Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Anorexia és bulimia fórum

Anorexia és bulimia (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

3120. f9fb602b53 (válaszként erre: 3119. - Le corsaire)
2008. jan. 1. 15:30
Nagyon szívesen! Remélem tudtam vele valamennyire segíteni!
2008. jan. 1. 02:10
Koszonom szepen a tanacsodat Pekiriusz:)
3118. f9fb602b53 (válaszként erre: 3117. - Le corsaire)
2007. dec. 31. 18:40
Szia le corsaire! Ha lehet a diétázás helyett inkább válaszd a sportot a fogyáshoz. A sporttal fogysz is, és elég látványos eredményt érhetsz el akár már 3-4 hét rendszeres mozgás segítségével. A lényeg, hogy ne vidd túlzásba, először csak keveset sportolj, amennyi a szervezetednek nem túl megerőltető. Fejlődésben levő szervezet vagy, ha elkezdesz a Te súlyoddal és magasságoddal fogyókúrázni, annak több belső szerved is kárát szenvedheti. A mozgással megszépíted tested-lelked egyaránt. Semmi esetre se válaszd a diétát.
2007. dec. 31. 12:27

Sziasztok!

En 15 eves vagyok, 46 kg es 156 cm de szerintem kover vagyok. Szeretnek 38-40 lenni, de eleg nehez betartanom egy dietat mert van amikor bunozok (nem mindig). Januar 1-en belekezdek egy 2 hetesbe. Szerintetek jo amit csinalok?

2007. dec. 31. 09:11
Sziasztok! Azért ragadtam billentyűt, hogy eddigi tapasztalataimat leírva, hátha valakinek segítség lesz.14 éves koromban kezdődött az evési problémám anorexiával.Ez 19 éves koromig tartott (közben voltak jobb hónapok),de 48 kg-nál nem voltam sose több (165cm magas vagyok).Aztán átalakultak az anorexiás tüneteim ún."zabálási rohamokba".Ekkor meghíztam majdnem 65 kg-ra. Ez tartott egy évig, ismét elkezdtem nem enni. Jött egy szerelmi csalódás, majd még egy és már ismét 45 kg voltam. Ez annyira talán nem is hangzik túl kevésnek, de 14 éves korom előtt igazi "húsgombóc" voltam, tehá ahhoz képest 20 kg-mal voltam kevesebb. Jelenleg (kb. másfél éve) bulimiás vagyok. Előző kapcsolatomban azért szakítottak velem, mert bulimiás vagyok. Sokáig abban a tudatban éltem, hogy nem elég a poklok poklát megjárni a wc-be vezető úton akár napjában többször, de még egy nagy rakás szerencsétlenség is vagyok, akit szeretni se lehet. dővel aztán rájöttem, hogy ez nem így van! A bulimia egy rossz "szokás", és emiatt senki sem ér kevesebbet a másiknál! Nem ez a fő tulajdonságunk, nem ezért szeretnek mások, nem ezért barátkoznak velünk! Járok orvoshoz, egy kifejezetten bulimiáról szóló kézikönyv, illetve mentorom segítségével egyre jobban vagyok! A napi 3x-i falásrohamok, már het 2-3x jelentkeznek! És egyre jobban érzem magam! Akit érdekel a kézikönyv, szívesen elküldöm neki, adjon meg egy email címet. Sziasztok!
3115. Évice
2007. dec. 30. 21:34
Köszi a viszont kérdést.Eszegettem,de keveset!Édesség az volt bőven.Szilveszterre azért nem akarok kikerekedni.
3114. d541350465 (válaszként erre: 3113. - D541350465)
2007. dec. 30. 00:45
még itt nézelődtem a hoxán...és eszembe jutottt hogy meg se kérdeztem hogy neked hogy ment Évice? bocsi...ma egy kicsit szórakozott vagyok:))
3113. d541350465 (válaszként erre: 3112. - Évice)
2007. dec. 30. 00:19

hát nekem sikerült valamennyire....próbáltam mindenből enni...volt hogy ment...és hát volt hogy kevésbé:((( de a kevésbé is azért volt mert folyton tömni akartak...és olyankor sose megy az evés...még akkor se ha nagyon-nagyon akarom...

na de mindegy vége...

és legközelebb egy év múlva lesz amikorra már remélem totál jól leszek:DDD

3112. Évice
2007. dec. 29. 15:40
Tényleg nagy a csönd!Kinek,hogy sikerült túlélni a karácsonyi dőzsölést.
2007. dec. 26. 21:45

tényleg nagyon kihalt mostanában a fórum....mi történt velünk??:((( mondjuk tudom hogy én sem írtam, sajnos semmi pozitívat nem tudtam mondani, így gondoltam inkább befogom a szám.....

de már kezdem összeszedni magam:))) többiek?? hogy vagytok??

3110. eszista
2007. dec. 23. 20:58
miért nem írtok már? :(
3109. Jasmine17
2007. dec. 8. 19:50
Én csak kérdezni szeretnék... az anorexiás az, aki nem eszik, és a bulímiás az, aki hánytatja magát? Mert akkor nagyon félek tőle, hogy lassan az anorexiások népes táborába fogok tartozni :(
3108. mimi111 (válaszként erre: 3107. - Lélek)
2007. dec. 6. 15:16
L., szerintem nincs igazad. Én vagyok az egyik élő példa arra, hogy ki lehet gyógyulni. Nekem csak kb 1 évig volt "fizikai gyógyulásom" után lelkiismeretfurdalásom 1-1 jó evés után...
3107. Lélek
2007. dec. 6. 01:15
Sziasztok!Sem a bulimiából sem az anorxiából nem lehet véglegesen kigyógyulni.Anorexiás voltam 15 évesen.most 24 vagyok és még mindig lelkiismeret furdalásom van ha "jót" eszem.Voltam pszihopatánál,aki szerintem nálam is dilisebb volt.Nem segített.15 éves korom óta küzködök a súlyfelesleggel.Furcsán fog hangzani,de idén cukorbeteg lettem 1es típusú,ami annyit tesz,hogy napi 5x adok be inzulint.Ez ugyan a fogyásban segített,de a lelkiismeret furdaláson nehezített.Mostmár kétszeresen rosszul érzem magam ha "jót" eszem.Így 24 évesen ugyan már tudom,hogy felelőtlenség lenne ha nem ennék,de a lelki része örökre megmarad...
3106. lincsuka
2007. dec. 5. 11:43

Sziasztok Fórumozók:)!

Szeretnék hallani egy-két véleményt/hozzászólást az agykontrollról... Számos egymástól nagyon eltérő véleményt hallottam már a témában, én pedig (igazi Mérleg lévén) nehezen foglalok állást.

Nagyon szívesen kipróbálnám, mint esetleges gyógymódot a bulimiára, hiszen a hogyan-egyek.hogy-ne-hányjak művelet megvalósításához tudatos agyi irányítás kell... ez eddig nálam sajnos nem működött. Az agykontroll vajon segít? Nyilván van valami a dologban, csak gondolom, hinni kell benne...

Jó lenne leállni a szintetikus szerekről...

3105. mimi111
2007. dec. 3. 17:25

Sziasztok!

Az eddig hozzászólásokat nem olvastam el-nincs is időm, csak 1 jó tanácsot szeretnék megosztani veletek. Kb másfél évig szenvedtem én is, nem ettem, lefogytam 15 kilót-pedig mindig is vékony voltam, a végén ilyesztően néztem ki.... Nálam is részben megfelelési kényszer, részben az "önállóságom" miatt alakult ki(kamaszkorom végén történt). Volt egy mélypont, amikor már tényleg az öngyilkosság gondolata kerülgetett, mert nem bírtam így tovább élni. De aztán rövid idő alatt sikerült kilábalnom belőle, elkezdtem szeretni a testem és a kis kialakuló párnácskákat:) Ebben talán a pozitív visszajelzések is segítettek, pl férfiak részéről.

Hiszen akkor nő egy nő, ha van rajta mit fogni, nem?:) Sok sikert!

3104. krokodil (válaszként erre: 3102. - 1ae23028e2)
2007. nov. 30. 16:57
Hello!Én 16 vagyok és 15 éves koromban hánytattam magam...14 éves koromban a pasim azt monta h dagadt vagyok és ronda és aztán beteg is lettem és le is fogytam 10 kilot...aztén én sem tudtam enni,kaptam étvágygerjesztőket meg minden azzal napi 2 azer tudtam enni de nagyon lelassított...nekem is van egy rgs osztálytársam de ő joval 50 fölött van és nem érdekli mer országos versenyeken jó eredményeket ér el...nem azt mondom h téged érdekelnie kellene..ne érdekeljen és amit csinálsz azt úgy csináld ahogy van és ne rakj bele plusz erőfeszítéseket...ha kiakarod tátágitani a gyomrod egyél sok joghurtot meg kefirt tod activia meg bifiduszeszenzisz meg minden:)ami még jo rá az a normaflore rendbeteszi a gyomorműködést...írj amint történik valamia ha nem megy vagy ha megy akkor is...ha akarod megadom a telefonszámom,csak kérd el.puszi:krocko
3103. (-,-)
2007. nov. 23. 22:37

Sziasztok.

Nekem az a problémám hogy a barátnőm anorexiás. Nagyon szeretem és szeretnék segiteni valahogy de ugy érzem amíg nem értem meg ezt a "betegséget" addig nem igazán tudok semmit tenni.Olvastam már erröl 1 könyvet persze mondhatjátok, h beszéljek 1 pszihológussal viszont akkor érthetném meg a legjobban ha 1 olyan emberrel tudnék beszélni aki ebben van/volt, mert ugye mégis más az aki csak kivülröl látja ezeket a dolgokat. Ha van valaki aki tudna segiteni vagy bármi akkor 1 levelet megköszönnék vagy msn címem: shadee@freemail.hu elöre is köcce=\

2007. nov. 22. 16:27
sziasztok!én tök új vagyok itt,most találtam először ilyen fórumot.és jó volt látni h másoknak már sikerült meggyógyulni...Én is szeretnék,próbálkoztam is de nekem nem megy.Ritmikus gimnasztikázom és balettozom,minden a súlyom és a kondícióm körül forog már évek óta. 12 éve rgzem és ott ugye nincs helye 50 fölötti súlynak.Az edzőm is folyton mérte a súlyom én pedig gyűlöltem(gyűlölöm) ha többet mutat a mérleg...Már egyszer elvittek orvoshoz...kórházba is kerültem.Azt hittem mniden jó lett,de msot megint visszaestem.Rosszul alakultak a dolgok és megint csak edzésből áll a napom..és szinte nem eszek semmit sem.Szüleim elfoglaltak,nem veszik észre...ha megpróbálok enni..már nem megy..nem hánytatom magam visszajön magától...Vki segítsen h hogy kéne ebből meggyógyulnom a sport feladása nélkül:(
2007. nov. 19. 22:52

Sziasztok!!

Ever ez a történet amit leírtál,most nagyon megijesztett engem is:((...de ez mitől lehetett?te tudod?vagy tudja valaki?

Amúgy akik itt a fórum elején irogattak,h. sikerült abbahagyniuk,azok közül vki önállóan hagyta abba,vagy mindegyikőjüket elvitték orvoshoz??már kezdek rajta komolyan elgondolkodni,hogy el kéne mennem,hogy ennek véglek véget vessek.

Amúgy találtam egy másik fórumot is a témával kapcsolatban,de ott azt sem tudják h. mi ez a betegség pontosan,de azért mindenki nagyon sajnálja a bulímiásokat,mert az biztos valami borzalmas betegség lehet:)))elég mókás:)ott fel lehet engedni kicsit:)!!

3100. Pirosalma (válaszként erre: 3099. - Ever)
2007. nov. 17. 08:31

Szia, Ever!

Írtam neked privát üzenetet, örülnék, ha írnál:-)

3099. Ever
2007. nov. 16. 21:59
Kyrának igaza van. Azóta, ami tegnapelőtt történt velem, én is teljesen kiakadtam. Mármint, minek csinálom én ezt az egészet?! Egyszer, kb 18 évesen, 33 kilósn sikerült megszbadulnom ettől az egésztől, akkor most miért ne menne??! Akkor tök egyedül voltam, nagyon magányosan és kiábrándultan, most a lehető leggyönyörűbb helyen lakom, ahol csak lehet, egy olyan párkapcsolatban élek, amilyet el sem tudtam képzelni, szóval minden tökéletes az életemben. És én mindezt elrontom... Szerintem én önsanyargatásból hányok, ha nem jó nekem valami, akkor ezzel tetézem a dolgot. Ugyanilyen volt régen a dohányzás, de attól ma már undorodik a szervezetem... Most, hogy megint azt láttam, hogy csupa vér minden, ez ha nem is örökké, de ideiglenesen biztos bír akkora erővel, hogy leállítson. És talán, ki tudja, közben megjön az eszem is...
3098. aluap (válaszként erre: 3097. - Lincsuka)
2007. nov. 16. 11:36
Jól megfogtad az egésznek a lényegét. Tetszett ahogy összefoglaltad. nekem most van egy újabb tervem ehez az egészhez bár a te esetedben lehet már az akaraterő kiégés szintjén van és nem vagy képes újra kipróbálni és következő lehetőséget hogy leállj evvel a dologgal. Bennem még vegvan a remény hogy sikerül kilábalni ebből, de én is már a többedig fázison megyek keresztül. Most éppen ott fogom hagyni a munkámat és egy teljesen más közegbe költözök teljesen egyedül más városba. Kipróbálom és megpróbálom kitalálni mi az a dolog amiért ezt csinálom. Ha csak gyenge az akaraterőm akkor nagy gáz van és azt fogom erősíteni. Van egy program amihez nem kell orvos, az önsegélyező program falásrohamok ellen. Ez megtanít a kultúrált evéshez és az ételhez való viszonyuláshoz. Ebben van az én nagy reményem.
3097. lincsuka
2007. nov. 16. 09:59

Üdv Mindenkinek!

Új tagként, de a témában (sajnos) "régi motorosként" szeretném dióhéjban megosztani Veletek bulimiás karrieremet. Tudom, ez önmagában nem segítség senkinek, de legalább ha csak egyvalaki a "klubtagok" közül elolvassa, és szusszan egyet arra gondolva, hogy lám, lincsukának sem egyszerű az élet a teli hűtő mellett...de a küzdelem folyamatos... ugyanúgy, mint az Ő esetében... na hát már akkor megérte csatlakozni a fórumhoz. jó érezni azt, hogy nem vagyunk egyedül.

Magamról annyit, hogy lassan 7 éve küszködök a bulimiával, annak összes klasszikus tünetével, következményeivel. Volt nálam minden: családi perpatvar (nem kicsi), amikor ez az egész kiderült, kórház, pszichiáter, gyógyszer, terápia, visszaesés, menekülés, titkolózás, bújkálás, ugyanakkor a "nagy menetek" pontos megszervezése, kivitelezése, fizikai leépülés, pánikolás, halálfélelem, nagy fogadalomtételek ("soha többé", "holnaptól nem", "csak ma utoljára"...) még a drog is befigyelt...

Mindezek mellett elvégeztem egy főiskolát,van lakásom, jó munkahelyem, csodálatos párkapcsolatom, 24 évesen megvan minden olyan dolog, amit csak kívánhat az ember. Csakhogy nekem még valami más is van. Ami már nagyon nem kéne. És mégse tudom legyőzni. Abszolút függő vagyok, igaz már abban a fázisban, amikor felismerem, hogy ez valami kegyetlen rossz.

Hogy hova tartok?

Széthullott személyiségem egyik fele tele optimizmussal egy jobb jövő felé.

Másik fele a sírba. De szélsebesen.

3096. Kyra16
2007. nov. 15. 21:57

Viszlát mindenki, én kiszáltam az egészből.

Az örökös hánytatás és éhezés és most eza gyomorbaj. Faszomkivan az egésszel. Vékony maradok igy is és kész, ha nem megnem le van szarva. Én élni akarok, és hülyeség az hogy "belehalok a vékonyságba" jelmondat, mert minden lelki szarról pofázik mindnki, de azt senki nem emítit hogy mennyire fájnak bizonyos dolgok (ezt most nem azokra értem akik ezekellen próbáltak terelni minket)

Köszöm minenkinek a segítséget, meg azt is hogy elolvastatok ill. válaszolgattatok. Gyógyuljon meg mindenki szívből kivánom, mert ez az út csak egy irányba vezet, és mineki tudjahogy hova.

Vigyázzatok magatokra, sziasztok.

3095. Ever
2007. nov. 15. 17:18
Tegnap teleetettek egy csomó kajával... :( És mikor kihánytam, nagyon véres volt :( Pedig mostanban nem is vittem túlzásba a dolgot, meg nem is csináltan sose addig hogy fájjon... Mindenesetre egész éjszka azon paráztam, hogy nem-e lesz-e baj belőle... Hát, ezígy elég gáz :(
3094. Viky6789
2007. nov. 11. 09:27

Szia!

Nagyon nagyon szépen köszönöm a tanácsokat,megpróbálom kicsit ősszeszedni magam:)

Mosz,hogy elkezdtem enni télleg jobb kedvem is!Eddig elég nyers voltam mindenkivel:S

Jajj csak jöjjek rendben:)

Még egyszer köszy!!!

3093. semerre (válaszként erre: 3090. - Viky6789)
2007. nov. 10. 20:17

szia!

nagyon büszke vagyok rád amiért így leírtál mindent őszintén! Ne félj a hízástól, teljesen természetes folymat, végre visszatér kicsit beléd az élet, és te is jobban fogod érezni magad.Velem is így volt, és nagyon jól megvoltam a hirtelen felszedett kilókkal. Én a 178 centimmel voltam 43 kilo, na nem voltam szép látvány elhiheted.Aztán meghíztam , és szép lassan 72 kilós is lettem, de nem zavart, mert akkor már rájöttem hogy nem az a lényeg hogy zörögnek e a csontjaim vagy nem.Ja, és hidd el, a pasik ki nem állhatják a nyűzüge csajokat, az én barátaim is állandóan cseszegettek hogy hízzak már meg.Most vagyok 61 kiló, teljesen meg vagyok vele elégedve, jól érzem magam a bőrömben.Te is próbálj másra koncentrálni, ne a kilókat számold.És nehogy kétségbeess ha hízni kezdesz!!!!Végre történik veled valami jó is, annyi sanyargatás után!Talán még be is pasizol, ki tudja....amíg úgy nézel ki mint egy gettóreklám senkinek sem fogsz tetszeni.Persze nem ez a fő, hanem az, hogy egészséges legyél, és kiegyensúlyozott, mert a lelki egészség a feltétele van annak, hogy valaki kijöjjön ebből a betegségből.

jó hogy észrevetted a problémát, szorítok neked!!!!

A csajok meg akiket irigyelsz lehet hogy ugyanazt csinálják, amit most te...ki tudja mitől olyan vékonyak...gondolj bele...ezt irigyled????

3092. Kyra16
2007. nov. 10. 16:46

Miért van az hogy ha eszek hányingerem van ha meg nem eszek akkor is az van. És miért van az hogy elég jó soxor fáj a hasam??

fáj az élet....nagyon fáj :S

3091. S.Tünde
2007. nov. 10. 14:21
2-3kg gyors hízás normális,mert megtelnek a belek,és az izmok visszaszedik a megfelelö víz menniséget.Próbálj fokozatosan visszaállni.Ez ilyesztö,amit írsz.Szerintem 50kg alá semmiképp nem szabadna menned,de még az is kevés.Te még fejlödsz,még ha esetleg már a magasságod nem is változik.Anyukádék meg biztos halálra vannak rémülve.Én megööörülnék,ha így látnám a gyerekem,ugyanis ez életveszélyes is lehet,vagy egy életre tönkre teszed magad,ami helyrehozhatatlan.De mért szép a csontsovány?Neked nem tetszik egy fittneszes Alexandra alkat?Nekem az jön be.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook