Callanetics tapasztalatok. (beszélgetés)
Nem,nem végzek 100x-i mozgatást,a súlyok ellenállása miatt csak 25 vagy 50x-i ismétléseket végzek és a szám attól függ,mennyire fáradtak az izmaim,és általában heti 2x tornázok Callanetics-et.
Kipróbáltam úgy is,hogy fitness gyakorlatokat elvégeztem normál kimozgatásban,majd Callan féle mozgatással is,és így az izmom több tartománya is erősödött,és hatásos volt,bár ez nem Callanetics,csak afféle mozgatás:)
Én nem fogyás szempontjából végzem,és nem végzek 100x-i kimozgatásokat,viszont a súlyokkal így is elég alakformáló,erősítő.
Kezdetben,10 évvel ezelőtt volt,hogy begörcsölt az izmom gyakorlatozás közben,de hozzászokott a mozgáshoz aztán,főleg a Z-üléshez:)
Köszi a válszt!
Nekem még nincs meg egyik sem! Eddig Béres Alexandára tornáztam/tornázom elégedett is vagyok vele, de ki szeretnék próbálni valami mást is! Mondjuk a callaneticset is, hátha jobban izmosodok tőle.
Szia ariadna!
Ha már régen tornáztál, vagy a callaneticset még sosem csináltad, akkor jobb a dvd-re tornázni egy ideig. 1-2 hétig, heti 4-szer. Aztán ha már a tested hozzászokik, edzettebb leszel, rá lehet térni a könyvre. A DVD-n tapasztalataim szerint az oktató megengedőbb, nem csináltat meg minden mozdulatatot. Pl. fenék és csípőformálásra nem 4 féle tornát mutat be csak kettőt. Ez nem baj, mert legalább hozzászoktat. Aztán mire edzett leszel mindenből menni fog a 100 ismétlés ;)
Szerintem így is nagyon hatásos. A könyben lévő torna (ha tényleg pontosan csinálja az ember) felér 7 aerobic órával.
Jómagam 10 éve ismerkedtem meg a callaneticsel, bár bevallom őszintén rendszeresen sosem csináltam, csak néha csatlakoztam anyukámhoz, akik nagyon kitartóan űzte ezt a tornát. Magamon az első tapasztalat az volt, hogy nagyon-nagyon hajlékony lettem, nagy melleim ellenére egyenes a testtartásom a mai napig.
Anyukám viszont a kitartásának és a callaneticsnek köszönhetően több ruhamérettel lett vékonyabb. Átrendeződött a teste. Kilokban nem fogyott, de centikben annál inkább!
Neked a dvd vagy a könyv van meg?
Szia!
Akkor inkább a könyvet javasolnád mint a dvd-t?
Régen mennyi ideig csináltad, milyen eredménnyel?
Sziasztok! A sok pozitív hozzászólás erőt adott ahhoz, hogy ismét elkedjem a Callanetics-t.
Már most annyira érzem a jó hatását! már nem fáj a hátam, olyan mintha jól megmasszirozták volna :)
Nagyon kellemes, ellazultnak érzem minden porcikámat. Egyenlőre még csak a DVD-s félét csinálom, bár az nem annyira kemény. Jövöhéttől már a könyből fogom csinálni. Nagyon-nagyon jól érzem magam egész nap tőle. Reggel direkt előbb kelek egy órával, és az egész napom jól indul tőle!
Valóban vékonyít. Nem a kilók mennek le, hanem a centik. Elég gyorsan...
Egy óra alatt olyan eredményt lehet elérni, mint a kondi gépekkel 7 óra alatt, vagy az aerobic-kal 20 óra alatt.
sziasztok!
a kérdésem hogy tényleg lehet-e ezzel a tornával karcsúsodni?elsősorban nem izmososdni haenm karcsúsodni:)
Hát akkor megvan az átmozgatás.
Ettől függetlenül tényleg eszméletlen jó a teljes callanetics program. Érdemes csinálni. Engem kikapcsol, megnyugtat, megmozgat. Nem mellesleg formál is.