Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Szia,
eszedbe ne jusson ilyen butaság, hogy hánytatod magad!
Az egészség nagy kincs, és olyan amit nem lehet megvenni.
Sokan akkor tudják ezt értékelni, amikor már elvesztették.
Nem tudom, hogy hány cm és kg vagy, de ha van is rajtad felesleg, egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, sovány husikat, tejtermékeket, és legalább sétálj, ha nem szeretsz sportolni.
Amit az ember gyorsan lefogy, az gyorsan vissza is jön, ez a jo-jo effektus.
Még nagyon fiatal vagy, ne tedd tönkre a szervezetedet az éhezésekkel!
Szia,
szorítok neked, hogy minden rendben legyen!!!!!
Hjamm...Elfelejtettem...
Voltam ma vizsgálaton. Gyomor-bélpasszázson. Hát... Kb 7x nyeltem vissza a kisrókát, hogy el ne fusson, a lötty megivása után. A vastagbélnél találtak vmi bajt, szóval lesz egy baromira erotikus béltükrözésem, amit lehet gyorsan egybekötnek egy műtéttel...Majdnem röhögőgörcsöt kaptam kínomban. De a profnő megígérte, hogy az eljegyzési ebédemen, ha mást nem is, de salátát már fogok tudni enni :) szerencsére, hogy a keleződoktornőm, és ő is tankokként mennek amíg rendbe nem hoznak. Mindig mozgósítanak mindent és mindenkit, ha komoly baj van velem. De szegény profnő kiakadt hogy milyen sovány lettem.
Én meg ma megfogtam a combom... Hát kb fele mint pár hete. A fenekem szintén kezd összemenni. Mostmár nem fogják azt mondani h nekem van a világon a legjobb fenekem :(:(:(:(:(
De olyan bókot kaptam mint még soha!:
Én: Köszönöm Dr úr...
Ő: Magának gyönyörű belei vannak.
Én: Hö?
A gasztroenterológusok betegek...:D
Szia!
Első sorban úgy lehet a leggyorsabban fogyni, hogy megkeresed az eszed, és végiggondolod a dolgokat. Pl hogy mi a fontosabb:
1. nem eszel, hánytatod magad, aztán pisloghatsz, hogy állandóan beteg vagy, és pocsék a közérzeted
2. szolídan diétázol, mozogsz, és ugyan lassabban fogysz, de baromira egészséges leszel, és utána nem hízol 2 kilót egy falat csoki után
Szándékosan koplalsz? Tedd, ha töknre akarod tenni az életed. Játsz etióp kisgyereket, mert nekik aztán baromi jó, hogy a családkép olyan mint egy teszkós vonalkód...
Bocsánat, ha kissé nyers és szókimondó voltam, de inkább egy pofon egy idegentől, mint koppanás a padlón az éhezéstől...
Sziasztok! :)
Ahj de jó nektek...örülnék neki ha én 60 kiló lehetnék :D:D ....sőőőt...kicsattannék....ehelyett tiszta dagadt vagyok....amúgy a koplalás tényleg nem jó...(mondom ezt én aki koplal:D)én pl tornázom és mellette alig eszem...napi egyszer max kétszer...állítólag fogytam(1-2 ember szerint) de szerintem meg inkább híztam...sok eszemmel hánytatni probálom magam(de kb nincs mit kihányni)ránézek a kajára már kb hánynom kellszóval hála istennek már nem is hiányzik....de nem is baj...muszáj lefogynom egy csomót mert borzalmasan nézem ki :S hogyan lehet a leggyorsabban legtöbbet lefogyni?
Muszáj meggyógyítaniuk, mivel nem halhatok éhen...A szondázás pedig nem túl romantikus...
(Érdekes, hogy a romantika szót használtam, mert épp most közöltem egy ismerősömmel, hogy "Le a romanikával! Éljen az érzékiség és a szenvedély!")
Szorítok neked, hogy találják meg az okát és gyógyítsanak meg!!!
A sulihoz gratulálok.
Valamiért nem tudok enni. Semmit. A legtáplálóbb "táplálék" amit magamhoz tudok venni a tej. Most azt próbálják kitalálni, hogy miért hányok már az ételek szagától is. Azt megállapították, hogy nem pszichés, de azóta csak tippek vannak, hogy mi okozza. Holnap lesz egy mókás vizsgálat...
A Debreceni Egyetemre, bölcsész karra, szociális munkára megyek.
Kicsit visszaolvasgattam, miért kell orvoshoz járnod, ha megkérdezhetem?
És melyik egyetemre mész?
Köszönöm, ari vagy.
Nem is akarok sokat fogyni, lehet megelékszem a -5 kg-val is, csak a csípőm környéke zavar
A koplalással mindig olyan helyekről mennek eleinte a kilók ahonnan nem kéne. Dolgozz rá azokra a területekre inkább. Tornával formálhatod az alakod, nem éhezéssel. A súlyod tökéletes a magasságodhoz, 50kilósan aszott, és gebe lennél.
Más nő örülne neki ha ilyenek lennének a paraméterei.
Szia,
171 cm vagyok és 60 kg. Örülnék olyan 52kg-nak. 50 és 55 kg között legyek. Nem akarnék ettől lejjebb menni semmikép, bár lehet, hogy már az 50 is túlzás lenne.
Az alakommal az a bajom, hogy csípőre és hasra híztam valamennyit, persze nem vagyok kövér így sem, azt tudom.
Nah most elvileg lőttek a hiperérzékenyesdinek. Újabb verzió van: autoimmunenteropathya.
Állítólag ritka meg pfff....
Szélvész, hány kg vagy és mennyi szeretnél lenni?
Dóra, igazad van jó lenne, ha elérnéd a 45 kg-t, az úgy tökéletes lenne a magasságodhoz. De jó neked, hogy egyáltalán nem kell fogyiznod.
Én napi max. 800kcal-t eszem.
De már megszoktam.
Régebben minimum napi 1500-at ettem.
Jól haladok...
Rágózom és ez segít abban, hogy ne kívánjam úgy a kaját...Szerintem a rágózás jó dolog... :)
Egyébként nem koplalok, mert eszek, pl.: gépsonka, csirkehusi, zöldség, gyümölcs, joghurt, ilyeneket...
Dóra, de ugye eszel mást is, nem csak kávét, gyümölcsöt és rágót?
Hány kg és cm vagy? És hány kg szeretnél lenni?
A szándékosan koplalók nevében nem tudok beszélni, de engem a kávé, és mostmár az infúzió tart talpon.
Ha koplalással akarsz fogyni...pff...inkább menj el edzőterembe és este már csak salátát egyél.
Sziasztok,
én szerencsére nem vagyok sem anorexiás, sem bulímiás, kb. csak 8 kg.-t szeretnék fogyni.
Én meg bírom állni azt agyilag, hogy ne egyek, illetve keveset, de fizikailag nem, mert különben rosszul lennék.
Egyszer volt, hogy össze is estem a kevés evés miatt.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy olyan sokan leírták ide már, hogy milyen keveset esznek, stb. azok nincsenek rosszul?
Én ezt nem értem!!!!!!!!
Csak lassan, de biztosan hízogass. Elindultál egy jó úton, és nem szabad visszafordulnod. Szedd fel a magad mögött hagyott köveket, és csak előre pakold.
Fagyi :)
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?