Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Állandó hüvelygyulladás fórum

Állandó hüvelygyulladás (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
880. Kloe22
2014. jan. 18. 01:37

Sziasztok! Néhány hete jártam itt és a hozzászólások alapján elkezdtem kezelgetni magam.

1 hétig teafaolajjal kentem kívül-belül és 4 nap sós fürdőt is csináltam. A 7. napon még kicsit csípett (de már fele annyira sem, mint az első nap és sokkal jobban éreztem magam), de úgy voltam vele, hogy talán sok lenne, ha 1 hétnél tovább használnám. Utána elkezdtem Gynophilust használni, eddig 9et tettem fel. Tegnap előtt kezdtem érezni, hogy valami nem stimmel és tegnap reggelre visszatért a fájdalom. Újra teafaolajjal kentem be és megint borzasztóan csíp.

Szóval, úgy néz ki, hogy egyszer már elkezdett hatni a dolog, mert pár napig szinte már nem is fájt. Lehetséges, hogy az első próbálkozásnál tovább kellett volna használnom a teafaolajat 7 napnál?

Ti meddig szoktátok használni?

879. Negi
2013. dec. 6. 17:40

Tudományos áttörés: hüvelygomba-kezelés nanotechnológiával

Felelősek-e a gének?

Bártfai György, egyetemi tanár a klinikák képviselője elmondta: a projekt januárban kezdődött és előreláthatólag 2 évig tart. Az elsődleges cél az, hogy vizsgálandó központonként 300-300 olyan beteget találjanak, akinek egy évben több alkalommal jelentkezik krónikus hüvelygyulladása, amely gombás jellegű lehet. Feltételezik, hogy a betegség hátterében esetleg genetikai tényezők is állnak. Ezt vizsgálja a nőgyógyászati klinika genetikai laboratóriuma. Arra kíváncsiak, egy kisebb anyagon igazolható-e: bizonyos gének felelősek azért, hogy valakinél rendszeresen ismétlődnek ezek a fertőzések.

A hipotézist előbb bizonyítani kell, messzemenő következtetéseket korai még levonni. Előbb igazolni kell, van-e genetikai háttér. A vizsgálat másik pillére egy nanotechnológiai gyógyszerfejlesztés. A professzor elmondta, a jelenlegi fázisban még nem adnak ilyen módszerrel készült gyógyszert, hanem az itt végzett vizsgálatokból arra kíváncsiak, melyek a leggyakoribb kórokozók. A következő lépésben ezeket laboratóriumi körülmények között próbálják az újfajta technológiával előállított gyógyszerekkel befolyásolni. Ha a vizsgálatok sikeresek lesznek, akkor nyilván a következő lépésben különböző állatkísérletek, majd ezt követően humán vizsgálatok következnének.

Fontos az EU segítsége

Gyűlnek az adatok arra vonatkozóan, hogy egyéb más hajlamosító tényező mellett igenis létezik genetikai hajlam is. Azt eddig is tudták, hogy például a cukorbetegség különböző formája hajlamosít arra, hogy valakinek ilyen jellegű gombás hüvelyfertőzése legyen, erre fogékonyabbnak mutatkozzon. Minden olyan betegség vagy elváltozás, amely a hüvelynek a kémhatását megváltoztatja, savas vagy lúgos irányban tolja el, kedvez a gombák elszaporodásának.

Azt is kutatják, akiknél ezek a genetikai prediszpozíciók adottak, vajon gyakrabban fordul-e elő az, hogy eltolódik a hüvely kémhatás, illetve ez valamennyi gombás fertőzésre igaz, vagy pedig ezeken belül alcsoportokat képeznek. Hosszabb vizsgálatsorozat első lépése ez, ezért az EU segítsége alapvetően fontos. Meglehetősen költséges projektről van szó, az Unió segítségével egy innovatív vonal kezd kialakulni. Amennyiben a hipotézisek beigazolódnak, mindenképpen hosszú távon új gyógyszer megjelenésére lehet számítani.

Nagyon jó szakmai kapcsolat és gyümölcsöző együttműködés alakult ki az újvidéki szülészeti, nőgyógyászati klinikával és hasonlóan példaértékű a két egyetem intézeteinek kapcsolata is. Ott is egy nagy forgalmú klinikáról van szó, s egyáltalán nem mindegy, hogy az adott vizsgálatnál az adott esetszámot milyen gyorsan lehet elérni.

Akik bejönnek a klinikára hasonló panaszokkal, azoknál már folyik a kezelés a vizsgálattól függetlenül. Ennek során egy vérvétel is történik a beteg beleegyezésével, a vér átkerül a genetikai laborba. Ha valaki mégsem egyezik bele, akkor is megkapja azt a kezelést, amit a betegsége indokol. Azt akarják föltérképezni, hogy a kór milyen gyakori, milyen hajlamosító tényezők játszanak közre és van-e genetikai háttere.

Dékány Imre akadémikus (képünkön), az MTA-SZTE kutatócsoport vezetője megerősítette, az EU-s projekt keretében olyan nanotechnológiai eljárást dolgoznak ki, amely a különböző bakteriális fertőzések nanotechnológiával való megelőzését, illetve ha már a fertőzés kialakult, annak megszűnését teszi lehetővé. A nanotechnológia azt jelenti, hogy rendkívül kisméretű nanorészecskéket (a milliméter milliomod része) használnak, rezet, ezüstöt, aranyat, illetve olyan antimikrobiális hatású biológialig aktív nanokapszulákat, amelyek a baktériumokat akár 30-60 perc alatt elpusztítják. Hüvelygomba esetében a gyógyítás úgy működik, hogy 5-10 nanométeres részecskéket ágyaznak be olyan ultravékony gél filmbe, amelyet használni lehet különböző tamponok felületén. Ha a kísérletek után engedélyezik az eljárást, megkezdődhet a gyógyszer nagyüzemi gyártása. A tampont fölhelyezésével az új gyógyítási módszer tulajdonképpen megszünteti a hüvelygombás fertőzést.

Vizsgálják a gombás fertőzés genetikáját, mert ennek jelentős hatása lehet a koraszülésre. Gyakorlatilag még a népességi, szülési problémák megoldásában is jelentős szerepe lesz a jövőben. A kutatók arra is kaptak engedélyt, hogy a női lakosságot egy szűrésen keresztül tesztelni tudják, akiknél panaszok fordulnak elő, s az ilyen esetekben felhívják a betegek figyelmét, hogy az új módszer kidolgozása folyamatban van.

Elsőként a világon

Dékány professzor bízik benne, hogy a nanoszerkezetű gyógyszerkompozitokkal gyors és hatékony gyógymódot sikerül bevezetniük, szemben olyan gyógyszerekkel, amelyekre már egyébként a hölgyek rezisztensek. Az eddigi antibiotikumos hatóanyagok nagyon sok páciens esetében nem segítenek. Az új gyógyítási módszer teljes egészében kiválthatja az antibiotikumos kezelést. A független mikrobiológiai előkísérletek már eredményeseknek bizonyultak. Most arról van szó, hogy a hüvelyben uralkodó viszonyokra kell átformálni az eddigi kísérletek eredményeit.

Dékány professzor megerősíti, a nanotechnológia alkalmazása miatt valóban új gyógymódról van szó. Ilyen gyógyszer a kereskedelmi forgalomban még sehol a világon nincs. Abban bíznak, ha a módszert szabadalmaztatják, valóban elsőként tudnak megjelenni a piacon egy ilyen nanokompozitokkal.”Ha találunk egy olyan céget, amely felvállalja a tamponok legyártását, azonnal átadjuk a technológiát. Egy évet a vizsgálatok után biztos várni kell” – véli az akadémikus, s természetesen ő is azt támogatná, ha mielőbb egy magyar gyógyszergyár jelentkezne, például egy tampon-és kötszergyár. Az új gyógyszer mindenképpen olcsóbb lenne, nem kellene beszedni, nem lenne annyi káros mellékhatása és a gyógyhatását is gyorsabban kifejtené.

878. eva7171
2013. okt. 3. 14:40

A vitagin-c hüvelykrémmel kísérletezek pár napja,de csak borsónyi mennyiséget használok.Ha kell mindennap fogom alkalmazni,olyat keresek ami megtartja a hüvelyi ph-t,és elfelejthetem a kellemetlen tüneteket.Ha beválik megírom.

Miért kellene ezt a készítményt 6 nap alatt elhasználni,ha kevés is elég lesz erre a fentartó állapotra.

877. AAAniko (válaszként erre: 875. - Tinus22)
2013. okt. 1. 17:45
Szia! A megoldás talán a Bactroban kenőcs lesz. Valamikor tavasszal is volt gondom, akkor nem volt negatív a tenyésztés, candida és triho is volt. Akkor klion hüvelykúpot és szájon át szedhető klion tablettát kaptam. Miután elhasználtam a kúpokat még mindig viszketett kívül (gondoltam, ahogy a klion folyik ki az marja fel kinn). Kentem töményen teafaolajjal, hogy csillapítsam a viszketést. Sajna töményen én nem bírom, nagyon szárít és lejött a felső hámréteg. Akkor az orvos Bachtroban kenőcsöt írt fel és helyrejöttem. Nem is volt gondom, egészen szeptemberig, míg az utolsó nyári napon a családdal elmentünk medencés élményfürdőbe. Hogy megelőzzem a bajt teafaolajos tampont raktam fel. De utána mégis elkezdtem viszketni. Én még tovább és egyre többször kentem teafaolajjal kívül belül. Mivel hiába kentem nem javultam, akkor mentem el a nőgyógyászatra, hogy csináljanak tenyésztést. Ez volt, most (kb 2 hozzászólással korábban). Ugye kiderült, hogy negatív minden, de én továbbra is panaszkodtam, hogy viszket. Kb egy nap múlva az 5 éves kislányom esti fürdésnél panaszkodik, hogy neki is fáj, ne mossam, csípi a habfürdő, csípi a pisi is. Na ekkor gondoltam, hogy tuti nem jó a tenyésztés eredménye, valamit elkaphatott tőlem. Eldöntöttem, hogy visszamegyek dokihoz, de előbb a kislányt viszem gyermeknőgyógyászatra. Ott elmondták, hogy kisgyermek, nem kaphat el tőlem semmit, neki a hüvely még alvó szerv. Belülről nem is vettek neki mintát, csak kívül, ami volt egy kis váladék, és azt kellet a laborba vinni tenyésztésre. Mivel a kicsi hüvelye még alvó, csak kívül, helyileg lehet neki némi gyulladás Bachtroban kenőcsöt írtak fel neki. Eszembe jutott, hogy tavasszal én is Bachtroban kenőcsöt kaptam. Gondoltam, hogy ha nekem is csak kívül viszket és behatoláskor csak azon egy ponton fáj, a tenyésztés meg negatív, talán nekem is csak helyi kis gyulladásom van. Használtam én is a Bachtobant. Mindketten javulunk . A kislány nem panaszkodik fürdésnél. Nekem sem viszket már annyira. Mostanában volt minden nap szex. Napról napra jobb volt. A múltkori fájdalmas utáni későbbi újra próbálkozásnál is fájt, de nem annyira, hogy sírva fakadjak, aztán már csak kicsit éreztem, hogy fáj, és most kb az 5. napja kenem és szuper jó volt a szex, már egyáltalán nem fájt. Tehát a a teafaolaj megvédett az élményfürdőben, és tényleg jó lehet a tenyésztés eredménye, mert kinyírt minden bacit, viszont én nem tudom töményen használni, nagyon szárít, olyankor hüvelyszárazságot is érzek és kívül is felmarja a bőrt. Ez a Bachtroban sokkal barátságosabb, zsíros összetételű kenőcs.
876. indi66
2013. szept. 26. 16:15
hat nemtom h csak én lehetek ilyen különleges, vagy ez hogy müködik, de nekem sosem volt probléma a hígítással :S arra jöttem rá hogy a természetes dolgok is mindenkinél másképp hatnak :/
875. Tinus22 (válaszként erre: 874. - AAAniko)
2013. szept. 26. 05:53
Szia Nekem is az a panaszom mint neked, az orvos nem vizsgált meg pedig nekem is negatív lett a tenyészetem és fáj de csak akkor amikor a párommal meg akartuk próbálni a szexet..Ha találtál problémádra megoldást légyszi irj,mert én is hasonló cipőben járok.
874. AAAniko
2013. szept. 25. 22:16

Sziasztok!

Pár hozzászólással korábban érdeklődtem indi66-tól, hogy hígítva használja-e a a teafaolajat. Szóval azért kérdeztem, mert én is töményen kentem vele magam kívül. De miután bekentem még jobban viszketett és égő maró érzés volt, lángolt minden. Kívül a kisajak nagyajak között hámsérült lett a bőr. Nem mertem tovább töményen használni. Elmentem nőgyógyászhoz! Diagnózis: hüvely heveny gyulladás, és vett kenetet. Írt fel Mycosyst kapszulát (2 nekem, 2 a férjemnek, Klion D-100 hüvelytablettát, Acidum tejsavas lötyit irrigálni. Végig csináltam a kezelést, tegnap mentem vissza érdeklődni a tenyésztés eredménye felől. Illetve mondtam neki, hogy továbbra sem jobb a helyzet. Hát hiába mondtam, mert nem vizsgált meg, mivel az eredmény negatív. Sem gombát, sem baktériumot nem tenyésztettek ki. Papíron állítólag semmi bajom, csak kenjem neugranormonnal, az hámosító és rendbe jövök. Kb 1 hónap no sex után mondtam a férjemnek, próbáljuk meg, hiszen papíron semmi bajom. Na hát a behatolásnál ért fájdalmat nem kívánom senkinek, a könnyeim is kijöttek. Szerintem a hüvely heveny gyulladás vagy valami más gyulladás még mindig fennáll. A behatolásnál épp hogy bemegy 1-2 cm-t ott nagyon fáj, mintha valami falba ütközne. Az ujjammal tapogattam, és ott valami nagyon meg van duzzadva, nincs szabad útja befelé a pénisznek. Én chlamydiára gyanakszom, viszont nincsenek olyan tünetek. Esetleg valaki tapasztalt már ilyet? Mi lehetne még a kórokozó, ha a tenyésztés negatív? Légyszi segítsetek!

873. .Ági.
2013. szept. 14. 16:56
Hali! Nekem elmúlt, és már 4 éve semmi... :-) Írjatok privibe, adok tanácsot! ;-)
2013. szept. 9. 09:59
azóta is vérzem, sőt ma már jobban, ráadásul találtam egy elég nagy csomót a mellemben :/ anyámnak is volt cisztája amit műteni kellett meg nővéremnek is de őt nem műtötték... szerencsétlen vok :'(
871. Cukkancs (válaszként erre: 870. - Indi66)
2013. szept. 7. 07:28
nem kentem este se + most reggel se, mert még jön az a cucc. de nem érzek más rosszat
870. indi66 (válaszként erre: 869. - Cukkancs)
2013. szept. 6. 21:27
én ilyet sosem tapasztaltam, pedig én kentem aztán dögivel. Ha nem érzel kellemetlenséget ezen kívül nyugodj meg!
2013. szept. 6. 11:50
most is, híg folyás és benne ien kis cafatok :D lehet lehámlaszott a teafaolaj
868. Cukkancs (válaszként erre: 867. - Indi66)
2013. szept. 6. 11:33
reggel ien kis rózsaszines lilás cafatkák jöttek belőlem :O ez vajon rosszat jelent?
867. indi66 (válaszként erre: 866. - Cukkancs)
2013. szept. 6. 10:54
Rád bízom :) Én is csak találomra kentem mindig., Ha rossz volt kellemetlen, akkor mentem és kentem.
866. Cukkancs (válaszként erre: 865. - Indi66)
2013. szept. 5. 19:44
akk ha mar lehet nagy a ba? :D de tom h az, csak kérdem h kiigazodhassak rajta. és akkor többször kenjem napi kettőnél ha mar kb 15-20percig?
865. indi66 (válaszként erre: 864. - Cukkancs)
2013. szept. 5. 11:43
Igen maró érzést is szoktam érezni, attól függ milyen mértékű a fertőzés. Van h csak csipkedést érzek, direkt írtam h ne ijedj meg tőle :) Remélem nálad is hatásos lesz :)
864. Cukkancs (válaszként erre: 863. - Indi66)
2013. szept. 5. 06:36
vettem a DMben, most 900,- volt :) bekentem fülpiszkával este is meg most reggel is, nem tom elmondani mien érzés, asszem kicsit mar, de nem vészes. remélem így jó lesz, és szerintem egyenlőre elég a napi kettő kenés és majd kitapasztalom :)
863. indi66 (válaszként erre: 862. - Cukkancs)
2013. szept. 4. 22:46

Szia. Hát én az ujjammal szoktam. HA hatalmas a műkörmöd nem tudom mit tanácsolhatnék, a fülpiszkáló is jó, csak az újjal nagyobb felületre tudsz többet juttatni. A méhszájamra is csak úgy tettem hogy a mutató ujjamra cseppentettem és azt szépen bevezettem és nem kentem körbe hanem csak a méhszájra raktam. Kívül is kenheted vele. Próbáld meg a fülpiszkát ha úgy érzed nem elég akkor nem tudom :/ Ha még nem ismered lehet h furcsa lesz és kellemetlen először én az évek alatt már nagyon megszoktam.

Mindig van itthon, bármilyen probléma adódik ezt használom. Gyulladt pattanásra bármire. Takarításhoz is lehet használni de erre én nem akartam pazarolni.

2013. szept. 4. 17:00
és h töm csak a méhszájam bekenni? :O még sose csináltam iesmit :/
2013. szept. 4. 16:36
ja, igen, lehet hülye kérdés. h tom magamnak bekenni??? fölleg h ien hegye műkarmom van! talán a fülpiszka jó erre?
860. Cukkancs (válaszként erre: 857. - Indi66)
2013. szept. 4. 16:33

köszi, nagyon hasznos amiket leírtál, bízom benned és kipróbálom. tegnap is együtt voltunk és megint lett az a folyás :/ mindent bevetek és átslatyogok a DM hátha van :) akk ez jó lesz a méhszájsebemre?

köszi szépen :*

859. Sakinah
2013. aug. 31. 22:42

Nekem most legutóbb volt egy nagyon nehezen múló gombám...

mindent kipróbáltam de nem akart elmúlni.Aztán olvastam itt hogy mártsuk a tampont naturjoghurtba és éjszakára helyezzük fel.

Na ez használt.Két éjszaka kellett és mára semmi bajom...

858. indi66
2013. aug. 30. 10:16

legutóbb dm-ben vettem 700 ft körüli árban egy 30 ml-et, tökéletes! és 100%-os! ne adjatok ki a dr mülleresre 3 ezreket mert a sima dm-es is ugyan olyan jól szuperál.

JA és én naponta volt h 7x is bekentem amikor nagyon be volt durranva. Amikor éreztem h már enm zsibbad mentem és bekentem. Erőteljes fa illata van, mindig mást érzek amikor bekenem. Attól függ hogy mekkora a baj odalent. Ha semmi akkor csak hüvöset érzek. Ha nagy baj van akkor először zsibbad aztán szúr vagy mar. Attól nem kell megijedni. Nem bontja meg a hüvelyi ph-t mint más vegyszer és a nyálkahártyát sem bántja. Néha előfordulhat nyálkahártya izgalom de az természetes. Nálam nem fordult még elő. Csak mikor sokat használtam akkor érzékenyebb volt odalent minden de elmúlt simán és még a kórokozók is irtva voltak. NA én így használom. :)

857. indi66 (válaszként erre: 854. - Cukkancs)
2013. aug. 30. 10:08

nem hígítatlanul! töményen. úgy 3-4 cseppet. Egy doki levelében olvastam, hogy naponta 2x kell átkenni a hüvelyt és a méhszájat aztán már csak a méhszájat ha már nincsen panasz. Ezek mellett olvastam még a lucerna kapszulát ami gombaellenes 2 ezerből megvan meg a céklakapszulát és a sós ülőfürdőt is. Én már lassan egy éve hígítatlanul használtam a teafát, mindenki higgye el hogy semmi bajom tőle, és nem, nem égeti le a hámot. Attól hogy rá van írva az nem sokat jelenet. Más dolgokra is rá van írva hogy bio mégsem az. Anya multkor hozott egy intim tusfürdőt hogy az parfümmentes. Összetevőknél ott volt minden szar. Tele volt nyomva. szóval nyugi. én is csak hígítva használtam a teafát... hát lóf.szt sem értem el vele. csakis töményen.

Szép napot :)

856. Negi
2013. aug. 29. 06:50

Erről hallottatok már?

[link]

2013. aug. 21. 16:13
elhasználtam a kúpokat, aztán együtt voltam párommal hétfőn és azóta ien málna színű ragadós folyásom van, nem büdös meg nem sok :/ leeht a kúpok hatására válik le a máhszájsebem? vagy akkor nem gyógyultam meg?
854. Cukkancs (válaszként erre: 853. - AAAniko)
2013. aug. 21. 16:12
én úgy tom, h hígitani kell
853. AAAniko (válaszként erre: 825. - Indi66)
2013. aug. 20. 23:04

Szia indi66!

A teafaolajjal Te hígítatlanul kened át odabent és kívül is?

2013. aug. 12. 11:09
nekem elvileg pár kúp és meggyógyultam :)
851. eva7171 (válaszként erre: 849. - 22a89a0609)
2013. aug. 11. 18:06
A betadinkúp mindent kiöl,de utána gombásodás lesz az eredmény,fontos visszaállítani a flórát majd
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook