Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hogyan lehet helyrehozni a házasságot? fórum

Hogyan lehet helyrehozni a házasságot? (beszélgetés)

27. 80ASIQ (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 13:58
Bár tudnám! Én sem voltam sosem szakértő a nőzés terén. De azt már tapasztaltam, hogy nem feltétlen nyerő, ha az ember nyájas és kedves. Hirtelen ötlet, hogy utazzatok el valahova! Környezetváltozás.
26. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 25. - Ágio8405)
tegnap 13:48
dehogy vagyok rájuk féltékenyek:)amúgy 6 8évesek
tegnap 13:06
Meg azt kell elfogadni hogy ha kisgyerekek vannak, egy időre megváltoznak a dolgok. Ez nem azt jelenti nem szeret, csak el kéne fogadni hogy már nem csak te vagy neki és egy ideig a gyerekek többet kapnak belőle. Én ezt látom a környezetben, hogy a férfiak valamennyire féltékenyek úgy mond a gyerekekre, mert így ők kevesebb törődést kapnak mint előtte. Pedig ez teljesen természetes. Főleg hanem nincs nagyszülő akire rá lehetne bízni a gyerekeket.
24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 23. - Channa*)
tegnap 12:24
van igazság abban amit mondassz. ezt átgondolom
23. Channa* (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 12:06

Nem lehet, mindig minden ugyan úgy. Kicsit unalmas is lenne.

Húúú, de szép vagy ma!

Te is jól nézel ki.

Hozzak egy kávét? Igen, köszi!

Főztem neked finom vacsorát, tálaljak?

Milyen volt a napod? Szuper! És neked?

Milyen volt a napod? Borzalmas, majd mondja és mondja és mondja. Vagy fordítva.

Érdekel engem az, hogy a férjemnek milyen problémái voltak a melóhelyén? Egyik kollégát sem ismerem, fogalmam sincs, hogy mit és hogyan kell náluk csinálni, így max. annyi érdekel, hogy jó kedve van e vagy sem. de ugye ezt úgy is látom rajta, hogy nem kérdezem meg, hiszen ismerem, láttam már mindeféle hangulatban. És én nem azt kérdezem, hogy milyen napod volt, hanem pl. csak kijelentem, hogy látom ma nem volt jó napod. Ő meg: hát, nem, de nem terhel a benti problémákkal.

Ha pedig, én mesélem el a férjemnek, hogy egy kollégának elmondtam, hogy hogyan működik x termék, majd teljesen mást mondott, mert... Azt sem tudja, hogy miről beszélek.

Ha csak annyit mondok, hogy jó volt a napom vagy rossz, akkor oké, mert ezt érti, de a konkrét munkámat nem, és ezt nem lehet úgy átbeszélni, hogy fogalma sincs a melómról, így nem terhelem.

Na, erre vannak a barátok. Nekem van a barátnőm, aki ért a melómhoz, vele aztán megtudom beszélni, sőt! Szakmai hozzászólások vannak.

Gondolj vissza a gyerekkorodra. Milyen volt a suli? Jó. Miért csináltad? Azt gondoltam, hogy jó buli;) De nem tudtad akkor sem elmesélni, hogy miért volt jó, ha csak nem mentél bele, hogy azért volt jó, mert nem feleltem....

Illetve, ha hazatérünk a melóból, akkor nem akarunk már dolgozni, azaz a kérdésre, hogy milyen napod volt? 1 szavas választ adunk.

Vagy, ha tudjuk, hogy te pl. részletes beszámolót adsz, akkor inkább nem kérdezzük, nehogy belekezdj a végeláthatatlan beszámolódba, mert most inkább bámulni akarom a TV-t és nem újra dolgozni;)

Beszélgetni, nem csak ezekről lehet. Ha jó a kapcsolatotok, akkor tuti, hogy nem a meló és a milyen volt a napod a leglényegesebb téma. Több ezer téma van, amiről lehet fecsegni.

Hamarosan 37 éves házasok leszünk. Tiszteletben tartjuk egymás melóját. Tudjuk, hogy nem tudunk a másik munkájához hozzászólni, így részletekbemenő beszámolót nem tartunk, max. igazán ritka történésekről, de annak a módja is megvan, hogy hogyan kell előadni, hogy a másik ne unja halálra magát.

Igen, tuti, hogy rossz ha mindig csak a gyerekek, háztartás és meló van. Ezért kell programokat is szervezni. Nem csak kettesben lehet jó egy program, hanem a gyerekekkel is, így nálam az, hogy nem tudjátok lepasszolni a gyerekeket, nem érv.

Amikor gyereket vállalunk, akkor igen is tudjuk, hogy az a gyerek nem félre tehető, ott lesz mindig. Ezért meg kell tanulni úgy élni, hogy jól érezzétek magatokat benne. Az intimitásra és egyebekre ott vannak az esték, amikor a gyerek alszik a saját szobájában.

Ha te a gyerekmentes, kettesben eltöltött, romantikázást részesíted előnybe, akkor minek is kell gyerek?

Ráadásul úgy érzem, hogy túltolod az egészet. Amiket írsz, azokat várnád el, el is mondod a feleségednek. Parancsra puszit adni? Parancsra beszámolni/mesélni? Parancsra változni?

Valószínű, hogy ő mindig olyan volt, csak neked van valami hiányérzeted, ami mindig is megvolt, csak nem értem, hogy ha te teljesen mást képzeltél el, akkor miért x idő után veted valaki szemére, hogy még sem olyan. Azt vártad, hogy változik? Te miben változtál meg, amit a feleséged az igényei kielégítése miatt kért tőled? Van ilyen? Parancsra viszed a virágot?

Manapság, annyira nem tudják az emberek, hogy hogyan működnek a dolgok. Szép is lenne, ha a férjem, elmondaná, hogy azt szeretné, ha minden reggel ágyba vinném a kávét. Miért tenném, ha én nem vagyok ilyen?

Amikor hozzámentem, tudta, hogy milyen vagyok. Ezt akarta, ez tetszett neki, ezért választott. Nehogy már aztán x idő után, meg akarjon változtatni.

Én se teszem. Pont azt választottam, amire nekem szükségem volt. Nem fogom kitalálni x idő után, hogy másmilyen legyen.

Ezért írtam, hogy valószínű, hogy nem azok a problémáitok, amiket említesz, hanem teljesen más.

Azon kívül, hogy szerinted nem kezdeményező a párod (gondolom, mindig ilyen volt, csak te próbáltad átformálni kezdeményezőre), milyen problémád van még vele?

Mit kellene tennie ahhoz, hogy te azt mond, minden rendben van?

Miért vársz el olyat, amilyen nem ő?

Miért akarod rá erőltetni a te elképzelésedet?

tegnap 11:34
Ha őszintén elmondaná neked mi a problémája, miért/mitől változott, könnyebb lenne gyógyítani a helyzetet.
tegnap 11:13
Ami egyszer megromlott nem lehet helyrehozni!!!!
20. Ágio8405 (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 10:35
Szerintem csak hagyj időt. A gyerekek egyre nagyobbak egyre könnyebb lesz és hidd el újra vissza tér hozzád.
19. michelle.r (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 10:21
Ezekre láthatóan nem reagál - illetve csak ideig-óráig. Főleg ha érzi, hogy rutinból csinálod. Lepd meg, csinálj váratlan dolgokat, főzz vacsorát neki, vidd el este fagyizni, koktélozni. Olyan dolgokat csinálj, amire nem számít.
18. libikóka (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 09:28

Olyan nincs,hogy mindig egyforma hőfokon működjenek a dolgok.

Akkor sem ha rendben van"minden".

Arra kell törekedni ,hogy a hullámokból több legyen a fent.A hepe-hupa effekt🙃

17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - 80ASIQ)
tegnap 09:22

Vagyis ne udvaroljak?

Tartsak távolságot?

16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Channa*)
tegnap 09:21

Nem kell virágot hoznia:) Nem kell kiforgatni a dolgokat.. A férfiak sem gépek nekünk is vannak érzéseink.

A kapcsolatunk nem ilyen volt...

De mivel mindent kettönknek kellett megoldani a gyerekekkel emiatt nehéz volt és a sok baj rányomta a bélyeget. (véleménye szerint is)

Most ezen a téren minden rendben és ezért is próbálok egy jó ideje változtatni visszahozni ami volt. Lassan egy éve.

Vannak hullámok amikor minden jó, de ezek csak hetek.

15. Channa* (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 09:13

Szokta mondani a férjem, hogy csinos vagyok, stb., de enélkül is tudom, hogy ezt gondolja.

Szokott virágot hozni nekem, de én még sosem tettem ezt. Pótolom! Hátha hiányolja;)

Egyáltalán nem biztos, hogy azzal teszel valóban egy kapcsolatért, hogy virágot viszel és megkérdezed, hogy milyen napja volt.

A férjemnek nem kell megkérdeznie, azonnal tudja, ahogy meglát;)

Tehát, egy kapcsolatban vannak kialakult szokások. Úgy tűnik, hogy nálatok, így alakult ki. Nem tudom, hogy mióta vagytok együtt, de ne sok év után próbálj meg változtatni ezen. Ha x évig nem volt annyira fontos az, hogy megkérdezze milyen napod volt, akkor most miért vált olyan fontossá? A házasságodat rendbe kell tenni emiatt?

Szerintem, teljesen más probléma van nálatok.

14. 80ASIQ (válaszként erre: 12. - Lottery)
tegnap 09:11
Ez sem rossz ötlet.
13. 80ASIQ (válaszként erre: 5. - Lompika2)
tegnap 09:11
Ebben a témában több videó (animáció és géphang) is van a youtube-on. A lényegi mondanivaló: ráunnak a nők arra a férfira, aki annyira nekik él. (Nem én mondom, nekem ez furcsa, de ki tudja, hátha van benne valami. Persze a nők sem egyformák, mint ahogyan a férfiak sem.)
12. Lottery (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 09:07

Menjetek el párterápiára!

Segít megtalálni egy jó szakember a megfelelő eszközöket egymáshoz. A tévhitekkel ellentétben nem lehet mindent megoldani nélkülük és ha a fogad romlik el, azt is szakemberhez viszed, nem a haverodat kéred, hogy üsse ki.

11. 55Judit (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 08:56
Igen, az egyoldalúság egy idő után elég unalmas. Más téren is. Én értelek.
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Channa*)
tegnap 08:49

bókolok neki, megkérdezem milyen napja volt, virágot viszek, segítek otthon pl. telefon helyett nekem is jól esne néha ha ő kérdezné meg milyen napod volt?

Igen fárasztó.. amikor te próbálsz tenni másikon meg nem látod, ha beszélünk róla ideig óráig megy.

9. Violet18 (válaszként erre: 7. - Channa*)
tegnap 08:44
Ez is érthető lenne
tegnap 08:43
Úgy nehéz ha csak az egyik fel akar. Azért lássuk be mi nők is hajlamosak vagyunk belefáradni a kapcsolatba, a szürke hétköznapokba. Ha a beszélgetések csak ideig óráig tartanak, mint általában így szokott lenni, akkor vagy vigyél vmi új szint az intimitásba vagy tedd féltékennyé 🤐
7. Channa* (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 08:31

Jól értem, hogy neked fárasztó állandóan kezdeményezni?

Mert én úgy értelmeztem, hogy ez a problémád.

6. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 08:02
Az intimitás nem csak a kommunikáción és a munkamegosztáson múlik. A hormonműködést ezek kevésbé befolyásolják mint mondjuk az afrodiziákumok. Pl. növényi hatóanyagok illatban, teában, fűszerben étrendkiegészítőben. Sokan élnek ezzel hidd el. Beszéljetek erről, olvassatok róla, majd dobjátok fel a megfelelő illattal a hálószobát, vagy használjatok ehhez fűszereket, étrendkiegészítőt. Nagyon sok lehetőség van.
tegnap 07:11
Ha Te ennyire tepersz a kapcsolatért Neki nincs semmi dolga. Fogd vissza egy kicsit magad. Hagy "dolgozzon"Ő is egy picit.
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Timycat)
tegnap 07:08
már többször beszéltünk róla.. egy ideig minden jó aztán kezd leülni a dolog és úgy érzem, mintha a a kapcsolatot csak én vinném a hátamon.
3. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 06:57

Hát kb így, akarat, odafigyelés, kommunikáció, közös idő.

Viszont kölcsönösnek kell lennie, szóval kezd az őszinte kommunikációval. Kb ezt mondd el neki is egy nyugodt időpontban.

2. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 06:44

Nem csak rajtad múlik.

Beszélgessetek ,,ez is az intimitás része.

tegnap 06:00

Sziasztok!

Hölgyek véleményére lennék kiváncsi. Feleségemmel nem a legjobb a kapcsolatunk. Sok mindent egedül oldottunk/oldunk meg a nagyszülők hiánya miatt két kis gyermek mellett.

Úgy vettem észre , hogy ezt a kapcsolatot néha az én kezdeményezésem próbálja fenntartani.. Néha ő is kezdeményez puszit stb de nagy részt én.. Nem akarom, hogy kivesszen az intimítás, szerelem kettönk között. Házimunkában segítek felesben megy minden szó nélkül csinálom én is. Reggelente viszek be neki kávét, kap virágot bókolok..

Mit tegyek? Próbálkozzak tovább? Tartsak távolságot?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook