Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mire használtad a mesterséges intelligenciát ma? fórum

Mire használtad a mesterséges intelligenciát ma? (beszélgetés)

1 2
júl. 13. 15:47
Macskatápot kerestettem vele, több szempont alapján.
54. globus
júl. 13. 15:18
Lekvárfőzéshez anyaghányadot számoltattam vele. Nem lehetetlen, de ő gyorsabb és kényelmesebb út.
júl. 13. 15:05
Btk-t kivonatoltattam vele. Lusta voltam kikeresni.
52. Érdekes73 (válaszként erre: 45. - Alinka01)
ápr. 28. 10:38
Ott egész értelmes irasok vannak.
ápr. 27. 22:37

Leteszteltem, beírtam a Google AI-nak és a ChatGPT-nek is ezt a kérdést:

Mi a különbség a Voltaren és a Cataflam tabletta között?

Mindkettő megbízható választ hozott ki, de a ChatGPT ez esetben részletezőbb, alaposabb, több információt gyűjtött össze.

ápr. 27. 22:24
Chat Gpt-től növényeket, könyveket és filmeket szoktam kérdezni.
49. alinka01 (válaszként erre: 47. - Regin_a)
ápr. 27. 22:16
Telefonon beválhat, de ha Chat-ablakban próbálsz élő emberhez eljutni... Na, az kész időrablás és idegbaj, mire az AI megérti, hogy ő ezt nem érti! :))
48. alinka01 (válaszként erre: 46. - Violka)
ápr. 27. 22:14
Ahogy itt már mások is írták, mivel nagyon jó, én is a Google AI-t használom. Kipróbáltam most két fájdalomcsillapító gyógyszer összehasonlítására, és megbízható eredményt hozott ki.
47. Regin_a (válaszként erre: 28. - Komor)
ápr. 27. 22:09

amikor hívsz valami szolgáltatót és az automata szövegel vissza."

Na olyankor szokok bla-bla szöveget megereszteni, mire a MI azt mondja "nem értem, kapcsolok egy élő személyt"

Megtanultam gyorsan átlépni rajta :)

Ha az élő kezelő is foglalt attól még zenélhet hosszú negyedórákig is

46. Violka
ápr. 27. 21:48
Két gyógyszer összehasonlítását kértem a Chat Gpt-től
45. alinka01 (válaszként erre: 44. - L.luiselotte)
ápr. 27. 19:36
Nem tudom, miként és miért kerestél arra a gyógyszerre, de ilyen célra a legmegbízhatóbb még mindig a hazipatika.hu, mert ott az összes gyógyszer betegtájékoztatója megvan és frissítik is azokat.
ápr. 27. 19:33

Semmire , talán még az idén sem

.

Egyszer egy gyógyszerre rá kerestem és mérges is lettem mert nem a választ írta, hanem hogy mit mond az Al

.

43. alinka01 (válaszként erre: 35. - Érdekes73)
ápr. 27. 19:20
Már ha megtalálod a konkrét cikkeket! Mert nem biztos, vagy esetleg irdatlanul sok időbe kerül egy bonyolultabb kérdésre a hagyományos keresgéléssel megtalálni a keresett választ. De az igaz, hogy nem kell az AI-nak automatikusan hinni. Nekem mondjuk 50 esetből 2x hozott ki hülyeségeket, a többi jó válasz volt, de azt is ellenőriztem, mielőtt használtam volna. Hatékonyabb az ellenőrzés, mint a végtelenből összeszedni a választ. Szerintem.
42. globus
ápr. 27. 19:05

Semmire.

Vagy fogalmaznék úgy, nem tudok róla.

41. Chilly Willy (válaszként erre: 40. - LakatosLimoncsello)
ápr. 27. 19:01
Nem gemini, hanem google AI
ápr. 27. 11:39
Én is a geminit használom és tényleg nagyon sokrétűen lehet hasznos. De ilyenre nem is gondoltam, hogy felismertetni vele régi fotók alapján helyeket. Királyság.
39. Chilly Willy (válaszként erre: 38. - Kingus06)
ápr. 27. 10:54
Most krétára megyek, de jövőre igen. Az összes helyszínt befogom járni fotók alapján, ahol jártunk. Apám már nem él, anyám meg nagyon rosszul emlékszik már vissza. Egyetlen sziget nevére sem emlékezett már pontosan, de a fotók alapján mindent feltudtam deríteni. A Hajó neve nagy segítség volt, de hála égnek egyik fotón meg lett örökítve. Nagyon izgalmas időtöltés volt ennyi év után ennyire pontosan felkutatni a helyszíneket. Villanyoszlopok és fák még mindig ugyanott állnak mint a régi fotókon :) Elképesztően klassz cucc. Csak google AI. Jobb mint bármelyik más.
38. Kingus06 (válaszként erre: 37. - Chilly Willy)
ápr. 27. 10:42
Ez tök érdekes. Nagyon ötletes. Most újra elmész oda és végigjárod a régi helyeket, ahol anno jártatok?
ápr. 27. 10:36

Tegnap és ma Kréta szigetén keresett nekem egy szállást, közel egy autó-motor kölcsönzőhöz, buszmegállóhoz.

1985-ös fotót feltöltve, megmondta, hogy hol készítették szüleim a fényképet. Szinte minden helyszínt a mesterséges intelligenciával derítettem fel, ahol 1985-ben nyaraltunk. Már azt is pontosan megtudom mondani, hogy Kinetában, melyik apartmanban szálltunk meg. Google AI ezerszer jobb mint bármelyik más!

36. LakatosLimoncsello (válaszként erre: 35. - Érdekes73)
ápr. 27. 10:11
Hát pedig 100 cikk lényegét tudnád egyben elolvasni töredékidő alatt.
ápr. 25. 09:47
Semmire ha keresek nem hiszek neki automatikusan jobb szeretem a konkrét cikkeket elolvasni.
ápr. 25. 09:43
Szavak jelentését kértem le tőle.
2025. okt. 8. 04:53
nem használtam
32. gigi>
2025. okt. 7. 22:43
Feltettem egy kérdést.
2025. okt. 7. 10:58
semmire
2025. okt. 7. 07:45
Megkérdeztem, melyek a legegészségesebb anyagú palacsintasütők. Előnyök, hátrányok, öntött vasból ne legyen.
2025. okt. 7. 07:33
Véleményeket gyűjtettem vele helyekről.
28. komor
2025. okt. 4. 14:05

Dehogynem használtad. Amikor a google keresőjében kérdezel valamit, sokszor az AI válaszol. Vagy amikor hívsz valami szolgáltatót és az automata szövegel vissza.

Persze én sem tudom eszik, vagy isszák, de azért már elég sokszor találkozunk vele.

2025. okt. 4. 13:47
még soha nem használtam de ecccer kipróbálnám ,hogy mire jó...
26. michelle.r (válaszként erre: 16. - Érdekes73)
2025. okt. 3. 21:46
Igen, elég jó. Szerintem az a titok, hogy nagyon jó utasítást kell adni neki, és szakaszolni a feladatokat, visszaellenőriztetni saját magát. Akkor nem nagyon téved.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook