Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Anorexia és bulimia fórum

Anorexia és bulimia (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

3570. Dóra14 (válaszként erre: 3568. - Killhannah)
2008. júl. 30. 12:44
igazából azt hiszem én is azért kezdtem fogyni, hogy figyeljenek rám. vagyis hát régóta bajom volt a súlyommal és ezért ez így valahogy kapóra jött... azt hittem ha beteg leszek és kórházba kerülök majd a szüleim jobban figyelnek rám és a nővérem is megtanulja értékelni, hogy a testvére vagyok. de sajnos nem így lett. most csak egy barátnőm van, aki nem bírja annyira a nővéremet. tény, hogy Zsófi tényleg megdolgozott a hangjáért, de nem kellene nagyképűnek lennie. ráadásul úgy van, hogy ha valakinek bemutat akkor azt mondja: "ő a húgom." "tényleg? na és neki is olyan szép hangja van, mint neked?" "nem, ő nem szeret énekelni." és pont azért, mert mindenki azt mondaná, hogy "jaj, a nővérednek sokkal jobb a hangja!" azt hiszem a szüleimnek is talán egy kudarc volt, hogy az egyik lányuk ügyes, népszerű és jó a hangja, a másiknak meg semmi tehetsége nincs. sokat veszekszem emiatt apukámmal és anyukámmal, amikor nem megyek sehova és nem találkozom senkivel, mert a nővérem meg egész nap otthon sincs és szerintük én nem vagyok eleget társaságban meg semmi... nem tudom, hogy mikor fog a nővérem rájönni arra, hogy bármi megtörténhet és akár meg is halhatok ha mondjuk elüt egy autó vagy valami és akkor nem leszek mellette és majd cseszheti. én viszon tebbe már belegondoltam és éppen ezért nem tudom utálni... egyre inkább azt kívánom, hogy bárcsak minden olyan lenne mint régen. foggalmam sincs, hogy mit rontottam el.
3569. lilimia (válaszként erre: 3560. - Dóra14)
2008. júl. 30. 12:40

Pillanatnyilag csak a nővéreddel kapcsolatosam jutott eszembe tanács.

Nem egyszerű... Adhatnék tanácsot, hogy hogyan szállj szembe a nővéreddel, de nem biztos, hogy nálatok jól sülne el. Bár...talán van egy. Amikor bánt téged mosolyogj rá. Mosolyogj, és ha magadra tudod erőltetni, akkor nevess. Nevess azon, hogy ő 18 éves, és milyen szánalmasan viselkedik. Nevess azon, hogy te felemelkedettebb vagy, mert te csak nevetsz, és nem mocskolódsz, és sértegetsz mint ő.

Nos ennyi...Majd még gondolkodom.

3568. killhannah (válaszként erre: 3567. - Dóra14)
2008. júl. 29. 23:40

Az nagyon kevés :S Halottam már, olyat, hogy volt , aki azért kezdett fogyni, hogy jobban figyeljenek rá, mert úgy érezte nem foglalkozik vele senki...

Ez így elég nehéz eset- tipikusan az, amikor az egyik testvér az "okos, ügyes, szép és jó" legalábbis így állítják be vagy nem tudom...a másik meg úgymond csak örüljön és legyen rá büszke :S Biztos nehéz lehet neked, egy ilyen "szuper" tesó mellett...ha tényleg csak tehernek érzi ezt a dolgot, ő baja...erre nem tudok mást mondani, lehet, hogy idővel majd változnak a dolgok. pedig már javasolni akartam, hogy akkor legyél többet a barátaiddal...ez már kicsit sok, de szerintem nagyon is élvezi, hogy körül ugrálják, amiért nem lehet teljes mértékben elítélni, mert ha úgymond tett érte, és hajtott értehtő is...csak az nem ahogyan veled viselkedik- talán kicsit elszállt magától...de neked még simán van lehetőséged, hogy sikereid legyenek, még fiatal vagy, és biztos a szüleitek téged is ugyanúgy szeretnek (gondolom...)

3567. Dóra14 (válaszként erre: 3566. - Killhannah)
2008. júl. 29. 23:05
165 cm vagyok és ma reggel 41,3 voltam. igazából ennek nagyon örültem. mivel Zsófi és én egy suliba járunk gyakran találkozunk és együtt is megyünk suliba, de amikor beérünk ő rögtön elhúz és amikor a barátaival van és odamegyek akkor mindig azt mondja hogy mivan már? és úgy viselkedik mintha mindig rajta lógnék pedig nem is. azt hiszem lenéz engem. megpróbálom elkerülni mert most Győrbe is megy valami művészeti suliba és akkor csak este jön haza de néha meg nagyon hiányzik. ráadásul most fellépésekre is jár és mindenkinek erről beszél. és az összes barátom imádja őt, néha az az érzésem hogy azért jönnek át hozzánk, mert vele akarnak lenni, van hogy átmennek a szobájába és egész idő alatt ott lógnak őket meg nem dobja ki pedig ők is annyi idősek mint én. és most van valami videója ésminden barátom azt mondja hogy milyen szép hangja van meg a szüleik is... sőt még az ofőm is és midnenki. és nekem meg senki nem mond semmit
3566. killhannah (válaszként erre: 3565. - Dóra14)
2008. júl. 29. 22:51

Értem, de szerintem ez a korkülönbségből is adódik, hogy őt már más dolgok érdeklik, meg nem tudom...lehet, hogy kevésbé igényli azt a bizonyos szoros testvéri "haverságot". Szerintem próbálj ne foglalkozni vele, nem úgy értem, hogy ne szólj hozzá, de ha ő sem keresi a társaságod...persze próbálkozhatsz, de ha mindig elutasít, vagy azt mondja, hogy nem ér rá, csak rosszabul érzed magad...

Nálunk kicsit más a helyzet- mivel nekem bátyám van, 3 évvel idősebb. Régen mi is többet dumáltunk, de ő aztán koleszos, lett és csak hétvégeken jött haza- jól elvagyunk egyébként, de túl sokat nem beszélunk, de bírom, mert jó a humora XD Én is néha mondom neki, hogy csináljunk vmit, vagy csak nézzünk egy filmet közösen akármit, de nem akarja sosem, de nem eröltetem, aztán csak kiakadna.

Aúgy te milyen magas vagy és hány kg? (hogy témánál maradjunk...)

3565. Dóra14 (válaszként erre: 3562. - Killhannah)
2008. júl. 29. 22:29
ja és azt nem mondtam hogy régen nagyon jó tesók voltunk... tényleg.. egy csomó közös képünk is van :) mégamikor kicsik voltunk imádtuk egymást...meg amikor abba a suliba kerültem amelyikbe ő még akkor is... de az utóbbi 2 évben már egyre rosszabb... :(
3564. Dóra14
2008. júl. 29. 22:01
de amúgy én se gondolom hogy utál... egyszerűen csak... nem vagyok neki annyira fontos
3563. Dóra14 (válaszként erre: 3562. - Killhannah)
2008. júl. 29. 21:59
szia:) 4 év van közöttünk. nekem is mondja hogy menjek ki a szobájából, csak úgy szokta, hogy : Na akkor most kifelé! szerintem direkt akarja, hogy rosszul érezzem magam, csak az se biztos hogy felfogja hogy nem esik jól amikor ilyeneket mondd. inkább gúnyosan mondja vagy én nem is tudom... amióta beteg lettem kicsit fura... szerintem már megszokta hogy minden körülötte forog és ezért rosszul érintette hogy velem is történhet valami... csak mindig úgy viselkedik mint valami sztár vagy nem is tudom... eléggé bonyolult helyzet ez :(
3562. killhannah (válaszként erre: 3560. - Dóra14)
2008. júl. 29. 21:31
Szia! Tudom, hogy nem nekem írtál..., de közted és növéred között mennyi a korkülönbség? Amúgy ő ezeket milyen hangsúllyal mondja? Úgy értem direkt, azért, hogy rosszul érezd magad? Bátyám pld. elég kattant, szóval ha beteszem a szobájába a lábam, már jön a "takarodj ki", de úgy tudom, hogy nem utál, de sokszor rosszul esik, hogy elég durván szól vissza, de azért nem utál, csak szerintem át se gondolja, hogy megbánt...
3561. killhannah (válaszként erre: 3558. - 1e8f358d6a)
2008. júl. 29. 21:27
mail-ben jobb lenne- ha nem gond...ma reggel pont 50 voltam
3560. Dóra14 (válaszként erre: 3550. - Lilimia)
2008. júl. 29. 21:02
Szia! igazából apukám és a nővérem nem akarnak erről soha beszélni! anyukám az egyetlen, aki nem ítél el ezért. nemrég csak ketten voltunk nyaralni anyukámmal, és akkor tényleg nagyon jól éreztem magam, mert senki nem mondta hogy fogjam be a számat, mert hülye vagyok és "gáz" vagyok (ahogy a nővérem szokta mondani) és ezalatt a vakáció alatt 4 kg-ot híztam! aztán hazajöttem, és a nővérem szóba is hozta hogy meghíztam. aztán megint kezdődött minden előről. a családi ebédekről menekülök, mert meg se szólalhatok, csak a nővérem beszél, ráadásul azt a 4 kg-ot is leadtam. azt hiszem egy kicsit magam alatt vagyok... :( csak nem szeretem amikor lehülyéz.
3559. d99d5a4e3f (válaszként erre: 3552. - 8c314032df)
2008. júl. 29. 10:44

Hogy tudtad megnézni a myvip-emet? Hiszen nem is tudod a nevem!!! Vagy talán a Gaby-tól???

Nem baj, hogy megnézted, csak csodálkozom, honnan tudtad...Megmondanád? (ill. írnád?).

Légyszi privátba írj, mert most nem leszek itthon és

ha a fórumra írod, az egyrészt nem jó, másrészt ott

nehezebben találom meg...Szóval privibe, oké?

Köszi.

Amúgy tudom, hogy nem vagyok kövér. Lehet, hogy abbahagyom a teljesítménynövelést (én így hívom, nem pedig fogyókúrának, hiszen nekem nem a fogyás a célom, bár meglehet, ezzel a módszerrel fogytam is, de nekem mindössze annyi a célom, hogy ne egyek sokat és hogy le tudjak futni viszonylag rövid idő alatt 5km-t.)

3558. 1e8f358d6a (válaszként erre: 3556. - Killhannah)
2008. júl. 29. 10:04
feltudnál tenni magadról egy képet, hacsak egy kis időre, hogy megnézhessem, milyen sovány vagy? Vannak elképzeléseim, a magasságunk is szinte egyforma, de azért jó lenne látni.
3557. 1e8f358d6a (válaszként erre: 3556. - Killhannah)
2008. júl. 29. 10:03

szerintem próbáld ki a fényképes módszert. Én pl. úgy döntöttem el,hogy végleg leállok a fogyással, amikor a párommal étterembe mentünk, ünnepeltük az akkor még 3. évfordulónkat. Sötétbarna tapadós hosszúujjú felső volt rajtam. Készültek képek, borzasztóan néztem ki rajtuk. A szemem karikás volt (pedig sokat aludtam), a bőröm sápadt, az arcom beesett, a tekintetem semmitmondó. A karjaim iszonyatosan vékonyak voltak, a két lábam közé meg majdhogynem befért volna egy focilabda.

Akkor megfogadtam,hogy nem fogyok többet, mert már egyáltalán nem voltam szép.

Megemeltem a kajaadagot, ügyeltem, hogy ne hízzak, inkább formásodjak, építsek magamra egy kis izmot.

Ma már jól érzem magam, és sokkal jobban érzem magam, mint akkor, holott a combom, a sok edzésnek köszönhetően 3 cm-t vastagodott, a fenekem is kerekebb, izmosabb, a súlyom viszont maradt.

Szóval nézegess magadról friss képeket, hátha megjön neked is az eszed.

3556. killhannah (válaszként erre: 3554. - 1e8f358d6a)
2008. júl. 28. 22:20

Szia. Jól esik, hogy valaki foglalkozik az én problémámmal is, de ez nagyon nehéz.Ésszerűen tényleg ezt kéne tennem, de...nem tudom mi tör rám. Ma adtak egy pizzát 2 körül, ugye osszam be mára, kb 1-nek ettem meg a tésztáját, meg lecsipegettem a sajtot, kukoricát, ananászt, csirkehúst...a többi szószos tésztát kiadtam a kutyának...5kor ittam fél pohár tejet, meg 3 teáskanálnyi salátát. Aztán futottam a kutyámmal, és még most fogom a többi edzést -.-

valahol olvastam, hogy ez a könyök probléma is egy jel...de ma 50,4 voltam miután hazajöttem futásból és nem tehetek róla, de roppant jó érzés volt...nem tudom, még olvasgatok miket írtak, akik anorexiások...azért köszi, hogy próbáltál segíteni, de képtelen vagyok meggyőzni magam, hogy leálljak...

3555. 1e8f358d6a (válaszként erre: 3554. - 1e8f358d6a)
2008. júl. 28. 17:37
elírtam, szóval másfél éve fogytam le ennyire.
3554. 1e8f358d6a (válaszként erre: 3553. - Killhannah)
2008. júl. 28. 17:36

szia. 173 cm vagyok és 52 kg. Én is fogyással értem el ezt a súlyt, majdnem fél éve, és azóta tartom is. Amikor benne voltam a diétában, nekem is megfordult a fejemben,hogy lefogyok ötvenre. Aztán észhez térítettek, még időben.

Te már így is 50 kg vagy, tehát ha engem csontsoványnak mondanak, akkor valószínű téged is. Állj le a fogyókúrával légyszi, mert nem lesz jó vége. Nem vagyok anorexia-szakértő, azt sem tudom, hogy a könyöködön a seb összefüggésbe hozható-e a fogyásoddal, de lehetséges.

Látom, hogy te is sokat edzel, ez nem baj, viszont remélem azért a tápanyagbevételedet már megemelted, és nem 5-600 kalórián élsz.

Hallgass rám, így is sovány vagy, ha tovább fogysz, már nem a szép kategóriába fogsz tartozni, hanem az élőhalott csontvázak csoportjába. Ezt akarod?

2008. júl. 28. 17:23

Sziasztok!

Az én "történetem" ebben a témában viszonylag rövid. 172cm magas vagyok, most leszek végzős a gimiben. Előzményként csak annyit, hogy eddig nem fogyóztam, de tavaly nyáron, amikor 56kg körül voltam elhatároztam, hogy lefogyok 54-re, ami nem is igazán sikerült, talán csak egy rövid időre. Azután visszaálltam a korábbi 56-56,5-re. Egészen idén május közepéig nem is foglalkoztam ezzel a fogyás témában- persze próbáltam olykor edzeni kicsit, meg nem enni, de nem volt elég akaraterőm. Végül is volt rá példa, még tavasszal, hogy mérleg 57,6-ot mutatott. Ezután valahogy elkezdtem figyelni arra, hogy mennyit egyek. Kezdésnek a korábban figyelmen kívül hagyott "6 után nincs evés" pontot igyekeztem betartani, de olykor nem bírtam ki, máskor meg rettentő éhséget éreztem, főleg, azért, mert általában 12-fél egykor fekszem le aludni.

Elkezdtem tehát fogyni, naponta vagy 5x is méretkeztem, és egyre boldogabb lettem, ahogy bár nem drasztikus gyorsasággal, de szépen mentek le a dekák. 54 kg akartam lenni (valahogy nekem páros szám mániám van, tehát páratlant nem is tudnék elképzelni-ez lehet furának hangzik). Majd elhatároztam, hogy 52 leszek. Ezt el is értem. Most kb. 4 napja nem álltam mérlegen, de kíváncsi voltam, viszont kimondottan félelmet éreztem. Tegnap este ráálltam a mérlegre és 172-es magasságomhoz 50,7-et mutatott, aminek rettentő mód örültem. Új célom, hogy 50 legyek.

Elkezdtem olvasgatni az anorexiáról- ahol láttam olyat is, hogy a testtömeg index (ha így hívják) anorexiásoknál 17,5 alatti általában. Ha jól emlékszem az enyém 17,1 körül van. Eddig csak 3-4x próbáltam hánytatni magam, de ez nem működött, nem is igen próbálkozom vele. Sokan hashajtót szednek vagy mindenféle teát isznak, én azt sem (mivel nincs is saját keresetem nem is tudnék rá költeni).

A könyököm meg utóbbi időben elkezdett kisebesedni kicsit- ez összefüggsébe hozható ezzel?

Minden nap futok, has-hát izomerősítő , belső comb formáló, egyéb gyakorlatokat végzek- kiv.vasárnap- pihenőnap címszóval.

3552. 8c314032df (válaszként erre: 3551. - D99d5a4e3f)
2008. júl. 28. 13:10
Szija!Egy súlyban vagyunk,és szinte egymagasak vagyunk.Szerintem nem kellene többet koplalnod,mert egyáltalán nem vagy kövér,sőt..vékony.Néztem a myviped,szerintem nem kellene már fogynod.Most vagy pont jó súlyban.
2008. júl. 28. 13:07

3 hónap alatt 59kg-ról lefogytam 52-re. Ugyanis most 52kg vagyok a 168 cm-hez...

KIRÁLY!!!!!!:) :) :)

3550. lilimia
2008. júl. 27. 21:22

Furcs, hogy a legtöbb családban egy gyerek nem legyhet simán csak gyerek ha van testvére. Nálunk a nővérem lett az okos és szorgalmas, én pedig a szép és ügyes. A nővérem féltékeny volt az én kiosztott szerepeimre, és féltékeny volt, hogy az Édesanyám több időt tölt velem, mint vele. Nos...Időtöltés címén orvoshoz mentünk, vagy a kórházi ágyam mellett ült, vagy épp az orvosokkal együtt küzdött az életemért. Ezt nővérem mai napig nem fogja fel. Nem gond, megértem, hogy nagyon rossz ha egy gyerek nem tud annyit lenni az anyjával mint amennyit akar.

Egy időben (kb 3-4 éve) úgy akarta felhívni magára a figyelmet, hogy megpróbálta leutánozni egyes betegségem tüneteit, de észrevettük, hogy csak kamu, elbeszélgettünk vele, aztán elkezdte a pasizást.

Aztán egy ideig én voltam a szép, ügyes, gyógyszerfüggő, depressziós, BPD-s, őrült művészpalánta. Ő pedig az eminens jogászkezdemény.

Utána ismét változott a felosztás. Ő lett a semmittevő, költekező, pasizós, bulizós, egyetemről kirúgott lustaság. (Ez nagyon nem ő, szóval most próbálom visszarángatni a való életbe.)

Én pedig lettem a beteg, de szorgalmas, jó háziasszony és menyasszony, egyetemistakezdemény, művész, és stb...

És most nézzük Dóra példáját röviden:

Van egy nővére, aki szépen énekel, ezért ő család szeme fénye. Ha jól értettem, akkor Dóra szerepe pedig az lenne, hogy csenedesen meghúzódjon a háttérben.

Tehát:

Elhanyagolják, mert a nővére szépen énekel, ő pedig beteggé teszi magát, hogy egy kicsit is figyeljenek rá. De amikor már a világba üvölti, hogy csak egy kis figyelmet szeretne, szégyenlik.

Hogy a fenébe lehet olyan, hogy ha egy gyerek anorexiás lesz, nem ülnek le vele beszélgetni a szülei, és kérdezik meg, hogy mi a baj?

Én akármennyire szét voltam esve, és akármilyen hangosan kiabáltam, hogy hagyjon békén, az Édesanyám ott volt mellettem, és próbált kihúzni a gödörből.

Most pedig a nővéremet próbáljuk kikezelni a kiújult kamaszkorból.

Hát igazából büszke vagyok magamra. A hozzászólás közben minden mondat után leírtam volna a véleményem az olyan "gondoskodó" szülőkről, mint amilyenekkel Dóra van "megáldva", de nem tettem. Ez régen nem ment volna. Bár így is kicsit vehemensre sikeredett.

3549. Dóra14
2008. júl. 27. 20:17
sziasztok! azt hiszem a segítségetekre lenne szükségem! 14 éves vagyok 165 cm és 42 kg. tudatában vagyok annak, hogy anorexiás vagyok, sokszor voltam már kórházban is emiatt. ez már körülbelül egy éve tart és bármennyire is tudom, hogy híznom kéne, egy falat nem megy le a torkomon. az egész azért kezdődött, mert velem senki nem törődött, mindenki a nővéremmel volt elfoglalva, akinek gyönyörű hangja van és én mindig csak Zsófi-kicsi-húga voltam. Azt hiszem, azt akartam hogy rám is figyeljen már végre valaki. igen, féltékeny voltam, sőt azt hiszem még most is az vagyok. néha élvezem, hogy velem törődnek, de néha torkig vagyok az egésszel. régebben rámtört néha az az érzés, hogy micsoda hülye vagyok, a világban van aki éhezik én pedig nem akarok enni. ilyenkor sokmindent megettem, de utánna jött a bűntudat, majd a vécécsésze. persze ezekről senki nem tudott. rengeteg pszichológusnál voltam már, de mindig eljátszottam, hogy jól vagyok. a gondolataimat főképp az köti le, hogy hogyan tudnék még fogyni. a nővéremmel sem vagyunk már annyira jóban, de ő nem tud róla, hogy igazából őt okolom az egész betegségemért. még soha senkinek nem mondtam el hogy hogy érzek igazából. azt hiszem a szüleim csalódtak bennem, mert mindig is sokat vártak el tőlem, hogy nagyszerű életem lesz, hogy velem semmi probléma sem lesz soha. kívülről tökéletes életem van. sok barátom van, anyagilag sem állunk rosszul, sokan ismernek (Zsófinak köszönhetően) "vékony vagyok" és van barátom. de ha valaki "belenéz" a családomba, az életembe, rögtön rájön, hogy mennyire csal a látszat. aznap este, amikor először bevittek a kórházba, és megmondták, hogy anorexiás vagyok, az apukám nem akart velem beszélni amíg haza nem engedtek. úgy érezte, szégyent hoztam rá, amitől én csak még kevesebbet ettem, és még rosszabbul éreztem magam. azt hiszem, nem tudtam megfelelni az elvárásoknak. mindenki csalódott bennem. szeretnék normálisan élni, de nem tudok! a barátnőimnek nem mondtam el, hogy kórházban voltam és hogy anorexiás vagyok, mindig azt modtam hogy nyaralni mentünk, vagy síelni, rokonokhoz, stb. egyedül a barátom tudja, aki még mindig kitart mellettem és ez az egy dolog van most az életemben, ami boldoggá tesz. félek, hogy elhízok, de nem akarok többet kórházba menni! gyűlölöm a kórházat! kérlek segítsetek!
2008. júl. 27. 12:22
Megértem, hogy hülyeségnek tartjátok azt, amit csinálok. Mert valójában az is :)
3547. lilimia (válaszként erre: 3546. - Ananasz16)
2008. júl. 26. 20:55

Biztosan szükséges a pszichoterápia. De valószínű, hogy elküld pszichiáterhez, aki felír vmi gyógyszert, és talán még belgyógyászatra is.

Nem mondom, hogy ne félj, csak azt, hogy tarts ki, és akard a gyógyulást.

Hajrá! Írj ha van vmi fejlemény!

3546. ananasz16 (válaszként erre: 3545. - Lilimia)
2008. júl. 26. 20:32
Köszönöm az infókat. És amúgy az alatt mit kell értenem, hogy mit javasol? Gondolom olyasmi, hogy járnom kell hozzá? Vagy esetleg gyógyszerek? Bár azt nem tudom pszichológus írhat-e fel és hogy tényleg olyan fázisban tartok, hogy szükség lenne rá. Kicsit félek:(
3545. lilimia (válaszként erre: 3542. - Ananasz16)
2008. júl. 26. 15:41

Szia!

Azt csak innen-onnan tudom, hogy hogyan kezelik az anorexiát, de pszichológusokkal van tapasztalatom.

Ha Édesanyád tényleg olyanhoz visz, aki jártas ebben a témában, akkor nem lesz gond. Főleg úgy, hogy beláttad, hogy szakami segítségre is szükséged van.

A pszichológus el fog beszélgetni veled, valószínűleg ki kell töltened néhány tesztet, aztán elmondja, hogy mi a véleménye, és mit javasol.

Szóval ettől a részétől nem kell félned!

2008. júl. 26. 11:04

Sziasztok! 173 cm vagyok és ehhez 52 kg. Tavaly februárban 64 kg-ról kezdtem fogyókúrázni, májusra ment le a 12 kg. Sokan megrémültek, hogy anorexiás lettem, és így utólag belegondolva, elég keveset ettem, mondhatni koplaltam. Lassan másfél év telt el, és nem híztam vissza, pedig most már rendesen eszem. Rengeteget olvasok nap mint nap az anorexiáról, egyszerűen borzalmas, hogy sok lány mennyire eltudja veszteni az eszét.

Engem is sokan meggyanúsítottak azzal, hogy anorexiás lettem, de erre mindig azt mondtam, hogy aki anorexiás, az kövérnek is látja magát, ráadásul képes teljesen lemondani a kedvenc kajáiról. Nos, én imádtam és a mai napig imádom a gumicukrot, és rendszeresen fogyasztom is, ráadásul szeretem az alakomat, a miniszoknyákat stb.

Visszaolvastam itt a hozzászólásokat és egyszerűen felháborító, hogy egyes emberek, pl. Szélvész nevű drága hölgyemény milyen oltári nagy hülyeségeket tud írni. Igaza van hoxának, ez a fórum segítségnyújtás céljából jött létre, nem azért, hogy egy-két fruska osztogassa itt a jobbnál-jobb diétás ötleteit. Elnézést az fogalmazásmódért, de nem bírtam ki, hogy ne írjam ezt le.

3543. Blue Moon (válaszként erre: 3541. - Lilimia)
2008. júl. 26. 10:21
:-((((
3542. ananasz16
2008. júl. 25. 23:19
sziasztok! kérlek segítsetek! a betegség érzem kezd rajtam elhatalmasodni és ezt anyukám is látja. Kb. 1 éve tart. Már 45 kg vagyok. Örülök, mert van betegségtudatom és talán könnyebb lesz a gyógyulás. A jövő héten valószínűleg elvisznek orvoshoz. Nem tudom akarom-e, mert nagyon féleg az esetleges plusz kilóktól (sajna még pártól is) viszont nagyon szeretnék meggyógyulni, hogy végre ne e körül forogjon az egész életem és tudnék enni. Anyu valami olyat mondott, hogy keres egy pszichiátert aki erre szakosodott. Valszeg hétfőre kap is pár telefonszámot. Aki átesett ezen, kérem segítsen! Mi fog ott történni? Mi az ilyen kezelés része? Gondolom az időtartam erőteljesen változó, főleg úgy hogy nagyon félek a hízástól még a normál testsúlytól is:(:(:(:( KÉRLEK SEGÍTSETEK!
3541. lilimia (válaszként erre: 3540. - Blue Moon)
2008. júl. 25. 17:29
Lassan 1 éve h megvakultam. 100%-os a látásélességcsökkenésem. Az egyik betegségem miatt történt.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook