Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Nem feltétlenül önzés! Szerintem ez egyfajta függőség. Én is ugyanígy vagyok vele! Túlságosan sokat foglalkozunk azzal, hogy mások mit gondolnak, vagy milyennek látnak bennünket. Tőlem mindig csak a 100%-os teljesítményt fogadták el. Addig nem leszek elégedett, amíg tökéletes testem nem lesz. Azonban túl magasak ahhoz az elvárásaim, hogy valaha is tökéletes testem lehessen. Meg kellene tanulnunk önmagunkat mások véleményétől függetlenül megítélni. Nem könnyű, de igyekeznünk kell!!!
Estére állandóan felpuffadok!:( Ne tudom, mit csináljak, de akkora a hasam, mint egy hordó, nem beszélve a kellemetlen gázokról...:((((
hello
tiszta beteg vok!!nem tok enni!nincs kedvem irni sem..baromira fáj a fejem a torkom...mindenem...utálom a gyogyszereket aztán most azért néha beveszek valamit...muszály de már egy hete beteg vok és leakarok menni a balatonra... aludni is aligtok..de nagyon fáradtvok..folyt6on hány ingerem van volt amikor hánytam is :S
na mindegy nem irok fleeslegesen..
szijasztok
Ne keseredj el! Én is tegnap fürdőruhában bóklásztam a páromnál és végig arra gondoltam, hogy milyen gusztustalanul kövérnek láthatnak a szülei. Biztos magukban azon sopánkodnak, hogy járhat a fiúk egy ilyen kövér lánnyal! Tiszta hülyeség! Nem csak azért, mert mindössze 48 kiló vagyok, hanem azért is, mert ha belegondolsz, mindazok, akiket szeretsz, a barátnőid, családtagjaid, azért szereted őket, mert vékonyak? Azért tisztelsz egyes embereket, mert 60 centis a derekuk, vagy azért, amit elértek az életben? Ha erről az oldalról szemléled a dolgokat, meglátod, hogy nem a súlyod alapján ítélnek meg az emberek. Legfeljebb azok, akik elmennek melletted az utcán, de ők soha nem fognak megismerni téged!:) Tudom, hogy borzasztóan nehéz ezt elfogadni. Én is folyton szorongok a strandon, szorongok a barátom nővére előtt és szülei előtt, szorongok mindenhol. De akkor sem szabad hagyni, hogy elkeseredj, hanem erősíteni pozitív gondolatokkal önmagad!!!
Csomószor bedepizem, ha eszem. És mire megyek vele? Arra, hogy a végén már élni sem lesz kedvem! Amikor rám törnek a hülye hangok, körbe körbe járkálok és próbálok másra gondolni. Úgy nézhetek ki mint egy zombi, de legalább segít valamit!:) Hajrá!!
Sziasztok!
Én is ettem...basszus, csaak én nem érzem jól miatta magamat... Bárhova megyek, edzésre, gyógytornára, bárhova, mindenütt azt érzem, hogy azon gondolkozik mindenki, hogy hogy lehetek ilyen kövér...ha leülök az utcán, akkor is...ha ugrálok gyógytornán a trambulinon, minidg az jut neszembe, hogy biztos azon gondolkozik az összes gyógytornász, hogy biztos mennyit eszem, meg mindjárt leszakad a trambulin. Tornán meg az edzők csak néznek, milyen esetlen vagyok, meg ilyenek...sose leszek elégedett! Elegem van...pedig annyira tudom élvezni az edzést, a tornát... de ez mindig ott motoszkál :(:'(
Még hogy én lennék fantasztikus?
Ki kezd el rendesen enni? Ki egyre pozitívabb? Na ki? Hát persze hogy te!!!!!! Szóval te vagy fantasztikus!!!!!! :)
Offolás=a fórum alaptémájától eltérő beszélgetés
pussz :)
Fantasztikus csaj vagy!:)
Tegnap 2 és fél órát görkoriztam, de most kivételesen nem azért, hogy kalóriákat égessek el, hanem a mozgás öröméért. Annyira jól esett a hűvös naplemente, erdei kis út, gyér forgalom!:) Tök boldog lettem!:)
Már nem érzem úgy, hogy feltétlenül az ő elégedettségüket akarnám kivívni. Lassan felnőtt nő lettem, megpróbálok a saját elvárásaimnak eleget tenni! Hamarosan elköltözöm (még 11 hónap) és abban bízom, hogy az állapotom csak javulni fog! Augusztusban sok jó dolog elé nézek, ezért nagyon bizakodó vagyok most! Talán egy nyugodtabb környezetben, mint az itthoni, a kis gonosz hang is elnémul a fejemben. Volt már rá példa. De sajnos arra is, hogy egészen addig, amíg haza nem jöttem, nem ettem semmit, mert nem ellenőrizgettek folyton a szüleim. Most remélem nem így lesz, hanem sok-sok finomságot engedélyezek magamnak!:)
Egyetek leánykák!!! Az élet sokkal élvezetesebb, ha az ember nem kiéhezve próbálja élni!:) Én is nagyon nagyon igyekszem!!!!:)
Ez tényleg szép!:)
nemtom ki-hogy van vele,de engem személyszerint nagyon tud idegesíteni az,ha valakit valamiért kiközösítenek,ezért is szeretem az ilyenn tanító jellegű dolgokat-mint ez a sulis látogatás is amit írtál:)!
am mi az az offolás? :$
^^puszii<3
Szívből ajánlom a labit, nem nagyon van még egy annyira kedves, bolondos, de ha kell komoly, dolgos, és gazdiimádó fajta. :)
Egy suliban már tanítottak, a vaksággal, és a vakvezető kutyákkal kapcsolatosan :D
Nagyon nagy hatással volt a diákokra az előadás, és volt olyan osztály akik kitették általam írt előadást a faliújságra. Annyira büszke voltam a diákokra, hogy fogékonyak voltak arra hogy a fogyatékkal élők hogy élnek, milyen nekik, és hogy nem vagyunk mi annyira mások mint az egészséges emberek!
A tanárnő aki az előadásokat tartotta, minden osztály után írt beszámolót. Csodálatos élmény volt számomra :)
Lányok bocsi az offolásért!!!
a labi nálam az egyik szerelem, az a baj, hogy tul sok az "egyszer ugyis lesz egy ilyen kutyám" fajta, de labi az tuti lesz egyszer.
nem szoktam "udvarolni", de te tényleg egy fantasztikus csajszi vagy, sokan tanulhatnának tőled
Még csak a mindennapos naplód olvastam el, de ma vagy holnap olvasom a kuttyosat.
Kuttyokkal élet az élet :) Annyira jó volt hogy Rumikám is ott volt az esküvőn, az ebéden, és a vacsorán is. Sőt, Rumi szerelme is ott volt, aki szintén vakvezető kutty :)
Szia Browing!
Köszönöm,hogy te válaszoltál a fórum írásomra!! Már nem akarok fogyni,mert vissza fogtam magam a kenyér evésben és lement 1,5 kg. szóval már nem akarok fogyni!!
Nálam a legfőbb gond amit írtam aza a sport.
Most fejeztem be a tornát,de félek, hogyha holnap vagy utána akarnék tornázni akkor megint a kisördög azt mondja h ne menjek és sajnos az mindig erősebb!! :(
Pedig a torna nagyon is rámférne mert eléggé el vagyok plantyulva.
További szép estét!!
megtisztelsz, köszönöm, az esküvői képed a kutyival, ránézek és fantasztikus:)
a kutyás naplóm nézted?
Szia!
Egyáltalán nem gond, sőt, megtisztelő! Beleolvasgattam a Naplódba...Hát...
Nekem is eszembejutott ez a "valakis" lehetőség, de elég kicsi az esélye, mert 3 éve spirálom van, de hétfőn azért ellenőrzöm... Meg amúgy is kell majd mennem ellenőrzésre a fent említett GoldenLilly miatt....
szia, remélem nem baj ha csatlakozom, figyelemmel kisérem az életed, mert rengeteg közös pontunk van. Kutyák, betegség sok minden.
Drukkolok neked, hé nem lehet, hogy valaki? miatt szédülgetsz?
Mindenki csak nyaral, nyaral, és nyaral.... Jól teszitek :D
Augusztus végén lesz egy éve hogy pár nap kivételével mindig tök jól eszek!
Tegnap grr... volt. Este kimentem még pisilni, és hirtelen elkezdtem szédülni, nadrág gyorsan fel, a szőnyegre már ráájultam, aztán magamhoztértem, rögtön elkezdtem verni a falat (ez a jel, ha baj van), és mire bejött Ádám már hánytam ki azt is amit sosem látott a gyomrom :S
Pár nappal korábban szintén elájultam.
Nem tudom mi van velem mostanában. Szinte mindig szédülök, ok nélkül. Vérnyomásom normális, vércukrom nem szokott leesni, mert eszek rendesen, iszok sok vizet. Komolyan nem értem. Lehet hogy a melegtől, de ennyire tartósan még sosem voltam ki tőle. Lehet h valami vírus bújkál bennem.
Hali!
újra itt!:)
szóval am voltam a balcsin barátnőméknél és csodajó volt!:) és annira hiányzik mindenki...főleg az egyik srácXD de persze rajtunk kívül mindenki pesti...ajj:(
most szüleimmel megyünk majd Hévízre...
nah mennemkell megint...puszii<3 vigyázzatok magatokra és egymásra!:)
Hali!
most is csak felszaladok-mint mostanában mindig:s...remélem nem haragszotok nagyon:$
Annuccia:kellemes hétvégét neked is!biztos jó lesz az ismerősökkel!;)
Lilimia:ügyivagy,hogy összeszedegeted magad és eszegetsz!:)) *büszkerád*
Ludmilla:azthiszem teljesen megértelek.ez tényleg borzalmas!:( nemértem ilyenkor(sem) a szülőket...ha orvos vagy akármi más akart lenni,miért nem lett ő az?!....nem?kérdezd meg tőle....de Te viszont egészen nyugodtan büszke lehetsz magadra!:)Mi-én-megdicsérünk!!^^ (am mi leszel ha nagy leszel?:P :) )
Helena:azért biztatnálak,hogy praktikusabb lenne gyógyulgatni.... :) eszegess csak te is,ne akard kicsinálni a szervezetedet!!
Cicimic:hát,mi tényleg szívesen látjuk az új tagokat,a probléma csak annyi,hogy nem teljesen kifizetődő-jó-ha valaki anás/miás fórumra jár,hogy fogyjon egy-egy kilókat...elszabadul általában a pokol...khmm...
Every?!
Dance?!
majdmég írok.mennemkell puszii<3
Sziasztok!
Holnap késő délelőtt irány Budapest, rokonlátogatás. Hétfőn estefele jövünk haza.
NEm hánytam egy hete, ugyanis tüszős mandulával nem akartam. Nem ettem és ettem is...ma egész normálisan! De most jöna rokonság... remélem azért jó lesz.
MIndenkinek békés, egészséges, sok finomsággal és ízzel teli hétvégét kívánok! :)
Nagyon szomorú a szüleid hozzáállása, pedig nem semmi amiket csinálsz! Én gratulálok hozzá, és minden tiszteletem a tiéd! Őszintén.
Annak viszont iszonyatosan örülök, hogy eszegetsz, és hogy most nem utálod magad! Ez óriási dolog :)
Nagyon nagyon örülök! :)
Igyekszem, de nem mindig megy...
Az, hogy ki mit ért el eddig, az relatív. 23 éves vagyok és 1 év múlva megkapom a 2. egyetemi diplomám az ország legjobbnak tartott egyetemén. 2 nyelven beszélek, 4. 85 volt legutóbb az átlagom, suli mellett pedig még dolgozom is, szinte teljesen önfenntartó vagyok. (pedig napi 2.5 órát utazom, és eddig mindig 1 félév alatt 2 félév anyagát végeztem el a suliban). Ezen kívül pedig még önkéntes munkát is végzek segélyszervezeteknél. A szüleim soha nem mondták , hogy büszkék rám. Az anyám azt akarta, hogy hegedűművész legyek (tudok hegedülni, de sem nem szeretek, sem tehetséges nem vagyok), vagy akkor legalább orvos (elájulok a vérvételen is). Élete nagy tragédiájának fogja fel, hogy nem vagyok az, aki ő szeretett volna lenni. De hiába mondom, hogy én nem élhetem az ő életét, képtelen felfogni. Nem tudnak örülni azoknak a sikereknek, amelyeket elértem, mert ők nem ebben szeretnék, ha sikeres lennék, hanem másban. És örökösen abban a stresszben éltem, hogy nem vagyok elég jó...sem nekik, sem senkinek.
Lehet, hogy pesszimistán hangzik, de most nem vagyok annyira elkenődve, mint a múlt héten. Eszegetem is...legalább egyszer eszem egy tányér normális ennivalót is, nem csak zöldséget vagy gyümölcsöt. Ma például megettem egy tányér túrós tésztát. Tegnap...oh, tegnap nem ettem semmi tartalmasat, de tegnapelőtt ettem főzeléket. Szóval ez is nagy dolog részemről. De a legjobb az egészben, hogy hiába 3 órája megettem már a túrós tésztát, nem érzem, hogy emiatt most gyűlölném magam. És ez jó...máskor ilyenkor szeretnék fizikai fájdalmat okozni magamnak, hogy elnyomjam a belső hangokat. Ilyenkor szokott eltörni valamelyik lábujjam... na ez most morbid volt!:) De a lényeg az, hogy most nem gondolok ilyet!:)
Nnnna! Ne tessék itt pesszimistáskodni!
Az utóbbi pár napban már egész pozitív postokat olvashattunk tőled!
Ha félsz valamitől, ha nem akarsz valamit, akkor tenni kell ellene. A félelem rossz, és hátráltatja az embert.
Keményebb vagy te annál minthogy csontváz legyen belőled (idő előtt)!
Ne a szüleidnek akarj megfelelni, hanem önmagadnak! Ha nem képesek értékelni azt amit (nem tudom miket) eddig elértél, akkor ezután sem fognak semmit!
Már az óriási dolog, hogy van betegségtudatod, és szeretnél egészséges lenni! Már csak pár lépés és az leszel!
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?