Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok fórum

Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 ... ❯❯
2748. Évajuli (válaszként erre: 2746. - Poloskás46)
2014. szept. 25. 16:40
Ki volt nálatok? Hozzánk is kellene egy nagyon alapos, ha negyedszerre is írtani kell esetleg.
2747. poloskás46 (válaszként erre: 2743. - Moonlight13)
2014. szept. 25. 16:25
Hát kidobták a bérlőt, akinél a góc van, elsején takarodnak, de mondták az irtók is, hogy költözéskor frankón be fogják teríteni a házat. Mármint a költözők a cuccaikból kipotyogó dögökkel. Meg hát a lakás féregmentesítése sztem nem lesz túl alapos, mert a kedves tulaj tuti nem fog hónapokat kihagyni a bérleti díjból. Na meg az ott maradó dögök éhesek lesznek, és tuti elindulnak kaja után. Brrrr..
2746. poloskás46 (válaszként erre: 2744. - 722ad169b3)
2014. szept. 25. 16:19

Úgy vittünk ruhát, hogy előtte kimostam, és ott is egyből megint be a gépbe 60 fokra. Mást nem vittünk. Remélem, magunkon nem hurcoltunk át semmit.

Ma volt az irtó. Talán az "jó", hogy "csak" 4 dögöt láttunk. Tudom, a peték még majd kikelnek, meg napokkal később még biztos kecmeregnek elő (remélem csak megdögleni) De már most szóltam, hogy 2 hét múlva várom vissza az urakat. Nagyon alaposnak tűntek. Szétszedték az egész lakást.

Tudtam, hogy nagyon gyorsan szaporodnak, de ma azért leesett az állam. Még a felfedezésükkor, múlt szombaton beletettünk egyet egy üvegbe, hogy meg tudjuk mutatni a "lényt". Hát mostanra lepetézett vagy 8-at, 10-et!! :O Nem is akarok gondolni rá mi lett volna, ha később vesszük észre akár egy-két héttel...

2745. Évajuli (válaszként erre: 2733. - Szamócalekvár82)
2014. szept. 25. 16:08
Nálatok akkor normális gondnok és lakótársak vannak, nálunk a gondnok nem foglalkozik vele, és a lakók sem akinek szóltam, pedig itt is ugyanolyan szörnyű helyzet van a mellettem levő lakásban, mint nálatok, ugyanolyan fészek és poloskarengeteg. Itt soha nem lesz közös írtás.
2744. 722ad169b3 (válaszként erre: 2731. - Poloskás46)
2014. szept. 25. 09:11
Ha a lakást nem is használod, vigyázz, hogy ahová átköltöztök ideiglenesen nehogy vigyetek polost. Imádják a ruhákat és könyveket is. Ruhákat 60 fokon mosd ki, amiket átvisztek az új helyre, mert a 40 fokot túlélik...tapasztalatból mondom a 40 fokon kimosott kötött gyereksapkából mászott egy elő mikor teregettem...
2743. moonlight13 (válaszként erre: 2731. - Poloskás46)
2014. szept. 24. 21:36
Ha nem kapsz a szomszédból utánpótlást, akkor meg tudsz szabadulni tőle. Ha a szomszédból jön, akkor nehéz menet...
2742. poloskás46 (válaszként erre: 2739. - Feketepanna)
2014. szept. 24. 15:43
:) Világos, hogy a gőzhöz 100 fok kell, de mire kijön a porlasztás miatt lehűl. Van egy gőzölős takarítóm, ha nem közvetlenül a cső végéhez tartom a kezem, simán bírom. Nincs több 40-50 foknál mire "célba" ér. Lehet, csak kicsi a nyomás. Ilyen topshopos holmi. Azért gondoltam valami nagyobbat, komolyabbat venni.
2741. poloskás46 (válaszként erre: 2737. - Andibandi7)
2014. szept. 24. 15:39
TUDJUK, hogy van másnál, azt is, hogy kinél, de a közös kv. sopánkodáson kívül mást nem csinál. Állítólag most elsején kiteszik ezeket a bérlőket. Csak az a baj, a tulaj folyton ilyen nyüveseknek adja ki. Meg hát előtte alaposan ki kéne pucolni a lakást. Gondolom, majd hív egy irtót egyszer, kifest, aztán csókolom. Eddig sem akart tudomást venni a korábbi szintén tré bérlői dolgairól.
2740. poloskás46 (válaszként erre: 2737. - Andibandi7)
2014. szept. 24. 15:35
ettől tartok én is. Én megfeszülhetek, ha más ... rá :/
2739. feketepanna (válaszként erre: 2736. - Poloskás46)
2014. szept. 24. 14:51

Ahhoz hogy gőz jöjjön létre 100 fok kell :) tehát ezzel minimum kalkulálhtasz de vannak olyanok amik 140 fokot is tudnak.

egyébként áldom az eget hogy 1 szobánk an összvissz, szerintem kihullana a hajam ha 3-4 szobát kellene így kezelnem,:D

egyedül azt sajnálom hogy egyedül a kanapénak vannak lábai azt tudnám körberagasztani, de lenne értelme nem ágyon hanem kanapén aludni? vajon beleragadnának a dögök a ragadós légypapírba?

2738. andibandi7 (válaszként erre: 2733. - Szamócalekvár82)
2014. szept. 24. 14:39
Én drukkolok neked! :)
2737. andibandi7 (válaszként erre: 2731. - Poloskás46)
2014. szept. 24. 14:38
Egy időre biztos meg tudsz szabadulni tőlük.Ha panelban vagy társasházban laksz akkor,amíg másnál van addig nálad is lesz.
2014. szept. 24. 14:19
Honnan lehet tudni, hogy hány fokos lehet a gőz, amit kifúj egy ilyen kütyü? Sehol nem találtam leírásban?
2735. szamócalekvár82 (válaszként erre: 2732. - Poloskás46)
2014. szept. 24. 12:58
Nekünk S.l.c van, és bevált!
2734. szamócalekvár82 (válaszként erre: 2730. - Feketepanna)
2014. szept. 24. 12:57

A gőzölés nagyon jó, mi is hetente 1x, de van, hogy 2x is végig megyünk a szobákon. Baromi sok idő (3-4 óra/per szoba), de míg felettünk nem oldódik meg a dolog, muszáj:(

Ja, és mi még a pr.t.ct.t is fújjuk egy ilyen "kezelés" után.

Szombatig még azt a kevés elöl lévő holminkat is biztonságba helyezem (most is mosok), közvetlen előtte a bútorokat kihuzigáljuk,kimaradt réseket szigeteljük, szóval mindenféle megelőzési praktikát bevetünk, nehogy hozzánk meneküljenek a dögök.

Egyébként férjem fel akar menni, és komolyan elbeszélgetni velük........

2014. szept. 24. 12:49

Sziasztok!

Nálunk a legújabb fejlemény, hogy ha minden igaz szombaton lesz a nagy közös írtás.

Először a környező lakásokban, majd a gócpontban.

ÁNTSZ-nél megtörtént a feljelentés, költségek rájuk terhelve, szóval nagyon reméljük, hogy minél hamarabb megszabadulunk tőlük.

Reggel találkoztam a gondnokkal, aki elmesélte mi volt fent.......a sokat tapasztalt szakember is csak annyit tudott mondani, hogy jó pár éve kizárólag poloskákat írt, de még ilyet ő nem látott:(

Minden tele bogarakkal, ürülékkel, lárvákkal! A szobák falán szaladgálnak, sarkokban/könyvekben csoportokban tanyáznak!

Ugye próbálták/ják eltüntetni a nyomokat, szinte plafonig levakarták a festéket a falról, de már olyan mértékű a dolog, hogy semmit nem ér. Ja, és mindezt 2 HETE vették észre/jelent meg.......hogy tudnak így élni?:(

Egy részt nagyon örülök, mert látom az alagút végét, de a biztos tudat, hogy egy óriási polos fészek alatt lakunk, na ez rendesen kikezdi az idegeim:(

2732. poloskás46 (válaszként erre: 2730. - Feketepanna)
2014. szept. 24. 12:38
Milyen gőzölőd van? Akarok venni valami brutálisat, ami azért a lakásból még hagy valamit. Úgy tudom, a dögök 60 fokon kimurdellnak.
2014. szept. 24. 12:35

Sziasztok!

Szörnyen érzem magam! A napokban fedeztük fel a dögöket. Holnap jön az rovarirtó szaki. Azt tervezem, hogy kb. 3 hét múlva megismétlem az irtatást, és addig, meg még mondjuk rá 1 hónapig nem lesz használva a lakás. Legalábbis minimálisan, és alvásra semmiképpen, még az ágyak közelébe sem megyünk. Ha így, kb. 2-3 hónap, 2 irtás után egy gőzgéppel felszerelkezve térek vissza még néhányszor, és csak aztán költözünk vissza, akkor? Szerintetek meg tudok így szabadulni tőlük? Meg akarok illóolajozni is.

Van valaki aki véglegesen meg tudott szabadulni tőlük? (ne kérjétek, hogy olvassak vissza, mert van 80 oldalt már visszaolvastam, de túl sok bíztatót nem találtam:( )

Írjatok vmi jót!!!! Please!!!

2014. szept. 24. 12:28
tegnap mikor gőzöltem az ágyrácsot, ami egyébként raklap, megtaláltam 1 kis rohadékot, spurizott a kis szemét de kinyiffantottam:) tegnap megint 4 órát töltöttem gőzöléssel mostmár ez heti rutin lesz nálam amíg nem találok olyan irtót akiben megbízok....
2729. moonlight13 (válaszként erre: 2728. - Mancipanci)
2014. szept. 23. 21:33
Ha a szúnyogirtóra gondolsz, az meg sem kottyan nekik!
2014. szept. 23. 11:55

Sziasztok, elektromos készülékekkel kapcsolatosan van valakinek valamilyen tapasztalata (érvek és ellenérvek).

Köszönöm szépen!

Szép napot!

2014. szept. 23. 10:57

Kérlek akinek még tud ajánlani megbízható írtót az írjon, nem akarok feleslegesen 30 ezreket kidobni(lehetőleg olyan kellene akinél már legalább fél éve polos mentes a lakás)

tegnap 5 nap után megint megcsípte barátomat 1 a kisujján..:( engem valamiért utálnak, mert a közelembe nem jönnek, (le is kopogom)pedig szó szerint az egész hálót felforgattuk, és egy kakidarabot nem találtunk.komolyan az őrületbe kergetnek a kis rohadékok, pedig még csak 1 hete fedeztük fel a létezésüket nálunk,és már kikészültem tőlük:(

Köszönöm előre is a segítségeket!

2726. trlina53 (válaszként erre: 2710. - Feketepanna)
2014. szept. 22. 15:57
Én a Rovar nélkül.hu oldalt tudom neked ajánlani, Bertalan Zsolt rovarirtó, az Abatox után őket hívtam, ők szept. 1-én voltak nálunk, azóta se csípés, se semmi nincs, dögök sem. Mindent felforgatott az irtó. Vedd fel Bertalannal a kapcsolatot, majd kövesd az utasitásait.
2725. andibandi7 (válaszként erre: 2724. - Szamócalekvár82)
2014. szept. 21. 22:37
Én úgy tudom hogy évekkel ezelőtt csinálták ezt, de sokan akkor sem engedték be az irtókat.Sajnos nincs lehetőség mert akinél nincs poloska az úgysem érti ezt.Csak kézzel mutogatnának "ránk".Amiben nincs lové azzal nem foglalkoznak :( Nálunk az idén nem volt négy év után,úgyhogy most nem is pofázhatok.Egyébként pedig tudja kiket lehet maga mellé édesgetni: az idős korosztályt!Ők tojnak mindenre!
2724. szamócalekvár82 (válaszként erre: 2723. - Andibandi7)
2014. szept. 21. 19:57

Nincs rá lehetőség, hogy leváltsátok, hisz az ilyen dolgok megoldása lenne a feladata!

Egyébként pedig mintha hallottam volna, hogy az ÁNTSZ igenis kezdeményezheti a kényszer írtást.....vagy az lehet a kerületi akárki lenne? Na, majd megkérdezem a férjem.

2723. andibandi7 (válaszként erre: 2720. - Kata75)
2014. szept. 21. 18:13
Nálam arra hivatkozott az ÁNTSZ,hogy a poloska még ha állandóan visszafertőződsz akkor sem fertőzésveszélyes.Ezért nem tehetnek semmit meg saját tulajdonú lakásba ha nem engedik be akkor nem mehetnek be irtani még erőszakkal sem!Nálunk a közösképviselő a füle botját sem mozdította pedig többen voltunk nála és azt is tudta ki fertőzte meg a többi lakást.Szerencsétek volt. :)
2014. szept. 21. 12:07

Ja, és mivel az írtó megérezte, hogy Pr.t.cttel fújtunk (pár napja) megkérdeztem, és azt mondta, a B..k.ll jobb, mert kevésbé káros az emberre. Abból is mindenképp a pumpást használjuk.

Másik: kaptunk tőle 2 polos csapdát, amit fel is ragasztott az ágyunk fejrészéhez, de még nincs élesítve.

Eddig nem túl jókat olvastam róla, de hagyom ott, és majd írtás után lehúzom a fóliát. Ártani nem árthat:)

2721. szamócalekvár82 (válaszként erre: 2720. - Kata75)
2014. szept. 21. 10:21
Bocs, nem a saját gépemről írtok, és nem léptem át.......szóval, előzőleg én, Szamócalekvár82 voltam:))
2720. Kata75
2014. szept. 21. 10:16

Nem mondom biztosra, de úgy tudom, hogy ha "hivatalos" személy (ez esetben közös képviselő) teszi meg a bejelentést (megalapozott gyanu esetén), akkor "kötelesek" intézkedni.

Mivel mi is azt hallottuk, hogy magánszemélyként nemigen foglalkoznának velünk, ezért csináltuk így + nálunk még közrejátszanak a hajléktalan vendégek, akiket befogadnak, és bármilyen betegséget terjeszthetnek.

A lakás környékén már érezni azt a jellegzetes áplatlan büdös szagot, és egy ideje még kutyájuk is van.........

A mostani vizsgálat pedig totális fertőzöttséget mutatott, amit igaz, egy jó ideje láthatóan/hallhatóan próbálnak "kezelgetni", de ugye ilyen életformával/hozzáállással nem lehet megszüntetni.

Pár napja a mellettük lévő szomszéd konkrétan hallotta, hogy vésik a falat.......gondolom próbálták az ürüléket stb levakarni:(

Mikor férjem múltkor felment látta, hogy takarítgatnak + a szekrény tetején ott virított a Pr.t.ct

Tegnap kértük a szakembert, hogy ha fent találnak valamit, mindenképp szóljanak, hogy ha lehet ne rázzanak le semmit, illetve ne teregessen ki a korlátra, ami rendszerint hozzánk lóg le.....

Egy részt picit megnyugodtam, hogy látom haladunk valamerre, de másrészt sokkal rosszabb az a tudat, hogy milyen állapotok vannak felettünk. Persze ezt már lehetett sejteni, de most már totálisan bizonyított.

Szerintem ők is azért ilyen "segítókészek" - hála - mert már túlnőtt rajtuk ez a probléma.

2719. andibandi7 (válaszként erre: 2718. - Szamócalekvár82)
2014. szept. 20. 23:08
Kíváncsi lennék hogy tudta az ÁNTSZ-t belevonni? Az ÁNTSZ-nek nincs hatásköre.Engem legalábbis így ráztak le tavaly többször is!Esetleg azért mert nagyon fertőzöttnek számít?
❮❮ ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook