Állandó hüvelygyulladás (beszélgetés)
Sziasztok!
Én másfél éve küzdök hüvelygyulladással. Éget és fáj a derekam. A hólyagom állandóan begyullad és vért pisilek. 22 fajta antibiotikumot szedte már be ez idő alatt a különböző panaszaimra, de a gyulladás nem múlik, probiotikumot szedek. Néha annyira fáj, hogy alig bírok járni, vagy megmozdulni. Kenetet vettek le, baktérium okozza a gyulladást, de már csak röhög az antibiotikumokon. A szexuális életünk ez idő alatt egyenlő lett a nullával. Teafa olajat most kezdtem használni. Nagyon elvagyok keseredve, mert szeretnénk még egy babát, de betegen nem vállalom a kockázatot. Tudtok nekem valami homeopátiás szert Ajánlani, vagy valamit amitől elmúlik ez az állandó fájdalom? Kúpokat és tablettákat már mind próbáltam.
Köszi Hunny az infókat. tök jó dolognak tartom, hogy így megosztjátok a tapasztalataitokat másokkal is, mert én pld.eddig a teafaolajról sem hallottam senkitől és örülök,hogy rábukkantam erre a fórumra.
jó, hogy léteznek ilyen alternatív megoldások is.ha szükségem lesz rá, kipróbálom majd az octeniseptet és a teafás tampont is és majd beszámolok én is, hogy nálam hogy váltak be.remélem nem mostanában lesz rá szükség:)
amúgy most legutóbb a Gyno Pevaril-tól jöttem rendbe és a probiotikumtól, ezek így együtt teljesen rendbe raktak. a hagyományos h.kúpok közül az egyetlen ami nálam használ és a hüvelyem is bírja.
Sylvi!
Ezer éve nem beszéltünk! Sajnálom a műtétet, remélem jobban vagy!
Antibiotikum kúra mellett érdemes támogatni a szervezetet. Bélflóra és/vagy hüvelyflóra erősítő készítmény alkalmazása ajánlott. Én előbbit szoktam, és nem jön elő a probléma szerencsére.
Anastasia!
Igen, mi is a fújós octenisept-et vesszük a gyógyszertárban, könnyedén le lehet csavarni a tetejét, egy fecskendővel felszívni 5-10ml-t, hátra feküdni (érdemes egy törölközőt magad alá tenni) és befecskendezni. Valóban nem ajánlják ilyen célra, de azért merjük alkalmazni, mert Sylvinek az orvosa ajánlotta anno,és be is vált. Azért fontos, hogy csak 5-6 napon keresztül szabad alkalmazni, utána pihi!
A teafaolajos-joghurtos tampon azért jó, mert folyamatosan hosszabb ideig bent van, és folyamatosan öli azt ami nem oda illik. Őszintén szólva a joghurt/kefir hatását én még nem éreztem (a teafaolajét igen), de nagyon kell valami "kenő anyag", hogy a száraz tampon ne sértse meg a hüvelyt, könnyebb legyen feltenni és levenni. Szintén nagyon FONTOS, hogy egyszerre csak egy kúrát alkalmazz, vagy octenisept vagy teafaolaj. Egy kúra legyen 4-5 napos, és ha ez letelt, akkor tarts legalább ennyi idő pihit! Teafás tampon ne legyen 24órán keresztül fent, vagy éjszaka, vagy nappal alkalmazd.
Szia Hunny!
Köszi a válaszod. igen, tudom hogy nem a mensi a hibás, hogy felborul a hüvelyflórám, hanem a bacik okozzák ezt, amik odabent tanyáznak.csak olyan kellemetlen hogy a mensim, az utolsó napokon néha tök kellemtlen szagú és érzem pár napig, hogy nem oké valami odalent.nyilván ha nem lenne baci, nem lenne szaga sem a dolognak.most szerencsére rendbe jöttem elég hamar, a forever livinges probiotikumot kezdtem el szedni, (ez nagyon jó, ajánlom mindenkinek) és a teafaolajat is használtam párszor.engem is égetett picit, de tényleg hamar elmúlt az égő érzés, ahogy mondtátok.láttam, hogy te írtad korábban az octeniseptet és rákérdeztem a patikába,erre a nő hozott egy spray formájú üveget és kérdezte ,mire szeretném használni.erre én: hüvelyöblítésre. erre ő: na hát arra ő pont nem ajánlaná.:)így csak a tebamolt hoztam el.te a spray formájú kiszerelést veszed az octeniseptből és befújod magad? vagy hogyan használod?wellnesz után nem lenne rossz 1 ilyen fertőtlenítő hatású dolog sem. most mensi után ki akarom próbálni a joghurtos-teafaolajos tamponbedugást, több fórumon is dícsérték. te ezzel próbálkoztál? ha igen, mi a tapasztalatod?
amúgy 3 napja kihúzták a bölcsességfogamat és mivel a fogam helye úgy döntött, hogy gyógyulás helyett inkább begyullad, ma a doki 1 jó adag antibiót írt fel, amit kénytelen leszek beszedni, mert szörnyen fáj.no ennyit a jelenleg éppen jólétnek örvendő hüvelyflórámról...:)
Szia!
Jó pár napja feltettél egy kérdést, amire szerencsére válaszoltak a többiek, így nem maradtál kétségek között, így köszönöm nekik!:)
Az írásod megfogott, így azért én is válaszolok rá.
Én is Thebamol teafaolajat használok, szerintem a legjobb a piacon, nyugodtan használd a hüvelyedben is! Saját tapasztalatom az, hogy pirosságot okoz, vagy én vagyok rá kissé érzékeny, de egyéb problémát (viszketés, irritáció) nem éreztem, csak piros lett.
Miért kell helyreállítani menstruáció után a hüvelyflórádat? A menstruáció nem teszi tönkre! A különböző fertőzések,baktériumok és gyógyszerek kinyírják, de a mensi nem! Az tény, hogy picit meggyengíti, de nem feltétlenül szükséges helyreállítani. Ha meg egyébként is problémád van,akkor nem a mensi teszi tönkre a hüvelyflórát.
Nekem kicsit fura termék a Vitangyn C, vagyis inkább átverésnek nevezném. Nem tartalmaz mást, mint ezüstkolloidot, ami megöli a baktériumokat, vírusokat, és egyébként nagyon jó! (Én szoktam egy az egyben ezüstkolloidot is alkalmazni odalent). Másik összetevője a C vitamin, ami erősíti a hámfalat, valamint megteremti a savas környezetet, hogy ott megtelepedhessenek a tejsav bacillusok, és azok védjenek a kórokozók ellen. ezzel a készítménnyel nekem annyi problémám van, hogy tejsavbacillust nem tartalmaz, vagyis az ideális körülményeket megteremti, de a lényeget, a védelmet nyújtó bacikat nem tartalmazza, nem telepíti vissza őket. (Az már csak személyes problémám, hogy Sylvi használta, és az ő állapota mindig csak romlott tőle-hozzáteszem, hogy én sose próbáltam!) Hüvelyflóra visszaállítónak én inkább gynophilus-t használnék, abban ott vannak a bacik.
De ezen már csak akkor gondolkozz, hogyha teljesen gyógyultnak érzed magad, mert addig sajnos csak kidobott pénz.
Nem tudom pontosan, hol állsz a gyógyulás útján, tudom javasolni az octenisept-et, vagy kipróbálhatod a Vitagyn C-t, mert ugye annak van ezüstkolloid tartalma és az gyógyít.
Köszi Indi! most hogy tisztáztuk, hogy a hüvely külsőség vagy belsőség:) azt hiszem teszek 1 próbát a Tebamollal.azt még megírnád légyszi, hogy hány deci vízhez kb hány csepp teafaolajat tegyek irrigáláshoz?
előre is köszi. bármilyen ötletet szívesen fogadok a témához, mert elegem van nekem is a hagyományos hüvelykúpokból.
Szia Anastasia,
Ha Indi azt modja, hogy használhatod, akkor biztosan így van, jó tudni, hogy ez is egy jó szer. A Vitagyn C-ből én el szoktam használni egy egész kúrát (hét napig), de nem feltétlenül kell, de azért szerintem ilyen esetben 3 naponta jó volna. A Cikatridina is jó szerintem, amikor használom, akkor olyan selymesnek érzek a hüvelyemet. Lehet furcsán hangzik, de mégis így van.
Szilvi
Szia Szilva mag:)
köszi a gyors válaszodat.csak azért kérdeztem a teafaolajat, mert már több fórumon is olvastam, hogy sokan ezzel irrigálnak belülről, ezért lepődtem meg,hogy az enyémen meg azt írja külsőleg.
valaki ajánlotta nekem a Génia 92 hüvelykúpot, már az első is csípett, de a második után már nem is tudtam többet berakni, mert annyira csípődött a hüvelybemenetnél, hogy elment a kedvem tőle.szóval ez nem jött be.kipróblom majd a te javaslatodat is.mivel ma erősödött kicsit a viszketés, nagy a gyanúm, hogy talán a szaunában összeszedtem megint régi jó barátomat Gomba Janit:-) kezdhetek vele megint barátkozni,na meg persze kúrálgatni magam.
Szia Anastasia,
Ugyan nem nekem címezted a kérdést, de remélem nem baj, ha én is válaszolok. Szerintem NE irigálj olyan szerrel, ami csak külsőleg használatos. Azért van ráírva, mert nem érintkezhet nyálkahártyával szerintem. A hüvely pedig nagyon érzékeny belül és könnyel lemarhatja ez a cucc, amivel nagy bajt csinálnál. Én Gyntima hüvelykúpot szoktam haszálni, az is teafa olajos. Egy kicsit engem szokott csípni amikor felrakom, de csak pár percig és nagyon jó baktérium és vírusölő. Egyébként ennél még sokkal jobb szem a Vitagyn C hüvelykrém. Én menstruáció után ezzel szoktam helyreállítani a hüvelyflórát, mert egy hosszú ideig tartó fertőzés miatt szükség van rá. Nagyon sok nőgyógyász is ajánlja és tényleg jó. Van benne egy kis ezüskolloid, ami megakadályozza a bacik elszaporodását, a c vitamin pedig savas környezetet termet és elősegíti a jó bacik elszaporodását. Utána javaslom még a Cikatridina nevű kúpot, ami hialuronsavat tartalmaz és a hüvelyhámot regenerálja, kisimítja az apró bőrredőket a hüvelyben megnehezítve ezzel a bacik és a gomba megtelepedését a bőrzúgokban. Remélem tudtam segíteni.
Üdv.
Szilva mag
Szia Hunny!
Látom többen is küzdenek hasonló problémával mint én és olvasva a tanácsaitokat, vettem ma a patikában Tebamol teafaolajat.itthon vettem észre, hogy az áll rajta: Külsőleg!Alkalmazás: bőrfertőzések, száj és fogínygyulladás, sebek külsőleges kezelésére.Kérdésem: most így ezt én alkalmazhatom belsőleg hüvelyi irrigálásra? vagy nem jó terméket vettem?
miután méhszájsebbel műtötték, megszüntek a hüvelyfolyásos panaszaim, de újabban a menstruáció után egyre nehezebben áll helyre a hüvelyflórám, ezért keresgélek itt valami megoldást.ha tudsz ebben segíteni, megköszönném!
Szia Lovekills,
Szerintem a legnagyobb baj, hogy még soha nem vettek kenetet tőled. Ez egy óriási hiba! Az, hogy nem segít a gomba elleni szer, az elég valószínű, hogy azért van, mert nem gomba okozza, hanem baktérium. Majdnem pontosan ugyanolyan tünetei vannak, mint a gombának. S 10000 orvosból talán egy van, aki meg tudja különböztetni. De bizonyos baktériumok pl. pontosan ugyanúgy viselkednek, mint a gomba. Engem is gomás fertőzéssel kezdtek el kezelni idén márciusban, s természetesen nem használt. De akkor visszamentem és követeltem a kenetvételt. Az negatív lett, de a tüneteim megvoltak. Aztán egy urológus javasolta, hogy vetessek kenetet Ureaplasmára és Clamydiára, mert azt a sima tenyésztés nem mutatja ki. Visszamentem az orvoshoz és "megkértem", hogy legyen olyan jó és csináltassa meg ezt a vizsgálatot. Megtette, s az eredméyn Ureaplasma pozitivitás. Ha nem kapom ezt a tippet, akkor a mai napig nem múltak volna el a tüneteim. Ez nagyon alattomos baci, mert hol fellángol, hol pedig alábbhagy. Mondjuk hugyúti fertőzéssel jár együtt plusszban. Neked nem vszínű, hogy ez van, mert nem írtál ilyet. Aztán, mivel a hüvelyflórám kiírtódott a rengeteg gyógyszertől, a nyáron volt, rengeteg baktérium és gombás fertőzésem is. Úgyhogy volt minden. De mindig kitenyésztettettem attól fogva. S csak az adott bacira/gombára ható célzott kezelést fogadtam el. A többi ugyanis hatástalan. Ezt azért írtam le, hogy ne hagyd magad, mert majdnem biztos vagyok benne, hogy nem gomba okozza a bajodat. Remélem segíthettem.
Szilvi
További ajánlott fórumok:
- Állandó hüvelygyulladás, fájdalom, viszketés, mitől?
- 3napja hüvelykúpot kell használnom hüvelygyulladásra. Azóta főleg délelőtt nagyon erős a folyásom. Ez baj?
- Visszatérő hüvelygyulladás, volt ebből valakinek komoly problémája?
- Antibiotikum kúra okozta hüvelygyulladás esetén szükséges a partnert is kezelni?
- Endometriózis okozhat állandó hüvelygyulladást?
- Állandó hüvelygyulladás?