Callanetics tapasztalatok. (beszélgetés)
Szerintem korrekt, én éhségűzőnek bekapok pár szem mandulát/mogyorót délután, délelőtt meg 1-2 szem aszalt gyümölcsöt.
A lényeg a mértéktartás, és bár igaz, hogy mind a kettő energiadús, de egészségesebb alternatívák a csokinál, sütinél. (Mandula, törökmogyoró nagy fehérjetartalommal büszkélkedhet.)
Pár naplón én is szoktam nevetgélni, főleg, hogy testkontrollos szempontból nézem a dolgokat, és csak vigyorgok az esti nagy sütizéseken...ami egyszer-kétszer oké, talán elkerülhetetlen, na de minden nap?
vagyis olajos magvakkal és cukorbomba aszalt gyümölcsökkel? hát nemtudom nekem ez se fogyi barát.. bár mostanában olvasgatok fogyis naplókat és döbbenet hogy néhányan miket esznek, pl palacsintát és attól fogyi hogy nem tömnek be 5-öt csak 3-at.. :D
és ez csak azért bosszant fel mert én meg tényleg nagyon betartom, és mégis olyan lassan megy, ha éppen nem beáll..
Esetleg zeller nyersen? Az eléggé sós.
Kéne valami egészséges alternatíva,szerintem próbálgass mindenfélét, hátha megtetszik valami. Én is így(pl. diákcsemegével, szójatejjel) váltottam ki a nasikat.
Na én ráadásul jobban szeretem a sósat:-((( Szotyi, ropi, popcorn bármikor jöhet... És most vágtam be egy zacsival:-((((
Időnként tök jól beáll az agyam és nem is kívánom, máskor meg tök mindegy, hogy fogyókúra és egyebek, én akkor is eszek és akkor, amikor akarok:-( Ugyan elhatározás kérdése az egész, ha a fejemben nem dől el a dolog, hiába határozgatok.
Hát az a baj, hogy én a kaján nem nagyon tudok fogni. Illetve a kaján igen, de még mindig hajlamos vagyok este 11-kor pattogatott kukoricát rágcsálni. Vagy ropit, vagy szotyit, vagy amit találok...
Én igazából azért kezdtem el, mert a gyerekek és a munka mellett már nem tudtam megoldani, hogy reggel vagy délután elmenjek valahova bármiféle tornára. Aztán egyszercsak kiderült, hogy a lányom úszástanárja kedd és péntek este tart órákat. A fél 8 a tökéletes időpont, addigra apa is itthon van, hogy a gyerekekre vigyázzon, viszont még nincs olyan későn vége, hogy ágyba dugjam a gyerekeket, mert hogy csak velem hajlandók lefeküdni.
Az az igazság, hogy ha a csaj nem callanetics, hanem bármi más oktató lenne, akkor azt csinálnám, mert nekem ez az időpont a legideálisabb, de közben rájöttem, hogy nagyon fekszik nekem a callanetics. Nagyon megszerettem, de ebben leginkább az oktatónak van érdeme, meg ahogy ő az órát tartja.
az az igazság, hogy én már fogytam tavasz óta 6 kilót.még 4 kiló visszavan, de nem akarom drasztikusan, eddig sem úgy csináltam. kb havi 2 kiló.de úgy érzem még "plötty" vagyok.illetve belül érzem, hogy kemény a fenekem, combom, de a hasam is gáz.
én igazából azért szeretném, hogy megerősítsem a mélyizmokat, mert sokat fáj a derekam, térdem, hátam. na meg emelett olyan teste szeretnék, mint egy "gazellának", ahogyan callan fogalmaz...:-))) remélem, hogy azért pár kilót fogok is fogyni, de most elsősorban inkább a formálódás a célom és az izomzat felépítése.
ezek a 20 percesek jónak tűnnek, a tervem, ogy lkegalább 4yx megcsináljam egy héten.callan ezt úgy mondja hoyg egyiket délelőtt, másikat délután. nekem ez nem jó, mert reggel így is fél hatkor kelek.
de jól össze van válogatva, mert a délelőttoiben sok a csípő, alsótest, az estit tegnap szedtem le, abban meg a gerinc, hát.ma szeretném megcsinálni.
holnap várom az eredményt, én is változtattam picit az életmódomon, kevesebb kenyér, köret, édesség, este nem zabálok be.
hát megpróbálom mindennap, elsején kezdtem de egy nap kimaradt és azért csak holnap lesz a 10. szóval még nem olyan régen, de ezzel a tornával van kitartásom, rubint rékát pl mér rég feladtam ennyi idő után..
az is jó szerintem ha fokozatosan csinálod és először csak napi 20 percet, biztos úgy is hatásos lesz. Nemrég találtam a neten egy kb 10 perces összeállítást amiben csípő és farizom gyakorlatok voltak, több mint a videó, vagy 4-5 fajta, csak az a baj, hogy azóta se találom azt a videót, pedig azt én is csinálnám, főleg, hogy ez a legkritikusabb rész nálam.
És Te fogyni szeretnél vele, vagy formálódni? Amúgy ez tökjó szerintem, hogy ennyire van kedved hozzá, így biztos eredményes lesz :)
Biztos vagyok benne, hogy sok centi ment le!mikor fogsz mérni? egy héten kb. hányszor csinálod?mert jó hamar megvan akkor a 10 alkalmom!na, én is kíváncsi leszek!drukkolok neked!
reni!te már ilyen rágóta csinálod?gratula?és te mennyi idő után vettél észre változást?
Én most azt tervezem, hogy a 20 perceseket csinálom, ha nem is menen nap, de minden másnap, mondjuk heti 4* minimum. a callan féle am/pm dvd.
nem merek nekiállni az egy órásnak, mert semmi alap izmom sincsen, iletve bocsi, télen aerobicoztam, meg futottam, de sajna kinyírtam a térdizületeimet.ezért is szeretném most kíméletesebben, de hatásosabbanformálni magam. úgy lrzem, ez a callanetics nekem való lesz.
ja és szerintem még a negyed órásat fogom a könyvből, ha olyanom van. aztán idővel mad rátérek az egy órásra is, mondjuk heti 1x vagy 2x, de nekem nincs sok időm gyerek mellett.
a derekam is sokat fájdogál, remélem, erre is jó lesz?van ilyen tapsztalatotok?elvileg ez megerősíyi a gerinc melletti izmokat, és ezáltal leveszi a terhelést a derékról, hátról.én most 3 hónapot adtam magamnak, hogy mit ér.
örülömk, hogy rátok találtam.nem ígérem, hoyg mindn nap, de egy héten 2-3x fogok jönni.
na most már kíváncsi vagyok:-) lehet, hogy még én is előszedem a dvd-t... egy hétre:-)
diétázol is mellette?
Én olyan régen csináltam a dvd, hogy csak annyira emlékszem belőle, hogy piszkosul untam:-)
Viszont az első óra után, ami péntek este volt, szombat déltől vasárnap délutánig begyulladt az összes izomcsoportom, a következő keddi órán még mindig kínlódtam. Utána minden óra után valamelyik másik izomcsoportban volt izomláz még pár hétig, most már semmi, "csak" annyi, hogy óra után alig bírok elmenni az autómig:-)
Viszont én előtte egy éve nem mozogtam semmit.
Úgyhogy szerintem ha neked ilyen "előéleted" van, nem feltétlenül kell izomlázadnak lennie.
Szia! Örülünk Neked:) A többiek ugyis felszívódtak, csak reni meg én tartjuk a frontot:))
Én komolyan kb másfél hete csinálom, ma lesz a 9. alkalom. Általában ha tudom mindennap megcsinálom, én a videóra tornázok. De volt olyan is hogy kimaradt egy nap. Eredményt még azért nem tudok, mert lemértem magam az elején, és úgy tervezem hogy 10 alkalmanként mérem újra, szóval majd hétfőn minden kiderül. A videón is ezt javasolják, hogy 10 alkalmanként kell lemérni magunkat és hogy több centi megy le ezalatt minden testtájról.. hát öszintén ha tükörbe nézek én nem látok változást, de majd hétfőn kiderül, a centit nem lehet becsapni:D Addig meg reménykedek :)
Szia, üdv a klubban:-)
Én hetente kétszer járok órára, azon kívül hullahoppozom is időnként, de az nem rendszeres. Viszont a callaneticset nagyon megszerettem, habár komoly fenntartásaim voltak vele szemben kezdetben.
Sziasztok!
csatlakoznék én is hozzátok, mert nagyon szimpi a calalnetics torna és sajnos nem is csinálhatok mos mást, mivel kivan a térdem, így aerobic és futás kizárva.
szeretném az egész izomzatomat felépíteni, megerősíteni. remélem, a callaneticel sikerül.
a kék könyv van meg, abból próbálkozom.
a negyed órás prorram először a cél, de egyszer megcsináltam, és szat hittem megdöglök másnap, szinte még be is lázasodtam, úgy fájt minden porcikám , főleg a hátemben, vállamban, fenekemben..szóval jó kemény, és biztzos hogy eredményes.
ti hogy tornásztok, milyen rednszerességgel, és mennyit?jó lene ha közben beszámolnánk itt a tapasztalatokról, meg minden!
sziasztok
Hát fogynom még egyelőre semmit nem sikerült:-(, mert a kajálást, vagyis inkább a nasizást nem tudom visszafogni. A derekamon látom viszont, hogy kezd kialakulni, a combom is mintha vékonyabb lenne, a karomban már érzem az izmot, ilyen apróságok. Centizést még csak most kezdtem a múlt héten, de most nem mérem meg, mert jövő pénteken lesz csak újra óra, addig meg ki tudja, mit el nem követek magam ellen:-)
Egyébként április közepén kezdtem el.