Állandó hüvelygyulladás (beszélgetés)
Hát, az még nem most lesz... Ezelőtt is jó darabig fájt, most már meg se merném próbálni.
Tudom, hogy nem egyszerű a dolog, de azért igyekszem kitartani. Megerősítem az immunrendszerem valahogy.
Sylvi köszönöm az érdeklődésed, jó vagyok!:)
Azt hittem, hogy nem megyek idén strandra, mégis voltam már, a gumi nélküli szexről is teljesen lemondtam, mégis vissza jött az életembe, és semmi probléma!:) Az elmúlt pár napban éreztem viszketést, de befújtam octenisept-tel és egyáltalán nem volt semmi csípés, szóval szerintem minden abszolút rendben van!:)
Nekem is nagy elhatározás a minden napi torna, ami nem nagyon valósult még meg (ez 1 hetes elhatározás, és ezen a héten nyaralunk, lazítunk párommal, még a fogyókúránkat is feladtuk erre ahétre, össze is vesztem a mérleggel), de lassan jövünk vissza a hétköznapokba és akkor lesz torna meg minden:)
DiamondAngel!
Én azt javaslom, hogy az étkezéseden változtass sürgősen! Semmi cukor, semmi fehér liszt, semmi élesztő, semmi finomított dolog!!! Látogass át az ex-candidások tapasztalatai fórumba, ott olvasgass kicsit, neked is ezt a diétát kéne tartanod. Nem is tudom hogy leírtam e a multkor vagy hogy is van, de elmesélem gyorsba hogy is keletkezik ez a gombásodás:
Tisztázzuk, hogy a nőgyógyászati gombát 99%-ban a candida gomba okozza. Ez a gomba fajta születésünk óta jelen van a szervezetben, nagy gondban is lennénk ha nem lenne, nem menne az emésztés nélküle. Ebből kiderül, hogy az emésztőrendszerben helyezkedik el. Gond akkor van, ha túlszaporodik. Ilyenkor elhatalmasodik a szervezeten, rengeteg tüntetet okozhat (nálam pl túlzott orr és szemviszketés, lustaság a fő panaszok), többek közt a nőgyógyászati gombát is, ami sok esetben úgy kerül a hüvelybe, hogy a gomba széklettel együtt távozik, és onnan valahogy átkerül (ezért is fontos a higénia!), másrészt a nyálkahártyák a legérzékenyebbek, és ott jönnek ki. Visszatérve az egész az emésztőrendszertől indul ki, ott va eltolódva minden, és attól nem fog helyre állni, hogy kefírt meg probiotikumot eszel. (az eltolódást egyébként az szokta okozni, hogy antibiotikumot szedünk, ami megöli a szervezetben lévő jó bacikat is, és ezek a jó bacik tartják eredetileg kordában a candidát, ők vigyáznak rá, hogy ne szaporodjon el.)
Szóval a teljes helyrejövetel menete: candida kiírtása, szervezet megerősítése, immunrendszer helyreállítása, szervezet megerősítése.
Szóval a teljes gyógyuláshoz nem egyszerű az út, és nem 1-2 hónap,hanem 1-2 év és teljes életmód váltás! Ez, amit a dokik csinálnak, csak tüneti kezelés.
Szóval no cukor, no fehérliszt, no élesztő, no alkohol, no erjesztettdolgok!
Erre most akadtam rá teljesen véletlenül, de milyen igaz!
"Az orvos kezel, a természet gyógyít."
Arbiter Petronius
Hunny drága meggyógyultál?Én jól vagyok DiamondAngel-nek üzenném hogy Hunny-val mi mindketten voltunk ilyen ramaty állapotban ne aggódj helyrehozható!!!Nálam segített a homeopátia(oscillococcoscillon,echinácea)heti egy gerezd nyers fokhagyma,magyarán jó erős immunerősítés mert a gomba a lesavasodott legyengült szervezeteket egyszerűen imádja!Meg az antibiókat...Szóval irrigáltam octenisepttel ahogy Hunny leírta és 5napig azóta körömvirág és cickafark gyógyteával irrigálok de már csak néha néha ha úgy érzem picit gyulladni kezdene..
Újra élek nem életet is(gumival még szigorúan)de végre jól vagyok és már egy jó ideje írom vissza lehet olvasni másfél hónapja már biztos..kicsit félek a téltől meg a sok betegségtől mert ha egyszer antibió kell megint tuti kardomba dőlök de addig még van idő meg erősítem magam..
Ja edzek újra mindennap kb félórát már több mint egy hónapja tök jól érzem magam van erőm étvágyam csak ajánlani tudom!!!
Hunny tudja hogy nálam a hízás a cél nem a fogyás de bármilyen furcsa a sport igenis jó rá az izom amúgyis nehezebb mint a háj meg étvágyat is csinál..
Bevallom egyikről se hallottam. Ez a probio balance a nevéből ítélve probiotikum, vagyis a gyomor flóráját erősíti. Azért ajánlották, mert a gombás eredetű tünetek gyökere a gyomorban van, és ha helyre rakod a gyomrod (probiotikummal) akkor ahüvelyi gomba is elkerül. Erre bármilyen probiotikum jó, de az is megteszi, hogy ha megszel egy pohár kefírt mikor beveszed a gyógyszert. És a párod is!
Túl vagy egy kör kezelésen, ami ideig-óráig hatott. Aztán kaptál most megint egy zacskó gyógyszert. M, akik itt az elején beszélgettünk, pont így voltunk ezzel, nem hatott az első kör, jött a második, harmadik stb és nem lett jobb. Szerintem ne váltsd ki a gyógyszert, vegyél inkább teafaolajat! Azt használd helyette, úgy ahogy lentebb írtam. Ha ez annyira nem tetszik, akkor az Octenisept fertőtlenítőt ajánlanám (4-ől 3 embernek segített itt, a 4. emberkének pedig lelki dolgokra vezethető vissza, azért nem hatott). Ezt is gyógyszertárban veheted, nagyon jó az 50ml -es spriccelős változata (1600Ft krül), vegyél mellé egy fecskendőt is. Csavard le a spriccelő fejet, ecskendőbe szívj fel 5ml-t, feküdj le, tegyél magad alá egy törölközőt és spricceld be. Azonnal ki fog folyni, produkálhatsz mindenféle tüneteket is. Ezt 5 npon keresztül naonta 1x tedd meg, remélhetőleg segíteni fog. Változtass az érkezési szokásaidon, felejtsd el a fehér lisztet, élesztőt tartalmazóételeket és a cukrot minden formában!
Én a 20ml-es kiszerelést olyan 1000-1200Ft körül szoktam venni. De 1 évig biztos elég! Hogy mennyi kell belőle nemigazán tudom megmondani, 7-8 csepp biztos elég, érdemes a kihúzó szálra is tenni, hogy ne kapaszkodhassanak meg benne a bacik.
Pont az a lényeg hogy fürdés közbent bent maradjon! Így nem engedi be a bacikat:) Ha meg nem fürdés közben használod, akkor kinyírja őket.
A doki szerint gomba. Pimafucort krémet, Pimafucin kúpot és Mycosyst-Gyno tablettát kaptam, amiből egy szintén megy a páromnak. Szegény miattam annyi gyógyszert szed, amennyit életében soha.
A vizsgálat után utánam szaladt az asszisztens és a kezembe nyomott egy papírt valami Pro Bio Balance rágótablettáról. Mondta, hogy a visszatérő gomba ellen nagyon hatásos és vegyem meg az ő kártyájára, aminek rajta van a papíron a száma. Valaki hallott már erről? Mert engem annyira nem győzött meg, habár a hölgy állította, hogy remek az egész családnak! Engem pedig pont ez zavar! Ha bárki szedheti, akkor nem tűnik túl célirányosnak. Ti mit gondoltok erről? Egyáltalán hallott már valaki az Acidophilus-ról, ami ebben található?
Köszönöm a jó tanácsokat! Mindenképpen benézek a patikába és rákérdezek az olajra. Annyi kérdésem van, hogy mennyit kell rá csöpögtetni, illetve bennmaradhat-e fürdőzésnél is (Balaton) vagy inkább addigra vegyem ki. Félek picit az egésznapos alkalmazástól, de ha azt mondod ez csak a javamra válik, akkor bevállalom. Mennyibe kerül?
Nem nagyon akarnék újabb gyógyszereket, inkább a nem létező hüvelyflórámat akarom helyrehozni, hogy többé ne okozzanak gondot a bacik. Nem tűnik könnyű dolognak, de remélem sikerrel járok.
Fürdőzéshez jó tipp: Szerezz be teljesen tiszta teafaolajat (én patikából szoktam beszerezni), abból csöpögtess tamponra, majd a tampont mártsd bele joghurtba/kefírbe és helyezd fel. Ez alapjáraton arra lett kitalálva, hogy az ott lévő bacikat/gombákat megölje, de szerintem megelőzésnek is kiváló! Még sose szedtem össze semmit ha ezt alkalmaztam:) Ha addigra elfogyna a gynoflor akkor szerintem gynofylus-t is vegyél és fürdőzéses napok után mindig használd. Egyébként nőgyógyászok szerint a természetes vizek sokkal jobbak mint a mesterséges medencék, előbbiben kevesebb kórokozók vannak.
Ha úgy érzed, hogy napról napra javlgatsz akkor is, ha már nem használod a gyógyszereket, akkor ne engedd hogy a doki új gyógyszert írjon fel! Azzal többet árthat mint használ. Inkább a fent említett teafaolajos módszerrel gyúrj a gyógyulásra. Ez a tampon egyébként akár 24 órára is fent lehet, bajod nem lesz tőle, a hüvelyflórát nem károsítja. Azt is lehet h ha még van egy kis tüneted, hogy napközbenre tampon, éjszakára a hüvelyflóra helyreállító. Egyébként meg felejtsd el a tampon más módon történő alkalmazását, hihetetlenül tönkre teszi a hüvelyt(kiszárítja, szöszök maradnak bent, feleslegesen tágítja, a kihúzó szálon nagyon könnyen megtelepszenek a bacik és felmásznak, mensi alatt pedig abban a vérben érzik magukat a legjoban)!
Remélem hamar rendbe jössz!:)
Szia!
Teljesen igazad van, az irrigáláls kinyírja a hüvelyflórát. DE! Akik ide fordulnak, ltalában huzamosabb ideje küzdenek a gyulladással, amit valamilyen baci vagy gomba okoz. Ez a huzamosabb idő pedig biztos garancia arra, hogy a teljes hüvelyflóra már rég elpusztult. Szóval irrigálással nem lehet kiírtani a flórát, mert már rég halott, nem létezik. Az ilyen kezelések után pedig mindig hüvelyflóra visszaállító készítményeket kell alkalmazni! Ezek nagyon jók, teljesen visza tudják állítani a flórát, és lehet élni tovább úgy mint korábban. A különféle készítmények pedig arra jók, hogy a tüneteket kezeljék, ne legyen folyás, viszketés, égő érzés. A tünet kezelés gyorsabb mint a teljes probléma megoldása, ami valóban abban rejlik amit írsz.
Remélem jobban leszel! Szerintem nagyon nem nyúlhatott félre, hiszen elmondás alapján ugyanazok voltak a tüneteink, és ugyanazokat a gyógyszereket kaptuk.
Nekem már szinte semmi bajom kb a 3-4. naptól. Persze végigcsinálok mindent, amit mondott, aztán megyek vissza kontrollra a többi eredényemmel, mert időközben máshova is elküldözgetett más jellegű problémával. Rutin ellenőrzés alatt egy picike csomót talált a cicimben, szóval most azt kell kivizsgáltatni.
De jó neked! Örülök neki, hogy helyrejöttél!:)
Arra lennék kíváncsi, hogy Te akkor végülis folyamatosan használod a gynophilust? Tehát havonta legalább? Mert én csak a mostani kezelésem végére gondoltam egy hetet. Úgy írja, hogy reggel este 1-1 tabletta 7 napon át helyreállítja a hüvelyflórát. Szerinted ez elég?
Nekem a párom nem kenőcsöt kapott, hanem szájon át szedhető gyógyszert írt fel neki is a doki. Ugyanazt, amit én szedek, ugyanúgy 10 napon át. Tünete neki sem volt.
További ajánlott fórumok:
- Állandó hüvelygyulladás, fájdalom, viszketés, mitől?
- 3napja hüvelykúpot kell használnom hüvelygyulladásra. Azóta főleg délelőtt nagyon erős a folyásom. Ez baj?
- Visszatérő hüvelygyulladás, volt ebből valakinek komoly problémája?
- Antibiotikum kúra okozta hüvelygyulladás esetén szükséges a partnert is kezelni?
- Endometriózis okozhat állandó hüvelygyulladást?
- Állandó hüvelygyulladás?