Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Paprika padlizsánnal recept

Paprika padlizsánnal recept


A Paprika padlizsánnal hozzávalói:
2 kg paprika
5 kg padlizsán
1 l olaj
5 evőkanál só


Paprika padlizsánnal

A Paprika padlizsánnal elkészítési módja:
Süsd meg a paprikákat, hámozd meg és tisztítsd meg a magjaiktól, csöpögtesd le. Szurkáld meg a padlizsánt villával, süsd meg a sütőben, hámozd meg és csöpögtesd le. Keverd össze a paprikával, daráld le húsdarálóban vagy passzírozd le másképp, majd folyamatos keverés mellett pirítsd körülbelül 2 órán át. Fokozatosan add hozzá az olajat, add hozzá a sót, a vége felé add hozzá az aromát, végül a tartósítószert. Öntsd a forró üvegekbe, ügyelve arra, hogy ne maradjanak légbuborékok, majd tedd vissza a sütőbe pirulni. Kapcsold ki a sütőt, és hagyd benne az üvegeket, amíg kihűlnek. Kapcsold össze az üvegeket celofánnal, fedd le.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A paprika padlizsánnal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook