismamik,
Ajándékba kaptam egy 60db-os Femibion400 vitamint tegnap. ( [link]
Én nem fogom elhasználni, mert már szedek egy másik fajtát, így most nincs rá szükségem. Ha valakit érdekel szívesen elküldöm neki a bolti ár feléért (+postaktg).
Strandolni én sem merek, a nyaralást is lemondtuk, bár nagyon fog hiányozni, de nem lenne ugyanolyan élvezet, folyton aggódnék valamin, azért meg nem érdemes egy rakás pénzt kifizetni:-)
ez a hőség mindenkit kikészít, nem is nagyon teszem ki itthonról a lábam. be kéne szereznem pedig valahonnan pár új rucit mert semmi nem jön rám....
Hahó kismamik! :)
Hogy vagytok, hogy bírjátok a meleget? Én nagyon küzdök...
Olyan jó lenne starndolni, de nem merek a bacik miatt! Na, se baj a nyaralásig kibírom valahogy!
Kivel mi újság?
Én holnap megyek a védőnőhöz!
Hűsöljetek! Puszi!
Időközben én is próbáltam megoldást találni, és azt vettem észre én is, hogy ha eszek egy-két sima háztartási kekszet mintha jobb lenne. Reggel ki is próbálom, hogy rögtön ébredés után ezzel indítok,háta :) A tejes kávét mellőzöm, mert bár nagy kávés voltam, most rá sem bírok nézni :)
Köszönöm szépen a tippet! :)
Zsuzso, Warnika köszönöm az információt!
Én is a fogam miatt szedek kalciumot, de majd a védőnőtől megtudakolom, hogy kell vag sem.
Kipola, Lorine gratulálok nektek! :)
Kitty kicsit én is félek a nyaralástól, mert azt hallottam, hogy a 20. hétig előfordulhat bevérzés, főleg nekem, meg a placenta a hátsó falon tapad, és széli részével fedi a méhszájat....De reménykedem, hogy nem lesz semmi, pozitívan állok hozzá, csak mégis van bennem egy kis félsz.
Egyébként a héttől sokkal energikusabban érzem magam :)
Sziasztok! Bár még az elején járok, most már én is az első babát váró mamik közé tartozom :) És ettől nagyon boldog vagyok!! Még csak most lépek át a 7. hétbe, de nagyon izgalmas. Viszont sajnos most kezd előjönni a reggeli igen intenzív hányinger :( Nálatok is volt? Valakinek nincs valami jól bevált praktikája ez ellen?
Mindenkinek csodálatos babavárást kívánok!!!