Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
No akkor helyzetjelentés:
Le lettem mérlegelve. 66.8kg ruhástól, cipőstől :( Az orvosok szerint kezd nagyon szétmenni a szervezetem, és holnapig adtak határidőt. Ha addig nem tudok vmit enni, akkor gyomorszonda. Állítólg a szervezetem már a vésztartalékait éli fel. Alapból nagyon gyenge volt a szervezetem, és így hogy 2-3 hét alatt fogytam 20kg-ot...Pff...Mindjárt megpróbálok egy kis fejes salátát enni. Annak se íze, se bűze. Elvileg...
Elszívok egy cigit, és hajrá. Szurkoljatok pls!
A 60kg nagyon kevés lenne a magasságodhoz!!!
Én 181cm magas, és 66kg vagyok. A páromnak belilult az ágyéka a kiálló csontjaimtól :D
Ha mindenképpen fogyni szeretnél, mert pár kilót valóban kellene (bocsi, de a 90 már sok a 180cm-hez), de légy türelmes, és ne akarj egyszerre sokat. Az egészség fontosabb a külsőnél, főleg, ha a párod elfogad olyannak amilyen vagy! Edzésként ajánlom a Leg Magicet, pár ismerősöm nagyon jó véleménnyel van róla, Anyum is most kap egyet tőlem :)
Szia!
Szép lassan próbálj meg visszaállni a normális étkezésre, és mozogj. Párszor körbefutod a házat, és máris éhesebb leszel :) Mindenbizonnyal összeszűkült a gyomrod és azért vagy rosszul az ételtől. Próbáld meg szép lassan visszaszoktatni a normális, egészséges mennyiségű ételhez.
A kedveseddel pedig ülj, le és beszélgess vele erről. Meg fogja érteni, és remélhetőleg egy kis kompromisszummal meg tudjátok oldani, és megmarad a fejed is :)
Ha van itt valaki,bárki,kérlek írjon
köszi
Én is ráakarok állni erre a puffaszott rizs témára, bár van egy jófajta keksz, aminek darabja igaz 74 kcal, de laktat is- ezt igazából apa miatt kezdtük el venni, mikor enyhe cukorbetegséget diagnosztizáltak nála- nyugi a 2-3 szelet nem sok! én is így vagyok vele, hogy eszem csak keveset, mellé meg futás minden nap- kiv vasárnap, az pihenőnap :D- szerintem ezt felejtsd el- mármint, hogy ne egyél, sokkal rosszabb lesz utána, és tisztára legyengül a szervezeted, persze függ attól is, hogy mit iszol.
én a palcsintával vagyok így- nem tudom megállni, hogy ne egyek ha ott van az orrom előtt...
valamilyen szinten értehtő, hogy aggódik- így kívülállóként viszont nem érthet meg téged - teljesen biztos nem.
Bocsi, biztos átszaladtam felette...amúgy sportolsz valamit?
Szia!
Sajnos én is tudom mi a helyes és mi nem,de egyszerüen annyira el vagyok keseredve....hát...hogy hány cm és hány kiló vagyok...? nem titok igazából de nagyon kövér...180cm vagyok és kg-t pontosan nem tudom,de 90 felett vagyok az biztos.Egy éve 110 kg voltam :S:S:S:S most olyan 90-95 között vagyok és utálom magam...egyébként nem eszem se kenyeret se tesztát se burgonyát és nagyon már a húst sem kivánom...párolt zöldséget eszem néha de már azt sem nagyon eszem meg...inkább pufasztott rizs...barátaim szerint meg egyre jobban fogyok...kitalálták hogy anorexiás vagyok...ami szerintem hülyeség...csak le akarok fogyni 60 kilóra...
Szia!
Tudom, hogy nem nekem írtál, de remélem nem baj, hogy én (is) válaszolok. De egy idő után - pár nap csak éhes leszel, nem? Igazából ez a sütis dolog...az attól függ milyen típusú- pld. én a tortákat alapból utálom, régebben ha szülinap volt akkor se tudtam megenni egy teljes szeletet. Azért egy keveset ehettél volna...pld. mikor voltam egy ismerősömnél kínált ilyen házi almás sütivel, mivel nem akartam visszautasítani kiválasztottam a legkisebbet...az is valami.
Tudom...rá van írva, de mindig elfelejtem megnézni...szóval egy zacskó vagy tömb vagy mi az pufasztott rizs hány kcal-át tartalmaz? Az estefelé ügyben csak a szokásos, hogy 6 után nincs kaja. A bab leterhelte a gyomrod gondolom- ez érthető. Végül is jó, hogy próbál segíteni, de az se jó ha pld. egyszerre túl sokat eszel csak az ő kedvéért. Am. hány centi és kg vagy?
Szia!
Tudom hogy hülyeség amit müvelek,de nem tudok enni. Nem direkt koplalok. Az a helyzet,hogy elkezdtem fogyózni és egyre kevesebbet ettem,mert őszintén szólva nem is kívánom az ételt...elvagyok a napi 1 max 2 étkezéssel és nem is vagyok éhes. Meg hülyén hangzik de egyszerüen lelkiismeretfurdalásom van,ha eszem...Aug.4.-én volt a szülinapom és még a sütimből sem ettem egy falatot sem...ma összesen megettem pár szelet puffasztott rizst felvágottal és még estefele főtt babot de utána olyan rosszul lettem,hoyg azt hittem kihányom... :S Barátom állandóan leszedi a fejem,hogy mit hisztizek,mert ő tudja hogy éhes vagyok...Akárhányszor itt van állandóan etet :D Uténa meg 2 napig rosszul vagyok :S_
Jó éjt Hölgyeim!
(csak hogy ne legyek túl off: enni akarooook!!!:)
de te mégsem felejted el 5 perc múlva, hm?
fontosak annyira, hogy ne felejtsd el?
Csak azért gondoltam, mert a másik ügy már kb. 5 éve folyik, és attól függ, hogy mit értünk koplalás alatt...ezt csupán a vékonyság miatt, hogy...igen észrevegyék...
A másik...az bonyolultabb picit.
egyébként, lehet azért piszkálódnak, mert látják rajtad, hogy idegesít
próbáld ki: ha beszólnak, mondd neki, hogy igazad van és nevess rá
tudom, nehéz, de ha egyszer megteszed, sokkal jobban fogod magad érezni, a beszólós meg ideges lesz
talán elmehetnél egy pszihológushoz, akivel bármit megbeszélhetsz, bármit elmondhatsz, azért nekünk is, de egy szakember talán többet tud segíteni.
egy francia írónő mondta: "tanuljunk meg vágyakozni arra, ami már a miénk!"
pl. neked nincs szükséged fogyásra, és ezért több millióan irigyelhetnek
és valószínűleg vannak még olyanok amiért téged irigyelni lehet, csak nem veszed észre, hiszen az ember mindig másra vágyik
legalább egy picit igazam van????????
Pontosan én olyan szitukra gondoltam, amikor csak psizkálódásból szólnak be, és hirtelen nem is tudok visszaszólni...utána meg egész nap ezen agyalok...vagy amikor valamit nem jól csinálok, és úgy viselkednek, mintha ők sosem tévednének...tudom, hogy nem számít, mert apróságok, de csak alkezd kattogni az agyam, és olyan rossz érzés, hogy tehetetlen vagyok.
Máskor én is így vagyok ezzel- ez hangulat függő, de ha jön egy rossz hullám, nem megy az eröltetett optimizmus...
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?