Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Állandó hüvelygyulladás fórum

Állandó hüvelygyulladás (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2013. febr. 26. 20:16
Kérlek segítsetek a teafaolajat hogyan kell alkalmazni?
2013. febr. 25. 23:18

Mivel már herótóm van a dokiktól,arra gondoltam kipróbálom a teafaolajat(ülőfürdő) és/vagy a grapefruit(italba) cseppeket.Jól hallottam hogy ezek hatásosak lehetnek ? :)

Ártani csak nem árthat.Főleg az év hüvelyemnek.Szegény már úgy meggyűlöltem :D

788. lovekills (válaszként erre: 734. - Szilva mag)
2013. febr. 25. 23:17
Szia!Köszönöm a válaszod,kicsit megkésve :) Csak most jutottam el idáig.A vizsgaidőszakra félretettem minden gondomat.
787. g1977g (válaszként erre: 776. - Fontoska)
2013. febr. 25. 17:03
fontoska, írtam privit, olvastad?
786. bebe1909 (válaszként erre: 785. - Hannax)
2013. febr. 25. 14:27
na ezt még nem mondta nekem senki!! már csak azt lenne jó tudni mit tegyek hogy elmuljanak a kellemetlen tünetek?!? Igaz azt is hallottam már hogy a stressz is okoz "oda lent" problémát szerintem lehetséges mert mostanában a munkám miatt sokat idegeskedem!
785. hannax (válaszként erre: 783. - Bebe1909)
2013. febr. 25. 11:51
ha menstruácio előtt csip az nem biztos hogy gomba/candida lehet hogy tul sok a lacttobacid ami a ciklus masodik felében a sargatestfazisban jeleneik meg es sokszor osszetevesztik a gombas fertőzessel.
784. hannax (válaszként erre: 779. - Fontoska)
2013. febr. 25. 11:44
Fontoska,ha nincs gomba vagy baci fertőzésed akkor minek írt fel kliont? mert akkor csak tönkre teszed a huvelyfloradat,ha nem kellemetlen a folyas amint irtam nem csip vagy mar akkor en nem hasznalnám már csak azert sem mert ha hormonalis ami prolaktin magas es progeszteron alacsony szint miatt lehet az is tud ilyen tüneteket produkálni. méhszájsebet kolposzkoppal nezik meg amit te is lathatsz jobb dokiknal falra kivetítve,mehnyalkahárthya,ciszta, petefeszek gyulladas hüvelyi ultrahangot szoktak használni, szerintem alap lenne minden vizsgálatnál nem csak hasraütésszerűen kiserletezgetne a doki sztkban alap ez a bánásmód:((((
2013. febr. 25. 09:02

Sziasztok!

Én is küzdök -sajnos- hüvelygyulladással! Nálam főleg menstruáió előtt jelentkezzik csíp, viszket stb. Voltam nőgyógyásznál aki megvizsgált és annyit mondott nincs candidám hanem menszez előtt legyengül az inmunrendszerem és ezért vagyok "beteg"!! Na persze irt minden féle gyógyszereket ami ideig-oráig hatottak!Elmentem másik orvoshoz aki szintén ugyanezt mondta!Szedek c- vitamint iszok gyógyteát vitagyn c-t használok nem sok sikerrel!Teafaolaj nem vált be nálam tudtok még esetleg mást ami esetleg segítene??Nagyon megköszöném mert ez már lelkileg is megterhelő:(

782. Anastasia77 (válaszként erre: 779. - Fontoska)
2013. febr. 24. 22:51
szia, nekem is volt sokáig barna meg minden féle erős folyásom, számtalan kúppal és gyógyszerrel kezeltek,ami rövid ideig hatott, de utána újra kiújult.rendszeresen jártam évekig nőgyógyászhoz, többnél is megfordultam ,vettek kenetet,(ami mindig gyulladást mutatott ki)de egyik sem mondta, hogy méhszájsebem van, csak különféle kúpokat,gyógyszereket írtak fel. véletlenül kerültem egy dokihoz, aki tényleg alaposan megvizsgált és kiderült hogy hatalmas méhszájsebem van, amit sürgősen műteni kell.pontosan nem tudom megmondani,milyen műszerrel vizsgált, de az egész méhszájam ki volt vetítve 1 monitorra, mindent láttam,ami odabent van.én azóta csak hozzá járok, mert benne bízom meg.sajnos 1 egyszerű kenetvizsgálat nem mutatja ki a méhszájsebet, legalábbis nálam így volt.persze egyaltálan nem biztos,hogy nálad is ez a gond, de mindenképpen vizsgáltasd ki magad alaposan és sztem ne menj mindig más orvoshoz, mert össze vissza fognak kezelni, mint engem, hanem válassz 1 magánorvost, aki alaposan megvizsgál.
781. Gretaa
2013. febr. 24. 22:40

Sziasztok!

Én is évek óta küzdöttem hasonlóan hozzátok,de egyszer egy doki,olyan "csoda" krémet írt fel nekem,amitől minden panasz megszűnt.Ha bármikor is visszatér 1-2 napig alkalmazom és újra hosszú ideig semmi...Számtalanszor voltam már dokiknál,de soha egyiksem írt fel ilyen jót.Egyébként vény nélkül kapható.

Gynoxin hüvelykrém

780. Anastasia77 (válaszként erre: 778. - Zsófi26)
2013. febr. 24. 22:34

Szia Zsófi!

Köszi az ötletet a detego-val kapcsolatban, önellenőrzésre nem hangzik rosszul.2 kérdésem is lenne: 1. a gynoflorból mennyit használsz el, ha úgy érzed hogy gond van,csak 1-2 kúpot, vagy az egész dobozzal?

2. azt írtad, hogy ha savas az eredmény, akkor gomba elleni kúpot használsz. én azt olvastam, hogy a hüvely akkor egészséges, ha savas a környezet.vagy nem így van? kicsit meg vagyok most kavarodva ezzel a lúgos-savas dologgal.

779. fontoska (válaszként erre: 777. - Hannax)
2013. febr. 24. 20:20
Konkrétan nem mondta se decemberben, hogy gomba vagy fertőzés, de másik orvos voizsgált akkor és most mivel körzetire járok! Körzeti rendelésnél csinálnak tenyészést? Mivel kimaradt a menstruációm megvizsgált adoki, de nincs terhességi tünetem, és 2 db tesztet is csináltam ami megatív lett!Nem mondta, hogy bármi gond lenne....Vagy ultrahang szükséges a ciszta, méhszájseb kimutatásához?
2013. febr. 24. 19:12
Sziasztok! Évek óta küzdök jomagam is hasonló problémákkal. Amit hozzá tudnék tenni,h a flora visszaállításhoz a legjobb a gynoflor,mert van benne ösztirol,es igy a lactobacik meg tudnak tapadni. Továbbá lehet venni a patikában hüvelyi ph mérőt,azzal le tudjátok ellenőrizni, hogy is álltok. Ha lugos irányba tolódik,akkor gond van. Detego a márkája,nézzétek meg a neten,nekem segit,ha erzem h valami tünet jelentkezik,megnezem a ph- t,ha savas akkor gomba ellenei kupot hasznalok,ha lugosabb akkor pedig gynoflort. Az antibiotikumnak semmi értelme,azt csak akkor szedjetek,ha a halálotokon vagytok. A gynevacot is 2 szer is beadattam,talan annak is volt egy kis pozitiv hatasa,de nem gyógyultam meg tőle.
777. hannax (válaszként erre: 776. - Fontoska)
2013. febr. 24. 14:13
Szia, Gomba vagy fertőzés????milyen válasz ez a doki részéről? miért nem csinált a doki tenyésztést hogy megtudjátok mi okozza a folyást? nincs véleltlenül méhszájsebed?ciszta petefészekben?, ha a folyás nem csip vagy nem kellemetlen hormomális oka is lehet az állandó barnázának.(negativ rákszűrés mellett)
2013. febr. 23. 19:03

Sziasztok! A történetem a következő:

nov. 13.-án megjött a menstruációm, 5-6 napig tartott, tehát normális volt!

November 20.-án folyás jelentkezett, valószínűleg gomba, vagy fertőzés! December 5.-ére kaptam időpontot nőgyógyászhoz!

Dec 1.-10-ig barnás folyásom volt a másik folyás mellett, majd 10.-én megjött a mestruációm, kb 4 napig tartott majd ismét barna folyás 19.-éig!

December 5.én felírt a doki Kliont és Fluconazolt, az utóbbit be is vettem a Kliont pedig a menstruáció után használtam el! Továbbá felírt egy fogamzásgátlót is, de mivel voltam 3 patikában és egyikben sem lehetett kapni nem váltottam ki!

Január 6-8-ig barna folyásom volt, 8-11 rendes vérzés, azaz menstruáció, majd 12-14-ig szintén barna folyás!

Február 5.én kellett volna megjönni a menszeszemnek, ami általában késni szokott, de nem jött meg! Kértem időpontot dokihoz, február 20.ára kaptam!

Febr. 15. hüvelyi folyás!(gomba vagy fertőzés)

Febr. 20 doki! Klion + ha két hétig nem jön meg menjek visza! Amire hazaértem adokitól éreztem a derekamat + délután rózsaszínes folyásom volt, azóta pedig barnás folyásom van és bal oldalon az alhasam érzem! A kúpból 1 dbot haszbáltam el, mivel barna folyás mellett nem merem használni! Hétfőn vagy kedden ah tudok elmegyek orvoshoz, kérek ha van bármi ötletetek, vélemény írjatok!

Terhességi tesztetcsináltam 2-őt is, negatív lett!

775. indi66 (válaszként erre: 774. - Zsuzsy_131)
2013. febr. 22. 16:48
100%-an együtt érzek veled, azt hittem csak én voltam így, még sosem láttam senkitől hogy azt írná egy napra se szűnt meg, régen nekem is így volt. 3 évig. most lett volna az évfordulója pont valentin napkor. De már jól vagyok. Próbáld meg a teafaolajat, ha más nem legalább elzsibbaszt. Tényleg! És hülyeségnek gondolja az ember ennyi rettenetes nap után, de nézz utána a lelki hátterednek is. Mert én kb attól voltam ennyire beteg,lelki eredetű. :) Jobbulást
2013. febr. 21. 16:01

Sziasztok!

Nem rég találtam rá a fórumra és nagyon örülök, hogy találtam sok hasznos információt, de emellett szörnyű, hogy ennyien szenvedünk tartós hüvelyproblémával. Nekem 19 évesen (márc. elején lesz pontosan 3 éve) egyik napról a másikra lett iszonyú hüvelyviszketésem és "csipkedésem". Attól a naptól kezdve sajnos lactobacillusom se tenyészett ki soha többet (23 tenyésztésem volt 3 év alatt). 6 orvosnál jártam, sokszor párhuzamosan többhöz, de egyik sem tudott mit kezdeni a viszketéssel. A szomorú az, hogy a 23 leletből 6 lett csak pozitív és azokból is csak 2 gomba, a többi coli, klebsiella, srteptococcus agalactiae vagy vegyesen ketten, gomba és baci. A bacik mindig eltűntek antibiotikumra (szerencsére eddig csak 3x kellett szednem), de a viszketés soha egyetlen egy napra sem szűnt meg. Írtak fel rá találomra 1000 fajta kúpot, gombaölőt, szájon át szedhetőt is, de még csak arra sem vette a fáradságot, hogy egy picit enyhüljön. A viszketés lett nálam a normális állapot, annál csak cifrábbak voltak, ha jött valami baci. Természetesen hiába használtam gynoflort, protexint, vitagin c és egyéb flórahelyreállítót, soha nem értek semmit és közvetlenül a használatuk után sem tenyészett lactobacillus a hüvelyemben, ráadásul sokkal jobban viszkettem a használatuk alatt. Próbáltam még a frezyderm ph4-es intim lemosót, grapefruit cseppeket, sok vitamint, dietetikussal és belgyógyásszal lett összeállítva a ch diétám, amit már örökre be fogok tartani, de semmi... Viszket állandóan!!! Semmilyen szer nem hat. Én már arra gondoltam, hogy azért van mindez, mert nincsen hüvelyflórám és így képtelen ellenállni a baciknak, gombának. De miért nincs, mi történt egyik napról a másikra? Még a legdurvább tüneteknél is sokszor negatív volt az eredményem...

Ami nagyobb probléma, hogy lassan babát szeretnénk, de a párom spermája annyira szétmar belülről, hogy enyhén vérzek tőle utána pár napig és iszonyúan fáj. :( Pedig a viszketés előtt ez sem fordult elő, sose csípett. Maga a szex is kabaré. Előtte 5 percig mosunk kezet fertőtlenítővael, aztán be a szobába, úgy, hogy semmihez se érjünk hozzá, óvszer és mehet, persze orálisan, kézzel "oda" nyúlni tilos.(párom amúgy negatív lett minden vizsgálaton) De ez így nagyon gáz, nem akarom örökre ezt játszani, de már annyira félek a baciktól és még így is elkapok mindent... :(

Sosem szedtem fogamzásgátlót, tampont sem használtam, csak 3x próbáltam ezt az Ellen nevű tampont, ami probiotikumos, de semmi.

Most szeretném kipróbálni a teafaolajat és a sós ülőfürdőt, hátha... Meg ma csináltattam ureaplasma és mycoplasma tenyésztést, mert azt nem szűrik tb alapon, de okozhatja a tüneteket.

Olyan jó, hogy itt leírjátok a tapasztalataitokat, mert lassan sokkal többet segítenek, mint az orvosok. Annyira kellemetlen havonta, 3 hetente járkálni és persze tehetetlenek a problémámmal szemben. Ma is 20ezret hagytam ott a patikában ez miatt... Egyedül colira vált be a D-mannóz por. Igaz, hogy közel 7000 Ft, de természetes és már aznap megszüntette a hólyagfájdalmam, ha azt is ellepte a coli a hüvelyből és vissza se jött már fél éve, a leletem is negatív lett.

Néha már sírni tudnék, hogy sosem leszek egészséges, gyerekem se lehet és még az orvosok sem értik meg, hogy ennyi idő alatt mindent megtettem, hogy higiénikusan, egészségesen éljek és ennek ellenére jön mindenféle baj. :(

773. Rajmimama (válaszként erre: 764. - Tünyike25)
2013. febr. 20. 16:19
Ha a baciktól nem is szabadulhatsz meg a nem kívánt helyen, a tüneteket azért csökkentheted.Egy másik fórumon volt,hogy gyakran gombás megbetegedés az alap,és azon éldegélnek meg a bacik is.Próbálj lemondani a szénhidrátokról(inzulinrezistenciával élők számára meghatározott diéta bevezetése,van róla elég fórum a neten)így a gyulladásos folyamatok alább hagynak.Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.Most,hogy szültem és bűnözök(diéta mellett nem volt tejem)visszatért a bűzös folyás,de nem érdekel.Ha a baba hozzátáplálása megkezdődik,akkor visszatérek a diétához és el fog múlni a folyás és 70%-ban a gyulladás.Ne add fel.(amúgy végigpróbáltam én is minden kúrát,se tőzegáfonya,se semmi nem hatotta meg a bacim)
2013. febr. 16. 18:48
Én is sós ülőfürdőzök kb. 5 naponta. Azonnal csökkennek a tüneteim tőle. De nem az igazi.
771. indi66
2013. febr. 16. 12:49
Pár nap vettem be a tőzegáfonyás kapszulából. Ebben sok hatóanyag van én is azt kerestem direkt. Hál isten csak a hólyagom miatt lehetett baj amott is mert azóta gumin nélkül is történtek dolgok (:P) és meg se kottyant. Szóval hála és öröm :D De azért még figyelek, próbálok sokat inni. ÉS hunny sós ülőfürdője csodálatos :É Köszi <3 ::É:É A teafaolajos kúrához is írják egyébként mellé még ezt a sós ülőfürdőt mert elméletileg elvonja a só a vizet a gombáktól... :/ Valahogy így olvastam. De eddig azt nem próbáltam ki. Puszi mindenkinek.
770. medizona (válaszként erre: 757. - Indi66)
2013. febr. 14. 18:38
A hólyaghurut van előbb, ami ha nem kezelik idülté válik és kialakul a hüvelygyulladás. A tőzegáfonyából az keresd amiben a legtöbb hatóanyag van.
769. Annie1130 (válaszként erre: 767. - 7a1c4d35f1)
2013. febr. 14. 15:57
A lórugás az Orungal volt szerintem. Örülök, hogy rendbejöttél!
2013. febr. 14. 13:50

A grapefruitmag olajat én is ajánlam, anno nekem is használt, sajnos most már csak a drágább verziot lehet kapni, ez pedig nem fér bele a büdzsémbe jelenleg.

Egyéb más term.módot nem használtam. Esetleg az élesztős kajákat csökkenteni lehet, hiszen amit nekem találtak gomba, az az élesztő gomba...

2013. febr. 14. 13:49

Sziasztok!

Évek óta én is ezzel küzdöttem. Szinte havonta mehettem orvoshoz. Mindezt magán verzóban. A gatyám ráment a gyógyszerekre és semmi javulás. Mindez nagyban negativ irányba befolyásolta a szexuális életemet is (meg a páromét is).

Volt Canesten, Dalacin, semmi hatás. 1-2 hónapig jó, aztán ujra jöttek a tünetek. Szinte naponta használtam hüvely öblítést, ami tudom nem tett jót de nem tudtam elviselni a trutyis folyást.

Aztán tavaly decemberben elmentem egy sima TB-s dokihoz. PErsze amikor mentem, aznap meg is jött a mensi. Na, frankó,gondoltam. A doki ennek ellenére levette a kenetet, és kiderült (eddig a magán orvos egyszer nem vette a fáradságot, hogy mintát vegyen)hogy a már ismert Candida Albicans fertőzésem van...Pevaril kúpot meg kenőcsöt kaptam. Páromnak is kellett a kenőcsöt használni.

Amikor vége lett a kúrának (egy hét massziv no szex) 2 hétig tok jo volt. Aztán jott ujra. Mondom ez nem lehet igaz!!!

Karácsony elott utolso nap visszamentem, adjon valamit, mert már véresre vakargattam magam. Adott valami gyógyszert, ismerős volt, 1 csomagolásban egy kapszula, potom 3800 Ft-ot fizettem a 4 db gyógyszerért. A hajam majd eldobtam!! Egyet nekem, egyet páromnak (a nevére már nem emlékszem). 3 nap mulva a következőt. Lórugás volt. Ennek lassan 2 hónapja és -KOPP_KOPP_KOPP azóta semmi bajom!!!! Igaz, azüta az irrigátort is elfeljtettem, mert van egy sajnszom, hogy azzal még többet ártottam magamnak! Rendeltem egy étrend kiegészito kapszulát is, ami a bélflórában az egyensúlyt helyre rakja, szóval megakadályozza a túlzott candida elszaporodást. Azóta jól vagyok!!!!

766. Annie1130 (válaszként erre: 764. - Tünyike25)
2013. febr. 14. 13:22
Szerintem egy átfogó méregtelenítést, és parazitaírtást kellene csinálnod. Nem feltétlenül léböjt kúrára gondolok, hanem egy olyan étrendre, amellyel nem viszel be feldolgozott élelmiszert, tehát mindent csak természetes formában viszel be. Egy csomag fahéjat keverj el 1 csomag frissen őrölt szegfűszeggel és őrölt kurkumával.Ezt szedd egy hónapig naponta 2x1 teáskanállal. Én el szoktam keverni fél deci frissen facsart répalével, vagy narancslével. Az ezüstkolloidot is ajánlom, nagyon jó külsőleg és belsőleg is, és én a helyedben még grapfruitmag cseppek szedésével is megtámadnám azokat a ronda kórokozókat! Ezek mind a természet legbrutálisabb fegyverei vírusok, gombák és baktériumok ellen, még is kíméletesek. Mindegyiket írd be egyesével a google-ba, ott találsz részletes leírást, én most nem kezdenék bele. Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok!
765. indi66 (válaszként erre: 764. - Tünyike25)
2013. febr. 14. 13:08
de csíp, de nem sokáig. mondjuk attól függ mekkora a baj.
2013. febr. 13. 21:19

Szia!

Ma kiderült, hogy már a vizeletembe is van 2 fajta baktérium. A kitenyésztett baktérium, már semmilyen antibiotikumra nem érzékeny:( Tök jó, hogy idáig jutottam. Kérdeztem az orvost, hogy mit lehet vele csinálni, de nem tud semmit. Remélem tovább szaporodik és még rosszabbul leszek. A teafa olaj nektek nem csíp? Szedek multivitamint és tőzegáfonya kapszulát is. Én is keresem a csoda dokit.

763. primosten (válaszként erre: 760. - Tünyike25)
2013. febr. 13. 14:14

Szia, valahol olvastam az interneten egy lanynak a törteneteröl akinek elegge hasonlo panaszai voltak mint neked, több evig szenvedett a fajdalomtol,senki nem tudta mi baja, a vegen kiderült hogy candidiasis-a lett a sok antibiotikumtol amit kapott. Hogy miert nem jöttek ra az orvosok? Mert mar annyira gyenge volt az immunrendszere hogy szervezete nem termelt anitesteket a gomba ellen, igy vervetelböl nem is tudtak azt kimutatni. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy neked is ez van, de miutan annyi antibiotikumot beszedtel ilyen rövid idö alatt van ra eselyed. Közben pedig rezisztens bakteriumok fejlödtek ki a szervezetedben.

Ami nem antibiotikum es hasznalhat ez ellen az ezüstkolloid, tözegafonyakapszula, fokhagymakapszula, olajfalevel kapszula,halolaj. Ezek nem olcso cuccok es nem is fognak egyböl hasznalni hanem idö kell nekik. Mar az is nagy lepes ha többet mar nem szedsz antibiotikumot, mert azok egy idö utan mar többet artanak mint hasznalnak.

Szedsz valamilyen multivitamint? Mert az is sokat segithet es legalabb napi 1000 mg C vitamin, sok folyadek, gyogyteak.

Amugy teljesen meg tudom erteni az elkeseredesed, mert mi is babat szeretnenk, nekünk elsö lenne, de mivel meg nem vagyok a hüvelygyulladasombol kigyogyulva en sem merem vallalni a kockazatot. Es bar hiaba vannak jobb napjaim nem tudom azt kijelenteni hogy teljes mertekben meggyogyultam.

Meg mindig keresem azt az orvost aki segitene meggyogyitani, es nem is biztos hogy nögyogyaszra lenne szüksegem, hanem egy jo belgyogyaszra aki egesz szervezeti szinten vizsgalna at.

762. primosten (válaszként erre: 757. - Indi66)
2013. febr. 13. 13:35
Hogy melyik van elöbb arra valaszt nem tudok adni, mert holyaghurutom meg nem volt szerencsere. Szerintem jo az amit csinalsz, antibiotikumot semmikeppen se, esetleg meg bioboltban rakerdezhetnel gyogyteara azt inni rengeteget, + sok C vitamin.
761. Borax (válaszként erre: 759. - Primosten)
2013. febr. 13. 08:06
Mozgok heti 3-4x,nem eszem húst és tényleg odafigyelek magamra,bár az immunrendszerem nincsen a toppon 20kg fogyás után.Köszönöm szépen,az ötleteket és szerintem marad az,hogy inkább elmegyek orvoshoz és ott meglátjuk mit mondanak.Mindenesetre megpróbálok olyan kezeléseket kérni amik hosszútávon megoldást jelentenének mert lehet,hogy én jót szeretnék magamnak de sajnos többet ártok:(!Ha megvan az eredmény és valami jó ötlet akkor megírom nektek mert bízom abban,hogy az orvosom segíteni szeretne és nemcsak a pénztárcámat megcsapolni!További szép napot mindeninek!
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook