Állandó hüvelygyulladás (beszélgetés)
Mivel már herótóm van a dokiktól,arra gondoltam kipróbálom a teafaolajat(ülőfürdő) és/vagy a grapefruit(italba) cseppeket.Jól hallottam hogy ezek hatásosak lehetnek ? :)
Ártani csak nem árthat.Főleg az év hüvelyemnek.Szegény már úgy meggyűlöltem :D
Sziasztok!
Én is küzdök -sajnos- hüvelygyulladással! Nálam főleg menstruáió előtt jelentkezzik csíp, viszket stb. Voltam nőgyógyásznál aki megvizsgált és annyit mondott nincs candidám hanem menszez előtt legyengül az inmunrendszerem és ezért vagyok "beteg"!! Na persze irt minden féle gyógyszereket ami ideig-oráig hatottak!Elmentem másik orvoshoz aki szintén ugyanezt mondta!Szedek c- vitamint iszok gyógyteát vitagyn c-t használok nem sok sikerrel!Teafaolaj nem vált be nálam tudtok még esetleg mást ami esetleg segítene??Nagyon megköszöném mert ez már lelkileg is megterhelő:(
Sziasztok!
Én is évek óta küzdöttem hasonlóan hozzátok,de egyszer egy doki,olyan "csoda" krémet írt fel nekem,amitől minden panasz megszűnt.Ha bármikor is visszatér 1-2 napig alkalmazom és újra hosszú ideig semmi...Számtalanszor voltam már dokiknál,de soha egyiksem írt fel ilyen jót.Egyébként vény nélkül kapható.
Gynoxin hüvelykrém
Szia Zsófi!
Köszi az ötletet a detego-val kapcsolatban, önellenőrzésre nem hangzik rosszul.2 kérdésem is lenne: 1. a gynoflorból mennyit használsz el, ha úgy érzed hogy gond van,csak 1-2 kúpot, vagy az egész dobozzal?
2. azt írtad, hogy ha savas az eredmény, akkor gomba elleni kúpot használsz. én azt olvastam, hogy a hüvely akkor egészséges, ha savas a környezet.vagy nem így van? kicsit meg vagyok most kavarodva ezzel a lúgos-savas dologgal.
Sziasztok! A történetem a következő:
nov. 13.-án megjött a menstruációm, 5-6 napig tartott, tehát normális volt!
November 20.-án folyás jelentkezett, valószínűleg gomba, vagy fertőzés! December 5.-ére kaptam időpontot nőgyógyászhoz!
Dec 1.-10-ig barnás folyásom volt a másik folyás mellett, majd 10.-én megjött a mestruációm, kb 4 napig tartott majd ismét barna folyás 19.-éig!
December 5.én felírt a doki Kliont és Fluconazolt, az utóbbit be is vettem a Kliont pedig a menstruáció után használtam el! Továbbá felírt egy fogamzásgátlót is, de mivel voltam 3 patikában és egyikben sem lehetett kapni nem váltottam ki!
Január 6-8-ig barna folyásom volt, 8-11 rendes vérzés, azaz menstruáció, majd 12-14-ig szintén barna folyás!
Február 5.én kellett volna megjönni a menszeszemnek, ami általában késni szokott, de nem jött meg! Kértem időpontot dokihoz, február 20.ára kaptam!
Febr. 15. hüvelyi folyás!(gomba vagy fertőzés)
Febr. 20 doki! Klion + ha két hétig nem jön meg menjek visza! Amire hazaértem adokitól éreztem a derekamat + délután rózsaszínes folyásom volt, azóta pedig barnás folyásom van és bal oldalon az alhasam érzem! A kúpból 1 dbot haszbáltam el, mivel barna folyás mellett nem merem használni! Hétfőn vagy kedden ah tudok elmegyek orvoshoz, kérek ha van bármi ötletetek, vélemény írjatok!
Terhességi tesztetcsináltam 2-őt is, negatív lett!
Sziasztok!
Nem rég találtam rá a fórumra és nagyon örülök, hogy találtam sok hasznos információt, de emellett szörnyű, hogy ennyien szenvedünk tartós hüvelyproblémával. Nekem 19 évesen (márc. elején lesz pontosan 3 éve) egyik napról a másikra lett iszonyú hüvelyviszketésem és "csipkedésem". Attól a naptól kezdve sajnos lactobacillusom se tenyészett ki soha többet (23 tenyésztésem volt 3 év alatt). 6 orvosnál jártam, sokszor párhuzamosan többhöz, de egyik sem tudott mit kezdeni a viszketéssel. A szomorú az, hogy a 23 leletből 6 lett csak pozitív és azokból is csak 2 gomba, a többi coli, klebsiella, srteptococcus agalactiae vagy vegyesen ketten, gomba és baci. A bacik mindig eltűntek antibiotikumra (szerencsére eddig csak 3x kellett szednem), de a viszketés soha egyetlen egy napra sem szűnt meg. Írtak fel rá találomra 1000 fajta kúpot, gombaölőt, szájon át szedhetőt is, de még csak arra sem vette a fáradságot, hogy egy picit enyhüljön. A viszketés lett nálam a normális állapot, annál csak cifrábbak voltak, ha jött valami baci. Természetesen hiába használtam gynoflort, protexint, vitagin c és egyéb flórahelyreállítót, soha nem értek semmit és közvetlenül a használatuk után sem tenyészett lactobacillus a hüvelyemben, ráadásul sokkal jobban viszkettem a használatuk alatt. Próbáltam még a frezyderm ph4-es intim lemosót, grapefruit cseppeket, sok vitamint, dietetikussal és belgyógyásszal lett összeállítva a ch diétám, amit már örökre be fogok tartani, de semmi... Viszket állandóan!!! Semmilyen szer nem hat. Én már arra gondoltam, hogy azért van mindez, mert nincsen hüvelyflórám és így képtelen ellenállni a baciknak, gombának. De miért nincs, mi történt egyik napról a másikra? Még a legdurvább tüneteknél is sokszor negatív volt az eredményem...
Ami nagyobb probléma, hogy lassan babát szeretnénk, de a párom spermája annyira szétmar belülről, hogy enyhén vérzek tőle utána pár napig és iszonyúan fáj. :( Pedig a viszketés előtt ez sem fordult elő, sose csípett. Maga a szex is kabaré. Előtte 5 percig mosunk kezet fertőtlenítővael, aztán be a szobába, úgy, hogy semmihez se érjünk hozzá, óvszer és mehet, persze orálisan, kézzel "oda" nyúlni tilos.(párom amúgy negatív lett minden vizsgálaton) De ez így nagyon gáz, nem akarom örökre ezt játszani, de már annyira félek a baciktól és még így is elkapok mindent... :(
Sosem szedtem fogamzásgátlót, tampont sem használtam, csak 3x próbáltam ezt az Ellen nevű tampont, ami probiotikumos, de semmi.
Most szeretném kipróbálni a teafaolajat és a sós ülőfürdőt, hátha... Meg ma csináltattam ureaplasma és mycoplasma tenyésztést, mert azt nem szűrik tb alapon, de okozhatja a tüneteket.
Olyan jó, hogy itt leírjátok a tapasztalataitokat, mert lassan sokkal többet segítenek, mint az orvosok. Annyira kellemetlen havonta, 3 hetente járkálni és persze tehetetlenek a problémámmal szemben. Ma is 20ezret hagytam ott a patikában ez miatt... Egyedül colira vált be a D-mannóz por. Igaz, hogy közel 7000 Ft, de természetes és már aznap megszüntette a hólyagfájdalmam, ha azt is ellepte a coli a hüvelyből és vissza se jött már fél éve, a leletem is negatív lett.
Néha már sírni tudnék, hogy sosem leszek egészséges, gyerekem se lehet és még az orvosok sem értik meg, hogy ennyi idő alatt mindent megtettem, hogy higiénikusan, egészségesen éljek és ennek ellenére jön mindenféle baj. :(
A grapefruitmag olajat én is ajánlam, anno nekem is használt, sajnos most már csak a drágább verziot lehet kapni, ez pedig nem fér bele a büdzsémbe jelenleg.
Egyéb más term.módot nem használtam. Esetleg az élesztős kajákat csökkenteni lehet, hiszen amit nekem találtak gomba, az az élesztő gomba...
Sziasztok!
Évek óta én is ezzel küzdöttem. Szinte havonta mehettem orvoshoz. Mindezt magán verzóban. A gatyám ráment a gyógyszerekre és semmi javulás. Mindez nagyban negativ irányba befolyásolta a szexuális életemet is (meg a páromét is).
Volt Canesten, Dalacin, semmi hatás. 1-2 hónapig jó, aztán ujra jöttek a tünetek. Szinte naponta használtam hüvely öblítést, ami tudom nem tett jót de nem tudtam elviselni a trutyis folyást.
Aztán tavaly decemberben elmentem egy sima TB-s dokihoz. PErsze amikor mentem, aznap meg is jött a mensi. Na, frankó,gondoltam. A doki ennek ellenére levette a kenetet, és kiderült (eddig a magán orvos egyszer nem vette a fáradságot, hogy mintát vegyen)hogy a már ismert Candida Albicans fertőzésem van...Pevaril kúpot meg kenőcsöt kaptam. Páromnak is kellett a kenőcsöt használni.
Amikor vége lett a kúrának (egy hét massziv no szex) 2 hétig tok jo volt. Aztán jott ujra. Mondom ez nem lehet igaz!!!
Karácsony elott utolso nap visszamentem, adjon valamit, mert már véresre vakargattam magam. Adott valami gyógyszert, ismerős volt, 1 csomagolásban egy kapszula, potom 3800 Ft-ot fizettem a 4 db gyógyszerért. A hajam majd eldobtam!! Egyet nekem, egyet páromnak (a nevére már nem emlékszem). 3 nap mulva a következőt. Lórugás volt. Ennek lassan 2 hónapja és -KOPP_KOPP_KOPP azóta semmi bajom!!!! Igaz, azüta az irrigátort is elfeljtettem, mert van egy sajnszom, hogy azzal még többet ártottam magamnak! Rendeltem egy étrend kiegészito kapszulát is, ami a bélflórában az egyensúlyt helyre rakja, szóval megakadályozza a túlzott candida elszaporodást. Azóta jól vagyok!!!!
Szia!
Ma kiderült, hogy már a vizeletembe is van 2 fajta baktérium. A kitenyésztett baktérium, már semmilyen antibiotikumra nem érzékeny:( Tök jó, hogy idáig jutottam. Kérdeztem az orvost, hogy mit lehet vele csinálni, de nem tud semmit. Remélem tovább szaporodik és még rosszabbul leszek. A teafa olaj nektek nem csíp? Szedek multivitamint és tőzegáfonya kapszulát is. Én is keresem a csoda dokit.
Szia, valahol olvastam az interneten egy lanynak a törteneteröl akinek elegge hasonlo panaszai voltak mint neked, több evig szenvedett a fajdalomtol,senki nem tudta mi baja, a vegen kiderült hogy candidiasis-a lett a sok antibiotikumtol amit kapott. Hogy miert nem jöttek ra az orvosok? Mert mar annyira gyenge volt az immunrendszere hogy szervezete nem termelt anitesteket a gomba ellen, igy vervetelböl nem is tudtak azt kimutatni. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy neked is ez van, de miutan annyi antibiotikumot beszedtel ilyen rövid idö alatt van ra eselyed. Közben pedig rezisztens bakteriumok fejlödtek ki a szervezetedben.
Ami nem antibiotikum es hasznalhat ez ellen az ezüstkolloid, tözegafonyakapszula, fokhagymakapszula, olajfalevel kapszula,halolaj. Ezek nem olcso cuccok es nem is fognak egyböl hasznalni hanem idö kell nekik. Mar az is nagy lepes ha többet mar nem szedsz antibiotikumot, mert azok egy idö utan mar többet artanak mint hasznalnak.
Szedsz valamilyen multivitamint? Mert az is sokat segithet es legalabb napi 1000 mg C vitamin, sok folyadek, gyogyteak.
Amugy teljesen meg tudom erteni az elkeseredesed, mert mi is babat szeretnenk, nekünk elsö lenne, de mivel meg nem vagyok a hüvelygyulladasombol kigyogyulva en sem merem vallalni a kockazatot. Es bar hiaba vannak jobb napjaim nem tudom azt kijelenteni hogy teljes mertekben meggyogyultam.
Meg mindig keresem azt az orvost aki segitene meggyogyitani, es nem is biztos hogy nögyogyaszra lenne szüksegem, hanem egy jo belgyogyaszra aki egesz szervezeti szinten vizsgalna at.
További ajánlott fórumok:
- Állandó hüvelygyulladás, fájdalom, viszketés, mitől?
- 3napja hüvelykúpot kell használnom hüvelygyulladásra. Azóta főleg délelőtt nagyon erős a folyásom. Ez baj?
- Visszatérő hüvelygyulladás, volt ebből valakinek komoly problémája?
- Antibiotikum kúra okozta hüvelygyulladás esetén szükséges a partnert is kezelni?
- Endometriózis okozhat állandó hüvelygyulladást?
- Állandó hüvelygyulladás?