Paprika padlizsánnal recept
A Paprika padlizsánnal hozzávalói:
2 kg paprika
5 kg padlizsán
1 l olaj
5 evőkanál só

A Paprika padlizsánnal elkészítési módja:
Süsd meg a paprikákat, hámozd meg és tisztítsd meg a magjaiktól, csöpögtesd le. Szurkáld meg a padlizsánt villával, süsd meg a sütőben, hámozd meg és csöpögtesd le. Keverd össze a paprikával, daráld le húsdarálóban vagy passzírozd le másképp, majd folyamatos keverés mellett pirítsd körülbelül 2 órán át. Fokozatosan add hozzá az olajat, add hozzá a sót, a vége felé add hozzá az aromát, végül a tartósítószert. Öntsd a forró üvegekbe, ügyelve arra, hogy ne maradjanak légbuborékok, majd tedd vissza a sütőbe pirulni. Kapcsold ki a sütőt, és hagyd benne az üvegeket, amíg kihűlnek. Kapcsold össze az üvegeket celofánnal, fedd le.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: boldogabban, tegnap 15:41
A paprika padlizsánnal elkészítési módja és hozzávalói.