Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ár-érték arány fórum

Ár-érték arány (beszélgetés)

1 2
54. Hansika (válaszként erre: 53. - Channa*)
ma 20:28

igen, én is a téli szalámira gondoltam.

nekem semmi bajom a német ízvilággal

53. Channa* (válaszként erre: 52. - Hansika)
ma 20:21

Én a téli szalámiról beszélek. Olyanjuk van a németeknek is, bár közel sincs olyan finom, mint a mi téli szalámink;)

Azon szoktunk nevetgélni a barátnőmmel, hogy én Európába is majdnem éhen haltam:DDD

Berlinbe, 3 napig nem ettem és ittam, mert nem volt semmi, amit megettem volna.

A 3. napon találtunk egy éttermet, ahol volt rántott csirkemell. Megmentette az életemet:D

Aztán megtaláltuk a virslit, grillcsirkét és a téli szalámihoz hasonló szalámit.

Na, innentől tudtam, hogy nem kell előbb hazajönnöm:DDDD

52. Hansika (válaszként erre: 50. - Channa*)
ma 19:33

piros aranyat én Frankfurtban nem láttam, de a magyar szalámi tényleg sokkal olcsóbb, mint Mo.-n de ettől még nem kelendőbb.

de itt más a német ízlés, a magyar paprikás szalámit ők nem annyira szeretik.

nem is főznek úgy mint Mo.-n, itt mások az összetevők.

51. bozsu55 (válaszként erre: 49. - Shukran)
ma 15:16
Akkor gyakran látogatod a boltot, nekem egy év alatt volt 540 pontom.
50. Channa* (válaszként erre: 48. - Hansika)
ma 14:18

Az ugyan arról a fanta jut az eszembe, hogy elvileg a világon mindenhol egyformának kellene lennie a Fanta narancsnak, de nem egyforma, hiszen a magyarban, kevesebb a narancs.

Ezt azzal magyarázták, hogy a narancs nem terem meg nálunk, ígyha többet tennének bele, akkor drágábban kellene adni.

Mondják ezt úgy, hogy nálunk egy nem egészen 2 liter fanta közel ezer Ft, máshol viszont olcsóbb és több a narancs is benne.

A magyar pirosarany is drágább nálunk, majd nem kétszer drágább, pedig azt itt gyártják és gondolom, minden meg van hozzá nálunk is. Persze, nálunk, mindenki az árba építi be a költségeket (áfa, szállítás, stb.)

Már olyat is hallottam, hogy a magyar pick téliszalámi is sokkal olcsóbb, mint itthon.

49. Shukran (válaszként erre: 37. - Fórumnyitó (anonim))
ma 12:28

Igen, van Supershop kártyám, mert arra kapom a pontokat.

Ha összegyűlt kb 500 pontom, rögtön beszámíttatom a kasszánál, nem várok karácsonyig.

Bár ezek a pontok nem vesznek el, csak gyarapodnak, nem úgy mint más üzleteknél.

Azt szoktam mondani, nekem meg kell érnem, meg jól jön bármikor egy magamfajta kisnyögdíjasnak.🤣

Még a kerek a szülinapomat is figyelte a rendszer, felköszöntött, és küldött különböző ajánlatokat.

Általában utazásokról szólt az ajánlat, amit én már nem vettem igénybe.

48. Hansika (válaszként erre: 45. - Channa*)
ma 12:28

az árakkal nem vagyok tisztában.

elméletileg a világ minden aldi-jában ugyanazt a minőséget kellene adják.

ez lenne az üzletpolitikájuk.

de tény, hogy sok dolgot itt olcsóbban megveszek, mint ugyanazt nálatok.

47. Hansika (válaszként erre: 44. - Channa*)
ma 12:23

nem tudom ebből mi a valóság.

itt a németek szeretik ezt a két üzletet, pedig itt is van bevándorló dögivel.

itt Frankfurtban a pennyt nem szeretik a németek mert összességében silány minőség.

46. libikóka (válaszként erre: 44. - Channa*)
ma 11:56
Dehogyis:))
45. Channa* (válaszként erre: 44. - Channa*)
ma 11:55
Egyébként, szoktak hozni nekem Ausztriából kávét és édességed, azok minősége pont olyan, mint itt, csak olcsóbb valamennyivel. A kávé pl. itthon 7 eFt, ott 5 ezerből megvan ugyan az a kávé.
44. Channa* (válaszként erre: 42. - Hansika)
ma 11:53

Nekem sincs személyes tapasztalatom, de ismerősök azt mondják, hogy sokkal jobbak a termékek külföldön.

Bár már azt is hallottam, hogy pl. Ausztriában, csak a bevándorlók járnak lidlbe és aldiba.

43. Hansika (válaszként erre: 35. - Globus)
ma 11:24
igen, ez érthető, ebben gondolom a magyar döntéshozók a ludasak.
42. Hansika (válaszként erre: 32. - Channa*)
ma 11:21

nem tudom, itt német o.ban mindenki elégedett az aldi-lidl párossal, negatív kritikát nem hallottam róluk.

nálunk azért sok M.o.-ban forgalmazott termék nem kapható,több évtizedes tapasztalatom az, hogy remek az ár érték arányuk.

a magyar viszonyokat nem annyira ismerem, csak hallásból.

41. globus (válaszként erre: 38. - Fórumnyitó (anonim))
ma 11:13
Árban jó, de frissáru nincs. Zöldséget, húst, tejet, pékárut nem tartanak, kivéve ami tartós, pl. dobozos tejszín, védőgázas gm. kenyér stb. Itt sincs túl nagy választék, de tisztítószerért érdemes benézni.
ma 10:33
legtöbbet Penny Spar ritkán Auchan mindenhol van kártya kuponokat is használok de egy tuti igazi közért nincs
39. komor (válaszként erre: 35. - Globus)
ma 09:09
Szerintem is. Volt egy időszak, amikor nem vásároltam a tesco-ból húst, mert mindig büdös volt. Aztán történhetett valami, mert egyszerre megjavult a hús frissessége, gondolom sok volt a panasz, és valami logisztikai problémát megoldottak. Azóta sokszor vásárlok az ottani hentes pultnál mert minden rendben. Amiatt is visszajárok, mert itt a szemünk láttára darálják a húst, ha úgy kéred.
38. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 26. - Matutinem)
ma 08:54
Az Ecofamily tényleg jó?
37. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 31. - Shukran)
ma 08:51
Ezek szerint a kuponok ott valóban megérik a ráfordított időt? Van Supershop kártyád is? Érdemes kiváltani?
36. globus (válaszként erre: 24. - 55Judit)
ma 07:31

Férjem szokta mondani: aki sokallja a zöldség árát, ne füvet nyírjon, hanem veteményezzen. Miből éljen a termelő, ha odaadná 150 Ft-ért...

Szerintem eladásra gazdálkodni teljesen bukás. Attól jó, ha magad használod fel, fogyasztod, ez még megéri.

35. globus (válaszként erre: 30. - Hansika)
ma 07:25
Szerintem a frissáruk beszállítói helybeliek. Ha a lánc valóban adna a minőségre, sokadik vevőreklamációnál megszakítaná beszállítóval a kapcsolatot.
34. Kacsahercegno (válaszként erre: 32. - Channa*)
ma 07:00

Fu Lidlben én is jártam már így többször is, de visszaadták a pénzt.Kivéve mikor úgy felhúztam magam, hogy azzal a lendülettel bevágtam a szemetesbe... Mondjuk a trappista sajt szerintem mindenhol egy felismerhetetlen íztelen gumidarab lett, évek óta nem vesszük.

Hogy a kérdésre is válaszoljak, én a spar sajátmárkásait szeretem a legjobban, meg általában szerintem a sparban van a legjobb választék, de oda járok legkevesebbet, mert drága. Legtöbbször a Lidlben vásárolunk, de lehangolóan kicsi a választék, és egyre romlik mindennek a minősége, hagymát, krumplit kb. lehetetlen ott venni, mert rohad az egész ládával. Gyümölcsöket, zöldséget is nagyon alaposan meg kell nézni, mert ütődött, penészes, mintha felcserélték volna a takarmánynak való szállítmányt azzal, amit az embereknek hoztak az üzletbe. Ezzel párhuzamosan az árak meg mennek fel.

Aldiban szoktunk még vásárolni, ott jobb a választék, a sajátmárkásaik is jobbak szerintem, mint a Lidl, de pl. laktózmentes termékből kevesebb féle van.

Igyekszem nézni az akciókat, ha úgy van akkor 1-1 termékért is bemegyek, csak nem mindig azzal az egy termékkel távozom. :D

33. semleges (válaszként erre: 32. - Channa*)
ma 02:38

Egyszer vásárolt a férjem büdös húst a lidl-ben. Megvolt a blokk azonnal visszavitte. Szónélkül visszavették, hozott másikat.

Ugyanott nagyon finom trapistát vettem a múltkor. Friss volt és jó ízű.

32. Channa* (válaszként erre: 30. - Hansika)
tegnap 23:10

Biztos számít.

Gondolom, nálatok nem büdös a hús, amit a lidlben veszel. Itt igen. Persze, még nem romlott és ha jól lemossuk, akkor nincs gond, de azért van olyan, hogy ehetetlen. De visszavinni már nem lehet, mert ki lett bontva és úgy is azt mondanák, hogy mi nem csináltunk jól valamit.

A trapista sajtnak, sajt íze sincs, így a trapista ízt már nem is hiányoljuk.

És még sorolhatnám...

31. Shukran (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 19:49

Én az Interspárban szeretek vásárolni, minden héten egy napot ennek szánok.

Szeretem az áruválasztékot, a tisztaságot, a tágas teret a vásárlórészben.

Ott sütik a legjobb császárzsemlét, amit kenyér helyett fogyasztok.

Szép nagyok, piros ropogósak, ma is még meleg volt, mikor a hálóba tettem.

Kuponokat is kapok, és az ott gyűjtött pontokkal csökkenthetem a fizetendő összeget.

Nekem ez a kedvenc helyem.

30. Hansika (válaszként erre: 28. - Channa*)
tegnap 19:31

mindegy, hogy hol vásárolod, de azért enni csak kell.

nálunk a Lidl, Aldi nagyon jó minőséget kínál a népnek.

nekem ez volt mindig a tapasztalatom.

azt nem tudom, hogy az számít-e, hogy ugyanezek a boltok melyik országban vannak?

tegnap 18:47
A Spar szerintem minőségileg jobb, de drágább a többi nagy üzletnél. Sajnos, bizonyos okok miatt nagyon lecsökkentek az akciók, mindegyik említetteknél.
tegnap 18:44

Általában lidl-ben vásárolok, de vannak termékek, amiket inkább spárba vagy pennyben veszek meg. Tescóba sosem megyek, Aldiba, nagyon ritkán.

Nálunk a spár nagyon szép, és épp ezért egyre inkább szeretek oda járni.

A termékek, mindenhol egyformák, nincs különbség, max. árban. Mindenhol ugyan azt árulják.

Piacot kerülöm, mert sokkal drágább, mint bármelyik bolt.

Egyébként, már alig eszek meg valamit. Eddig sem volt sok étel, amit megeszek, de manapság, már szinte a nullához közelítek.

27. Channa* (válaszként erre: 23. - Globus)
tegnap 18:41

Nálunk vannak még, de 2-3* drágább náluk minden.

Egy hülye példa és nem élelmiszer: húsvétkor barkacsokor a legtöbb hely 4-600 Ft, a néninél 2000 Ft. Gondolom leszedte valahol és jól megkérte az árát.

tegnap 18:01
Nálunk egy sorban van Penny, Aldi, Tesco, Lidl, no meg Eco-family. Mindegyikben meg van a kedvenc termék, amiért oda megyek, no persze nem egyazon napon. Spar csak nagyon ritka esetben, sok a rossz tapasztalatom.
25. 55Judit (válaszként erre: 24. - 55Judit)
tegnap 17:12
Eért is oriási érték az ami itthon megterem, még ha elszáll a vízóra annyit locsolok, akkor is megéri. mert frissen kapom és vegyszermentes.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook