Egy zöldfülű kérdései az atkinsről (beszélgetés)
Hali!
Ki tudja mekkora egy csésze amit Dr.Atkins mértékegységnek használ?
izé :) elírtam, bocsi:
"Te a kenon-mérő csíkra gondolsz"
KETON és nem kenon, olvashatsz is erről Hoxa oldalán!! :)
Szia Tasi1!
Te a kenon-mérő csíkra gondolsz :)
Nos ennek van több gyártója, a német (drágább) gyártmány a Meditest combi 6 illetve a 9 kapható, mind2 mér ketont, ezekből az 50db-os olyan 3000 Ft. De van cseh gyármány is, ennek Ketofan a neve, ez csak a ketont méri és 50db kb 700 Ft. Hétfőn kapok remélhetőleg 1 másik gyármányt, (mivel a Ketofant nem tudtam a bolt beszerezni.. 1 hete hívogatom a boltot..) nos ez a másik gyártmány is német a nevét fejből nem tudom ;) Ez mást is mér, vércukrot is és ez 1700 ft 50db.
Sajnos Szegeden is nehéz beszerezni.. nem tudom postán lehet-e rendelni. De szerintem nem létfontosságú a diétához.
Szia Erika, ez valóban nem villámdiéta, fontos hogy meg kell érteni Atkins bácsi elméletét, és szemléletet kell váltani, tehát csak azoktól a szénhidrátoktól kell lemonadni amik nem jók! (ebbe belefér majd 1-2 süti is:)
De pl. nem fehérkenyeret kell majd venni, hanem teljes kiörlésű, barna kenyeret, vagy ha eszel krumplit, akkor ne zsíros hússal, vagy egyáltalán ne azzal edd, vagy barna rizst egyél a hagyományos helyett! Ilyesmire gondolok.
A bevezető szakasz 2 hét de még ezek után van 3 szakasz, összesen ez kb mésfél hónap ha jól sejtem. (de ezt még nem tudom, mert csak az elsőben tartok:)
Bodsa
Szia FLO!
Őszintén szólva tisztában vagyok vele , hogy nem villám biéta , de szerintem mindenki szeretne hamar megszabadulni a feleslegétől.
tudom , hogy teljesen nem táérhetek vissza a régi evési szokásaimhoz.
De valamilyen szinten lehet nem?
Vagy a szénhidrátot egy életre el kell felejteni?
szerintem ezt azért nem lehet.
Én is tapasztalom , hogy nincs annyira étvágyam mint régen.Jóval kevesebbet eszem és hamar teltség érzetem van.Te mennyit fogytál és mennyi idő alatt.Cél???Köszönöm , hogy írtál máskor is szivesen várnám.
Csajok, hová tűntetek??? nincs itt senki?
Ma van a hatodik napom, szerintem mindent maximálisan betartok, közben olvasom itt a hozzászólásokat, hogy nagyon sokan keményen megszenveditek és rosszul vagytok. Ezzel ellentétben nekem még a közérzetem is jobb, mint a diéta előtt. ez normális? vagy azért van, mert még csak a 6. napom?
Sziasztok!
Én is nemrég kezdtem el ezt a diétát.
hogyan lehet gyorsítani a fogyást?
Nagyon türelmetlen vagyok!És éhes!
Szia Hoxa! :)
Hááát, lassacskánt talán pirosodik.:)) Rögvest nyitok egy naplót keserveimről.:))
Üdv,
Pampi
Én mint illetékes szólok hozzá a dinnye kérdéshez. :)))
Szóval Hexi szerint 6g/100g, Hoxa szerint 11g/160g. Ha Hexi adatát veszem alapul, akkor 160g-ban 9,6 g a CH, tehát annyira nem is különbözik. :)
Javaslom, hogy mindenki válassza ki a neki tetszőt és aszerint étkezzen, 1-2 g CH nem befolyásol semmit. Másik lehetőség, hogy ha több táblát használsz, akkor vedd alapul azt, amelyik a többet írja így biztosan a napi CH-don belül maradsz.
Egyébként a dinnyében sok a víz, ezért kevesebb a CH-ja, mint a többi gyülölcsnek.
Flo:
A hasznos infók fórumban van leírva.
Én tegnap vettem a Telekes utcában.
Jóóó reggelt!
Az én táblázataim szerint 3,6g/100g Ch van benne, ami az összes magféleség között (beleértve az általa oly nagyon favorizált makadámia diót is) a legkevesebb.
Dinnyefronton pedig én azt találtam, hogy a görögdinnyében 6g/100g, ami szintén elég alacsony a többi gyümihez képest.
Ennyire különböznek a táblázatok?
Üdv, Hexi
További ajánlott fórumok:
- Első babájukat váró kismamák kérdései, válaszai, tanácsai
- Nati kérdései
- Filozofálós topik az élet nagy kérdéseiről
- Azt szeretném kérdezni, ha mondjuk egy pszichiáter elolvasná a kérdéseimet, válaszaimat, milyen diagnózisra számíthatnék?
- Mosogatógéppel kapcsolatos kérdéseim lennének, tudtok válaszolni?
- Miért nem válaszol az exem a kérdéseimre?