Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Atkins receptek fórum

Atkins receptek (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
2004. febr. 27. 10:42

CSIRKEMELL

50 dkg csirkemellfilé

20 dkg prosciutto

1 fej vöröshagyma

2 ger. fokhagyma

1 szálzeller

1 zöld kalif. paprika

1 paradicsom

2 ek. Worcestershire

1 kanál tabasco (kis!!)

fekete bors

chilipor

1 dl olivaolaj

pet. zöld.

a hust sonkát zöldségeket kockákra vágod, az olivaolajat egy serpenyoben felhevited, hozzáadod a csirkét, sonkát, borsot, chilit, , sózod(a sóval óvatosan, a sonka is sós) és összepiritod. a hust kiveszed szurökanállal a sonkával együtt, félreteszed. . a maradék zsiradékra dobod a finomra vágott vöröshagymát, a kockázott zöldpaprikát, zellert, megpárolod. hozzáadod a felkockázott parit, Worchestershiret, tabascot, a csirkét, sonkát és egy kicsit összerottyantod,és addig párolod, mig megpuhul:)))remélem normálisan leirtam:)



2004. febr. 27. 10:36

Csirkével töltött avokádó (és nem fordítva!):)) Én ezt eloételnek gondoltam. . .

Hozzávalók: 3 nagyobb avokádó, 6 ek citromlé, 1, 5 dl majonéz, 1 reszelt hagyma, 1 kk zelleres só, 1 mkk fokhagyma por, só, bors (ízlés szerint), 2 csészére való aprított, párolt csirke, 12 dkg reszelt trapista sajt, snidling.

Az avokádót hosszában kétfelé vbágjuk, magját kiszedjük, belsejüket megöntözzük citromlével, félretesszük. Összekeverjük a majonézt, hagymát, zellersót, fokhagymaport, borsot, majd a csirkével együtt alaposan összedolgozzuk. Az avokádóról leöntjük a felesleges citromlevet és megtöltjük a csirkekeverékkel, megszórjuk reszelt sajttal. Kb. 180 fokos sütoben egy kis vizet aláöntve 15 percig sütjük, amig a sajt rá nem olvad. Ha kész, még melegen megszórjuk snidlinggel.



2004. febr. 27. 10:32

CITROMOS PIRÍTOTT CSIRKE

1 nagyobb csirke, 1 citrom, 3 dkg vaj, 2 evokanál olaj, ízlés szerint só és orölt fehér bors, 1 teáskanál szárított citromfu (gyógynövényboltban kapható).

A megtisztított csirkét 8 darabra vágom és jól megsózom. Az olajat felforrósítom és a húsdarabokat egyenként, mindkét oldalukon lepirítom, majd tuzálló tálba teszem. Rálocsolom a citrom kifacsart levét, rászórom a nagyon apróra vágott citromhéjat (a fehér bundája nélkül), meghintem a borssal és a citromfuvel, végül rátördelem a vajat. A tálat befedem és elomelegített, forró sütoben, közepes lángon 30-35 percig sütöm. A tál tetejét levéve ropogósra pirítom. Nagyon finom hozzá a fött karfiol.

Elkészítési ideje: 55 perc



2004. febr. 27. 10:30

CSIRKERAGU PADLIZSÁNNAL

1 csirke (kb. 1 kg-os), 4 gerezd fokhagyma, 1 közepes padlizsán, 1 evokanál paradicsompüré, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 5 dkg füstölt szalonna, ízlés szerint só és törött fekete bors.

A füstölt szalonnát vékony, hosszú csíkokra vágom, a zsírját kiolvasztom, majd lepirítom rajta a megtisztított és apróra vágott fokhagymát. A megmosott és feldarabolt csirkehúst a fokhagymás szalonnazsíron jól átsütöm. Aláöntök 3 dl vizet és fedo alatt, kis lángon puhára párolom. Közben sózom és meghintem borssal. Ha a hús megpuhult, levébol kiveszem, kicsontozom, majd kis kockákra vágva visszateszem a serpenyobe. Hozzákeverem a sütoben megsütött és összetört, sózott paradicsompürével elkevert padlizsánt, végül rászórom a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet.

Elkészítési ideje: 50 perc



2004. febr. 27. 10:28

KARFIOLOS CSIRKE

1 közepes nagyságú csirke, 1 kg karfiol, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg reszelt sajt, 1 dl natür joghurt, 1 csokor petrezselyemzöld, késhegynyi orölt borókabogyó, ízlés szerint só és orölt fehér bors.

A csirkét tisztítás után feldarabolom. A karfiolt meleg vízbe teszem, a külso leveleitol megtisztítom és rózsáira szedem. Nagy tuzálló tálba teszek egy jól megsózott, megfuszerezett csirkedarabot egy karfiolrózsával váltogatva. A füstölt szalonnát apróra vágom, zsírját kisütöm, majd a pörcöt az étel tetejére szórom. A visszamaradt szalonnazsírba keverem a reszelt sajt felét és meglocsolom vele az étel tetejét. A tálat alufóliával lefedem és elomelegített, forró sütobe téve 50 percig sütöm. Ezután rászórom a nagyon finomra metélt petrezselyemzöldet és a maradék reszelt sajtot, majd a joghurttal meglocsolom. Egy pillanatra visszateszem a forró sütobe, hogy a sajt ráolvadjon a tetejére. Ha a család nagy étku, lehet még sült burgonyát is kínálni mellé.

Elkészítési ideje: 70 perc



2004. febr. 27. 10:23

RAKOTT CSIRKE PADLIZSÁNNAL

1 nagyobb csirke, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagyobb padlizsán (70-80 dkg), 3 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, ízlés szerint só és törött bors.

A csirkét megtisztítom és kis darabokra vágom. Megsózom és a borssal megszórom. A padlizsánt megmosom és héjastól egy centis karikákra vágom, majd megsózva 10 percig állni hagyom (míg levet ereszt). Közben a vöröshagymát vékonyra karikázom. A füstölt szalonnát nagyon apróra metélem, zsírját kisütöm és a pörcöt félreteszem. A visszamaradt zsíron a csirkedarabokat eros lángon átsütöm. Tuzálló tál alját beborítom a lecsöpögtetett padlizsánszeletekkel és meghintem reszelt sajttal. Erre ráfektetem a csirkedarabok egy részét. Beborítom hagymakarikákkal, megsózom, megborsozom és a pépesre zúzott fokhagymával megkenem. Erre ismét padlizsánszeleteket helyezek, majd a rétegezést addig folytatom, amíg elfogy a hozzávaló. Tetejére reszelt sajtnak kell kerülnie, ezt beborítom a lehéjazott paradicsomszeletekkel, lelocsolom a csirke pecsenyelevével, és rászórom a szalonnapörcöt. A tálat befedem és elomelegített, forró sütoben 40 percig sütöm, majd a tetejét levéve pirosra pirítom. Saláta illik mellé.

Elkészítési ideje: 70 perc



2004. febr. 27. 10:10

csirkemellet szeletekben

egy serpenyöben kevés olajon süsd meg ha meg vagy vedd ki egy tányérra a serpenyöbe tegyél 2dl tejszint sózd , bórsozd, ha van bazsalikom akkor azt is kicsit forrald tedd vissza a húsikat tegyél rá valamilyen sonkaszeleteket, paradicsom karikát sajtot, és utánna irány a sütü szép pirosra !!



44. ebi
2004. febr. 26. 22:19

ebi:Ne haragudjatok rosszul irtam a hofokot!



Az elomelegitet suto hofoka 160 fok legyen(kozep alacsony)



43. ebi
2004. febr. 26. 22:09

Sok furumon olvastam,hogy mennyire hianyzik a suti.Ezert kerestem az Atkins oldalon olyat, amihez mindenki mindent megtud szerezni.Meg nem probaltam ki,mert en a masodik hetemet csinalom,de aki mar regebb ota dietazik, es suti hianya van,akkor ezt elkeszitheti:)



Csokis torta /12 szemelyre/


1,10 dl keseru-csokolade(pl dietas)aprora torve

8 evokanal sotlan vaj

2 evokanal viz

126 ml edesitopor (izles szerint varialhato)

2 teaskanal kakaopor(nem az edesitett)

1 teaskanal folyekony vanilia-aroma

6 nagy tojas

diszitesnek:tejszinhab es kakaopor



1:A sutot elomelegitjuk 190 fokra(kozep melegre),egy 20 cm-es tortaformat kibelelunk sutopapirral.

2:A csokoladet,a vajjal es a vizzel felemelegitjuk mikozben kevergetjuk.Amikor a csoki teljesen elolvadt,elzarjuk a gazt(forralni nem szabad)

Beleontjuk egy talba es megvarjuk mig szobahomersekleture hul,Ezutan hozzaadjuk 0,63 ml edesitoport,a kakaoport,es a vanilia-aromat,majd jol kikeverjuk.

3:Egy kozepes meretu talba elektromos mixerrel,felverjuk a tojasokat kb 6 percig,majd hozzakeverunk 0,63 ml edesitoport,es egyutt meg 1 percig mixeljuk.

4:A tojassos masszat osszekeverjuk a csokis masszaval,es az igy kapot masszat beleontjuk a tortaformaba,es berakjuk az elomelegitett sutobe.

Sutesi ido kb 40-45 perc.Izles szerint lehet disziteni tejszinhabbal.


Egy adagban talalhato:

Carbohydrates: 5g

Net carbs: 3g

Protein : 4g

Fat: 15,5g

Caloria 165g



Az eredeti recept 187 ml edesitoport irt,de izles szerint lehet varialni,csak tobb ne legyen annal.



2004. febr. 26. 22:01

mrsmihaly: Erös rakok grillezett cukkinin


A cukkinit megmosod es kb. 1.5 cm-es szeletekre ferden felvagod. Lesozod, hagyod 30 percet alni, megtörölgeted, es lekened olajjal, majd hirtelen megsütöd mind a 2 oldalat. Hidegen-melegen finom.


A tetejere: 3 dl megpucolt apro rak, 2 evökanal erös csiliszosz, 1 db lime szaftja, kicsi tabaszko, 2 evökanal finomra vagott sarga paprika, 1 evökanal kapor,1-2 evökanal snidling hagyma, fekete bors. Az egeszet összekevered, es hagyod allni a hütöben minimum 1 orat. Utana rarakod az atsütött cukkini szeletekre. (10 db)



2004. febr. 26. 21:52

mrsmihaly: Csirkemell mustaros yoghurtöntettel


600 g csirkemell, 1 evökanal margarin, 1 teaskanal szoja,so, bors.

Füszerezd be a hust, es jol süssed at.


Mustaros yoghurtöntet: 2 dl naturell yoghurt, 1 evökanal mustar, 1 teaskanal francia mustar, 2 csöpp edesitö szer, 2 evökanal aprora vagott snidling hagyma, 2 teaskanal petrezselyem zöld, 1 gerezd összetört fokhagyma. Összekevered, es raöntöd a felszeletelt husra, nehany orara hütöbe teszed, es hidegen fogyasztod salataval.



2004. febr. 26. 21:38

mrsmihaly: Vesepecsenye töltesehez töltelekek


Gomba,bacon töltelek:4 szelet baconszalonna,100 g aprora vagott gomba, fel hagyma, aprora vagva,1 db fokhagyma gerezd, bors es aprora vagott zöld füszerek.Az apro bacont atsütjük, bele a gombat es a hagymat, tovabb sütni, amig szep szint kap. Hagyni kihülni, mielött a husra kenjük.


Kek peneszes sajttöltelek: 75 g sajt, 2 evökanal aprora vagott dio, so, bors, 2 evökanal tejszin.


Daralthussal töltelek:75 g füstölt sonka, 50 g hus a vesepecsenyeböl, 50 g sajt(erösebb izü), 1 db tojas, 2 evökanal tejszin, so, fekete bors, aprora vagott zöld füszerek.



2004. febr. 26. 21:11

mrsmihaly: Feta sajttal töltött vesepecsenye


2 db vesepecsenye (700 g),100 g feta sajt, 1 dl aproravagott oliva bogyo, 1 db fokhagyma gerezd atnyomva presen,so, bors. A hust megmosod, szarazra törlöd, es eles kessel közepen hosszaban jo mejen bevagod. Szethajtod a hust, es a többi hozzavalokbol keszitett töltelekkel lekened.Felgöngyölöd, atkötözöd es körben atsütöd 1 serpenyöben. Utana a sütöben 180 C-on 20-30 percog sütöd.


Tzatzikivel kinalod

1 doboz natural yoghurt,1/2 uborka, so, feketebors, 2 db attört fokhagyma gerezd.



2004. febr. 26. 21:01

mrsmihaly: Csirkesült kelkaposzta agyon 472 kcal/adag


4 szemelyre: 800 g kelkaposzta, 1 db porehagyma, 150 g sargarepa, 200 g burgonya (Atkinszosok felejtsek el), 2-3 gerezd fokhagyma, 4 csirkemell file(600 g),250 g csirkemaj, so, bors, 4 evökanal olaj, 1/2 kk örölt kömeny, 1 baberlevel, 1 dl husleves kockabol.

A hust es a majat megmossuk, megtöröljük es 1 melyebb serpenyöben olajon mind a ket oldalat megsütjük. A visszamaradt pecsenyeleben atsütjük a karikara vagott sargarepat es porehagymat. Hozza adjuk az attört fokhagymat, kömenymagot, baberlevelet es a kelkaposztat,(gondolatban meg a kockara vagott burgonyat) izles szerint sozzuk, borsozzuk,alaöntjük a huslevest es fedö alatt keszre paroljuk( 15 perc). A zöldsegkeverek tetejere tesszük az atsütött hust es majat, majd fedö es kevergetes nelkül összemelegitjük. Talalasnal diszithetjük petrezselyem zöldjevel.



2004. febr. 26. 20:46

mrsmihaly: Kolbaszos rakott tarja 712kcal/adag


8 szemelyre: 1.2 kg kicsontozott ,sovany sertestarja egyben,so, bors, 3 kisebb fej hagyma,150 g paprikas kolbasz, 3 evökanal olaj, 1 evökanal örölt kömenymag, 1 dl szaraz feherbor (Atkinszosok felejtsek el) 1 agacska rozmaring,1 fej fokhagyma.

A hust leöblitjük,szarazra töröljük, es rezsutosan 1 cm vastag szeletekre vagjuk ugy, hogy alul a szeletek egyben maradjanak.

A közöket meghintjük 1 keves soval es borssal. A hagymakat meghamozzuk es uborka gyalun felszeleteljük. A kolbaszt langyos vizzel leöblitjük, a hejat lehuzzuk es vekonyan felkarikazzuk.

A husszeletek köze fektetjük a hagymakarikakat es a kolbaszkarikakat.

Bambuszpalcaval több helyen összefogjuk a betöltött husit, majd többsorosan, sonkaszerüen megkötözzük, es felforrositott olajban körben megkapatjuk-körbepiritjuk. Attesszük 1 fedeles sütöedenybe, megszorjuk kömenymaggal, meglocsoljuk a forro olajjal, es alaöntjük a bort (Atkinszosok vizet), melledobjuk a rozmaringot, es a megpucolt fokhagyma fejet. 180 C-on , gyakran meglocsolva a sajat levevel puhara paroljuk.(1.5 ora) Majd fedetlenül pirosra sütjük.(20-25 perc)



2004. febr. 26. 20:08

mrsmihaly: PADLIZSÁNNAL TÖLTÖTT GOMBA


HOZZÁVALOK:40dkg padlizsán, 1dl olivaolaj, 10szál friss bazsalikom, 1szál poréhagyma, fél hagyma, 10dkg kaliforniai paprika, 1dl paradicsomlé, 8db sampinyon gomba, 1gerezd fokhagyma, csipet so, örölt bors, 5dkg vaj.


ELKÉSZITÉS:A padlizsánt megtisztitjuk és kockákra vágjuk, majd egy serpenyoben olivaolajon sütjük. Sozzuk, borsozzuk, bazsalikommal megszorjuk, félretesszük. Egy másik serpenyoben megpiritjuk a felaprozott poréhagymát, hagymát és a kaliforniai paprikát, majd rátesszük a padlizsánt és a paradicsomlével felöntjük. Borsozzuk, préselt fokhagymát adunk hozzá és kb. 1/2 orát állni hagyjuk.

Az egész gombákat jol megmossuk, a törzsét levágjuk és papirtörlovel szárazra itatjuk. Kivül-belül sozuk, borsozzuk és mindegyik belsejébe 1-1 vajdarabkát helyezünk.

Alufolia darabokat alaposan bevajazunk és ráfektetjük a gombafejeket, majd belsejükbe belemerjük a padlizsános keveréket, befedjük az üres gombafejekkel és alufoliával alaposan becsomagolva kb. 180fokos sütoben 20percet sütjük.



2004. febr. 26. 11:53

Timus: Szia! Nemszamit hogy Misinek hivtal, a ferjem nevevel vagyok beregisztralva. Mariannanak hivnak, de alltalaban a nick nevet szoktam mindenhova irni a neten. Meg a fogyokura elött amikor a savanyukaposztas etelt csinaltam, akkor leöntöttem tejföllel, es utana be a sütöbe. Most viszont hogy fogyozom, es nem ehetek tejfölt, igy a ferjem a tanyerjan teszi ra az etelre a tejfölt. Mondtam neki, az elet nem habostorta. Ha akar 1 csinos nöt az otthonaban, neki is kell aldozatokat hoznia :-)))) Tilos elöttem edesseget enni es kerdezgetni, hogy mit szeretnek inni?sört, bort, vagy rövidet????



34. Timus
2004. febr. 26. 11:43

bocsi!!! most olvastam a bemutatkozásodat. az már biztos, hogy nem Misinek hívnak:-) Sajnálom, de nem írtad le a keresztneved



33. Timus
2004. febr. 26. 11:39

mrsmihaly:

Szia Misi!

Az előbb vettem meg a savanyúkáposztát:-) Tetszik az ötlet, amit leírtál. A kérdésem, hogy a tejfölt már csak a végén sütés után kell rátenni?



32. Timus
2004. febr. 26. 07:06

Mustáros-tejfölös hús



Hozzávalók:

tetszőleges mennyiségű pulyka- vagy csirkemell,

1 üveg mustár,

kevés olaj,

1 pohár tejföl,

15 dkg sajt (füstölt is lehet)



Elkészítés: A húst besózod, és vagytagon bekened mustárral (finom, ha egy kevés dijoni csípős mustárt is keversz bele). Beleteszed a tepsibe és olajat öntesz rá (nem sokat), majd tejfölt (nem keveset), és reszelt sajtot teszel a tetejére. A sütés első felében legyen befedve.


Pármai csirkemell



Hozzávalók:

3 db csirkemell filé

1 db eroleves kocka vagy ételízesíto

10 dkg vaj

2 dl tejföl

1 dl fehérbor

15-20 dkg reszelt sajt

1 dl víz

bors



Elkészítése: A vajban pirosra sütjük a melleknek mindkét oldalát. Ezután hozzáöntjük a vizet, az ételízesítot vagy leveskockát és a bort. Fedo alatt puhára pároljuk, ha kész, kivesszük a húst. A maradék levet tejföllel felöntjük és ízlés szerint borsozzuk. Kibélelünk egy tuzálló tálat a reszelt sajt felével és belehelyezzük a fél csirkemelleket. Ráöntjük a tejfeles húslét és a maradék sajttal betakarjuk. Sütoben átsütjük.

Burgonyapürével vagy önállóan is tálalhatjuk.



31. Timus
2004. febr. 26. 07:02

Túrós pulykamell


Hozzávalók

1,5 kg pulykamell, 25 dkg tehéntúró, 2 dl tejföl, tej, 10 dkg vaj, 1 tojássárgája, só, reszelt szerecsendió


Elkészítése

Idő: 1 óra

Leszedjük a bőrt a pulykamellről és kicsontozzuk, majd rostjaira merőlegesen bevagdossuk, kiverjük. Legalább egy fél napig hideg helyen sós tejben áztatjuk, majd a tejet leitatjuk róla. Kivajazunk egy tűzálló tálat, alját kibéleljük a hússzeletekkel, ezt bevonjuk a krémmel, amelyet az áttört tehéntúróból a tejföllel, 5 dekányi puha vajból, a nyers tojássárgából kevertünk ki, és sóval, reszelt szerecsendióval ízesítettünk. Erre ismét egy sor hússzelet kerül, majd ismét krém, és ezt addig folytatjuk míg e hozzávalókból tart. A tetejére krém kerül. Végül rámorzsoljuk a maradék vajat és fóliával beborítjuk . Előmelegített forró sütőben kb. egy óráig sütjük közepes fokozaton, majd a fóliát leveszük róla is így még kb. 15 prcig sütjük.


Tápanyagtartalom egy adagban:

Energia: 409 kcal (1710 kJ)

Zsír: 28,2 g

Koleszterin: 151,9 mg

Rost: 0,02 g

Szénhidrát: 2,6 g

Fehérje: 35,7 g

C-vitamin: 0 mg

B12-vitamin: 0,93 ug

Kalcium: 93,8 mg

Vas: 2,33 mg

Nátrium: 507 mg


A dietetikus véleménye:


Cukorbetegségben zsírszegény tejföllel (12%), és alacsony szírtartalmú tejjel (1,5%) ajánlanám elkészíteni. Fontos, hogy mindíg figyelembe kell venni az egyénileg meghatározott, napi szénhidrát mennyiségét!



Sóban sült csirke


Hozzávalók:

1 db egész csirke

1 kg só


Elkészítése

Idő: 1,5 óra


Tepsibe szórjuk az 1 kg sót, melyet egyenletesen eligazítjuk benne. Az egész csirkét kivül-belül megmossuk, majd belehelyezzuk a sóval feltöltött tepsibe. Forró sütőben 1-1,5 óra alatt ropogós pirosra megsül. A hús frissen omlós puha lesz. Sülés közben a tennivaló: egyszer megfordítani a csirkét, hogy mindkét oldala ropogósra süljön.


Tápanyagtartalom egy adagban:

Energia: 288 kcal (1204 kJ)

Fehérje: 22 g

Zsír: 22,1 g

Szénhidrát: 0 g

Koleszterin: 123,8 mg

Rost: 0 g

C-vitamin: 0 mg

B12-vitamin: 0,02 ug

Kalcium: 12,5 mg

Vas: 0,88 mg

Nátrium: 677 mg


A dietetikus véleménye:


Kevesek által használt konyhatechnológiával készül ez a húsétel. Zsiradék hozzáadása nélkül készíthetjük el ezt az ételt. Ahol fontos a zsírszegénység - pl. epebántalmak diétájában - mindenképpen ajánlom kipróbálni ezt a sütési módszert.



Sajtos-sonkás pulykamell


Hozzávalók:


4 szelet pulykamell

4 szelet gépsonka

4 szelet sajt

Margarin


Elkészítése:

Idő: 30 perc


Felolvasztom a margarint, a kiklopfolt pulykamell egyik oldalát megsütöm, majd megfordítom. Ráfektetem a gépsonkát, majd a sajtot. Ha a sajt megolvadt lapáttal veszem ki és rakom a tánnyérra.

Zölségkörettel, burgonyával, rizzsel mindennel nagyon finom.


Tápanyagtartalom egy adagban:


Energia: 296 kcal (1237 kJ)

Fehérje: 39 g

Zsír: 15,2 g

Szénhidrát: 0,4 g

Koleszterin: 109,4 mg

Rost: 0 g

C-vitamin: 0 mg

B12-vitamin: 0,7 ug

Kalcium: 138,1 mg

Vas: 1,6 mg

Nátrium: 653 mg



Alufóliában sült csirkemell kolbásszal


A dietetikus véleménye:


Csak végül derül ki, hogy ez egy szabadtűzön készítendő étel, így felületes ránézésre azt gondolhatjuk, hogy a zsírszegény csirkecomb és az alufólia összhatását nagyban rontja a kolbász és a szalonna. Az évi néhány grillpartin viszont ez a "bűnözés" még megengedhető.


Hozzávalók

1 személyre:

fél csirkemell

3 karika parasztkolbász

fél evőkanál ételízesítő

2 vékony szelet szalonna


Elkészítése

Idő: 40 perc

Előkészítés: A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük. A vastagabb részén nyílást vágunk a húsba, és bedugjuk a kolbászkarikákat. A csirkemellet bedörzsöljük az ételízesítővel, betekerjük a szalonnaszeletekbe, és lazán alufóliába csomagoljuk.


Elkészítés: Tüzet rakunk, majd amikor már csak parázslik, beletesszük az alufóliás batyukat, és kb. 30 perc alatt megsütjük. Kivesszük a parázsból, óvatosan kibontjuk, és kenyérrel, uborkával esetleg alufóliában sült burgonyával fogyasztjuk.


Tápanyagtartalom egy adagban:


Energia: 239 kcal (999 kJ)

Fehérje: 39,32 g

Zsír: 8,52 g

Szénhidrát: 0,96 g

Koleszterin: 103,35 mg

Rost: 0,17 g

C-vitamin: 0,27 mg

B12-vitamin: 0,62 ug

Kalcium: 13,6 mg

Vas: 1,27 mg

Nátrium: 592,33 mg


Fasírozott római módra


Hozzávalók

40 dkg darált sovány pulykahús, 4 tojás, 2 gerezd fokhagyma, pirospaprika, majoranna, petrezselyem, só, bors.


Elkészítése

Idő: 1,5 óra

Két tojást keményre főzünk és a darált húsra reszeljük. A másik két tojást ráütjük, és elkeverjük a hússal. Belereszeljük a fokhagymát, paprikával, sóval, borssal és morzsolt majorannával ízesítjük. A masszából hosszúkás cipót formálunk, és római tálba tesszük. Mintegy 80-90 percig sütjük; az utolsó tíz percben a tál fedelét levesszük, és a fasírtot pirosra sütjük.

335 Kcal/adag


Tápanyagtartalom egy adagban:


Energia: 240 kcal (1003 kJ)

Fehérje: 26,1 g

Zsír: 14,3 g

Szénhidrát: 1,4 g

Koleszterin: 254 mg

Rost: 0,25 g

C-vitamin: 0,8 mg

B12-vitamin: 0,59 ug

Kalcium: 50,1 mg

Vas: 2,25 mg

Nátrium: 517 mg



Citromos pulyka


A dietetikus véleménye:


A citrom íze nemcsak pulykával, csirkével is hasonlóan könnyű fogyókúrás elkészítést tesz lehetővé. Tejföl helyett natúr joghurttal is lehet próbálkozni.


Hozzávalók


20 dkg pulykamellfilé

1 citrom

Sovány tejföl

kapribogyó

olaj

bors



Elkészítése

Idő: 10 perc


A pulykamellfilét 1 teáskanál olajon megsütjük, majd sózzuk, borsozzuk.

3 evőkanál sovány tejfölt és kevés kapribogyót adunk hozzá, és beletesszük a karikákra cágott citromot és összeforraljuk.

Köretként párolt zöldséget fogyaszthatunk.


Tápanyagtartalom egy adagban:


Energia: 326 kcal (1363 kJ)

Fehérje: 49,7 g

Zsír: 12,7 g

Szénhidrát: 2,7 g

Koleszterin: 148 mg

Rost: 0,13 g

C-vitamin: 2,2 mg

B12-vitamin: 0,9 ug

Kalcium: 75,8 mg

Vas: 2,14 mg

Nátrium: 813 mg



Citromos-tejfölös csirke


Hozzávalók


2 db csirkemell

1 db citrom

2 dl tejföl

só, kevés vaj

5 dkg reszelt sajt


Elkészítése

Idő: 30 perc


Egy jénai tálat kivajazunk, a csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, enyhén besózzuk.

Egy tányérba öntjük a tejfölt és a husokat egyenként beleforgatjuk, úgy hogy az teljesen befedje. Egyenként belerakjuk a jénaiba.

Közben a citromot felkarikázzuk és azt rárakjuk a húsra. A maradék tejfölt ráöntjük és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

Sütőben lefedve addig sütjük, mig a sajt kicsit megpirul.


Tápanyagtartalom egy adagban:


Energia: 327 kcal (1367 kJ)

Fehérje: 36 g

Zsír: 18,8 g

Szénhidrát: 2,9 g

Koleszterin: 129 mg

Rost: 0,26 g

C-vitamin: 0,9 mg

B12-vitamin: 0,44 ug

Kalcium: 148,2 mg

Vas: 0,95 mg

Nátrium: 628 mg



Sajtos csirkemell


Hozzávalók

2 db kicsontozott csirkemell

Ételízesítő

4 db bacon szalonnacsík

20 dkg füstölt sajt


Elkészítése

Idő: 40 perc


A húst szeletekre vágjuk, ételízesítővel befűszerezzük, kicsit állni hagyjuk.

Az edényt a szalonnával kibéleljük, majd a sajtot lereszeljük, és felváltva rétegezzük. Egy sor hús, sajt, megint hús, amíg kitart a hozzávalókból. Ez után lefedjük, és sütőben puhára pároljuk. Ha megpuhult, a tetejét megszórjuk a maradék sajttal és pirosra sütjük.


Tápanyagtartalom egy adagban:


Energia: 410 kcal (1714 kJ)

Fehérje: 42,09 g

Zsír: 25,95 g

Szénhidrát: 1,62 g

Koleszterin: 115,5 mg

Rost: 0,26 g

C-vitamin: 0,59 mg

B12-vitamin: 1,2 ug

Kalcium: 410,21 mg

Vas: 1,32 mg

Nátrium: 1251,2 mg



She-devi! Ezt neked másoltam be ide!

En egy kapszula segitsegevel fogytam le eloszor bizalmatlan voltam nem hittem ilyesmikbe.Az egyik ismerosom ajanlotta o is igy fogyott le.Az elso heten 5 kilot fogytam es egy honap alatt osszesen 11 kilo ment le rolam ennyi volt a terben .Ezido alatt nem volt ehseg erzetem szinte a vegen mar az ert ettem hogy legyen bennem valami.Elotte problemaim voltak az anyagcserevel hala ennek a kapszulanak az is helyre allt.

akit erdekel a dolog ezen az oldalon lehet rendelni ebbol a [link]



www.sulykontroll.hu


Fehérjetartalmú ételek


Tejszínes csirke

Hozzávalók: 30 dkg gomba, 2 egész csirkemell, 1 hagyma, fél liter tej, tejszín, petrezselyem, olívaolaj


Hosszában félbevágjuk, kiklopfoljuk a csirkemellet. 4-5 evokanál olajon aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Hozzáöntünk egy kis tejet és fél csésze tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd fedo alatt 20 percig fozzük. A hagymát és a petrezselymet 3-4 evokanál olajon megpirítjuk, belekeverjük a gombát. Az egészet hozzáadjuk a csirkéhez, hagyjuk összeérni az ízeket.


Tengerihal-filé paradicsommártásban

Hozzávalók: 1 evokanál olaj, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 fagyasztott tokehalfilé, 1 paradicsomkonzerv, 1 kávéskanál szárított bazsalikom, 2 babérlevél, 5 szem egész bors, 1 citromszelet, 1 l víz, só, bors


Nagy lábasban felforraljuk a citrommal, babérlevéllel és borssal ízesítt vizet. Mikor felforr, beletesszük a halat, és 10 perc alatt puhára fozzük. Szurokanállal kiemeljük a halszeleteket, és nagyobb falatnyi darabokra szedjük. A hagymát forró olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymaszeleteket. A paradicsomot összevagdaljuk, és levével együtt beleöntjük a serpenyobe, megszórjuk a szárított bazsalikommal, és fedo alatt 10 percig pároljuk. A halat is hozzávegyítjük, óvatosan átkeverjük. Fedo nélkül, kis lángon még 5 percig pároljuk.


Gyöngyölt csirkemellfilé

Hozzávalók: 4 db csirkemellfilé, 1 paradicsom, 4 bazsalikomlevél, 4 szelet sajt, 4 szelet baconszalonna, 1 evokanál olívaolaj


A vágódeszkára kiterítünk egy szalonnaszeletet. Az egyik végéhez közel ráhelyezünk egy csirkemellfilét, ennek a tetejére egy szelet paradicsomot, egy bazsalikomlevelet és sajtot rakunk. A húst belegöngyöljük a szalonnába, fogvájóval összetuzzük. A tuzálló tál alját kikenjük olajjal, beletesszük a göngyölt húst, és alufóliával letakarjuk. 20-25 percre a sütobe rakjuk. Majd leszedjük a fóliát, és így is sütjük 5 percig.


Töltött tojás

Hozzávalók: 4 tojás, 10 dkg pulykamellsonka, 10 dkg ömlesztett sajt, két kanál tejföl, kevés só, ételízesíto, mustár


A tojást megfozzük, meghámozzuk, kettészeljük. A tojássárgáját kiszedjük és egy tálba rakjuk, összeturmixoljuk az apróra vágott sonkával, a sajttal, a tejföllel. Sóval, esetleg ételízesítovel és mustárral ízesítjük. A tölteléket visszatesszük a tojásfehérjébe.



2004. febr. 25. 21:47

Sziasztok! En is szeretnek Nektek 1 jo receptet adni az Atkins fogyok

Savanyukaposzta tepsiben

A savanyu kaposztat egyszer atmostam, hogy ne legyen annyira erös ize. 1 db aprora vagott hagymaval összekevertem, es a felet beteritettem 1 közepes meretü tepsibe. A kaposztat beteritettem füstölt karajszeletekkel es kolbaszk a tetejere raktam a savanyu kaposztat. Ra alufoliat, es be a sütöbe. 220 C-on 1 orat sütöttem. A csate ra a tejfölt. Az ize es illata mennyei volt.



29. ebi
2004. febr. 25. 21:15

Parajos sertesszelet mozzarellaval (1 szemely reszere)



250 ml(1 bogrenyi) zsenge spenotlevel

1 gerezd fokhagyma

2 ag bazsalikom(vagy szaritott)

2 evokanal olivaolaj

2 szelet serteshus(kb 15dkg comb)

1 evokanal olaj

1 paradicsom

1/2 mozzarella sajt(kb 6dkg)

4 petrezselyemlevel

so,bors


A megtisztitott,megmosott spenotot lecsopogtetjuk.A felapritott fokhagymaval es a lecsipkedett bazsalikomlevelekkel elvegyitjuk,az olivaolajjal megontozzuk,majdsozzuk,borsozzuk,es kis tuzallo talba halmozzuk.

A kiveregetett husszeleteket a felforrositott olajon,mindket oldalukon atsutjuk.A paradicsomot es a mozzarellat felkarikazzuk.A hust,a petrezselyemleveleket, a paradicsomot es a mozzarellat a spenotra halmozzuk,esd borssal megszorjuk.Elomelegitett sutoben,a legmagasabb fokozaton,5 percig sutjuk,amig a saj szepen ra nem olvad.


600 caloria

50 g feherje

43 g zsir

3 g szenhidrat



28. ebi
2004. febr. 25. 21:00

Sonkas Frittata (4 szemelyes adag)



8 tojas

125 ml viz

so,bors

6 szelet sonka(vekony szelet)

1 kozepes paradicsom


Felverjuk a tojast, a vizzel,es izesitjuk.Egy teflon serpenyobe beleteszed a sonka szeleteket,majd a 2 kanal pestot egyenletesen elkenjuk a sonka tetejen.Kozepes hon kezdjuk sutni a sonkat a serpenyoben,majd raontjuk a felvert tojast.Sutes kozben spatulaval ovatosan felemeljuk a tojas szeleit,hogy a tetejen levo lagy tojas,a sult ala folyon.Megszorod az aprora osszevagdalt paradicsommal,majd amikor jol atsult a tojas,ovatosan tanyera csusztatod,es mint egy tortat felszeleteled.


Calories:187

Protein:14,8g

Carbohydrate:1,7g

Fat:13,2g



27. hoxa
2004. febr. 25. 16:18

Atkins Pizza (Egy szelet tartalma 3 gramm):

Alap: Vékonyra kloffolt tetszőleges típusú hússzeleteket fektessünk egy pizza tepsi aljára. Fűszerezzük sóval vagy szósszal. Süssük kb. 10 percig. Ha lyukak keletkeznek, akkor tömjük be őket hússal és süssük még tovább.

Szósz: 4,5 dl paradicsom szószt keverjünk össze oregánóval, bazsalikummal, fokhagyma- és vöröshagyma porral.

Feltét: 3 csésze vegyes sajt (pl. mozzarella, cheddar), fél csésze darabol hagyma, fél csésze zöldpaprika.

A megsült alapra rétegenként háromszor teszünk szószt és feltétet, felülre sajtot. Addig kell sütni, amíg a sajt kicsit meg nem barnul. Szeleteld 8 felé.


Sarah rántottája (6 g szénhidrát)

3 tojás, 1 ek tejszín, csipet só, csipet bors, 2-3 csík főtt darabolt sonka, 1/4 csésze darabolt gomba, 1 kk friss fokhagyma, 1 kk krémsajt, 1 kk vaj, 1 kk vágott koriander

Keverd össze a tojásokat a tejszínnel, add hozzá a sót és a borsot. Egy serpenyőben a vajon pirítsd mg a gombát és a fokhagymát, add hozzá a tojás keveréket és süsd készre. Csökkentsd a hőfokot és add a tojáshoz a krémsajtot, a koriandert és az összevágott sonkát. Keverd kicsit össze, amíg a sajt megpuhul (de nem olvad meg teljesen), majd tálald.


Hústekercs

Vegyél néhány szelet sertéshúst, klopfold ki vékonyra. Sózd és fűszerezd meg, majd süsd meg egyik felét forró olajban. Amikor megfordítod, helyezz a már megsült oldalára egy szelet sajtot és fedd le az edényt, hogy kicsit ráolvadjon. Amikor a hús megsült tedd ki egy tányérra, tekerd össze és rögzítsd fogpiszkálókkal. Ha kicsit hagyod hűlni, akkor a fogpiszkálók kihúzása után sem esik szét. Lehet bele tenni bacont, foghagymát, vagy bármi kedvedre valót.


Uborkaleves

Hozzávalók: 300 g darált hús, 1 uborka, 1 liter húsleves, 1 ek olívaolaj, 200g sajt, 200ml édes tejszín, kapor, fehérbors.

A darált húst pirítsuk meg az olívaolajon, adjuk hozzá a húslevest és főzzük. Az uborkát vágjuk fel apró darabokra, adjuk a leveshez és kb. 15 percig főttük tovább. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, keverjük el, majd végül keverjük bele a tejszínt és ízesítsük kaporral és fehérborssal.


Gyros

Hozzávalók: 1:1 arányban sertés és csirkehús darabolva, chili, 2 hagyma, foghagyma, petrezselyem, koriander

A húst csípősre fűszerezzük (bors, pirospaprika, chili stb.) és finoman átsütjük, majd külön tesszük. A hús zsiradékában megsütjük a finomra vágott hagymát, fokhagymát és a fűszereket, majd visszatesszük a húst is és kicsit összesütjük velük.

Szósz: 2:1 arányban keverjünk össze túrót és tejfölt, adjunk hozzá sót, borsot, fokhagymát, pirospaprikát és chilit.

Köret: Paradicsomkockák (óvatosan! 100 g paradicsom 3 g szénhidrátot tartalmaz), hagymakarikák, uborkadarabkák, borssal fűszerezve, ecettel és olívaolajjal meglocsolva.

Tzatziki: Az uborkát szeljük/reszeljük apró darabokra, sózzuk meg és hagyjuk fél órán át állni. Nyomjuk ki a levét. 1:1 arányban keverjünk össze natúr joghurtot tejföllel, adjunk hozzá az apróra vágott uborkát, fokhagymát, petrezselymet, metélőhagymát és egy kis olíva olajat



26. hoxa
2004. febr. 24. 16:25

Nem is gondoltam volna, hogy ennyire szeretem a salátát. Korábban sosem vettem, azt hittem, nem tudom elkészíteni jól.

Pedig!


Legegyszerűbb saláta:

Salátát megmosom, beletépkedem egy tálba. Egy bögrében összekeverem az olíva olajat ecettel és egy kicsi majonézzel. Ezt ráöntöm és kész :)


Ha nagyon éhes vagyok, akkor teszek bele sajtot és parízert, esetleg uborkát is. Issteni.

Későbbi fázisban lévők olajbogyót is tehetnek bele.

Én nagyon szeretem.


Hoxa



25. ebi
2004. febr. 23. 08:28

ebi:



Brokkolis-sonkas csirkemell


40 dkg csikemell szeletek

50 dkg brokkoli

15 dkg sajt

2-3 dl tejszin

6-8 szelet gepsonka

so, bors es izles szerint fuszerek


A brokkolit rozsaira szedjuk, egy jenait kivajazunk es a brokkolival beteritjuk az aljat. A hust izles szerint fuszerezzuk es egymas melle rafektetjuk a brokkolira, majd a husra a sonka szeleteket. A tejszint raontjuk a sonkara, a tetejere raszorjuk a reszelt sajtot es lefedjuk alufoliaval a jenait. Ezutan kb 30-40 percig paroljuk az alufolia alatt, majd alufolia nelkul egy kicsit megpiritjuk a tetejet.



24. ebi
2004. febr. 23. 08:22

Pulyka fonatok


Pulykamellet vékony, hosszu csikokra vagtam,mindegyik szeletre raraktam bacon-szalonnat,harmasaval befontam, es

egy-egy fel fogpiszkaloval megtuztem a vegeit,osszekevertem mustart,

zuzott fokhagymat, sot borsot oliva olajat (meg otlet szeruen barmi

mas fuszert) Ebbe beleforgadtam a copfokat, majd olivat ontok ra es

letakarva a hutobe teszem legalabb egy napra ebben a pacban.Suteskor jenaiba teszem,es egy kicsi vizet ontok ala,majd alufoliaval letakarom.A sules vege fele leveszem rola az alufoliat,es rapiritok egy picit.



Baconos csirkemell


Bacon szalonnacsikokkal kibelelunk egy jenait, a csirkemellet vekony szeletekre vagjuk, ezt rafektetjuk a baconre, megszorjuk orolt borssal es soval, majd reszelt sajtot szorunk ra. Ezt addig retegezzuk amig tart a csirkemell. Raontunk egy pohar tejfolt, vagy tejszint es a tetejet ismetelten bacon szalonnaval takarjuk be. Letakarjuk a jenait alufoliaval es berakjuk a sutobe, a vege fele leszedjuk az alufoliat es rapiritunk, hogy a szalonna csikok kicsit megpiruljanak



Sult pulyka vagy csirkecomb


Hozzávalók: 2 db pulykacomb (alsó vagy felso is lehet), 2 kanál olaj,

só, bors, piros arany, kevés víz.

A combokat sózzuk, borsozzuk, piros arannyal és olajjal megkenjük.

Mérsékelt sütoben letakarva sütjük.



23. GRAF
2004. febr. 22. 20:12

Három év krónikája: Tél 86kg Tavasz:-9=77kg

+5 82kg -18=64kg

+11 75kg

Most itt tartok, képes vagyok 2-3 hónap alatt leadni 9-18 kg-ot, végülis könnyen, elhatározom hogy nem eszek, és akkor nem eszek.

Mikor hogy, csak zöldséget- halat, szinte semmit, attól fűggően mit akarok elérni.A legkönnyebb ha nem eszem szinte semmit, akkor nincs mi kísértsen.

A probléma csak az, a fogyókúra végére alig van hajam, koleszterin szintem 0, ezért elvékonyodnak az érfalaim vérzik az orrom, fehér vagyok és haldoklom fizikálisan. Nem tudom ettől mit fogok érezni de majd írok.



2004. febr. 22. 13:50

1kg brokkoli, 1ek. vaj, 1ek. só, 50g vöröshagyma, 125g tejfölös túró, 4ek. tejszin, 1 tojás, só, bors, 80g ementali


1 liter vizet a sóval felforralunk és a brokkoli torzsástól puhára főzzük. Egy közepes tepsit kikenjük a vajjal, majd lerakjuk benne a brokkoli rózsáit. Pépesítjük a torzsát, majd hozzáadjuk a hagymát, tejfölös-túrót, tojást, tejszint, sót, borsot. Ezt a kencét rákenjük a brokkoli rózsákra, ráreszeljük a sajtot és megsütjük. 220 fokon 5-10 perc.



❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook