Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Hát irigyellek titeket hogy ilyen soványak vagytok, február 6 óta fogyózom, 16 kg ot fogytam azóta.
Heti hat nap futok vagy úszok általában 1 órát de volt időszak amikor napi 3 órát is futottam.Attól csak rosszabb lett elkezdett tartalékolni a szervezetem, és sehova se mozdult a fogyás.Amit eszek az kb így néz ki:Regeli egy szelet abonet, két szelet párizsi.Ebéd egy szelet roston csirke mell kicsi saláta.Vacsora mondjuk egy karalábé.
Hát kb így fogytam le annyi idő alatt 16 kg más már 30 at is lefogyot volna.Most 63-64 kg vagyok és 159 cm 55 kg szeretnék lenni és nem kevesebb, de kb egy hónapja már hiába minden nem mozdulok lefelé.A 159 cm-hez sok még a 63 viszont az 55 nem volna még kevés de én már elégedett lennék.Próbáltam már pl. napi 4-5 szem almával de attól is híztam biztosan a sok gyümölcs cukor.Futás után én se vagyok éhes viszont előtte egész nap.Nem tudom ti hogy csináljátok hogy nem vagytok éhesek , vagy undorodtok az ételtől, de én folyton éhes vagyok.De míg ettem folyton beteg voltam, folyton túl ettem magam mert nem éreztem még soha olyat hogy tele lenne a gyomrom és ne tudnék még enni.És a sok evéstől folyton szédültem ment a hasam, mindig gyenge és erőtlen voltam.Mióta fogyózom azóta nagyon jó a közérzetem de folyton éhes vagyok, és ha valami felidegesít mint egy alkoholista szinte remeg a kezem az ételért.Adhatnátok nekem néhány jó tanácsot hogy ezt legyőzzem, és hogy hogy tudnám folytatni a fogyást 55 kg-ig.
Szia!
Le voltál döbbenve...pedig ez nem is egy pro-ana fórum, szerintem ha azokat meglátnád rosszul lennél...
Amúgy azt hiszem kezdek észhez térni-nem érdekel ha 52 vagy épp 54-55 kg leszek (172-es magasságomhoz még az is normális) mindenesetre 55 fölé többé nem akarok menni- változások történtek- pld. vannak ilyen elhatározásaim, hogy nem eszek kenyeret, péksüteményt,csokit, fagyit. DE karácsonykor azt hiszem ez elengedhetetlen a teljes boldogsághoz :P meg egészen rákattantam a zöldség-gyümölcs témára. Azt hiszem egy időben én is átestem a ló túloldalára, de nem akarom, hogy az éves sulis mérlegelés után dokihoz küldjenek, és összesúgjanak a hátam mögött ez miatt. Az biztos, hogy amit régen csináltam az sem volt jó- én is ettem össze-vissza, gyakran úgy tele ettem magam, hogy alig bírtam moccani...meg tudjátok suli után barátokkal egy kis csoki...megtudok nélküle lenni. Egyébként sokan azt vallják, hogy nincsenek úgymond totál egészségtelen kaják- minden a mennyiségtől függ- persze ha minden héten megeszel egy zacskó chipset vagy befalsz egy tábla tejcsokit, gyakran iszol színezett szénsavas üdítőket az nem csak, hogy meglátszik, de az egészségedre is rettentő káros, DE attól, hogy egy évben megiszol 4-5 pohár kólát - ha jól esik- tegyük azt valami ünnep van, akármi-semmi bajod nem lesz.
Most nem célom persze, hogy 54 kg legyek, de ha így alakulna és azt a súlyt tartanám is, azt hiszem bele tudnék nyugodni. Nem akarok szédülni az éhségtől, megtagadni magamtól a kaját, ami igen is jó dolog, épp' csak tudni kell normális keretek között élvezni és akkor nem lesz hirtelen zabálási roham...utána bűntudat...hánytatás
csak jó közérzet, kellő energia egy csomó hasznos, vidám dologhoz, tevékenykedéshez.
Még most is futok minden nap- kiv vasárnap- és tornázok is, így nem hiszem, hogy gond lehet (remélem).
Lehet, hogy éppen a pro-anás oldalak rettentettek el? nem tudom, de szörnyűek...vagy csak túlságosan szeretem a finom ételeket :D (igaz szerencsére nagyon nem bírom az ilyen magyaros, zsíros, fűszeres cuccokat, meg chipseket, ropikat stb) és már a csokiról is leszoktam kb. 2 hónapja- és nem is kívánom nagyon. Ha szülinapmra kapok egy tábla csokit vagy kettőt XD (barátaim ezzel vannak meglőve :P) szerintem odaadom tesómnak, szüleimnek, vagy szépen beosztom magamnak...(szörnyű, hogy régen képes voltam csokival csillapítani az éhségemet...meg hazaérve megenni egy nagy szelet kenyeret...)
Szerintem aki ilyen problémával küszködik próbáljon vissza gondolni arra, hogy igen is jó érzés nyugodt szívvel megenni a kedvenc kajád- úgy, hogy nem tele eszed magad, de ne legyél éhes, és utána sportolni is jobb érzés, mint teljesen legyengülve...
Bocs a kisregényért, de ezeket le kellett írnom, remélem másnak is sikerül elérnie egy normális súlyt, amivel kb. elégedett is :) Higgyétek el sokkal jobban tudjátok egészségesen élvezni az élet dolgait, és ne töltsétek el a fiatal kor legszebb éveit állandó parázással, hiszen ha megtalálsz egy egyensúlyt a súlyod sem fog ingadozni és te is boldogab leszel, az agyad meg nem fog állandóan a "nem szabad, nem ehetek" körül.
Sziasztok!
Már napok óta olvasgattam a topic-ot...
Leggelöször le voltam döbbenve, hogy milyen jó kis tanácsokat osztogatok egymásnak:D
"ez a hogyan fogyjunk le rekord idő alatt címszóval"
Én inkább ezt úgy mondanám, hogy hogyan haljunk meg rekord idő alatt...
A hellyetekben én nem a kalóriákat számolgatnám egésznap, tönkre teszitek vele az egész életeteket. És még mielött félre értenétek, nem az észt osztani jöttem ide, mivel rólam sem lehetne jó példát venni.
Nálam sokszor van az hogy délután 2-3-ig nem is eszek semmit, mivel nincsen étvágyam, de persze a nap többi részén ezt bepótolom.
Van amikor hajnali 1 kor vacsizok...
Ráadásul tök rendszertelenül...
Szoval amit én csinálok az sem jó, de soha nem tennék olyat, hogy nem eszek egésznap vagy hogy hánytassam magam...
Ha megtenném tuti büntudatom lenne.
Nálam inkább az a baj, hogy szinte nem is foglalkozok vele, hogy mikor, mit és mennyit eszek.
Tudom hogy ez meg a másik véglet, de ez van:(
Egyébként én 181cm vagyok és 58kg.
És tartom is ezt a súlyt, szinte sosem ingadozik.
Hello mindenkinek!
Na...ma reggeli méretkezés > 49,1 kg (172cm), én valahogy mindig ingadozok, van, hogy elkezdek magamhoz hangosan beszélni (ha egyedül vagyok persze- bár lehet, hogy ez így is fura), hogy mi a fenét akarok, nem akarok normálisan, jókedvvel enni többé? Visszagondolok ilyenkor pld. ünnepekre- és emlékszem régen a kaják miatt is vártam már XD mivel van ugye, hogy a nagy kedvenc ételeket egy évben csak néha esszük ha van valami. Most meg...szeretnék már leállni ezzel, de valahogy nem igazán akar menni :S mivel a gyomrom is eléggé kezd hozzászokni a kevéshez...ma végül is ettem egy közepes méretű almát, ittam rá egy kávéscsészényi tejet, és tök jól érzem magam- jó ez nem volt olyan rég (9kor).
Helló lányok!
Lilimi, ne legyél ennyire szigorú....a szempillán harapás már nagyon súlyos büntetés.....az már nagyon durva....nyugi!
NNa láttam a képeket amiket feltettél....basszus...nagyon csinos szép helyes csaj vagy, és kutyáid tündériek, el sem hiszem hogy ennyi bajod van!!!! Gyógyulj megm Te nem lehetsz BETEG!!!!!!Aki ilyen jó gondolatokkal, humorral, ésszel van megáldva, az nem lehet autóimmun skizo border szindómás (az én is vagyok)...és még vak is, és még gyomorproblémás is!!! Nem érdekel, hogyan de gyógyulj meg, te is szedd össze magad, és tegyél csipeszt az orrodra amikor eszel, akkor nem érzed a kaja szagát.....szóval tudom ez nem ilyen egyszerű...de egész lényedből az életigenlés árad...legyél erős...tudom könnyű ezt mondani, de legszívesebben megráználak, hogy kihulljon belőled minden baj!!!!
Nem azt mondtam hogy 2 hét alatt akrok lefogyni 20 kilót...:S...van nekem rá időm....bár mondjuk 4 hónap latt simán le lehetne..de nem az a célom hogy megnyuljon a bőröm...Azért nem kell leszedni a fejem......
(Jobbulást!)
Fogyókúrázz akkor ész nélkül. Végülis mindegy ha belehalsz, csak jó legyen a barna ruha...
Most fogytam 20kilót és rohadtul nem jó, de ha neked ez kell...
Majd holnap elmesélem milyen rohadt jó volt gyomorszondán át kapni az ételt, hogy ne dögöljek meg 1-2 héten belül. Biztos az is annyira klassz lesz mint a barna ruha...
Térj észhez!
Nos...Nem sikerült :'(
Azt hiszem ezzel mindent elmondtam.
Ez hihetetlen, hogy pont akkor szakad meg a net, mikor elküldöm az üzenetet. ÁÁÁ. Szóval újra: ismerem, régebben vettünk, majd suli ideje alatt tízóraira vagy mire ilyeneket viszek, nem úgy, mint régen- péksüti, szendvics, olykor csoki...-de azért elájulni sem akarok. Amúgy ilyen sportra gondoltam, én is így egyénileg szeretek csak- valahogy a csapatsport nem az én világom XD
tegnap 49.7 voltam (172cm), majd futás, torna után még megnézem.
Szia!
szerintem ez nem olyan vészes...barátnőm 160 centi és 40 kiló..vitték dokihoz a szülei hogy anorexiás stb stb..de mondta doki hogy annyira nem gáz még...de 45 kilóra fel kéne hiznia....
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?