Árverezés, kilakoltatás (beszélgetés)
Nem az a felháborító, hogy vissza kell fizetni a hitelt, hanem az árverési manipulációk meg az, hogy először a kamatot törleszted és csak a futamidő utolsó szakaszában kezdődik a tőketörlesztés is.
A bank nem szociális intézmény.
Szerinted mi lenne abból, ha mindenkinek elengednék a fennmaradt összeget?
Úristen, nem hiszem el! Kérdezem férjemtől, mit szó ehhez? És azt mondja: természetes, hiszen az 1 millió még nincs kifizetve.
Nem érti, mit nem értek ezen....
Hát kivel élek én??
A jelzálogot a bank teszi rá, és az árverezési eljárást is ő kérelmezi a helyileg illetékes bíróságon. Így attól kezdve már a bírósági végrehajtóval együtt intézik a dolgokat!!!
Igen, mindig is így volt. Amire egyszer hitelt veszel fel, azt végigfizeted, ha meg van a hitel tárgya, ha nincs már meg. Egy ismerősöm autóját a vörösiszap vágta gallyra de még fizette utána évekig a már nem létező autót....
Igen, így volt, legalábbis a rendszerváltás óta. Előtte nem tudom.
Én nem tudom elhinni, hogy ez törvényes. Mármint azt felfogom, hogy az "ő általuk alakított törvényeknek megfelel", de ez mindig így volt, vagy törvénymódosítással lett így?
Te nem is tudod, de ilyenkor a bank akinél van a jelzálog az intézi az eladást.
Nekem az nem világos, hogyan lehet eladni a jelzáloggal terhelt ingatlant?
Ezt csinálják zsinórban! Pár évvel korábban hoztak ugyan egy törvényt (a túlkapások megfékezése céljából), hogy az ingatlanok árverését a napi piaci áron kell indítani, és csak akkor mehetnek alá az árnak, ha azért az összegért nincs senki, aki megvenné! Attól kezdve a licit lefelé megy! Érdekes módon, leginkább lefelé mennek a licitek! Érdekes módon, nem születik törvény a kilakoltatások megtiltásáról! Érdekes módon...
És ez még egy aránylag szerencsés helyzet!
Van akinek a 13 milliós tartozása teljesen megmarad, mert csak pl. 4 millióért árverezik el a házat...
Az autó ugyan ez. Visszaveszi a bank, eladja a 2 milliós autót 600 ezerért és marad még 1,4 milliós tartozása a volt autó tulajdonosnak...
Az.
Nem merülök bele a témába, mert hamar kívül találom magam. Messzire vezet...
Ez előre megfontolt emberölés.
Éljen a pénzügyi rendszer. A haszinélvezői meg kenyéren és vízen.
Most komoly? Elköltöztették. Azt sem tudják, hol, miből élnek...és még mindig fizessen?:(
Igen.
Sajnos így megy ez....
Miután kilakoltatták, még ő fizetné az 1 milliót?
Simán.
A példánál maradva, megveszi valaki12 millióért amit megkap az, aki elárvezerzteti, a fennmaradt 1 millióval pedig továbbra is tartozik az a szerencsétlen, amit utána igyekeznek beszedni tőle.
Ha egy családot kilakoltatnak, mert nem tudja fizetni a 6 millió kölcsön után keletkező 13 milliót, akkor hogy tudja valaki azt a lakást 12 millióért megvenni?
További ajánlott fórumok: