Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » L'art pour l'art - Ennyire keveset kerestek volna? fórum

L'art pour l'art - Ennyire keveset kerestek volna? (beszélgetés)

1 2
34. Channa* (válaszként erre: 33. - Hansika)
ma 21:55

Pontosan!

Nagy herce-hurca ezekkel az utalványokkal. Inkább csapták volna hozzá kp-ba a nyugdíjakhoz, de nem! Mert akkor az utalványt előállító nem keresett volna kb. 10 milliárdot.

És persze, így csak úgy tudnak csalni a nyugdíjasok, ha eladják olcsóbban, ha kp-t kaptak volna, akkor biztos nem kajára költik, hanem másra. Mint a dedóban...

Lassan már senki nem mosolyog. Sokszor tényleg hülyének érzem magam, hogy én meg mire vigyorgok állandóan;)

33. Hansika (válaszként erre: 32. - Channa*)
ma 21:34

wow, én már az utalványos 30,000.-Ft-nál eldobtam a sapkámat.

azt hittem azt havonta adják, de neeem...

mit lehet erre mondani?

talán ezért nem mosolyognak nálatok az öregek...

32. Channa* (válaszként erre: 30. - Hansika)
ma 21:27

A legtöbb nyugdíjas ennyiből él Magyarországon.

Ráadásul, ha elmennek dolgozni, akkor rögtön nyugdíjas bért kapnak, mert minek nekik több, ott van a nyugdíjuk, így egy nyugdíjas általában 4-6 órában van bejelentve és keres vele 100-150 ezret, de 8 órát dolgozik, ugyanezért a munkáért, egy nem nyugdíjas 300 ezret kap.

És ráadásul, az emberek Magyarországon még erre is irigyek. sajnálják az idősektől a lakásukat, a nyugdíjukat, a 13. havit, az emeléseket és mindent, mert minek nekik, már úgy sincs jövőjük.

Ja és az emelés.

Idén 2x kapnak a nyugdíjasok emelést. Most, kapnak még 1,5%-ot. Ez visszamenőleg is 25 ezer alatt lesz, havonta pedig, kb. 2000 Ft. Erre mondja azt az aktív, hogy ő még ennyit sem kap. Ja, és persze azt hirdetik, hogy kb. 51 ezret kapnak és 2 részletben fogják megkapni (novemberben és decemberben). Azért kíváncsi leszek arra, hogy ezt a kb. 23 ezret is kétszerre adják oda?

Bizony nem semmi, de a dolgozók sincsennek jobb helyzetben.

Mostanában 3 ismerősöm keres állást. Egy 40 alatti és kettő 60 alatti. A fizetés a legtöbb helyen 320 nettó, de inkább 300 alatt van. Ha valaki az átlagbért kéri, akkor körbe röhögi a munkáltató, pedig az is csak 432 ezer.

31. Channa* (válaszként erre: 28. - Regin_a)
ma 21:15

Erre írtam, hogy szocializmus 89-ig volt. Gondolom, emiatt nem számolják bele másnak sem a 88.01.01. előtti időket.

De 89. után, már nem az ORI-nak dolgoztak, miért nem fizettek ezután járulékot, vagy miért nem fizettek többet?

Gondolom azért, mert jó volt, hogy olyan sok megmaradt.

Nekem is voltak ismerőseim, akik vállalkoztak akkor. Kényszervállalkozók voltak, mert mást nem találtak, de még ők is elmentek könyvelőhöz, hogy rendbe legyenek a befizetéseik. És voltak olyanok is, akik nem foglalkoztak ezzel, így kevés a nyugdíjuk.

Tehát, ha el is csalták a szocializmusba a járulék befizetéseket, 89-től csinálhatták volna. Lett volna közel 40 évük, hogy rendezzék a jövőjüket.

Szerinted nem így van? Mit csináltak az elmúlt közel 40 évben. Akkor még 30 évesek lehettek kb. Miért nem tettek akkor a magasabb nyugdíjért? Én 89-ben 22 éves voltam, de sosem vállaltam olyan melót, ahol ne lettem volna bejelentve. És pont azért, hogy ne a gyerekemnek kelljen eltartania.

A híresemberek, miért nem tudnak erre gondolni? Persze, egyszerűbb nyafogni.

30. Hansika (válaszként erre: 29. - Channa*)
ma 21:14

nagyon köszönöm az őszinte szavaidat, most meg vagyok döbbenve.

az durván € 350.- egy egész hónapra.

hát, nem semmi...-)

29. Channa* (válaszként erre: 27. - Hansika)
ma 21:07

Ha teljesen egyedül élne, akkor már kajára nem jutna neki kb. a hónap felétől és nem említem pl. a tankolást vagy bármit, ami minek nekik?

Simán leírom a nyugdíját. 140 eFt. 28 év a szolgálati ideje, mert 10 évig rokkant nyugdíjas volt, mert rákos volt. Ezt nem számolták bele.

A nénikémét is leírom. 148 eFt. ő 40 évet dolgozott és még 55 évesen ment nyugdíjba. Amíg tudott, dolgozott, de a kovid óta nem tud. Neki a lánya segít, mert A rezsi elviszi a nyugdíja felét, megveszi a gyógyszereit, így egész hónapra marad, kb. kb. 60 ezre.

Talán a kaját fedezi, de ugye, akkor semmi mást nem csinált. Igaz, mit csináljon egy nyugdíjas. Üljön otthon és örüljön, hogy kap nyugdíjat, 13 havit és még emelést is.

Ha véletlenül 'extra' kiadása lenne, akkor azt már nem tudná megfizetni, pl. hallókészülék, protézis vagy bármi.

28. Regin_a (válaszként erre: 26. - Channa*)
ma 20:55

És miért is kérdés ez felém?"

Mintha te vetetted volna fel hogy bezzeg "elitták a pénzüket", nem fizettek nyj-ot

Elolvastad hogy nagyrlúóészét hogy csalta el az ORI/Országos Rendező Iroda? Linkeltem két cikket is kapásból, talán akadna több is

A 80-690es években én is azt gondoltam hogy nem érdekes mennyit melózok nyugdíj csak lesz

Szerencs jött az AlkalmiMunkavállalói könjyv és lett nyugdíj. Ha elöbb szól jóbarát több is lenne

Nyilván a zenészek is nyugodtak voltak hogy befizették a járulékot utánuk. Úgy tűmik nem, vagy mindegyik elcsalta volna

Kiváncsi lennék a technikai személyzet nyugdijára

27. Hansika (válaszként erre: 25. - Channa*)
ma 20:25

És igen, a férjem ha nem lennék, akkor nem tudna megélni a nyugdíjából.

mennyit jelent az, hogy nem tudna megélni belőle?

csak a viszonyítás miatt kérdezem.

26. Channa* (válaszként erre: 20. - Regin_a)
ma 20:16

1984-ben kezdtem el dolgozni.

Nekem azóta bejelentett állásaim voltak és minden egyes megkeresett forintom után, ki lett minden fizetve. Ráadásul nem minimálbéres voltam és vagyok.

Igen, utána tudok nézni, minden munkahelyemről meg van minden.

Még azt is figyelembe veszik a nyugdíjamnál, amikor 14 évesen diákként az otthon áruházban dolgoztam 21 napot, valamint a szakmunkás alatti kötelező gyakorlatokat is, ami 2*48 nap.

Tehát, megvizsgáltam, dokumentálva van.

És miért is kérdés ez felém?

Problémát okoz neked, hogy nem sajnálom Laárékat?

25. Channa* (válaszként erre: 17. - Regin_a)
ma 20:12

Miért ne foglalkozhatnék a kisnyugdíjasokkal A nénikém és még a férjem is közéjük tartozik és még sorolhatnék másokat is. Egyik sem kuncsorog emiatt.

Miért teszi ezt egy olyan, akinek sok-sok pénze volt a koncertekből, lemezekből, stb.

És igen, a férjem ha nem lennék, akkor nem tudna megélni a nyugdíjából.

24. Channa* (válaszként erre: 16. - Regin_a)
ma 20:10

Az már régen volt!

Az akkori éveket másnak sem nagyon számolják bele, azaz ott valami átlagot számolnak.

1988. után viszont már ők sem az ORI által léptek fel.

23. fincsi5 (válaszként erre: 3. - Michelle.r)
ma 19:36
Erre pont illik, hogy: ők kezdték.
22. levarosbukta (válaszként erre: 3. - Michelle.r)
ma 19:27
Miért is ne lehetne téma? Ők mutogatják az üres bukszájukat! Ha már az un. művészek rinyálják tele a világot, hogy mennyire sajnálatra méltóak mert kevés a pénzük? Ki a francot érdekel? Őket sem érdekelte amikor két kézzel szórták a pénzt hogy miből fognak vénségükre megélni? Miért is ne lehetne csodálkoznunk és kibeszélni azt, hogy hova süllyedtek? Irigyeltük őket egykor, hogy olyan színvonalon élnek amiről azt hittük nekünk sosem lesz. Vannak művészek akik nem verték el a pénzüket amikor jól ment a szekér, befektettek más vállalkozást is vittek mellette. A L'art pour L'art is hihetetlen népszerűségnek örvendett annak idején. Vénségükre mert semmijük sem maradt a Laár és a Galla is meg mások is játsszák a mártírt, a meg nem értett művészt.
ma 19:03
Korda Gyuri bácsi is dolgozik még. Laár és Galla is alkothatna még.
20. Regin_a (válaszként erre: 17. - Regin_a)
ma 18:56

Hamár igy +szólitottak

[link]

Te honnan tudod hogy fizetik-e rendesen s járulékokat utánad, megvizslattad

Namég egy link

[link]

19. globus (válaszként erre: 14. - Channa*)
ma 18:55

"ha Laárék, amikor ment a szekér, nem elköltötték volna az összes pénzt, hanem fizettek volna több járulékot vagy járulékot egyáltalán, akkor most több lenne a nyugdíjuk"

Volt megtakarítása. Annak sorsa nem publikus, ennyit nyilatkozott róla.

18. boldogzokni (válaszként erre: 15. - Birebora)
ma 18:41
Szerintem is lehet vele foglalkozni, hanő maga teregeti ki az ügyeit, elhanyagoltan és a kupi tetején... Önszántából.
17. Regin_a (válaszként erre: 14. - Channa*)
ma 18:37

És ugye a legtöbb kisnyugdíjas nem kuncsorog, de a híresembereknek, erre is van érkezésük,"

kihasználva az ismertségüket"

Mit foglalkozol a művészekkel vagy a kisnuggerekkel amikor nem ismered a hátterüket

Nügger is, művész is élhet egyedül és párban. Nagyon nem mindegy

ma 18:33

Talán a net mélyében kellene kotorészni

A múvésszeket az ORI/?/ szervezte a művészek fellépéségt msjd s bejövő pámzből nem fizette be a nuggar járulékot legslább is jó részét az állam felé

Akkor bukott ki smikor s művészek nuggerek lettek

Legalább is a fáma erröl szól. Igaz vagy nem, csak olvastam

15. birebora (válaszként erre: 3. - Michelle.r)
ma 17:54

Miért nem? Foglalkozott vele a tv főműsoridőben, voltak cikkek, nyilvánosságra került valamiért, stb. A fórumindítót érdekli a véleményünk. Engedtessék meg neki is, hogy éljen ezzel a jogával.

Mennyire érdekfeszítőbb a szexmániás vagy pelenkát viselő fétises fórumtársunk felemelő és minőségi témája?

Szívesebben fejtem ki a véleményem egy ilyen napjainkban zajló "komoly problémán" ami számtalan "művészt" érint.

14. Channa* (válaszként erre: 10. - Notes)
ma 17:31

De, el kell várnunk tőlük is, hiszen adózniuk és TB-t fizetiük nekik is kell.

A legtöbben nem a fizetésből, nyugdíjból és egyéb bevételből félretett pénzből élünk nyugdíjas korunkban, hanm az állami nyugdíjból, ami a befizetésünk alapján kerül leosztásra.

Tehát, ha Laárék, amikor ment a szekér, nem elköltötték volna az összes pénzt, hanem fizettek volna több járulékot vagy járulékot egyáltalán, akkor most több lenne a nyugdíjuk.

De biztos minden más fontosabb volt nekik, mint arra gondolni, hogy mennyi lesz a minimál befizetéssel a nyugdíjuk.

Sajnos, sok kisnyugdíjas is úgy járt, hogy vagy ténylegesen, mindig kevesett keresett, vagy sokat, de kevésre voltak bejelentve és inkább elköltötték a zsebbepénzt, mint, hogy kicsit többet tettek volna bele a közösbe.

Persze, hogy azoknak az embereknek kiszámíthatóbb, akiknek normális és valós összeg van bejelentve keresetként és azután meg is fizetik az adót és járulékot, ellenben az ügyeskedőkkel, akiknek marad a kevés nyugdíj.

És ugye a legtöbb kisnyugdíjas nem kuncsorog, de a híresembereknek, erre is van érkezésük, kihasználva az ismertségüket...

13. birebora (válaszként erre: 10. - Notes)
ma 17:10

Ítélkezés nélkül. Ezek a "nagy művészek" mindig többet kerestek mint az átlag rendszeres jövedelemmel rendelkezők. Egy-két jó szereplésből nem lehet éveket finanszírozni. Ennek számukra is ki kellett derülni ott és akkor. Én azt gondolom, hogy ha nekem nincs fellépésem, nem vagyok rendszeresen felkérve akkor nézek más munka, egyéb jövedelem felé is és befizetem a járulékokat, hogy idős koromra meglegyen a betevőm és valami kis hajlék is legyen a fejem felett. Ne legyek földönfutó hajléktalan. Azért ehhez nem kell nagy ész csak felelősség teljes gondolkodás és előrelátás.

Nem tudom melyik művészünknél, hogysmiként volt, hol és miért csúsztak meg, nem is érdekel. De azért vannak jó páran akiknek nem kell koldulniuk művész létükre mert gondoskodtak magukról és előrelátóak voltak. Azt nem mondom, hogy mert volt agyuk mert durva lenne.

12. Titkos üzenet (válaszként erre: 11. - Titkos üzenet)
ma 16:45
Szőrén-szálán eltűnt milliók, mert az ismert művészlelkek elhegedülték.
11. Titkos üzenet (válaszként erre: 1. - Matutinem)
ma 16:42
Medveczky💄💍🏡, Paudits💎, és a többiek. 🦗🎻❄️❄️❄️
10. Notes (válaszként erre: 1. - Matutinem)
ma 15:25

Sokkal többnek látszik az a kereset és a fellépések száma is, mert szem előtt vannak.

Az viszont igaz, hogy nincs az a kevés, amiből ne lehetne, ne kellene félretenni.

De milyen alapon ítélkezik itt bárki, akinek, bár havi jövedelme van, rendszeresen, mégsincs a felmérések szerint a lakosság 70%-ának egy havi megélhetésre elegendő tartaléka sem. Se a nyugdíjasnak, se a keresőnek.

Akinek pedig nem rendszeres a jövedelme, sőt, nem tudható, hogy mikor szűnik meg végleg a felkérések sora vagy egy-két jó szereplésből kellene egy évet vagy kettőt vagy többet finanszírozni, ott sokszorosan nehezített a helyzet.

Nem kellene elvárni azt tőlük, amit az átlagos ember maga sem tud teljesíteni, kiszámítható pályán.

9. elbb (válaszként erre: 8. - 55Judit)
ma 14:27
Amúgy szerintem az a szerencséje sok ilyen szervezetnek, hogy nagy a magyarok adakozókedve. Valamiért ez még megmaradt bennünk. Ami egyrészt jó, mert így jut az állatmenhelyeknek, elesetteknek és az ilyen művészeknek.
8. 55Judit (válaszként erre: 1. - Matutinem)
ma 14:18
Dehogy is! Könnyen jött pénz könnyen megy. Aztán jön a pofára esés. Ha normális életet élnének a mai napig hívnák őket fellépni. Kéregetni könnyebb, a sok hülye meg ad nekik. nem tudom ugyanilyen hévvel támogatják az önhibájukon kívüli szegényeket vagy állatmenhelyeket is? Idős, elszegényedő nyugdíjasokat is? Ha olyan mértékben emelnék a nyugdíjakat mint a béreket, lenne tisztességüs pénzünk is.
ma 13:53

Mindig felháborít, amikor ilyen emberek sírnak a médiában és pénzt kérnek. Magánemberek is vannak ilyen helyzetben... Akkor ők is sírjanak a bulvárnak?

Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát...

6. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Matutinem)
ma 13:09
Azt hiszem, hogy a művészek többségére a carpe diem életmód jellemző. Amíg fut a szekér, addig magas színvonalú életet élnek, aztán idős korukban lesz ahogy lesz. Egy időben közvetlen közelről láthattam az életmódjukat, hát messze nem a mi kategóriánk.
5. K-né Zsóka (válaszként erre: 3. - Michelle.r)
ma 13:04
Ez így elég erős. A kérdező nem kunyerál, nem kér pénzt, csak egy kérdést tett fel. Ha valaki pénzt kér nyilvánosan, akkor ne legyen már szégyen megkérdezni, hogy miért és hogyhogy nem jön ki a nyugdíjából, amikor több ezren élnek nagyjából annyiból.
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook