Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Anorexia és bulimia fórum

Anorexia és bulimia (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

6090. _helena_ (válaszként erre: 6088. - Ludmilla86)
2009. júl. 24. 11:53
igazából én nem várok senkitől sem biztatást... hülye vagyok, és mostanság félreértek mindent, szal én kérek bocsánatot!
6089. cicmic87
2009. júl. 24. 06:23

Sziasztok!

Nem rég találtam rá erre a fórumra és olvasgattam.

Szeretnék nektek gratulálni,mert nagyon ügyesek vagytok és sok kitartást nektek a hízáshoz.

Én max 2 kg-ot szeretnék fogyni vagy leginkább formálódni. Őszintén szólva nagyo,de nagyon lusta vagyok!!!! Ha rendszeresen mozognék nem is lenne naj, de valahogy nekem nem az evéssel van a gondom,mert én imások enni és valamilyen szinte szerencsés testalkat vagyok,mert rettentő sokat eszek és nem nagyon hízom, de most jelenkezik az, hogy nem tornázom. Feljött vagy 3 kg felesleg, ami azrt zavar,met a fenekemre, hasamra, derekamra és a csípő részre ment. (A legnagyobb baj, hogy mivel soha nem mozgok,így el vagyok plantyulva,és így nagy a fenekem,ezt nem csak bebeszélem magamnak,hanem anya,tesóm,nagyi... mondják

Elhatároztam, hogy elkezdek sportolni,ment is a dolog egy hétig. Utána minta valami kisördög belémbújna és azt mondaná, hogy ne csináld. Most is elég korán keltem, már 5 től felvagyok és gondotam kellene egy kicsit tornázni,de a "belső hang" valahogy vosszatart!!! Így inkább netezek.

Én ezen szeretnék változtatni.

Őszintén szólva ezt még nem mondtam el soha senkinek és remélem nem haragszotok, hogy írtam ide, pedig az én témám nem ide vágó.

További szép napot mindenkine.

6088. ludmilla86 (válaszként erre: 6083. - _helena_)
2009. júl. 23. 23:39

Félreértettél. Mindegy. Én nem azért vagyok itt, a fórumon, hogy mások asszisztáljanak a lassú öngyilkosságomhoz, hanem hogy keresem a kiutat. Azt gondoltam, te is. De tévedtem. Viszont tőlem ne várd, hogy biztassalak rá.

Bocsánat, ha megbántottalak!

2009. júl. 23. 23:36

Köszönjük, hogy megosztottad ezt velünk!

Ha mélyen magamba nézek, én is elismerhetem, hogy a családi kapcsolataimban keresendő a betegségem oka. Egy erősen túlkontrollált családban nevelkedtem, ahol megmondják mindig mit, hogyan kell csinálnom. Gyakran úgy érzem, az egyetlen döntés, amit önállóan meghozhatok, az az, hogy eszem-e vagy sem. A túlkontrollált életemben az evészavarom a biztos támpont... de már annyira belefáradtam... lassan 3 éve művelem ezt magammal és kezdek nagyon félni...attól, hogy nem tudom tovább csinálni és belezakkanok, vagy attól, hogy fizikailag teljesen leépülök! Nem szabad tovább fogynom. Tudom, és néha már látom is, hogy nagyon vékony vagyok. Nagyon vékonyak a csontjaim és a karjaimon és a dekoltázsomon különösen kiállnak a ... nem vagyok szép ilyen vékony karral. Bár képes lennék újra önfeledten enni! engem nem érdekel ez a hülye gebe ideál, én nem miattuk nem eszem... az evés aktusa riasztó számomra... úgy érzem, nem érdemlem meg, hogy élvezzem az ételeket...soha nem leszek elég jó a szüleimnek...

6086. sariya
2009. júl. 23. 14:50

"Ha az anorexiában szenvedők állapota javul,skszor bulimiások lesznek,azaz evés után minden kihánynak.Ez a "megyek" és "maradok" közötti belső ellentmondás.Tehát ha az érintetteknek még nem sikerült teljes mértékben leküzdeniük az anorexiát,akkor esznek.Ez azt jelenti,hogy azt mondják magukban:"Maradok".Utána pedig kihánynak mindent,ami azt jelenti,h azt mondják magukban:"Megyek".Az oldást az jelenti,ha a gyermek,amikor ismét ki akarja hányni az ételt,azt mondja az apjának:"Maradok",és tovább eszik.A bulimiának többféle folyamat is állhat a hátterében.Kialakulhat pl. úgy is,h az anya azt mondja a gyerekeinek:'Amit az apátoktól kaptok,semmire sem jó,csak tőlem szabad bármit is elfogadnotok."Ekkor a gyermek elfogadja az anyjától,amit kap,de az apának is megadja a tiszteletet,ezért hihányja az ételt.Ez az egyik folyamat.A bulimiát úgy lehet meggyógyítani,ha a gyermek mindkét szülőtől elfogadja,amit kap,mindenekelőtt a apától.

Nagyon gyakran előfordul,h az anorexia bulimiába megy át.Itt az anorexia azt jelenti:"Meg akarok halni."Az étel pedig azt jelenti:"Élni akarok."

Amikor a bulimiás eszik,azt mondja:"élni akarok!".AMikor pedig kihányja az ételt,azt mondja:"Meg akarok halni!"A hányás ilyenkor az anorexia folytatása.Itt az lenne a megoldás a bulimiás beteg számára,ha azt mondaná:"Maradok!"

6085. sariya
2009. júl. 23. 14:35
"Az evésiszonyban szenvedőknél gyakran az derül ki,hogy az apa kihúz a családból.Ilyen esetben azt mondja az evésiszonyban szenvedő"inkább én tűnök el,mint te,kedves apa."Vannak olyan esetek is,amikor az "inkább én tűnök el,mint te"mondatot nem az apjának,hanem az anyjának címezi.Az evésiszonynál a kritikus anya-lánya kapcsolat képezi a probléma magvát.Gyakaran az anyát okolják a gyermek ilyen betegségéért.A gyógyulás az anya irányából érkezik,mihelyt a lány azt mondja neki:"Veled maradok."Nemritkán az a jelenség figyelhető meg,h az evésiszony bulimiává változik át,és ennek az áll a hátterében,hogy az evésiszonyos még nem egészen eltökélten akar maradni.AZért eszik,hogy maradjon,és azért rókázik,hogy menjen.Az a megoldás,ha hányinger jelentkezésekor azt mondja az apjának vagy az anyjának:"Kedves apa,maradok" ill. "kedves anya,maradok!"
6084. sariya
2009. júl. 23. 14:28

Én nem vagyok se anorexiás se blulimiás,de találtam vmit és úgy gondoltam leírom ide,hátha..remélem nem bánjátok!

"A bulimia az átlagost meghaladó evésigényt(evési rohamokat)jelenti,amely végül visszataszító hányással jár.Általában minden szenvedélybetegség,de különösen a bulimia akkor gyógyítható,ha a beteg megtanulja,hogyan kell az anyja jelenlétében az apját is elfogadnia,hiszen a bulimiás családokban az apa általában súlytalan.A gyermek az anya iránti ragaszkodásból eszik sokat,és a lenézett apa iránti ragaszkodásból rókázik végül.Bulimia esetén az apa elfogadása egyúttal az apától történő elfogadást is jelenti.Ha a bulimiás páciensnek evési rohama támad,vásároljon össze mindent amit szeme-szája megkíván,rakjon ki mindent maga elé,és nézegesse boldogan.Mielőtt hozzálátna megenni,képzelje oda magát az apja ölébe,és hogy az ételt teáskanalanként az apja eteti vele.Minden falatnál nézzen az apja szemébe,és mondja azt:"Kedves apa,veled jobban ízlik.Tőled szívesen fogadom.

6083. _helena_ (válaszként erre: 6082. - Ludmilla86)
2009. júl. 23. 14:14
előbb-utóbb meg kell halni, és engem nem érdekel. tudom, hülye kis elkényeztetett anyuci kedvence vagyok. de nem érdekel már ez sem...
6082. ludmilla86 (válaszként erre: 6079. - _helena_)
2009. júl. 23. 06:28

Ne haragudj, ha megbántottalak, én csak annyit akartam mondani, ami amúgy a cigis doboz oldalán is olvasható. A dohányzás halált okoz. Emellett csúnyává és büdössé tesz. Sajnálom, ha ezzel megsértettelek!

Kedves Kivagyokén! Sokaktól hallottam, hogy súlyváltozást idézett náluk elő a fogamzásgátló. Valószínűleg a te szervezeted is befolyásolná, mert nem tudom, hogy ilyen súllyal menstruálsz-e. Én is ugyanolyan magas vagyok és a ma reggeli mérlegelés szerint 48 kiló, de én ha 50 kiló alá megyek, már nem menstruálok. Volt, hogy 2 évig nem menstruáltam. Úgy érzem, hogy ez valahogy nem tud zavarni, pedig kellene... Úgyhogy ha neked orvos írta fel, akkor ne gondolkozz azon, hogy hízlal-e vagy sem!!

6081. lilimia (válaszként erre: 6078. - 66516220c6)
2009. júl. 23. 03:27

Szia!

Először is, üdv :)

Másodszor, mivel a fogamzásgátló tabletták lényege a hormonrendszer befolyásolása, így mellékhatásként felléphet súlygyarapodás, de ez nem törvényszerű. Viszont ahoz a 2-3kg plusszhoz ajándékként szép bőrt, fájdalommentes menstruációt, és természetesen biztonságot ad a tabletta :)

6080. lilimia (válaszként erre: 6079. - _helena_)
2009. júl. 23. 03:15

Nem veszed észre hogy mindenki próbál neked segíteni? Te pedig ellököd magadtól a segítő kezeket, ha valaki nem azt mondja ami neked tetszik! Mást sem csinálsz, csak sajnálod, és sajnáltatod magad! És bele sem gondolsz hogy közben vannak olyanok akik komolyan aggódnak érted, és segíteni szeretnének! De az Isten sem segíthet rajtad, ha te nem vagy hajlandó tenni a javulásért! Nem nyafogni kell, hanem TENNI!!! Nézz magadba, fejezd be a hisztizést, és fogd fel hogy a stílusoddal, viselkedéseddel az emberekből azt váltod ki, hogy "áhh felesleges vele foglalkozni, csak egy hisztis liba".

GONDOLKODJ MÁR VÉGRE, SZEDD ÖSSZE MAGAD, ÉS VÁLTOZTASS!!!

HA meg utálsz bármit is mondani, akkor miért teszed?

6079. _helena_ (válaszként erre: 6077. - Ludmilla86)
2009. júl. 22. 22:47
nah ezért utálok bárkinek bármit is mondani...
2009. júl. 22. 22:40

sziasztok!

csatlakoznék a fórumhoz én is.

19 éves vagyok, 162 cm és 40-41 kiló. eszem én normálisan de hízni mégsem tudok.

szed közületek valaki fogamzásgátlót? milyenek a tapasztalatok? tényleg nem hízlal?

2009. júl. 22. 22:01

A dohányzásról szerintem gyorsan le kéne szokni. Egészségtelen, bazi drága, csúnya sárga és büdös leszel tőle, és szerintem már abból a korból is kinőttetek, hogy nagymenő dolog legyen csinálni, úgyhogy csomó negatívum, semmi pozitívum!:) Na jó, most nem akartalak oltogatni titeket!:) Bocsánat!:)

Nem tudom, hogy örüljek-e annak, hogy eszem...olyan 1200 kcal-t minden nap, plusz 1- 1.5 órát mozgok. Normális ember így fogyókúrázik, de én már annyit éheztem, hogy csak így tudom tartani a súlyom :(

6076. annuccia (válaszként erre: 6075. - _helena_)
2009. júl. 22. 19:33

:) Nekem van egy jó technikám, hogy ne szívjak annyit :) A barátnőmmel általában közösen veszünk, de van hogy van külön külön is, de álltalában a barátnőmnél van az egyém is ... így egyedül nem gyújtok rá, és lassabban is fogy :)

Próbáld meg kizárni a negat€v dolgokat...ha valami közbejön, peregjen le rólad :) koncentrálj a jó dolgokra, gondolj bele.. nyár van :D haverok, buli, minden jó :)

6075. _helena_ (válaszként erre: 6074. - Annuccia)
2009. júl. 22. 17:19

kék szofit... de amúgy a mostani doboz kék bond, mert vasárnap a kocsma volt nyitva, és nem volt szofi =/ és már csak 1 szál van... szal kell megint vennem és a pénzem is fogyóban van (T_T).

csak az a baj, hogy hiába próbálok meg boldog lenni, valami mindíg közbejön :((

6074. annuccia (válaszként erre: 6071. - _helena_)
2009. júl. 22. 17:11

Milyen cigit szívsz? :)

nyugi... (fogalmam sincs mit írjak)légy sokat a barátaiddal, szeretnek, és érezd egy kicsit jól magadd! Próbálj meg nem a súllyal, a tükörrel foglalkozni, hanem jól érezni magadat...önfeledten :)

6073. annuccia (válaszként erre: 6070. - Ludmilla86)
2009. júl. 22. 17:09

Hehe :) azt hittem, hű de jó, itt majd nem talál rám senki, ahhoz képest :D

Ilyenkor mindig eszembe jut... csak mondjátok! De ott van a fejemben, jajj ugyanmáááár, bízz már egy kicsit másokban is!

Képzeljétek, ma egy barátommal kicsit nosztalgiáztunk, és eszembe jutott, hogy mikor általánosba jártam, még nem voltam elégedetlen magammal, nem foglalkoztam magammal, de mégis cikinek tartottam mások előtt enni. Sose vittem szendvicset, és ha vettem, "elbújtam" amíg végeztem vele...

6072. lilimia (válaszként erre: 6070. - Ludmilla86)
2009. júl. 22. 16:28
Örülj :D
6071. _helena_
2009. júl. 22. 13:02
jesszusom... rá sem bírok nézni a kajára... húst már egy hónapja nem eszek, és nagyon kevés dolog van, amit meg tudok enni. szörnyű, de engem már nem érdekel, mert valamiért nem tudom magam elfogadni. a baráti köröm nagy része szerint én így vagyok "tökéletes", de én nem tudok nekik hinni. látszólag minden rendben van, de undorodok a testemtől, a kajától és még néha magamtól is. mellesleg mostmár egy doboz cigi 2 nap alatt elfogy... elegem van már. pedig egy sráccal alakulnak a dolgok, mégis annyira össze vagyok zavarodva, hogy az nem igaz...
2009. júl. 22. 08:08

Kicsit többet eszem, mint szeretnék..nem tudom, hogy ennek most örüljek-e vagy sem!:)

Annuccia, semmi gond az alakoddal! (Rád kerestem az iwiwen az email címed alapján) Nagyon bájos és szép lány vagy!!!!

6069. lilimia
2009. júl. 21. 22:48

annuccia

A férjemmel megnézettelek iwiwen, és azt mondta hogy szép vagy, és tökéletes az alakod!!!!!!!!!!

6068. lilimia (válaszként erre: 6067. - Annuccia)
2009. júl. 21. 22:40

Víííííííí grat a palacsintáért!!!! Tessék belőle sokat enni, Édesanyád szeretetből állt neki este sütni! Gondolj arra hogy az ő szeretetét és gondoskodását eszed :)

Úgy tűnik még viszonylag normális a testalkatod, és ez maradjon is így! Max a hízás engedélyezett! :)

Én 180cm magas vagyok, és 10kg-al kevesebb mint lennem kéne :(

Lehet hogy a mai hülye elvárásoknak megfelelő az alakom, de egészségtelen! Mázli hogy a ruha takar, mert gusztustalan hogy kiállnak a bordáim, a kulccsontom, a vállcsontom, a csípőcsontom, beesett az arcom, stb... Ráadásul rohadtul önbizalomromboló tud lenni, ha azt mondják hogy "vegyél már fel valami bővebbet, mert rossz nézni ahogy kinézel", vagy az hogy a férjem azt mondja hogy jobban tetszettem neki 10kg-al kövérebben. Teperek ezerrel hogy hízzak, de nem megy, pedig eszek rendesen.

Hízókúrázzunk együtt :D

6067. annuccia
2009. júl. 21. 20:40

Sziasztok!

hát összeszedtem egy csodás tüszős mandulagyulladást :( nagyon fájt, de mondhatni kicsit örültem, hogy volt mire fogni, hogy nem akarok enni. Tegnap csakjoghurtot meg kefírt ettem, a legszilárdabb kaja egy fél barack meg egy szelet kekszes valami volt... de nagyon nem tudtam megenni. Ma meg a szokásos kefír meg megint egy kekszes... és haladok, egy palacsinta! És eldicsekedtem anyunak, hát most nem nekiállt palacsintát sütni?? De fél 9 van,könyörgök!

Egész nap szinte gyalogoltam! :) barátőmmel voltunk városban :)

Az én alkatom hasonló lilimia-hoz, 1-2 cm volt csak az eltérés. :) ezek szerint normális vagyok? :) De te olyan szép vékony vagy, én meg... :( Hány centi magas vagy? Lehet már írtad, de nem találom...

Puszilok mindenkit :)

6066. lilimia (válaszként erre: 6065. - Ludmilla86)
2009. júl. 21. 14:13

Tessék csak jóízűen eszegetni :)

Megy most az Animal Planeten egy sorozat a zsokékról. Ők szándékosan, és tudatosan vízhajtóznak, hashajtóznak, koplalnak, és hánytatják magukat.

Gondolj arra hogy ők embertelenül hülyék, te viszont más vagy mint ők!

Az anorexiából ki lehet gyógyulni, a hülyeségből nem :)

Hagyd, a tükröt, és a mérleget, én 2 éve nem néztem tükörbe, és tök jól megvagyok nélküle :D

A tegnapi nagy hajtás miatt elfelejtettem enni, este meg már túl fáradt voltam hozzá. Annyira mérges voltam magamra! A mozgalmas napokon mindig teszek emlékeztetőt, és akkor elkezd szövegelni a mobilom, hogy "egyél...egyél...egyél..." Tegnap meg... Ehh nem idegelem magam, inkább eszek egy kis sárgadinnyét :)

2009. júl. 21. 08:22

Mellbőségem 79 (csoda, hogy nem negatív tartományban van), derék bőségem 62, a csípőm 89 és a combom 48.

Tegnap is viszonylag jól ettem. Reggeltől délután 5 ig csak zöldséget és gyümölcsöt,. majd utána egy kis sült csirke combot és egy kis tepsis krumplit. Azért mertem belőle enni, mert én csináltam, és zsírszegényen. (na jó nem teljesen mert másfél kiló krumplihoz tettem fél deci oliva olajat, de talán így sem volt olyan szörnyen hizlaló...remélem...) De most nem utálom olyan nagyon magam!:) És ez jó!:)

6064. lilimia
2009. júl. 20. 22:38
Centimétereket kérek!!! Én megadtam, most ti jöttök :)
6063. lilimia (válaszként erre: 6061. - Ludmilla86)
2009. júl. 19. 08:31
Óriási lépést tettél meg. Most már csak az a dolgod, hogy felszedd magad mögött az utat és elfogadd az ajándékokaat amit az új út ad, és mutat :)
6062. ludmilla86 (válaszként erre: 6060. - Annuccia)
2009. júl. 18. 22:15
Huh...reméljük nem lesz vele semmi gond!!!
6061. ludmilla86 (válaszként erre: 6059. - Lilimia)
2009. júl. 18. 22:15

Budapesten! De képzeld, van egy közös ismerősünk az iwiwen!:)

Ma a barátnőm születésnapja volt és annyira önfeledt tudtam lenni, hogy nyugodt lelkiismerettel ettem mindent, amit a többiek! Olyan voltam, mintha normális lennék!:) Most már kezd előjönni a kisördög, de azzal próbálom nyugtatni magam, hogy nem gondolok rá. Talán sikerül így elaludnom és holnap az már egy új nap!:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook