Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Anorexia és bulimia fórum

Anorexia és bulimia (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

6000. aidaaida
2009. júl. 1. 13:50

Igen, sokkal többet fut. Sőt, néha úgy látom, hogy közlekedésre is egyre jobban a futást kezdi használni. Vagyis hogy nem elmegy futni, hanem ha kell mennie valahová, pl. fénymásolni, akkor szépen utcai ruhában, utcai cipőben van, csak éppen futva megy, mintha sietnie kéne, pedig szerintem nem kell. Ez is elég gyanus...

Szerintetek mennyi idő, vagy mi kellene ahhoz, hogy ne ferdítse a dolgokat (pl. ez a futás is, egyszer szóba hoztam és azt mondta, hogy jól esik neki, miért baj az nekem, ha jól érzi magát)? Úgy érzem, hogy ha bármit szóba hozok, ami ezzel kapcsolatos, akkor csak még jobban tagad, még jobban taktikázik, egyre kevésbé őszinte és attól félek, hogy előbb-utóbb mindenkitől el fog távolodni és egyre nehezebb lesz neki segíteni. Ezért sem tudom, hogy próbálgassam-e az erről való beszélgetést, vagy tegyek úgy, mintha semmit sem vennék észre és menjünk ugyanúgy sétálgatni, moziba, stb. ahogy szoktunk...?

2009. júl. 1. 10:22

Igen, mi itt elég sokan voltunk.

Browing, Dancegirl........... és én is.

Persze hogy segített ha nem mentünk volna most nem írnék ide :) Nagyon nehéz, de meg kell próbálni! Nem is próbálni, csinálni. És tornázik is hozzá a barátnőd?

5998. aidaaida
2009. jún. 30. 11:42

Köszönöm a tanácsokat Every!

Ismertek olyat, aki volt már kórházban is emiatt? Az segített?

2009. jún. 29. 10:55

Huh... őszintén csajok nem olvastam még vissza csak párat átfutottam.

Biztos sok minden történt veletek.

Browing: Ugye a nagy hajtásban eszel is??????? khm?!

Dancegirl: Hát először a rendszerrel volt baj, csak most van egy csaj akivel jóba vaygok végülis nagyonis jóba csak rajtakapott mikor írtam, úgyhogy most álcázok.

Annucia: Ugye nem akarod feladni, jól van na még csak egy leveledet olvastam el :D De figyelj: Ha nem is eszel de eléred azt higy bízz magadban az már nagyon jó :)

Helena: Szülők :S

Az aggódás beszél belőlük és a félelem, meg kell mondanod neki hogy ezzel nem ér el semmit, sőt csak ront a helyzeten. Ha úgy érzed hogy MUSZÁJ, meg hogy KÖTELEZŐ enni, az már rossz mert akor nem megy :( Sajnos.

Aidaaida: Rajtam is a barátok vették észre ( meg a tanárok :S) és most már hálás vagyok nekik. Nem sikeres ha próbálod etetni,lehet hogy úgy fogja először érezni hogy elárultad de később rá fog jönni mennit segítettél neki. Mert egy igaz berát ezt teszi. Szóval szólj, vagy a szüleinek, vagy a tanároknak, de olyannak aki közel áll hozzá.

Verf: Pont azon gondolkoztam volt e már itt férfi :)

Éreztesd vele hogy aszereted és hogy fontos neked. mond neki hogy szép, csinos, stb. Ha nem megy kérj telefonon segítséget és ha ez se sikerül: kórház :(

Borsa: Jól vagy? Mizujs?

Brow: Jó utat! és egyél! :)

Köszönöm minedenkinek, igen tényleg nehéz de már mintha azt várnák hogy megtörténjen a halála hohy nek elljen minden este-reggel-délben attól félni hogy mikor csörög a telefon :(

5996. annuccia
2009. jún. 28. 19:41
Nem elég hogy én kételkedek magamban...még más is :(
5995. _helena_
2009. jún. 28. 11:55
tegnap este anyám húgánál voltam. teletömött a sütiével. előző este meg ugyan ez volt mamánál. anyám meg balhézik, hogy nem eszek rendesen... zavar a hasam, próbálok ellene tenni, de anyám visít, hogy miért nem eszek 5 után stb. ennyire nem kell szeretni!!
5994. browning
2009. jún. 27. 21:58

hali mindenkinek!

holnaptól nem leszek 1 hétig:( addigis egyetek,igyatok,ne csináljatok butaságokat és próbáljatok segíteni egymásnak!:) mindenki meséljen sokat,érezze jól magát!!:)

nekem lesz egy király sulis vízitúrám :p

Helena:megnézetem a blogodat és tök király^^ mármint érdekes,meg minden,meg jól is van tagolva:P

Aidaaida:igazán nincsmit:)

am tesóm ma hazajött(egyetemről-koleszos)totál összevissza kötözve gézzel.elesett szegény biciklivel,barátjával ápoltuk,meg betadinnal kezelgettük:D egy köcsög nővér kezelte le a sebeit amik akkor már tiszták voltak és valamennyire gyógyulni kezdtek,az a hülye szadista meg elkezdte vattával erősen dörzsölni,tesóm majd' frászt kapott...nagyon bunkó volt,úgy mindent egybevéve.ezek a kretének égetik le az orvosokat:@

nah mindegy!puszii<3333

vigyázzatok magatokra csajszikáim!!!<3333

(am lehet h fogyni fogok,mert nagyon szar lesz akaja-napi2x kepunk-és rengeteget mozgunk...most örülje,vagy ne?...)

5993. _helena_
2009. jún. 27. 16:38
sikerült megint 0-án lennem. egy szoba átrendezésből akkora balhé lett. félek magamtól, komolyan mondom...amúgy a blogomban részleteztem a dolgokat, akit érdekel, az a blogom címét eléri az adatlapomon...o.o
5992. aidaaida
2009. jún. 26. 21:28

Kedves Browning!

Köszönöm, megnézem azt a honlapot! :)

5991. browning (válaszként erre: 5990. - Aidaaida)
2009. jún. 26. 20:22

Hali! tudnám ajánlani pl Adri honlapját(ide nem ír): www.ana-help.mlap.hu továbbá van 1 An Milan nevezetű csajszinak is..azt a címet nem tom csak azt,hogy az is mindenkilapjás honlap....ott vannak étrendek anáknakgyógyulós!!meg tippek a gyógyuláshoz...

ömm igazából sztem mindenhogy nehéz kimászni az anából.még akkor is,ha valaki nem lesz kórosan sovány, csak az elméjét csonkítja meg a betegség....

nah most mennem kell!szurkolok a barátnődnek,hogy rájöjjön,mekkora hibát is vét,és gyógyuljon meg hamar,könnyedén:)

puszii<3

5990. aidaaida
2009. jún. 26. 17:01

Sziasztok!

Egy barátnőmön vettem észre 3-4 hónapja, hogy alig eszik. Mostanra már sokat fogyott is. Sportolni is sokkal többet jár, mint korábban. Egyébként jókedvű, sőt, minta jókedvűbb lenne, mint korábban, mindenben benne van, elvállal olyan dolgokat is, amikre korábban csak húzta volna a száját, készséges. Azért én aggódtam, próbáltam finoman invitálni közös kajálásokra, sütizésekre, de nem jött. Finoman szóba hoztam az anorexiát. Na, ettől teljesen ideges lett, szinte ingerültté vált. Ettől viszont én ijedtem meg nagyon, szinte "bizonyítéknak" látom azt, ahogyan reagált rá.

Azóta több fórumot is olvastam és több helyen is találkoztam azzal, hogy ha valakinek még nem olyan régóta van, akkor sokkal könnyebb visszafordítani. Viszont arról senki sem ír, hogy HOGYAN? Nagyon szeretnék neki segíteni, tudtok esetleg tanácsolni valamit, hogy mit csináljak, mit mondjak, miről beszélgessek vele, vagy bármit?

Köszönöm!

5989. _helena_ (válaszként erre: 5988. - Browning)
2009. jún. 26. 15:27
jah, pár napig kellett szednem. mondjuk a monitorom is tök retró XD, az sem használ a szememnek... elvileg hamarosan kapok majd egy "normálisat", mert sajna sokat ülök a gép előtt, és estére egy picit fáj, de nem úgy, mint ezelőtt.
5988. browning (válaszként erre: 5985. - _helena_)
2009. jún. 26. 12:32

akkor jó,ha nem fáj:) kaptál rá valami gyógyszert?

cupp

5987. browning (válaszként erre: 5986. - Verf)
2009. jún. 26. 12:32

Hali!

azt százszázalékosan megértem, hogy miért akad ki,ha kb teljesen lekezelően bánnak vele a szülei...engem apa piszkál folyamatosan,vagy azért mert eszem,vagy azért mert nem ezt/annyit amennyit ő hisz,hogy jó lenne -.-" kb az idegroham kerülget olyankorXD lényeg:tényleg nagyon sokat javítana,ha elszakadna az otthoni gyilkos környezettől,esetleg mge lehetne próbálni,hogy beszélnétek e szüleivel is, hogy legyenek toleránsabbak,türelmesebbek,ne piszkálgassák folyton.

az neki van,hogy mások előtt nem szeret/nem mer enni?(nekem már majdnem sikerült leküzdeni:D! *büszkefej*)

és am:ő szokott vagdosni?tudod a méreteit?am sztem nagyonkirály,hogy személyi edző:D

am volt a "házibuli" és sátorban aludtunk...vicces volt...van egy srác,akivel mindig ilyenkor "egymáson" alszunk-egymásra fekszünk-és tökre fáradtak voltunk, és a többiek nem jöttek be a sátorba,mi meg ott röhögtünk,meg összevissza pakolgattuk egymást.és előkerült az "ana-téa" és megnyugtattak h nem is vagyok,voltam elhízva soha...hát...hmmm...

5986. Verf (válaszként erre: 5983. - Borsa)
2009. jún. 26. 07:46

Szia. borowning, Borsa. Ti, hogy vagytok? Feltettetek pár kérdét amire most tudok válaszolni.

browning:

-Őt az zavaja ha eszik tudja, hogy kell de rossz kedve lesz utána (lelkiismeret).De sokszor éhes mintha büntetni akarná magát. Kivéve Vasárnap

-Szerinte átlagos vagy rosszabb de ez közelében sincs a valósságnak. De szeret öltözködni van stílua és nem szégyenlős.

-Régen problémái voltak a súlyával kicsit duci volt de nem vészes 5-6 éve kezdődött.

Borsa:

Hát elég viharos eddig mármint az ő részéröl szakított is velem egyszer kicsit kibuktam. Nem beszáltünk pár hétig felhívott, hogy hülye volt és nem megy nélkülem semmi azóta nagyon megnyilt nekem és minden rendben van(eddig nem volt ilyen).

De én várok még magamat sem akarom kicsinálni.

Nagy vonalakban ennyi.

5985. _helena_
2009. jún. 25. 14:48
már egyáltalán nem fáj a szemem. apám haverjának a gyereke doki, és azt mondta, hogy kötőhártya gyuszi...
5984. Cofy46
2009. jún. 25. 13:49

Browing: Köszi, jól sikerült szerencsére az érettségim!Ma kaptuk meg a bizit!! Este meg megyek bankettre!!Azért rossz lesz elválni tőlük, utoljára lesz így együtt az egész osztály!! Hiányozni fognak..:(

Verf: példaértékű és nagyon becsülendő h. megváltoztál!! Sztem is mindenképp beszéljél vele: kérdezd meg tőle h. miért jó neki ha csak este eszik?? Meg persze h. milyennek látja magát!! Biztasd, h. mellette állsz!! És sztem is igaza van Borsának, h. lehet ha kiszakadna abból a környezetből az lenne neki a legjobb!! Aztán majd írj nekünk h. mi volt, meg h. van e valami változás!!

5983. Borsa
2009. jún. 25. 13:14
Szia Verf, erre úgy gondolom, egyetlen megoldás van. Nem tudom, hogy milyen a kapcsolatotok. Gondolom, nagyjából egyidősek vagytok - megnéztem az adatlapodat. Tehát: el kell jönni abból a környezetből, és kész. Ha csak ennyire húzza le, amennyire leírod, már az is régen sok. Ez komoly depressziót is okozhat. Ha kiszakadna abból a környezetből, és esetleg összeköltöznétek, Te egy nagyon jó, nyugodt, és kiegyensúlyozott hátországot tudnál neki biztosítani, ami a kiutat jelentheti.
5982. Verf
2009. jún. 25. 12:30
A motiváció sok irányból meg van, hogy változzon. Viszont ha valaki minden nap végén egy olyan környezetbe megy haza ahol ő a hülye a beteg és kész. Így elég nehéz lehet.(ez nekem meg is magyarázza miért van oda 14-15h naponta) de lehet semmi köze annek a betegséghez. Azért is írok ide ill. olvasom a fórumot mert bizonytalan vagyok mit kell tennem hátha találok valami választ...
5981. Verf (válaszként erre: 5979. - Browning)
2009. jún. 25. 12:20
Köszönöm a bíztatást és a tanácsokat aranyosak vagytok azért lenne még pár kérdésem. Úgy érzem ő tudja, hogy árt magának és túl van az elfogadás szakaszon. Személyi edző és persze akar csinosabb lenni és fejlődni. Azt is tudja, hogy ennie kéne és sikeresebb lenne ebben is másban is. Otthon szülők nagyon sokat bántják ezért de szerintem bunkó és rossz értelemben. Szeretném minnél elöbb kiszakítani a rossz környezetből. De mintha igényelné is ezt nem értem. Én soha nem bántom vagy cikizem azt persze érzi, hogy nagyon féltem és aggódok érte. Eléggé kihasználják otthon picit le van kiskorúsítva de ennek szerintem csak negatív hatása van. Ő azt hiszi, hogy szüksége van erre ebből kellene valahogy ki billentenem. Mintha az érezném rajta, hogy csak azért sem reggelizek. És azt is, hogy én ilyen vagyok és kész így kell élnem pedig ez nem igaz... Szerintetek??
5980. Borsa (válaszként erre: 5978. - Verf)
2009. jún. 25. 11:44
Szia, nem semmi, amit leírtál. Szerintem egyszerűen tedd neki világossá, hogy félted, és vigyázzon magára kicsit, mert neked sokáig szükséged van rá. Be fogja látni, hogy nincs értelme ennyi hajtásnak.
5979. browning (válaszként erre: 5978. - Verf)
2009. jún. 24. 22:21

Hali!

szerintem rólad rnegeteg ember példát vehetne!:)

nagyon szimpatikus vagy, és büszke lehetsz magadra,hogy képes voltál ennyit tenni már az eddigi nem túl jó életviteled ellen!!:))

am a barátnőd már mondta,hogy őt is zavarja,hogy csak ennyit eszik?neki mi a véleménye az alakjáról,meg akar fogyni?próbáld tőle úgy kérdezni ezeket,hogy érezze, te nem bíráskodni akarsz felette,nem számon akarod kérni,csak egyszerűen érdeke--és aggódsz is...tuti mindenki ezzel izélgeti,hogy mit evett,mennyit,miért annyit...de tudnia kell8ene) hogy Te segíteni szeretnél neki,hogy végleg maga mögött hagyhassa a kellemetlen múltat...

nah puszi,most megyek,mert fáradt vagyok:$ vigyázzatok magatokra,segítsétek egymást és <3 :))

pusz

(esetleg ide is elirányíthatnád hozzánk,ha gondolod...)

5978. Verf
2009. jún. 24. 21:26

sziasztok én Verf vagyok és egy lány miatt írok aki megváltoztatta az életemet. 4.5 hónapja vagyunk együtt szerelmes vagyok miatta szakítottam az előző életemmel nem használok tudatmódsítókat és léáltam a bűnözéssel. Se veled se nélküled volt a kapcsolatunk persze csak az

ő részéröl pár hete vagyunk együtt normálisan. Angyalkám egy inteligens tanult művelt nő. Szép és semmi baj az alakjával. Iszonyatosan túlpörgi magát 14 órát edz dolgozik napont a gond, hogy nem is eszik csak este. 5-20 semmit(nagyon karikás szemek, hajhullás csomókban álandó fáradtság ingerlékenység túlérzékenység ritmuszavar és sorolhatnám). De nem sovány nagyon csinos és kisportolt alakja van. Elmondta nekem, hogy van ez a betegsége és volt kórházban többször is. Szülei sokat bántják az evéssel na meg, hogy takarodj innen vagy indulj el orvoshoz ..... Ő új értelmet adott az életemnek mégha sokszor bántott is. Most én csak helyesen szeretném kezelni ezt a dolgot. ebben szeretnék tanácsot kérni. Köszönöm előre is.

5977. browning (válaszként erre: 5976. - Dancegirl)
2009. jún. 23. 13:36

vitorlázni bármikor elkezdhetsz^^ szerintem:P van aki 18évesen kezdte....:D meg van búvárkodás,meg ugye az úszás is ami király^^ bár búvárkodni még nem voltam,de biztosan jó!:)

am a bulik olyanjóók^^ én csütörtökön megyek és pénteken jövök:P osztálytársam csinálja,ilyen baráti kis ottalvóscucc^^

hajrá az álmodhoz!;) én szurkolok az tuti!!^^

holnap jön legjobb barátnőm meg legjobb barátom^^(tesók:D)

nah pusziii<3

5976. dancegirl
2009. jún. 23. 11:20

hello!!

browling én is csőszárűgatya mániás vok!^^:D

van kedvenc kajám!!!saláta ezersziget öntettel!!!!

holt fáradt vagyok voltam tegnap egy aféle házibuliban valami rohadt gazdag hapi rendezte (vagyis az apja gazdag) azt meg hivta a barátnőmet ő meg engem vitt magával meg még egy barátnőjét.aztán ott táncoltam egy olyan cuuuki pasivalD:meg amugyis tök jó volt amint haza értem jött a hugom a sok okosságával azt anyám megvédet tőle.jaj már olyan rég nemm voltam bulizni.anyám őrült hogy végre elfelejtettem azt a pasit.

am ugy most perpill egy olyan álmom van a lovaglással hogy zsoké leszek!:Dazt mondta az edző van még rá esélyem mert már az edzésfelében zsoké ülésben ülök meg egy ilyen régi fajta verseny nyeregben...

every:én is szúrkolok az apukádnak meg neked is remélem nem adja fel...:(

jaj én is úgy szeretnék uszni vagy vmi vizi sportot csinálni...de azt kezdhettem volna korábban is...

na puxika megyek

5975. browning
2009. jún. 23. 08:15

ajjdehülyvegyok-.-"

Helena:temeg húzzáladokihoz,de gyorsan!!!!!:) majd számolj be,mit mondott,meg h hogyvagy!

Gigi:nincs pasim,bár volna osztálytársam öccse aki "nem hagy békén"...de piciiii:D nemakarok egy 13évessel járniXD:$ vagy csak én vagyok ilyen begyepesedett?!

szóóval pusziii:D <33333

5974. browning
2009. jún. 23. 08:12

Hali!

bocsi,csak tegnap nem tudtam írni:s egész nap rohangásztam...anyuval elmentünk vásárolni,találtam akciósan (xD) egy tökjó csőszárú fekete gatyát.erre anyám:minek neked,van egy rakás gyatyád! -ajjbasszus...deénmár kb 2éve olyan gatyót szerettem volna:'( basszus csak kapnám meg a zsebpénzem végre:@ abban a pillanatban fogommagam,elhúzok,és megveszem a gatyát XD

Every:szurkolok apudnak,mert ő fog győzni,és ezt neki is tudnia KELL!!úgy kell gondolkodnia,hogy ő akkoris,tuti h meggyógyul!.mostanában alig írsz magadról!mizusj??o_o hogyvagy?^^

Dancegirl:asszem úgy volt,hogy Every-t törölte a rendszer,aztán nem engedte úja regiisztrálni...valami ilyesmi volt...

amm a psik miatt felesleges szenvedni!egyél már csajszim,mert le fog esni rólad a bikini!:D meg a lóXD najóh...aló az hülyeség volt:D am király dolog lovagolni *-* ügyi vagy!;) az első verseny a legnehezebb!legközelebb már te nyersz!:P egyél szépen,hogy legyen erőd!;)

Cofy:én emlékszem rád!:D hogy sikerült az érettségid?:) mizujs? mesélni!!:D

Hotdog:jó nyaralást!:) remélem király lesz,kend be magad jól,nehogy leégj!!:))

Annuccia:ha úgy érzed,te rángattad bele a barátnődet,akkor együtt kell kijönnötök belőle-amíg lehet!!tornázz egy picit minden nap a szobádban!:)nem nagy dolog,csak el kell szánni rá magad!pol bekapszolod a tv-t/znét aztán közben mozogsz(felülés,guggolás,karhajlítás...helybenfutás?:P)

ha kívül nem is annyira, "belül" az tuti h szép vagy!:) <3 és mi szeretünk. és énis csokifüggővagyok:D tegnap megettem 4db túrórudit.bazz olyan rosszul voltam utána :$:D

vasárnap indulok vizitúrára-kajak meg kenu,utána való héten meg vitorlázás,aztután meg valószínűleg megyünk balatonra-barátnőimmel<3!!:D szóval,remélem tudok majd írni,addigis mindenki egyen,meg igyatok sokat-de komolyan-mert kiszáradni rohadtul borzaszttóóóóóóóó!!:(

nah millió puszii<333333

5973. dancegirl
2009. jún. 22. 14:45

hello!

képzeljétek szar volt a gépem és azért nem irtam...

nemm vok tul jol még mindig....

közben tök jó volt össze jöttem a világ leghelyesebb srácával de végül 1 honap után dobott.:(pedig olyan jo colt együtt.3hete dobott azóta csak 2kg fogytam mert már megnit alig eszem...nem tom milyé. igy vok 43 kg.

am tök jó ujra elkezdtem lovagolni és folytathattam ott ahol abba hagytam..

anyám most nagyon örül hogy nem csak a táncal foglalkozom...

tök jó már voltam egy lovas versenyen amit az istálom szervezett és 6.lettem....

mindegy most nincs kedvem irni...

Every hogy hoyg most csak simán Every vagy és most az AL-odn mér 19 év van kiirva???

hogy vagytok??browling???

5972. Cofy46 (válaszként erre: 5965. - Annuccia)
2009. jún. 22. 13:05

Annuccia: hidd el h. van értelme... ne legyél ennyire pesszimista:( Tom h. mit érzel, én is utállom ha mindenki velem foglalkozik(főleg ha kajáról van szó:(( )de szeretnek, és hidd el ez így jó...

Jah és tod hiába fogod majd magad könnyűnek érezni, ha nem erőd a sporthoz (én tom milyen az), és akkor fogod majd megbánni h. most nem eszel...akkor viszont már jó sok idő kell majd h. újra legyen erőd:((sajnos..szval enni:)

Ami meg a barátnődet illetti, az nem a te hibád, ne okold magad!!! Ez az ő döntése volt, te nem dönthetsz helyette!!

szval csak hajrá;)

5971. Cofy46
2009. jún. 22. 12:56

sziasztok!nem tom, h. emlékeztek-e még rám! 1 v.2 hete írtam!Most végre már van nekem is pihi, leérettségiztem ma!!:-)) Olléé!!:-))

Ám olvasgattam közbe itt h. miket írtok!! Csajok!!Fel a fejjel!!!Ésésés ennienni!!:-D

Every: sajnálom apudat, biztos nem lehet könnyű!!:-( ..de kitartás..:'(

Helena: dokiii!!!

Browing: vitorlázás??!!:)))az nagyon jó lehet, és biztos nehéz is, még sose próbáltam!! :D örülök h. végre eszegetsz!!:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook