Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Egy zöldfülű kérdései az atkinsről fórum

Egy zöldfülű kérdései az atkinsről (beszélgetés)

44. Ildiko
2004. febr. 26. 10:49

pampi:

Sziasztok!

Reggel bukkantam rá erre a honlapra. Nagyon orulok mert epp rám ferne egy kis jo aktiv dietazas.Szeretnek legalabb 20 kg feleslegtol megszabadulni. Most 85kg vagyok. El vagyok keseredve mert /2,5 eves kislanyom van/ szules utan 71 kg. voltam. Ha bár terhessegem alatt is kellet dietaznom mert terhessegi diabetiszt allapítottak meg nalam-igy nem mertem fejetlenul eszegetni. De most meg magam sem tudom hogy tudtam magam felbirkozni 85 kg. Visszaterve remelem nem szakad meg a kapcsolat es fogunk tudni egymasnak fontos inf. segiteni.

Kosz hogy ratok tudtam talalni :) Ildiko

2004. febr. 26. 09:19

meilen: Üdvözlünk a fedélzeten! Szeretném megkérdezni mi volt az a másik módszer, és ha sikerült akkor miért hagytad abba, mennyit szeretnél még fogyni? Na most már nem kérdezősködök, sok zsírfalót kívánok Neked!

42. meilen
2004. febr. 25. 19:08

Sziasztok!

Én is most kezdtem a diétát, de más módszerrel már 20kgot fogytam.

Nagyon jó ez a honlap, mert sok segítséget ad, többek közt receptet is.

Egy pá5rat már ki is próbáltam.

Sok sikert mindenkinek:::::)))))))))))

41. meilen
2004. febr. 25. 19:04

pampi: Szia Pampi!! Én már csináltam egy pár receptet, például a rakott kelt. isteni, 2 napra elegendő mennyiség, ha egyedül eszed.

_Javaslom probáld ki

Hozzászólást szerkesztette: meilen - 2004.02.25 19:05

40. Logoc-
2004. febr. 25. 14:49

pampi:

Légyszíves vedd meg a könyvet és gondossan olvassd el. Nagyon fontos benne minden, az orvosi felügyelet, at étrendkiegészítők stb. Ha óvatosság nélkül belevágsz és sokáig csinálod, akkor károkat okozhat. Ha betartasz mindent, akkor működik.

39. pampi
2004. febr. 25. 11:27

Szia hoxa,

köszönöm a válaszokat! Egyébként találtam pár nyálcsorgató receptet az egyik topikban, hamarosan ki is fogom próbálni őket! :) (Végre egy diéta, ahol lesznek ízek!!)

38. pampi
2004. febr. 25. 11:24

Szia Jucus!

Köszi az üdvözlést! :) Kérdésedre válaszolva ezt a 29,5 kg-ot kb. 8 hónap alatt sikerült leadni (természetesen a fogyás nem volt egyenletes) úgy, hogy napi max. 1000 kcal-nyit ettem, többet nem. Ezt anno alapos orvosi kivizsgálás előzte meg, mivel akkor is jelentős volt a súlyfeleslegem, de szerencsére mindent rendben találtak.:) Jó ideig tartottam a súlyomat (megszoktam a diétás étkezést), csak aztán rosszabb idők jöttek.:( Most azért akarok váltani, mert érzem, hogy nincs türelmem az éhezéshez, kicsit kevesebbet akarok szenvedni.:) Egyébként abszolút hosszú távra tervezem, és remélem, hogy be is jön a dolog.:)

Üdv,

pampi

37. hoxa
2004. febr. 25. 10:50

pampi:

Szia Pampi!

Én is üdvözöllek a fórumban. Remélem sok hasznosítható leírást találsz.

Csésze: hivatalosan 1 csésze = 0,23 liter

Nekem is van fél literes "csészém", de szerintem a normál 2 dl-es a megfelelő.

Zöldborsó: nem jó, mert keményítő tartalmú, ha jól tudom. Olyan válassz az engedélyezett ételek közül, amit szeretsz. Én sem eszek pl. spárgát, ki nem állhatom, de jó a saláta és az uborka is, amit viszont szeretek. Azért van valamennyi szabadság, igaz kicsit korlátozva. Ezzel a szabadsággal viszont élni kell, ettől lesz személyre szabott a diétád.

Csirkecomb: azért jobb, mint a mell, mert több zsírt tartalmaz. Főleg, ha a bőrét is megeszed. Ebben a diétában a zsírbevitel is fontos. Tudom, hogy furcsa, nekem is nehéz a régi, megszokott tételekkel szembeszállnom lelkileg, de meg lehet szokni.

Sok sikert!

Üdvözlettel:

Hoxa

2004. febr. 25. 10:17

pampi: Köszöntünk az Atkins"esek" táborában! Szerintem, ha végigböngészed a teljes honlapot találsz megoldást a kérdéseidre. A csésze az gondolom - bár én sem azzal számolom - egy teáscsésze. Az kb 2 dl-es. Ha válaszolnál arra, hogy akkor hogy sikerült 29,5 kg-ot leadnod és mennyi idő alatt? Mert ezzel a diétával szerintem lehet fogyni és aránylag enni is, de ha befejezéskor mindent újra kezdesz akkor ez is felesleges. Ezért úgy kezd el - amit nagyon ajánlok - hogy próbáld hosszútávra tervezni. Sok sikert kívánok Neked.

35. pampi
2004. febr. 25. 10:10

Sziasztok!

Reggel bukkantam rá erre a fantasztikus holnapra, és tátva maradt a szám! :) Nagyon köszönöm a honlapgazdának a sok információt.

Én most szeretném elkezdeni az Atkins-féle diétát. Kb. 30 kg feleslegtől szeretnék megszabadulni. Eddigi fogyókúrás tapasztalataim csak és kizárólag a kcal-számolgatásos módszeren alapulnak (sok zöldség, gyümölcs, semmi zsiradék, liszt, cukor). Legnagyobb eredményem a tavalyelőtti 29,5 kg leadása, amiből azonban sajna már 20 kg-ot vissza is szedtem, úgy egy év alatt.:(

Kicsit fura nekem még ez az egész, és több mindent nem értek. Légyszíves segítsetek ki, ha tudtok! Például mit jelent az, hogy egy csészényi zöldség? Nekem többfajta csészém is van... :-S

Lehet azt, hogy ha én ki nem állhatom a karalábét, de imádom a zöldborsót, akkor abból eszek 1-1 csészényit, vagy célszerű keverni?

A "Hasznos információk" résznél azt olvastam, hogy a csirke melle helyett egyem a combját. Hááát... nem akarom rögtön megszegni a szabályokat (sőt!), de tényleg ennyire számít, hogy melyik részét eszem meg? (Ha választani lehet, akkor inkább a mellét enném!;)

És még egy kérdés: milyen vitamint, és főleg milyen mennyiségben? Pezsgőtablettában, vagy tablettában?

Válaszaitokat előre is köszöni,

pampi:)

34. Logic-
2004. márc. 2. 18:08

Jucus: Olvaslak benneteket, néha írok is. Én most felfüggesztettem, előbb egy kivizsgálás következik éppen a héten. Egy doki felvállalta,hogy segít, mivel nekem már a cukrom, a kolestzterinem sem az igazi. De amit tapasztaltam,az tetszett, fogom folytatni. Elfogyni én még sokáig nem fogok, csak talán ennélazért kevesebb leszek.

2004. márc. 2. 14:41

Logic-: Halihó Logic: Már nagyon régen hallottunk Felőled mi van Veled, örültem, hogy reagáltál a megjegyzéseimre, mert már ugyancsak régen írtál azt hittem már úgy elfogytál, hogy már nem is érdeklünk és ilyen "duci" nőkkel már nem is tárgyalsz. Ne lustálkodjál Írjál, számolj be mi van Veled.

32. trixy
2004. márc. 1. 20:38

Jucus: Soha ne a hétvégét vedd viszonyítási alapnak !!! A hétfői mérlegelés eléggé elkeserítő, aztán vígasz kell. Ha jól megvígasztaltad magad ( mindenféle bűnözések, csokikák ) lelkiismeret furdalásod lesz. Aztán ha lelkiismeret furdalásod van, megint jön a vígasztalódás. stb, stb... Egy ördögi kör, próbáld elkerülni. Ergo: inkább hét közepe, vége felé állj a mérlegre :))

31. Logic-
2004. márc. 1. 18:31

Jucus: Sajnos ekkor atúlsúly mellett még sokáig nem veszik észre mások, állítólag kb. 20 kg után mondják, hogy valami furcsa van rajtad. Mindenestere 8 kg után még én is alig veszem észre magamon :-)

30. trixy
2004. márc. 1. 13:02

hoxa: Ez aztán az alapos info ! Nagyon köszönöm a rengeteg címet, de már az orvosnak is mondtam, hogy inkább ne akarjon uszodába küldeni. ( Nekem sem jön be a fürdőruhára vetkőzés !! Nagyon szégyellem magam. Már 88 kg-mal sem mentem nyaralni, fürödni akkor MOST hogy mennék ??? Bízom benne, hogy hamarosan megint annyi lehetek, de ez biztosan nem 2 hét múlva lesz !

2004. márc. 1. 10:17

trixy: GRATULÁLOK Neked! Én a hétvégén sajna nem fogytam semmit..((( Ma egy fekete ruhát vettem fel, hogy észrevegyék a kollégáim, hogy mennyit fogytam, de hát mit csináljak, ha vakokkal dolgozom együtt. Már több mint két órája dolgozom, de még senki nem mondta, hogy milyen sovi vagyok. Szerintetek normális ez a helyzet???

28. Bodsa
2004. febr. 29. 21:56

trixy:

Fúúú!! Gratula! :))

Nagyon kis ügyi itt valaki :) nekem is lement megint olyan fél kiló! Én is boldog vagyok ;))

Kitartás lányok és fiúk! :)

27. trixy
2004. febr. 29. 08:44

smokey: Ma reggel ráálltam a mérlegre. Alig hittem a szememnek, mert "csak" 121,6 kg-ot mutatott :)))) Most nagyon-nagyon boldolg vagyok, mert szeptemberben 1 hónap kemény edzés után is csak 9 kg ment le.( Atkins nélkül ) Ma viszont nagyon erősnek kell lennem, mert megyek haza anyukámhoz... Ugye nem kell mondanom, hogy nagyon finom sütiket tud sütni?? Na mindegy, majd rátok gondolok, és legyőzöm a kísértést.

26. trixy
2004. febr. 29. 08:39

Timus: de mondta az orvos, hogy jó lenne úszni, csak az én úszás tudásommal ez nem megoldható. Képtelen vagyok összehangolni a 3 alapvető dolgot.(kar-,és lábtempó + levegő.)Külön-külön mindegyik megy, na de egyszerre?? A vízi torna is jó lenne, de ha jól tudom legközelebb a Gellértben van, és elég drága. Nem bírja a pénztárcám.:( Azért köszönöm, hogy figyelsz rám :)

25. Timus
2004. febr. 29. 07:37

trixy:

Szió! olvastam sajnos, hogy hogyan jártál. nem gondoltál arra, vagy nem kérdezted meg még dokitól, hogy esetleg nem úszhatnál e??? És van vízi torna is. Nem értek ehhez, de hátha lehetne. csak egy ötlet volt tőlem.

24. trixy
2004. febr. 28. 20:13

smokey: már én is alig várom, hogy újra sportolhassak! A kórházban eltöltött 2 hét alatt minden nap gyógytornászok kínoztak. Azt gondoltam, hogy hát ez bagatell, hiszen jóformán meg sem izzadtam. Bezzeg a régi edzések ! Aztán a 2.hét végén közölték velem,hogy eléggé az alsó végtagok eléggé beszűkült mozgásterjedelemmel rendelkeznek.( Mintha én nem tudtam volna ) Nagyon kötöttek az izmaim, pedig vannak bőven a zsírréteg alatt !! Elvileg gyógyszereket kéne szednem ( izomlazítókat, gyulladáscsökkentőket ), de a könyv is azt írja, hogy befolyásolják a lipolízist. Hétfőn gyorsan abbahagytam mindent.Végülis minden március 8-án fog eldőlni, az MRI után. Akkor mondja meg az orvosom, hogy hogyan tovább. Egyébként nem vagyok kőszikla, csak nehezen oldódom. Viszont itt otthon érzem magam :)))

2004. febr. 28. 19:58

trixy: Köszönöm, hogy beavattál legalább jobban megismerjük egymást.Látod egy-pár jó szóval a "kősziklát" is szóra lehet birni?:))

Muszáj lefogynod, nehogy a későbbiekben még nagyobb baj legyen a gerinceddel.Pokolian tud fájni, nekem azóta nincs gondom mióta jógázom és fogytam.Azért a szteroidok is besegítettek a súlygyarapodásba.Tényleg, ezzel a gerinccel milyen mozgást javasoltak?Majd ha lejebb mennek a kilók meglátod nagyobb kedvet érzel a mocorgához.Ma olyan lusta vagyok, hogy szinte már útálom magam, pedig nem volna szabad:))

Holnaptól bekeményitek én is.

Hiányzik Jucus, gondolom mi is neki.Szinte már hallom, úgy jön közénk reggel, hogy"lányok igy még sosem vártam, hogy munkába mehessek":))

22. trixy
2004. febr. 28. 18:46

smokey: Kedves non smoking smokey ! Akkor játsszunk nyílt kártyákkal.Tavaly szept. 13-án lett elegem magamból+ a kilóimból (129 ami pár éve 88 volt,csak ugye volt az a fránya jojo) Rászántam magam a rendszeres edzésre.(Heti 6-7 alkalomx 1,5 óra kardio )Pechemre egy nálam 3 évvel fiatalabb, 1 g felesleggel sem rendelkező FIÚ lett az edzőm.Gondolhatjátok, milyen ciki volt, de aztán ez volt ám az igazi ösztönzés :)) ! November végéig 19 kg-ot fogytam kiegyensúlyozott diétával+ a kemény edzésekkel.December elején nem bírtam felkelni az irodában a székről. A Sportkórházban megállapították, hogy a 3-4-5 csigolyák közötti porc elvesztette a folyadéktartalmát+ polidiszkopátia+ lumbágó. A vicc az egészben, hogy mindehhez 32 év társul. Mivel mozogni nem bírtam, egyre gyakrabban tört rám a depi = csokikák . Február elején 2 hét kórház szteroidos infúziókkal, gyulladáscsökkentővel, fizioterápiával. Változás semmi. Március 8 MRI időpont. Azt ugye mondanom sem kell, hogy február 22-én reggel 127 kg voltam. Akkor megrémültem, hogy mi lesz, ha nem férek be abba a csőbe? (Előző napon találtam rá a könyvre, ennek hatására gyorsan el is kezdtem a fogyókúrát, egyenlőre mozgás nélkül.)A vicc az egészben az, hogy az edzőmnek és a sportorvosnak is az volt az első kérdése,hogy mit sportolok?? ( ÉN :))! Lehet hogy egy törpe NDK-s úszónőnek néztek :))) ( 165 cm )

Smokey ! Tetszik a fanyar humorod. Jucus és a Te írásaidat olvasva mindik déjavu érzésem van. ( Mintha már mondtam volna, pedig nem is !! )

Mostmár szinte mindent tudtok rólam. Bocsi, hogy csak most írtam meg, ráadásul rossz helyen !

Pusza mindenkinek !

2004. febr. 28. 17:38

trixy: Azért azt tudod, hogy semylikünk sem nézett volna Rád ferde szemmel, hogy nagy darab vagy.Egyikünk sem auswitzi dundi, hamár itt taliztunk:))

A lényeg a kitartás és nagyon szép eredmény a 4. kg.A buzditásra mindnyájunknak szüksége van,és a megértésre.Folyt..köv:))

20. trixy
2004. febr. 28. 13:34

Timus: Ezt szerettem volna hallani !!! (Sajnos rám nem jellemző a kitartás :( ) Én be sem mertem mutatkozni a többieknek, mivel hosszan taglalhattam volna benne a jojo effektust ) Azt hiszem mindannyiótok közül én vagyok a legsúlyosabb egyéniség :( Le sem mertem írni az adatokat, így inkább csendes megfigyelőként, pár hozzászólással, de annál sűrűbb bejelentkezéssel kísérem végig párbeszédeiteket. ( Ami nagyon tetszik :)) ) Nekem holnap telik le az első precízen betartott hetem. Már a 3. napon rengetegnek tűnt a 4 kg fogyás, de mondjuk van is miből ( sajnos ) Valószínű rengeteg zsírsejtek által megkötött víz távozott, és az igazi fogyás majd csak ezek után jön. Nagy várakozással nézek a dolgok elébe. Ezért hogy magamat is buzdítsam, megpróbálom másokban is tartani a lelket.

Pusza mindenkinek !

19. Timus
2004. febr. 27. 18:39

trixy:

Persze- persze... tudom én, hogy nem lehet telhetetlennek lenni:-) de olyan jó érzés mikor kevesebbet mutat a mérleg. Soha nem fogom feladni, nagyon eltökélt vagyok

18. trixy
2004. febr. 27. 16:51

Timus: Arra gondoltál már,hogy a szervezetednek,a bőrödnek szüksége van egy kis időre, hogy reagáljon a fogyásra? Képzeld el hogy néznél ki, ha rohamosan fogynál kb 20 kg-ot. Szerintem egy sharpei-hez hasonlítanál :)) Adj időt magadnak, és ne add fel !!

17. Bodsa
2004. febr. 27. 16:26

nika: Szia nika!

hoxa főoldalán találsz ilyen recepteket, nézd át alaposan a weboldalt :)

Az, hogy sokat pisilsz jó, mert így ürül a sok zsír!! :))

Vigyázz a leadott kilóidra..

Amúgy a túrós dolog jól hangzik, nekem a habcsók jutott eszembe, tojásfehérje felverve, bele édesítő és irány a sütő. Annyira nem vagyok ki, de néha eszembejut ez-az, főleg a túrórudi.. :(

16. nika
2004. febr. 27. 15:56

Sziasztok! Én egy hete Atkinsozok,és eddig 3kg ment le, igaz hogy rengeteget járok pisilni, de a fő gondom nem is ez,hanem az hogy megőrülök egy kis édességért. Éhes nem vagyok, de azért már nagyon ennék egy kis csokikát,vagy sütikét. Szerintetek ha Canderelel hintek meg egy kis túrót,reszelek hozzá citromhéjjat az akkor még nem bűnözés igaz?? Nincs valami jó kis receptetek, édességre ami nagyon CH-mentes? Nika

15. Timus
2004. febr. 27. 08:17

edit:

A zsírégetés jele álítólag a rossz szájszag. Sajna nekem a héten elmúlt, ha egyáltalán azt lehet mondani, hogy sajnos. A kilók is állnak, pedig szemmel láthatóan megy össze a körméretem. Persze éppen most vannak a nehéz napjaim. De biztos vagyok benne, hogy a fallabdázás is rásegít. Nőnek az izmaim:-)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook