Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok fórum

Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
5121. beebanya
ma 11:15

Szia.

BioKill spray. Nekünk anno az vált be, mindenhol befujtuk vele.

5120. PanniBp. (válaszként erre: 5118. - GreeN3)
ma 11:02
Szia2! Az előbb elfelejtettem megkérdezni Tőled: a szomszédodból átment Hozzád, vagy Te hoztad át. üdv.!
5119. PanniBp. (válaszként erre: 5118. - GreeN3)
ma 10:58
Szia, mi a Karcher göztisztítót használjuk. Sajnos az írtók féle verzió nem igazán volt 100 százalékos. E gőztisztítóval időnként újra és újra el kell végeznünk a műveletet.
5118. GreeN3
tegnapelőtt 18:23
Sziasztok ! A tapasztaltaktól szeretnék tanácsot, segítséget kérni . A szomszédtól kaptuk az ágyi poloska fertőződést, nagy mértékű . Most váltak láthatóvá pár napja, de nagyon sok van , nappal is előjönnek . Napok óta már aludni sem merek . Az undorító szaguktól folyamatosan hányingerem van . Már egy hónapja is éreztem ezt a hülye szagot, de nem tudtam mitől lehet, aztán elmúlt, majd ismét előjött most .A csípésre azt hittem szúnyog, de nem volt akkor még sok. Holnap jönnek a hézagokat befújni . Elkezdtem zsákolni a cuccaimat ,napok óta ezt csinálom, 60 fokon kimostam amit tudtam / kint szárítottam , és raktam zsákokba / , légymentesen lezártam, amit nem tudok mosni , azt szintén bezsákoltam, másik helyre raktam, gondoltam azt nem nyitom ki kb. 7 hónapig . azt találtam ki, hívok jó szakembert, akiről jót hallottam , vegyi írtásra . De most olvasom , hogy van szárazgőzös, 180 fokos írtás és ahhoz nem is kellett volna zsákolni, pakolni. Erre gondolok: [link] Mi a tapasztalatotok ezzel a fajtával? /Nem a házi gőztiszítóssal/ , tényleg kiírtja teljesen és nem kell hozzá zsákolni, nem károsíta a ruhákat , egyszeri alkalom is elég ? Előre is köszönöm !
5117. PanniBp. (válaszként erre: 5113. - Makiagi)
júl. 18. 09:50
Szerintem az orvostól kell megkérdezned. Ez komoly kérdés. Szia!
5116. panellakovics (válaszként erre: 5115. - Cckkaa)
júl. 8. 20:25
Szia! És Neked nem volt probléma a visszaferzősődés? mi ezzel szívunk :/ Valamelyik lakó nem foglalkozik vele és szépen "átsétálnak" hozzánk :( A kovaföld nekünk se hatott semmit, írtó se igazán...
5115. cckkaa
júl. 5. 02:48

Annyi még lemaradt, hogy a gyilkolászáshoz is kiváló a kétoldalú, nagyon szépen rátapad a hátuk. Le kell vágni egy pár centis csíkot és azzal összeszedegetni őket. Elég ha kicsit hozzájuk ér és már bele is ragadtak és a legjobb, hogy nem büdös.


Kíváncsiságból az egyik csíkot meghagytam amin volt pár darab, több mint egy hónap után is vígan mozgatták a lábukat, mintha pár perce lennének ott.

5114. cckkaa
júl. 5. 02:36

Sziasztok!


Nálam pár éve volt egy elég nagy invázió, aludni sem tudtam tőle annyian voltak. Nemrég láttam a falamon mászkálni egy lárvát, ami vagy új betelepülő vagy a régi kolónia nagy túlélőinek leszármazottja volt. Ennek apropóján gondoltam megosztom tapasztalataimat.


- Az ilyen elriasztós, gyógynövényes megoldás szerintem semmit sem ér (később leírom miért gondolom így).


- A szekemberes írtás jó, viszont lehet túléli 1-2 darab majd újra elszaporodnak és mivel elég drága + rengeteg a macera vele így csak végső megoldásként javasolnám.


- Vegyszereket nem próbáltam, szerintem nem sokat ér (villanykapcsoló alol is láttam kimászni, bárhol el tudnak rejtőzni).


És akkor jöjjön ami nekem tökéletesen bevált: A kétoldalú ragasztó.

Nem tudnak vele mit kezdeni, először kerülgetik amíg nem elég éhesek, de egy idő után belemásznak és megdöglenek.

Az ágy oldalát, pár centivel a tetejétől lejjebb körbe kell teljesen ragasztani, egy mm szabad rés se maradhat amin keresztül képesek bejutni. Nyáron könnyebb kivitelezni, mert még véletlenül sem lóghat le róla semmi. Esetleg meg lehet próbálni a dupla védelmet és az ágy körül a padlót is téglalap alakban teljes elzárni (nekem nem volt rá szükségem).

Mivel egy idő után tele lesz porral a ragasztó így csökken a védelmi ereje, ezért cserélni kell időnként.


Miután kipróbáltam ezt a módszeret már az első éjszaka is max 1-2 csípésem volt, pár nap alatt szinte teljesen eltűntek (monitor fénynél megindultak, majd a szalag szélénél sétálgattak, próbáltak rést találni - nem volt nehéz őket megölni).

3-4 nap múlva már teljesen kivoltak az éhségtől, az egyik konkrétan fényes nappal támadt rám. Perccel azután, hogy hazaértem és leültem az asztalhoz már 3-4 csípéssel boldogított, mielőtt megdöglött. Szerintem ezért nem ér sokat a füstölőzés, ha elég éhesek nem érdekli őket semmi csak a kajálás. Egy pár hétig még egy-egy példány beleragadt a ragasztóba, de egy idő után (sajnos már nem emlékszem pontosan mennyi ideig tartott) már teljesen tiszta volt. Azóta nem nagyon volt csípésem, vagy csak nem vettem észre, a vedlésüket vagy az ürüléküket sem látom sehol és a legfontosabb, hogy már nem keserítik meg az életemet.


Ennyi a saját tapasztalatom, amióta ezt a módszert ismerem azóta egyáltalán nem parázok ettől a problémától, ha megint megjelennek csak körbe ragasztom az ágyat.

5113. Makiagi
júl. 1. 18:53

Sziasztok!

Eddig csendes megfigyelőként csak olvasgattam a praktikákat az írtással kapcsolatban.

Be is szereztem étkezési perui kovaföldet. Kicsit elhamarkodottan,már már elkeseredésemben teleszórtam a hálószoba minden zugát, matracot.

Ezután kicsit jobban utána olvastam, hogy ugyan a por szájon át nem okoz gondot, de a belégzése a tüdőre káros lehet. Valaki nem tudja, hogy milyen mennyiség az ami káros lehet? A 3 éves gyermekem is a fertőzött szobában alszik, miatta aggódom, hogy nehogy baja legyen :(

5112. PanniBp.
jún. 8. 11:06
Ajánlom az 5109-es hozzászólás figyelmes olvasását. A kiemeltet linket mindenképpen!
5111. Gart
jún. 6. 13:14

Sziasztok!

7 évvel ezelőtt fertőzött lett a lakásunk, akkor még nem tudtam semmit az ágyi poloskákról. Iszonyatosan kiborultam, a gyermekeim is tele voltak csípésekkel. Napi szinten fel forgattam a lakást, gőzöltem, fújtam az irtószereket, de azt a “ meccset” elvesztettem. Végül egy céget hívtunk aki ezzel foglalkozik, kétszer voltak kint ( felforgatták a lakást ) amit el is kellett hagynunk, ahogy az ilyen esetben lenni szokott.

Nagyon boldog voltam mert sikeres volt az irtás.

Azóta elköltöztünk, a nagy lányomék is külön költöztek tőlünk, de sajnos sikerült egy olyan albérletet kivenniük ami fertőzött volt, de nem vették észre csak mikor már a csípések nyomai jelentkeztek. A gyerekeim, unokáim sokszor jönnek látogatni, itt alszanak és feltételezzük, hogy onnan hozhatták ( ruhával ) át, mert ismét poloskásak lettünk 🙄. Mivel viszonylag hamar észrevettük és némi tapasztalattal a hátunk mögött ismét felvettük a harcot. Bár hatékony volt a céges irtás, de itt volt/van a vírus, a kutyáim is megöregedtek azóta (16,17) évesek, nem akartam velük órákig bóklászni, de nem is bírják már, meg hova is mentünk volna? Na mindegy is, gondoltam körbenézek a neten, hátha akad valami más megoldás. Akkor találtam ezt az oldalt és a kovaföldes irtást. Már nem voltam kiborulva mint előzőleg, már felismertem a nyomokat. Bár csípés csak a férjemen volt, én szépen szisztematikusan haladva mindenhol ( 4 szobánk van ) beporoztam. Szegélyeket, ágyak alatt, az ágynemű tartókat és ahogy itt olvastam az ágyakat körbe poroztam ecsettel. Nem bízva a véletlenre az ágyakat körbe ragasztottam kétoldalú ragasztócsíkkal. Duplán! Az egyiket beporoztam a másik csíkot pár centivel fölé ragasztottam. Még nem szeretnék semmit elkiabálni, de három hete nincs csípés a férjemen, ami bizakodásra ad okot úgy érzem.

Annyit azért még szeretnék megosztani veletek, hogy nálam és a nagy fiamnál ez a kovaföld szemirritációt okozott, napokig égett a szemünk tőle. Szeretném megköszönni azoknak akik megosztották itt a tapasztalataikat, ötleteiket. Akik még irtanak, nekik pedig kitartást!

5110. PanniBp. (válaszként erre: 5109. - Panellakovics)
jún. 6. 10:55
Szia! Köszönöm a késő esti tudósítást. Elolvasom. Üdv.: Panni
5109. panellakovics (válaszként erre: 5108. - PanniBp.)
jún. 5. 22:31

Szia! Már amennyire én tudom, sajnos nem járnak egyedül. Elvileg kb 3-5x kell "táplálkoznija" hogy képes legyen tojásokat lerakni. Majd utána naponta 4-5 tojást tesz le. Legalábbis ezt olvastam mindenhol. Ezen a linken szerintem minden infót megtalálsz róla: [link]

Remélem tudtam segíteni

5108. PanniBp. (válaszként erre: 5107. - Panellakovics)
jún. 5. 10:59
Szervusz! Köszönöm válaszodat. A gőzöléssel kapcsolatban van 1 véleményem, amely szubjektív: tegnap este lekapcsoltam a tévét, majd lefekvéshez készülődtünk. Fogalmam sincsen, a tévé-nézés közben is jelen volt a bogár, avagy a tök sötétre jött elő, szóval nem tudom mi csalta ki, ott volt. Megfordítottam a takarót, párnát, pokrócot. A takaró alatt találtam 1 db-ot. Olyan furát, alma mag formájút, hosszúkása, s ami érdekes volt számomra, eléggé lassan mászott, nem sietett, mint anno "kortársai". Egyébiránt sikerült elkapnom, tele volt bordó színű vérrel. Kitudja mióta hordozza magában, esetleg megcsípett, csupán nem dagadt fel pl. a karom, nyakam, mint korábban? Lehet, hogy már kérdeztem, hisz, annyit kérdeztem már itt. Szerinted - szerintetek hány példány kell ahhoz, hogy peték legyenek. Női és férfi egyedek? Esetleg bármelyik magában is képes szaporodni? A peték kikelése tudtommal 3 hét, anno láttam piciket is. Gondolom időközben szépen megnőttek. Azért érdekes, én nem találtam szakszerű leírást, pl. egy bogár, nem bogár, két különnemű azonban okozhat szaporodást. Szóval köszönöm válaszodat. Üdvözlettel: P.
5107. panellakovics (válaszként erre: 5105. - PanniBp.)
jún. 3. 22:59
Nálunk ugyan úgy van sajnos :( próbáltuk az envirát, de írtó büdös, kovaföldet, de egyikkel sem tudtuk kiírtani. gőzölünk mindig, azzal általában eltaláljuk, de mindig lesz valahogy új :(
5106. PanniBp.
máj. 25. 11:13
Ugy tünik minden ok. bogárka ügyben Nálatok. Lenne nekem 1 kérdésem: hány bogár kell ahhoz, hogy ismét elszaporodjanak. Egy-két poloska okozhat-e bajt? Talán nem olvastam türelmesen utána, erről nem tudok semmit. Találunk olykor 1-et, az is alig vánszorog, vér nélküli, illetve alig van benne vér.Tekintettel arra, hogy veszélyeztetettnek érzem magunkat, érdekel a Ti véleményetek is. Köszönöm.
5105. PanniBp.
máj. 23. 12:45
Valakinél - valami változás?!
5104. PanniBp.
máj. 13. 15:13
Elnézéseteket kérem: legutóbbi üzenetemben vétettem néhány betühibát. Pl. 'segítette' - segített-e 'író ember' - írtó ember.
5103. Krav (válaszként erre: 5068. - Melcsi3)
máj. 12. 22:28
Szia Melcsi! Ti a gozgepet fán is hasznaltatok? Mert ok h szalagparkettara lehet de felek h megvetemedik a fa. Nekem a galeriam is abbol van es gyanitom h abban vannak a poloskak. Menjek vegig ezzel a fektisztitoval a fa reszeken?
5102. Krav (válaszként erre: 5100. - PanniBp.)
máj. 12. 21:51
Koszonom!
5101. Kukutyin2 (válaszként erre: 5096. - Krav)
máj. 12. 21:37

Szia!

Elnézést a késői válaszért!

Panni által ajánlott márkájú gépem van nekem is, más típus de a márka azonos.

5100. PanniBp. (válaszként erre: 5099. - Krav)
máj. 12. 18:17
Igen ez az a gép. A biokillt mi is használtuk. Kitudja, hogy segítette valamennyire? Néhány halott bogarat találtunk, azt viszont már tényleg nem tudom, ill. nem tudtam eldönteni az író ember miatt, vagy a szer miatt. Szerintem ezzel a gőzőlővel a kárpitot, szőnyeget, parkettát és az ablakot is ki tudod készíteni. Mint korábban írtam, árulnak hozzá ablaktisztító csíkot is. Kb. 4.600 forintba kerül. Az írtókat el kell felejteni. A géphez mindenképpen desztillált vizet adj. 2 liter ára kb. 200.- A Interspárban, benzinkúton és a DM-ben 5 liter ára 400 és 600 forint körül mozog. Egyszerre 1 litert tudunk beletölteni, kb. 5 perc, mire a masina felmelegszik. Amikor végzel, kb. 20 perc mulva ki kell nyitni a csavart, akkor enged el a vákum. SZIA!!!
5099. Krav (válaszként erre: 5097. - PanniBp.)
máj. 12. 11:59

[link]


Ez az ugye?

5098. Krav (válaszként erre: 5097. - PanniBp.)
máj. 12. 11:54
De jo! Koszonom h valaszoltal. Igen mar ugy vagyok h nem erdekel a penz beruhazok egy gozgepbe ha valoban segitett masoknak. Nektek sikerult megszabadulni a poloskatol? Szerinted erdemes venni biokillt vagy protectet es felvaltva hasznalni a gozolessel, vagy hivatasos irtok+gozgep? Nalam rengeteg a repedes, falon is parkettan is, az irtasok azert mindenkepp csokkentettek a rovarokat, de hogy lehet vegkepp megszabadulni toluk nem tudom... Tanacstalan vagyok. Sajnos a tarsashazban sem hajlandoak a kozos irtatasra.kovafold meg nem tudom jo e, mert azert az emberre sem veszelytelen.
5097. PanniBp. (válaszként erre: 5096. - Krav)
máj. 12. 10:52
Szervusz Krav! Igaz nem tőlem kérdezted, azonban Hozzád hasonlóan nálunk is megfordultak már írtók. Ötször, három írtó. Közben megpróbáltuk a külföndéle porokkal enyhíteni a gondot. Kb. 10 hónapig, tán.' 1 évig is (?) eltartottak a kínlódások. Kb. 3 hónappal ezelőtt vettünk egy gépet - Karcher SC 2- easy premium márkájut, kb. 62 ezer forintba került. Ezzel a masinával a parkettát, kárpitot meg tudtuk gőzölni. Egyébként ablaktisztításra is alkalmas. Kb. 4-5 ezer forintért a márkaboltan ablaktisztításhoz is árulnak fejet. Mi mielőtt megvettük a gépet, használtunk egy kölcsönt is. A lényeget ez ölte ki. Naponta kb. 1 óra hosszát ment a gőztisztító. Üdv.!
5096. Krav (válaszként erre: 5009. - Kukutyin2)
máj. 12. 10:35
Szia! Milyen gőzgepet vettel pontosan? Mit kezelsz le vele? Kanape? Karpitos butor? Parketta? Nalam nagyon sok minden fa, galeria, regi faparketta. 4x irtattam de a problema nem szunt meg. Nagyon megkoszonom ha segitesz nekem tippekkel, akar privatban, koszi!
5095. Robcsi76 (válaszként erre: 5093. - Csillmacsi)
máj. 4. 21:48
Szia! További poloska mentességet!
5094. horakulum (válaszként erre: 5093. - Csillmacsi)
máj. 4. 14:14
Dejó ezt olvasni! Gratulálok és további poloskamentesseget kívánok!
máj. 1. 23:40

Sziasztok!

Sikeresen megszabadultam az ágyi poloskától! Szeretném megosztani,hátha segítség másnak is. Tudom milyen pszichés megterhelés ... :( Milliószor felkeltem már éjszakánként,mert úgy éreztem mászik rajtam...zseblámpa,takaró le, de soha nem láttam őket...

Januárban kezdtek el csípni minket kislányommal, ahogy az lenni szokott eltelt vagy 2hét mire rájöttem mi az, még sosem volt és most sem tudom hogy lett. Miután rájöttem mi az (akkor még dögöt nem láttam, fészket pedig sosem találtam) , a bolti írtókkal próbálkoztam, nem használt. Bújtam a netet és februárban találtam itt barát2 és Dormijó hozzászólásait. (Ezúton is szeretném megköszönni nekik!!!)

Kovaföldet ajánlották. Gondoltam megpróbálom, ha nem válik be írtó...

Rendeltem én is a neten Naturmind-es étkezési kovaföldet 250gr-ost. Első alkalommal 1 zacskóval szétecseteltem. Szétszedtem az ágyat , kívül-belül körben a kárpitot mindenhol bekentem, a parkettarésekbe is beecseteltem az egész szobában, szegőket, radiátort,mindent amihez hozzáfértem. (Aki kipróbálja vegyen fel maszkot, és készüljön,hogy a csillár teteje is poros lesz tőle , száll a levegőbe mint a fene )

1hét után talán csökkent a csípés mennyiség. Akkor láttam először döglődő példányt. De még mindig csíptek, de bizakodó lettem.

Következő héten megint szétszedtem az ágyat, megint beporoztam a kárpitot mindenhol rajta. Fél zacskót használtam el.

A 3.hét után már nem csíptek!!!!! Így 1hónap csípés nélkül ki merem jelenteni polokamentesek vagyunk!!


Kitartás mindenkinek! Remélem segíthettem valakinek. És még egyszer köszönöm barát2-nek és Dormijónak!

5092. horakulum (válaszként erre: 5091. - Horakulum)
ápr. 26. 16:46
Mármint a mezei poloska.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook