Állandó hüvelygyulladás (beszélgetés)
Tessék a levél! :)
Nőgyógyászati gombás panaszok természetes, költséghatékony kezelése Hosszabb a természetes kúra,viszont mellékhatásmentesen gyógyul . 29 éves nőgyógyászati gomba terápiás tapasztalatomat szeretném megosztani Önnel. 24 évig én is csak a szakma által javasolt gyógyszeres kezelést alkalmaztam, mind helyi, mind pedig szájon keresztül szedendő formában. Ez a kezelési mód sajnos csak átmeneti eredményt hozott, a tünetek a gyógyszerek abbahagyása után ismét jelentkeztek. Ez vezette az orvosokat az akár 6 - 12 hónapos megnyújtott gyógyszer alkalmazásához, mely nagyon jelentős költséget jelent és sok mellékhatással is együtt jár.( pl.az emésztőrendszerben hasznos feladatot végző:pl a B-vitaminok előállításában szereplő gombák jelentős része is elpusztul. a gyógyszeres kezelés során) Mai tudásunk szerint a szervezetbe kerülő gyógyszerek átmenetileg meggátolják a gombák szaporodását,de a terápia befejezése után ismét féktelen megsokszorozódás indul be, így a gyulladás megint kialakul, a panaszok újra kezdődnek, a gyógyszerszedés folytatódik. Hatodik éve stratégiát váltva sokkal jobb hatásfokkal természetes gombaellenes szerekkel kezelem a visszatérő, makacs korábban nem gyógyuló nőgyógyászati, elsősorban a Candida Albicans által kiváltott gyulladásokat és az ezzel járó kellemetlen, intenzív, irritatív tüneteket. Teendők először jelentkező enyhe tünetek esetén:(irritáció, viszketés , fehér esetleg túrós jellegű folyás) -Teafaolaj DM-ben , vagy Rossman-ban kapható nagy- 30 ml-700-900Ft-os teafaolaj is ugyanolyan eredményes javulást okoz. Az illóolaj vegyi összetételét (gomba , vírus és baktériumellenes, gyulladásgátló ) a Candida nem kedveli.Hatását fokozza hogy az olaj elzárja a gombát az oxigéntől. Az ujjára csepegtessen 4-5 csepp higítatlan teafaolajat és naponta kétszer kenje át alaposan a hüvelyfalat. Egy cseppet juttasson az ujjhegyével ütközésig behatolva a méhszájra is. ( Az esetleges kellemetlen érzés átmeneti ! ) A kezelést a tünetmentesség elérése után még egy hétig az említett módon folytassa. Ezután elég ha naponta egyszer a méhszájat érinti egy csepp teafaolajjal. Ritkán , kb. 1 %-ban előfordulhat allergia – ilyenkor a kezelést abba kell hagyni, receptre felírható természetes szerre váltunk. Teendők erősebb tünetek, illetve ismétlődő panaszok esetén: -Teafaolaj kezelés a fent ismertetett módon + Lucerna-céklával 2x2 tabl./kb 2000Ft/ a tünetmentesség után egy hétig, majd 2x1 tabl. amíg a doboz tartalma/150db/ el nem fogy. Teendők gyakran ismétlődő, makacs, visszatérő gombás fertőzések esetén:Teafaolaj + Lucerna-céklával + koncentrált sós ülőfürdő 2-3 naponta. Eresszen a kádba, vagy lavórba 10 -15cm langyos vizet, majd öntsön bele egy csészényi konyhasót, keverje meg és üljön bele 15-20 percre. A tömény NaCl erőteljes vízszívó hatása nem kedvez a gombának. Pácienseim pozitív visszajelzései alapján javaslom Önnek a fent említett módszert, mely egyre kevesebb panaszt és egyre hosszabb tünetmentes periódust okoz, így jelentősen javul az életminősége. A hatás kitartó , megszakítás nélküli terápia esetén eredményes. Legmakacsabb esetben eddig max. 4 doboz Lucerna-céklával fogyott el.(4-5 hó) Természetesen baktériumok és vírusok és élősködők is gyakran teremtenek szövetkárosítás folytán kedvező feltételt a Candida Albicans és egyéb gombák számára, így visszatérő gombás panaszok esetén alapos kórokozó kimutatást / góckutatást /szoktam ajánlani és végezni. Intenzív, elviselhetetlen panasz : égő érzés,fájdalom,irritáció,viszketés 5-10 percen belül 1 nőgyógyászati kezeléssel 90 %-ban csökkenthető! - vizsgálat kapcsán elvégezhető, plusz költséget nem jelent! Szeretettel:Dr Takáts Béla
Sziasztok Problémámat egy másik fórumban folytatom, mivel msot a barnás folyás okozza a legnagyobb fejtörést, ha van időtök nézzetek rá, és ha van valami ötlet, tapasztalat írjatok!!
A legfőbb ok az antibiotikumos kezelés szokott lenni, írod hogy kevésszer vagy beteg, de ez akár évekig is lappanghat. De okozhatja az össze-vissza evés, a sok cukor, csoki, finomított dolgok. Másik nagy mumus a fogamzásgátló, amiről én pl semmi pénzért le nem mondanék (nincs másik ilyen hatékonyságú fogamzásgátló módszer, amit én alkalmazhatnék).
A diétához mát fél úton vagy, ha nem eszel édességeket és péksüteményt is alig, majdhogynem a teljes diétát jelentené, csak neked kéne sütnöd, teljes kiőrlésű lisztből és élesztő nélkül. Sok-sok zöldséget és gyümölcsöt enni (bár itt is meg van, hogy ajánlott és mi kevésbé, de tiltott nincs köztük!), rizs, gabona félék, köles stb. Picit fel kéne fedezni a reform konyhát, az alapanyagokat se ismerjük nagyon, azt pláne nem, hogy milyen nagyon finom ételeket lehet fogyasztani! Ha kiiktatod az élesztőt, finomított és erjesztett élelmiszereket, akkor már rengeteg mindent tettél a gyógyulásodért!
Ezt a diétát én se csináltam soha végig, vagyis gyógyult nem vagyok, csak tünet mentes. Más út egyszerűen nem létezik a gyógyulásra, lehet mellé gyógyszert is szedni, természetgyógyászhoz járni, de nekem orvos is csak a diétát tudta ajánlani. Én is azért nem csináltam még végig, mert nem olcsó mulatság.
Szia!
Sztem várd meg amíg megjön, és csak utána kezd el használni a Klion-t, meg a tablettát amit szájon át kell bevenni (így egyszerre jobban hat a kettő, és nem külön-külön véleményem szerint). Jó tanács: A szex kerülendő a klion használata mellett még óvszerrel is, valamint használj folyamatosan tisztasági betétet, mert bizony reggel elég rendesen kifolyik:S
Probiotikumot használni sose árt szerintem,de a teafa csak a rossz bacikat öli meg.
Gondolom utána néztél már hogy mi is az a candida gomba (a hüvelyi gombásodás 99%-át ez okozza). Ez a gomba fajta minden ember szervezetében jelen van, ami teljesen normális, az emésztést segíti. Akkor van baj, ha felborul az egyensúly, és a gomba túl szapaorodik. Mivel a hüvely a legérzékenyebb terület, ott üt ki először, ill mondják, hogy a végbél közelsége miatt, onnan átkerül. Szóval gyakorlatilag a probléma forrása az emésztő rendszerben van. Rendbe lehet hozni, de nem egyszerű, nagyon keményen diétázni kell. Van itt a hoxán egy olyan fórum, hogy Ex-candidások tapasztalatai, ők ezzel a diétával foglalkoznak (nincs olyan köztük, akinek ne lett volna hüvely gombája).
Szóval a probiotikum nem árt, mert ott van a probléma forrása, de szerintem csak ideig-óráig segíthet.
Szia!
Köszi, én jól vagyok!:) Mondhatni hónapok óta semmi, 1x volt egy pici riadó, de a teafaolaj elintézte.
Ha megjön a mensid és még ilyen bizonytalan vagy, hogy hol is állsz a gyógyuláshoz vezető úton, akkor azt javaslom h mensi alatt használd a teafaolajat. Mármint a betétre csepegtetve vagy a tamponra. A pangó vér nagyon jó táptalaj a gombának és egyéb kórokozóknak, ezért ajánlom, így az elpusztítja őket.
A stressz valóban nem segít, próbálj meg ellazulni esténként, meditálni, sokat mosolyogni ok nélkül is! Esetleg ha tudsz, menj el természetgyógyászhoz, vagy akár jógázni, az is stressz oldó.
Szia!
Ezek szerint diszkomfort érzeted nincs, ami nagyon jó:) Szerintem tedd le a teafaolajat és mindenféle kence-ficét! Ülj le, gondolkodj, és nyílvánítsd magadat teljesen egészségesnek! Hiába van ott a fehér bigyusz, ne törődj vele, éld az életed, légy boldog és mondogasd, hogy egészséges vagy! Ha nem teszed, bele fogsz őrülni, mindig csak egyik szer után a máikat fogod használni. Hidd el, most ezt kell tenned! Én is hasonló helyzetben voltam, csak nálam pirosság volt, már majdnem becsavarodtam. Amit elkezdtem nem törődni vele, javult az állapotom! Ne használj semmit, se irrigálás, se intim lemosó, se teafaolaj(hiába természetes szer, én érzékeny vagyok rá), se hüvelyflóra helyreállítót, semmit! Mosakodást tiszta langyos vízzel intézd csak el, és nyugi!:)
Szia!
Nem lehet, hogy lerakódott oda egy kis joghurt? Vagy sikerül onnan lemosni és mindig újra termelődik? Volt olyan köztünk aki hasonlóra panaszkodott, és hogy csak intim lemosóval tudja leszedni. Nagy nehezen sikerült rábeszélnünk őt, hogy dobja ki a lemosót, azóta nincs is neki. Próbálkozz esetleg cickafarkfű-körömvirág ülőfürdőt 2-3 napig. Az irrigálást örök életre felejtsd el! (igaz én nagy néha, mensi után csinálok 1 dl cickafarkfű teát, 1-2 csepp teafaolaj és ezzel irrigálok, ha unom h még napokig pecsételő vérzésem van, meg is szünteti,de idén kb csak 3x csináltam)
Szia!
A rózsaszínes folyás gyulladás jelen, nekem is volt, ha megszűnik gyulladás, ez is el fog múlni. Valószínűleg tényleg gombád van, menj el az orvoshoz, valami nagyon jó cuccot fog felírni (ne hagyd, hogy a canesten combit adja, az sz*rt sem ér, nekem a gynazol volt a befutó). Ha jól gondolom, nemsokára ismét meg fog jönni a mensid, én azt tanácsolom, h csak az elmúlta után kezd el használni a gyógyszert mit a doki felír (mert ugye közben sose tanácsos. Arany szabály, hogy tampont sose használj, hanem mindig betétet (nekem a biointimo vált be a legjobban, kifejezetten elpusztítja a kórokozókat, igaz h horrorára van de nagyon megéri). Egyetlen eset van, amikor kifejezetten tampon használatra buzdítalak. Vegyél a gyógyszertárban teafaolajat (ne drogériában, mert azok nem 100%-osak), cseppents belőle 5-6ot a tamponra és helyezd fel. Fontos, hogy naponta 4-5 alkalommal cseréld a tampont, valamint a bugyidba is csepegtethetsz 1-2t a teafaolajból. Ha nins meg a mensid akkor is alkalmazhatod ezt a módszert, de akkor felhelyezés előtt még joghurtba is mártsd bele. A teafaolaj nagyon jó baktérium és gomba ölő, nem fogsz csalódni benne! A külső részeket is átkenheted vele, de figyelmeztetlek az nagyon tud csípni, olyankor hígítani kell az olajat (pl bevizezed a fülpálcikát, arra csepegtetsz és azzal törlöd át).
Orvoshoz mindenféle képen menj el, előtte 1-2 napot hanyagold a teafaolajat, mert extra pirosságot okozhat. Érdemes végig csinálni azt a kezelést amit az orvos javasol, de ha 2 készítmény hatására se jössz helyre, akkor ne kezdj egy harmadik kúrába! Többen is túlkezelés áldozatai lettünk, rosszabb mint maga a betegség. Végül kérj a dokitól vmi hüvelyflóra helyreállító készítményt.
Ha bármi van, gyere nyugodtan!
Szia!
Nyugodtan próbáld ki az ülőfürdőt, én is csináltam egy ideig. Főztem egy jó erős adag teát, majd azt lavórba öntöttem, hozzá még vizet és kb fél órát ültem benne. A cickafarkfű nagyon jó, viszont a kamilla helyett inkább körömvirágot javasolnék neked, mert a kamilla nagyon szárt.
A történeted alapján nekem egyből Indi jutott az eszembe, aki teljesen ugyan ilyen problémákkal küzdött, és szintén semmi baja se volt az orvosok szerint. Végül egy doki kinyögte neki, hogy túl sok ösztrogént termelhet a szervezete. Lehet érdemes volna felkeresned egy endokrinológust, hátha nálad is hormon zavar állhat dolog hátterében, és tud adni/mondani rá valamit.
További ajánlott fórumok:
- Állandó hüvelygyulladás, fájdalom, viszketés, mitől?
- 3napja hüvelykúpot kell használnom hüvelygyulladásra. Azóta főleg délelőtt nagyon erős a folyásom. Ez baj?
- Visszatérő hüvelygyulladás, volt ebből valakinek komoly problémája?
- Antibiotikum kúra okozta hüvelygyulladás esetén szükséges a partnert is kezelni?
- Endometriózis okozhat állandó hüvelygyulladást?
- Állandó hüvelygyulladás?