Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Állandó hüvelygyulladás fórum

Állandó hüvelygyulladás (beszélgetés)

❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
670. indi66 (válaszként erre: 669. - Medizona)
2012. nov. 29. 15:32
Szia itt is :) Szerintem csináld úgy ahogy írtam, 1 próbát megér.
2012. nov. 29. 12:17
A problémám 4 éve kezdődött. Égő érzés a hüvelyben, folyás. Kenetvétel nélkül kaptam rá mindenféle kúpot, gyógyszert. Kezeltek gombára, de csak nem szűntek meg a tüneteim. Két éve megműtöttek méhszájsebbel, hátha innen ered a probléma. Különböző hüvelykúpokat (tejsavkúpokat) irrigálást irt elő az orvosom, amit legalább 1 évig folyamatosan használtam. Csak rosszabb lett tőle. Ahogy nekem a helyreállító kúpoktól is. Kivéve a gynoflor. Gondolom azért, mert a candida túlszaporodott a túl savas közegben. Tavaly októberben kerültem el Ujházy dr. úrhoz pestre, aki candidát állapított meg, mivel két egymást követő kenetemben az volt. A fóra is rendben. Azóta gombaellenes kúpot használok 5 naponta (300 mg borsav) de a tüneteim talán 1-2 napra ha csökkennek. Állandóan érzem ezt a kellemetlen érzést a hüvelyben.Nem viszket csak ég, és olyan mintha állandóan gyulladásban lenne. Azóta folyamatosan járok hozzá, de a kenetem negatív. Se gomba, se baci, csak a tünet maradt. A folyásom változó. Ciklikusan. Kivülről száraznak érzem. Együttlétek után még jobban fáj, mintha "lenyúztak" volna egy adag bőrt belülről. Borzalmas ezzel együtt élni. Egyedül a menstruáció alatt múlik el a tünetem, de azután kezdődik minden. Használom én is az octenisept sprayt, de nem merem túlzásba vinni, csak napi 1x fújogatom. Kentem már szteroidos krémmel,de az nem volt olyan jó, mint a spray. Segítsetek, az ülőfürdőt (cickafark és kamilla) meddig kell alkalmazni és milyen arányban.
668. Hunny (válaszként erre: 667. - Sylvia31)
2012. nov. 11. 20:00
De ráéreztem, hogy válaszoltál:D Várom a választ:) puszii
2012. nov. 11. 19:46
Jobban:-)majd írok választ a face-n..Puszi!
666. Hunny (válaszként erre: 665. - Sylvia31)
2012. nov. 10. 17:02

Jajj Sylvi, ezer éve nem jártam itt, ezrt csak most olvasom a rossz hírt:( Remélem azóta már jobban vagy!

puszii

2012. nov. 1. 12:09
Rengeteg csokit ettem az elmúlt bő egy hónapban(az új munka)na meg is lett az eredménye..úgy kiújult a candida megint hogy a falat kaparom:-((Pedig már olyan jól voltam..most első körben megint octenisept aztán majd látjuk..
664. indi66 (válaszként erre: 663. - Hunny)
2012. okt. 12. 13:39
Ez jó hír! Ne hagyd magad :) Remélem a vizsgád szuperül sikerült :) Üdv :)
663. Hunny
2012. okt. 11. 17:30

Sziasztok!

Szerencsére időben sikerült elkapni a gazfickót, másnap már semmi bajom se volt:) Azért ma még bekentem teafaolajjal magam odalent, nagyon picit viszketett (tegnap vizsga volt, és nyomtam magamba a csokikat). Maradt még tavaszról flóra helyreállító hüvelykapszulám, azt azért még bevetem, úgyis már rég el akartam használni.

662. Hunny
2012. okt. 9. 09:48

Sziasztok!

Lehet ismét törzshelyem lesz ez a fórum? Ismét hüvelygombám van, de még eléggé az elején, remélem sikerült az elején elkapnom. Pici viszketés van, nagyon picit túrós folyás. Tegnap este octenisepttel kentem be, nem csípett, csak erősen melegített. Ma reggel bevetettem a teafaolajos kefíres tampont, meg kívülről is bekentem teafaolajjal, nem csíp szerencsére:) (Emlékszem, pár hónapja mikor bekentem vele, örjöngtem, folytak a könnyeim olyan rossz volt, még az után is, hogy lemostam) Sok édességet ettem az utóbbi időben, meg nem kicsit stresszes volt az utóbbi 1 hónapom. Holnap lesz a vizsgám, utána tervezek megújulni, többet foglalkozni a testemmel és lelkemmel:)

Puszii

661. indi66
2012. okt. 6. 09:11
Na hogy alakul a kezelésed a kineziológusnál ? :)
660. sylvia31 (válaszként erre: 659. - Hunny)
2012. szept. 27. 09:10

Indi Hunny úúúúgy szeretlek benneteket:-)))!!!!!!!

Olyan jó hogy vagytok!!Még így is hogy messze vagyunk egymástól..Hunny drága a face-n a chat-et kikapcsoltam de majd visszafogom csak zavart hogy kb 5percre benéztem a híreket átnézni és vagy 6an írtak rám hogy mizu..nem mintha nem esne jól persze csak nem akarok senkit megbántani mert ha meg nem írok vissza az olyan bunkóság(szerintem)

Tündérek vagytok feltétlenül írok a kineziológus tapasztalataimról holnap reggel pont megint megyek..Legalább 5hónapig kell majd járnom azt mondta 1-2évre visszanyúló gondokat kb 2hónap ennél régebbieket sajnos több feldolgozni..

659. Hunny (válaszként erre: 657. - Sylvia31)
2012. szept. 26. 08:20

Ha csak eszedbe is jut, hogy esetleg mégegyszer visszafogadd ezt a pasit az életedbe, n magam személyesen foglak nem kicsit seggberúgni!!! Nem túl régóta ismerlek, de azóta folyamatosan ezt a csiki-csukit játszátok, hogy szétmentek-összejöttök. Miért pont most változna valami? Miért pont ez az alkalom lenne az, ami után örökre együtt maradtok? A drágaságot ismerve, erre semmi garancia. Na meg pont te mondtad, hogy mellette lett 0 a nőiességed, és mellette kényszerültél ismét gyógyszereket szedni!

Jajj te lány, kár hogy elvesztél mint szürke szamár a ködben és nem beszélünk sűrűbben:(

Puszi

658. indi66 (válaszként erre: 657. - Sylvia31)
2012. szept. 26. 08:16
Kb nálam is ez volt a helyzet, láss csodát abba hagytam mindent és helyre jött... :/ Meg a fejemben is megváltoztak a dolgok ezzel kapcsolatban. Majd írj hogy mi volt a kineziológusnál. puszi
2012. szept. 26. 08:01

Sziasztok Csajok!Rég nem jártam errefelé..nálam annyi a tényállás hogy kb egy hónapja nemi élet nuku a páromat kirúgtam bár most próbálná magát visszasírni még nem döntöttem egyelőre vasárnapra kért egy talit hogy beszéljünk ennyibe belementem..Folyásom továbbra is van nem viszketős nem piros megnéztem a szeméremrészt de van..Jelenleg kineziológus-reflexológushoz járok kiderült hogy minden LELKI ALAPON VAN!!A nőiességem olyan szinten tropa lett az én drága(ex)pasikám mellett hogy nocsak..kétszer járok egy héten majd folyamatosan tudósítok:-))

Az tuti ezt a kineziológus is mondta hogy nőgyógyász ezen segíteni már nem fog mert igazából nincs min...(testileg legalábbis)

656. indi66
2012. szept. 25. 10:27

Hál istennek már nem sok minden van amit írni tudnánk és ez tényleg jót jelent :) Itt is minden rendben. Tök jó :D

Vettem palástfüvet hogy majd iszogatom ugye de még azt sem csinálom, elfelejtem :/ Szóval az agyamban helyre kerültek a dolgok úgy tünik ezzel kapcsolatban :D

655. Hunny
2012. szept. 24. 20:51
Az jutott eszembe, hogy teljesen kihalt ez a fórum. Ez jó dolgot jelent, mert azt jelenti (elviekben), hogy nincsenek túl sokan akik nagyon szenvednének ilyen bajoktól. Remélem tényleg így van, de a statisztikai adatok miatt nem valószínű, hogy így van.
654. indi66 (válaszként erre: 651. - Lieztt)
2012. szept. 15. 09:37

Ha amiatt izgulsz akkor ne tedd. Szokott fájni még az első után is párszor csak "be kell járatni". Nem a gyulladástól fájt, de az meg elképzelhető hogy azért érzed olyan rosszul magad mert félsz a következőtől és így tartod távol magad ettől az élménytől.

Üdv :)

653. indi66
2012. szept. 15. 09:30
Túl vagyok 2 nap termál illetve élmény parkon. Semmi bajom!!!! :D
652. Hunny (válaszként erre: 651. - Lieztt)
2012. szept. 11. 08:34
Én továbbra is tartom a dolgot, hogy szerintem nincs problémád. Indi is így volt vele, ő is végig így gondolta, h beteg, csak az orvos mondta, hogy semmi kórosat nem lát. Ha lelki ok, akkor ezek a szexuális élmények lehettek azok. Én azt mondom h ne add fel, próbálkozzatok, ez igen is nagyon szép dolog. Másrészt a "gyakorlottabb" összeszokottabb pároknál is előfordul, hogy nem úgy jön össze a dolog, nem minden együttlét egyformán jó. Ezt tapasztalatból mondom. Lépj túl rajts és próbálkozzatok!
651. Lieztt
2012. szept. 10. 21:21

Köszönöm a bíztató szavakat:) Nagyon örülnék ha tényleg nem lenne semmi bajom...de úgy érzem, hogy van. Eddig sokszor volt úgy, hogy tényleg azt éreztem, hogy nincs baj de a mostani helyzet rosszabb mint azok. Lehet, hogy csak a külső tényezők miatt. Most kezdtem az egyetemet és nagyon nagy a változás az eddigi életemhez képest. A teafa olajos irrigáláson nagyon gondolkodom+a cickafark és kamilláson is.

Amit most írni fogok az elég intim téma de ez egy anonim oldal és szerintem itt megoszthatom. Tavaly augusztusban vesztettem el a szüzességem. Nem ragozom túl, nagyon fájt. Az utána következő 2 szintúgy. Annyira, hogy nagyon nem volt kedvem utána mégegyszer kipróbálni. Lehet, hogy gyulladás miatt volt ez. Arra is gondoltam már kétségbeesésemben, hogy vaginizmusom van. Utána sokáig nem volt. Nyár elején próbálkoztunk megint, a végére már jó lett. Augusztusban 5 napig együtt laktunk, 4x szeretkeztünk és mind a négy tökéletes volt :) Végre nem fájt. Nem tudom, hogy ez minek volt köszönhető de remélem kezdek ott lent végleg meggyógyulni.)

650. Hunny (válaszként erre: 649. - Indi66)
2012. szept. 10. 10:07
Húúúúúúúúúú most nagyon irigyellek a wellness miatt! Rám is rám férne rendesen! És tényleg ne hagyd ki!;) Jó pihit, pusziiii!
649. indi66
2012. szept. 10. 07:44

Itt is vagyok :) Így van, ezt mondta és mióta kimondta jobban is érzem magam. Most kicsit pihenni megyek a családommal pár napra ahol lesz wellness részleg is, és nem fogom kihagyni.Most már nem! Eddig még vacilláltam meg féltem, nem kell! :)

Én 21 vagyok egyébként és 18 éves koromban kezdődött. :) ÉS hát elpazarolt időnek tartom.Az ember erőlködik, küzd ha lehet ezt mondani, mert ugye én sem akartam h erre menjenek a szép éveim. De mióta felhagytam ezekkel azóta csak javulok. :) Ezt tudom neked is tanácsolni :)

Puszi

648. Hunny (válaszként erre: 647. - Lieztt)
2012. szept. 9. 19:59

Szia!

Lehet meglepődsz, amit mondani fogok neked: NINCSEN SEMMI BAJOD! Gondolom Indi nem haragszik meg, ha elmondom, hogy a héten ő is orvosnál járt rgyszerű szokásos ellenőrzésen, és azt mondta neki a doki, hogy semmi más problémája nincs, nincs gyulladása! Valószínűleg öztrogén dominancia lépett fel nála, és a váladék irritálja a nyálkahártyádat.

Gondolkozz el, vannak e nőiességeddel, anyai szerepvállalással, anyukádal való kapcsolatban valami probléma, vagy egyéb bármi ok/gond. Ezek okozhatnak ilyen tüneteket, és a lelkedet kell ápolni! Esetleg menj el még egy kenet vételre, állapítsa meg soki, h van e gyulladásod, ha minden negatív, kérdezz rá erre az ösztogén dologra, esetleg menj el endokrinológushoz. Persze ügyelj az intim tisztaságra, de ne vidd túlzásba, érdemes hüvelyflóra helyreállítót használni, intim torna, ihatsz cickafarkfű teát. Ülőfürdőt nem javaslom, mert kimossa a hüvelyflórát.

647. Lieztt
2012. szept. 9. 15:27

Hunny- ez az én történetem dióhéjban, réggebről kerestem vissza

Sziasztok. Még márciusban kedztem el olvasni a "Hüvelygomba" fórumot melyben Indi66 sokat írt és úgy emlékszem Sylvia31 is. Nekem az egész 2010 áprilisban kezdődött, úgyhogy elhihetitek mennyire meg akarok már szabadulni az egésztől. 19 éves vagyok és nem akarom, hogy erre menjen rá a fiatalságom. Ott tartottam, hogy 2010-ben kezdődött. Akkor még gyereknőgyógyászatra mentem, kenetet vett az orvos és kiderült, hogy gomba. CNS kúpot kaptam+ mycosistet. Használt de újra visszajött. Ezek után még 8-9 hónapig jártam ehhez az orvoshoz. A kenetben semmit sem talált. Kaptam tőle Mikogal kúpot kétszer is. 2011 januárban voltam a legrosszabbul, ekkor a kenetben széklet bactérium volt. Erre is CNS-t kaptam. Ezután elmentem egy másik gyereknőgyógyászhozu aki kenetet se vett hanem kijelentette, hogy nincs nőgyógyáasztani betegségem. Bepantent adott. Utána 3 sztk-s felnőtt orvosnál voltam. Az első nem talált semmit a kenetben, csak a hüvelyflóra eltűnését. Gynoflort kaptam. A 4. orvos ránézésre adott gynoxin kúpot, krémet, meg szájon át szedhető gyógyszert. Az ötödik orvoshoz 2011 szeptemberbe mentem. Nem vett kenetet csak irrigáló port adott amit én hülye elhasználtam. Még 3x visszamentem hozzá de kenetet sose vett csak felírt mindent össze vissza de azokat már nem váltottam ki. 2012 februárban rátaláltam a már említett fórumra ahol olvastam Dr. Újházy András nevét. Elmentem hozzá áprilisban. Kenetet vett de nem talált benne semmit és a hüvelyflóra is jó volt. Megelőzésre(!) kaptam 5 naponta a bórsavas hüvelykúpot. Nem nagyon éreztem, hogy jobb lenne. Júniusban visszamentem és egy kis gombát talált. Nem tudom mi volt, de arra is gondoltam, hogy a kúptól. . . Utána rátaláltam erre a fórumra, elolvastam az egészet és itt tartok.

Remélem nekem is sikerül kikerülnöm ebből:)

u. i:(Lizett lenne a nevem de elgépeltem. . . . )

Most már nem szeretnék semmi gyógyszertári "klasszikus" értelemben vett gyógyszert használni mivel abból rengeteget használtam a két és fél év alatt. A természetes megoldásokat tartom ideálisnak. Egyetértek a következő állítással: "Az orvos kezel, a természet gyógyít"

Viszont a kezelésemet csak akkor szeretném elkezdeni amikor a diétát is újra csinálni tudom. Mivel PCOS gyanús vagyok, valamikor el kell mennem terheléses cukor vizsgálatra ami ugye akár ki is hozhatná a gombám.

646. Hunny (válaszként erre: 645. - Lieztt)
2012. szept. 2. 20:36

Szia!

Mensi után mindig rosszabb, mert az alvadt vér remek táptalaj mindennek, ráadásul lúgos a vér, a hüvelynek pedig savasnak kéne lennie. Remélem nem tampont használsz!

A bugyi fertőtlenítés jó dolog! Én egy nagy lábos vizet felforraltam a gázon, abba tettem bele a bugyikat, teafaolaj és grapefruitmag cseppekkel főztem egy darabig (min 10perc). De én azt mondom, hogy inkább már csak akkor csináld, ha kezdesz meggyógyulni, mert újra megfertőzöd a bugyit, és minden használat után főzni kéne őket. Én tisztasági betét használtam mindig, azzal nincs annyi macera. Cseppenthetsz rá teafaolajat és levendula olajat, ezek fertőtlenítenek.

Légyszi írd le, hogy hogy kezdődött nálad a dolog, mit mond a doki/dokik, miket próbáltál már eddig! Kicsit elvesztettem a fonalat veled kapcsolatban,bocsi, ha ezeket leírod, összeszedem a gondolataimat h miket kéne csinálnod, milyen praktikák vannak, kinek mi vált be!

645. Lieztt
2012. szept. 2. 14:19

Sziasztok. Mióta elmúlt a menzeszem (2-3 napja) megint szörnyen rosszul érzem magam. Nagyon piros vagyok és viszket, csíp...Menzesz után mindig rosszabb szokott lenni de nem ennyire :(

A körülmények is biztos közre játszanak mivel az étkezésemre most nem tudtam figyelni de 1-2 hét múlva újra elkezdem a diétát. Voltam gólyatáborban ami elég fárasztó volt így az is lehet, hogy a pihenés hiánya okozza.

A fehérnemű fertőtlenítésről mit gondoltok?

mi 40 fokon mosunk mindent de lehet, hogy ez kevés

644. indi66
2012. aug. 25. 08:46

Sziasztok. MI újság?

Vettem régen magamnak valami baba mosdatót a puni mosó helyett amit nem használtam végül és remélem h nem dobtam ki mert most meg szuper lenne. Néha száraznak érzem és összetapad. Irritált ha azzal mosnám akkor kapna valami réteget ami lepergeti a vizet tök jó volt régen, nemtom miért nem használtam. Orvos ajánlja olyanoknak akik nem használhatnak szappanokat ilyesmit. Kényes bőrűeknek. Ilyen krém volt rózsaszín tubusban meg akartam próbálni de nem találom :( Lehetne venni kecsketejes szappant is esetleg de azért meg már nem szaladgálok :d Jó a sima víz csak amiatt gondoltam h néha száraz és ettől meg tuti nem lenne az. :/ Beszéltem róla anyuval ő is tudja mi az úgyhogy remélem rábukkanunk itthon :D

Lizettnek üzenem hogy igazad van nem élhetsz korlátok között, menj szaunázz nyugodtan :) Figyelj oda kicsit a törülközőre de egyébként annyit leírok hogy egészséges hüvelyű ember leküzdi az ilyet, meg sem érzik. Szóval csak akkor kapod el ha le vagy gyengülve. Orvos azt mondta egyszer h ne legyek olyan tisztaság mániás hagyjam kicsit magára mint ahogy most teszem nagyjából, mert egészséges hüvely egy kád retkes vízben sem lesz beteg. :) Jó egészséget

643. Lieztt
2012. aug. 20. 18:24
Tudom, hogy a szauna veszélyes hely ilyen szempontból de elővigyázatos voltam.Végig törülköző volt alattam és figyeltem rá, hogy mindig ugyanaz a része legyen alul.
642. Hunny (válaszként erre: 641. - Lieztt)
2012. aug. 20. 13:56

Szia!

Jó dolog hogy javulgatsz, örülök neki!:) Azért az ilyen szaunázáokkal/strandolásokkal érdemes vigyázni, én nem tettem volna, amíg 100%-ig biztos nem vagyk benne, hogy teljesen jól vagyok. És nem csak azért, mert félek, hogy visszább esek, hanem mert otthagyhatom a nyomaimat, gombáimat és más is megkaphatja. Legyünk másra is tekintettel, tudjuk milyen rossz ez a helyzet, ne sodorjunk bele mást! Ha te is szaunában kaptad el (lehet, hogy az az illyető nem is tudott róla, hogy van ilyen baja, aki otthagyta a nyomát), akkor tudod jól, hogy ott bizony terjednek a bacik, vírusok, gombák, nagyon szeretik azt a párás, meleg környezetet.

Csak óvatosan!

641. Lieztt
2012. aug. 20. 12:01
Sziasztok :) Már régóta nem tudtam írni de utólag mindent visszaolvastam. Szerencsére egyre jobban vagyok. Én is osztom Indi66 véleményét, miszerint nem kell állandóan ezzel foglalkozni és akkor jobb lesz. A napokban a barátommal még szaunázni is elmentünk ahol több mint 2 éve nem voltam mert valószínűleg ott kaptam el először a gombát de most úgy gondoltam, hogy nem élehetek életem végéig korlátok között és elmentünk. Szerencsére semmi változást nem érzékelek negatív irányba.
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook