Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok fórum

Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
5010. Robcsi76 (válaszként erre: 5009. - Kukutyin2)
jan. 16. 15:34
Értem. Minden jó, ha a vége jó! :)
5009. Kukutyin2 (válaszként erre: 5008. - Robcsi76)
jan. 16. 10:35

Köszönöm :)

Igen, nagyon remélem hogy nem kerülnek elő már sehonnan sem.

Szerencsére kertes ház úgyhogy a szomszédoktól nem kell tartani. Én valószínűleg a munkahelyen szedtem össze és ezért is kaptam korán észbe, hogy valószínűleg poloska csipésem van és nem kiütésem.


Nem,nem próbáltam, mert bevallom, hogy az ágy kárpitozását is megbontottam keresés közben és jól tettem, mert a hajtásoknál találtam levedlett bőrt. Semmi jel nem volt nálunk egyébként azon kívül, ha akkor azt nem találom szerintem elhittem volna a környezetemnek hogy csak sima allergiám van, nem csípésem és már hemzsegnének nálunk, úgyhogy megérte végülis beáldozni az ágyat..

5008. Robcsi76 (válaszként erre: 5006. - Kukutyin2)
jan. 15. 20:18

Ez nagyon jó hír!!!

Ha 2 hónapja nincs csípés, akkor tuti nincs poloska sem, ha megint jelentkezne, akkor vagy hazaviszitek vagy szomszéd. Az ágyat nem próbáltátok kárpittisztítóval, majd azután gőzöléssel szagtalanítani?

5007. Kukutyin2 (válaszként erre: 5006. - Kukutyin2)
jan. 15. 17:13

(bocsánat véletlenül túl korán elküldtem)


Az irtószernek látható nyoma nálunk sem maradt, viszont a szagát én is éreztem. Bevallom engem annyira irritált, hogy az ágyat le is cseréltem.


Nekem nagyon sokat jelentett a régi, tapasztalt tagok segítsége és ezt nagyon szépen köszönöm nekik, hogy bogármentesen is továbbra is jelen vannak.

5006. Kukutyin2
jan. 15. 17:09

Sziasztok!


Én azt hiszem mi már jó ideje bogármentesek vagyunk. Bevallom még mindig nem merem kijelenteni biztosra, de jó ideje nem tapasztalok csípést - kb 2hónapja a 2.irtás óta - és a család többi tagja sem, tehát van remény, hogy megoldódott és nem is szaladtak szét.


Nálunk 2 irtás volt szakember által az érintett hálószobában, valamint mindent kipakoltam a szobából, zsákoltam, 60fokon mostam. Azóta is sokat gőzölök. Lehet, hogy valóban nem is hatásos,mint azt irtátok alább de mégis megnyugtat.

A szekrényekbe a ruhákat mostanság kezdem visszapakolni és újra belakni a szobát.


Az irtószernek nálunk sem maradt látható nyoma

5005. Robcsi76 (válaszként erre: 5004. - PanniBp.)
jan. 15. 15:39

Csend van és nyugalom ez mindenképpen jó hír. Te még küzdesz vele?

FrozenNaisha-még nem írt, hogy hol tart a poloskairtással bár még egy irtás hátravan neki gondolom.

Általában ez úgy van, ha megoldódik valakinek, akkor már nem jön vissza a fórumra. Bár mint írtam ő még javában benne van az időben.

5004. PanniBp.
jan. 15. 11:30
Látom, megoldódott az ágyi poloska téma.
5003. PanniBp. (válaszként erre: 5002. - Robcsi76)
jan. 11. 10:26
Köszönöm reagálásodat. Szia Mindenkinek!
5002. Robcsi76 (válaszként erre: 5000. - PanniBp.)
jan. 11. 09:39

Szia!

Jelen helyzetben sajnos ennyi a megoldás. 5000 hozzászólás se találta a megoldást. Mint olvasod és tapasztalod ezek a lehetőségek és sajnos nem mindig jönnek be. Ozonszaki jól írta. Az emberek tájékozatlanok, lehet fel sem ismerik a bajt és a legrosszabb, hogy nem is törődnek vele. Ilyen esetekben azok az áldozatok, akik meg megpróbálják valamilyen úton megszüntetni az állapotot és nem kevés pénzt áldoznak rá, de mégis visszatérnek ezek a dögök.

jan. 10. 20:03
Kedved mindenki. Én csak a tapasztalatainkat írom le. Rendes szaki csinálta az ozont, 3 órán keresztül ment 10mg/h kibocsátáson, ami tudtommal baromi erős. Nem jött be. Voltak min 10x irtani vegyszeresek, majd bioszeresek, véglek ők sem tudták. Nem szájkaratézok, csak leírom hogy nálunk mik voltak és őszintén, én nem gondolom hogy ez EUs szar szabályozások miatt bármi vegyszer kiölné ezeket a szarokat. Többivel meg lehet kiserletezgetni, de ahogy vissza olvastam a kommenteket kb 2013ig, nem tudok olyan módszert mondani, amit mondjuk legalább 3an írták, hogy működik. Szóval szerintem jelenlegi rendszerben nem létezik ilyen szer, kövezzetek meg...
5000. PanniBp.
jan. 10. 18:19
folytatás... az emberek egy része nem tudja értelmezni. Miért? Pl. belefáradt az egészbe. Néhány hozzászólás azt sugallja: ne higgy semmiben, nem lesz megoldás... Akkor meg mi célja az írogatásnak? Szócsatákra egyáltalán nincsen szükségünk. A verziókat kéne felvázolni és a megoldásokat. Az, hogy mit kéne csinálni, egy dolog...
4999. PanniBp.
jan. 10. 18:17
Sziasztok! Mellesleg megjegyzem: nem titkolózni, segíteni kéne egymáson. Tévedek, Hosszú fejtegetéseket az emberek, az érintettek
4998. ozonszaki (válaszként erre: 4997. - Panellakovics)
jan. 10. 10:01
Kedves panellakovics! Hasonló tapasztalatom volt nekem is, a kedvezőek ellenére. Az ózonos eljárás is olyan mint a többi Bio irtás, külföldön, főleg az USA-ban régóta bevált, kikisérletezett eljárások. Mi itt sajnos csak a gyártók leirásait ismerhetjük, ami valljuk be őszintén, nagyon napfényes, kicsit vagy sok estben nagyon túlzó.Igy az ózon esetében is. A napokban bukkantam egy meglepő kisérletre, amikoe ezek a dögök, már bocsánat a kifejezésért, megérzik az ózon szagát, észvesztve menekülnek. Azt szürtem ebből le, hogy amennyibem nem tudjuk az egész területet megfelelő ózonszinttel egyszerre elárasztani, akkor nem lesz hatásos. Ezt a megfelelő szintet is nekünk kell kikisérletezni, Senki nem irja le, megjegyzem én sem fogom, csak megfelelő franchsise díjért. :-)
4997. panellakovics (válaszként erre: 4993. - Ozonszaki)
jan. 10. 00:00
Kedves ozonszaki. Nálunk 3x volt ózonos írtás, elsőnek volt 4 nap nyugtunk, a 2. Után 2 nap a harmadik alkalom után pedig még aznap megcsipett és még ezidő alatt elkezdtek szaporodni is, mivel nem volt sikeres művelet.
4996. Robcsi76 (válaszként erre: 4995. - Ozonszaki)
jan. 9. 20:08
A bezsákolás folyamata előtt 60C°-on kimostunk mindent. Petéket a függöny varrásainál találtam az is ki lett mosva és úgy elzsákolva. Persze vannak olyan ruhák amik nem moshatóak 60C°-on azokat szépen átnéztük, de nem találtunk petéket. Kimondottan a laminált padló szegőinél láttuk a nyomaikat és az ágy hátlapján az ürülékük nyomait.
4995. ozonszaki (válaszként erre: 4994. - Robcsi76)
jan. 9. 18:55

Szia!

Köszönöm a jókivánságot!

Én is mindenkinek sok sikert kívánok a harchoz, aki ettől az állattól szenved.

Kérdésedre válaszolva, szakirodalmak azt irják, hogy a peték akár egy évig sem bújnak ki, ha nem megfelelő a körülmény a fejlődésre,ugye ezért nem jó a bezsákolás, de hogy ez genetikailag hogyan van beléjük kódolva, arról halvány lila gőzöm sincs. Azt sem én találtam ki, hogy a kémiai szerek ilyen hatással vannak rájuk, míg a természetesekre nem így reagálnak. Ez laboratóriumi kisérletekből, és a szerek hatásából következett.

4994. Robcsi76 (válaszként erre: 4992. - Ozonszaki)
jan. 9. 16:13

Szia!

"Szeretnék segíteni."- Őszintén sok sikert kívánok!

Írtad, hogy a peték megérzik a vegyszert és nem kelnek ki. Ez csak abban az esetben igaz, ha éri őket a vegyszer?

Általában jól elbújik a petézéskor és eléggé védett helyre petéznek, persze biztosan vannak kivételek.

4993. ozonszaki (válaszként erre: 4961. - Panellakovics)
jan. 9. 12:59

Szeretnék reflektálni, kedves Panellakovics irására.

Az ózon igen hamar elillan, ez igaz, de addig nagy dózisban használva, más szerekhez képest elképesztő irtóhatása lehet az ágyi poloskákra is.

Nálunk nincsenek hatékony vegyszerek. Amik vannak azok a petékre nem hatnak, a vegyszer hatóideje max 4 hét ha mindent betart a fertőzött hely tulaja és a szaki is jól végezte a munkáját. De a peték akár hónapok múlva kelnek ki, mert túlélni tudnak ezt meg kell hagyni. Megérzik a vegyszert és nem bújnak ki a tojásból. Ilyen estben a háromszori irtás sem elég. Nem beszélve arról, hogy nem megfelelö minden körülmény. Bizony vannak akik több százezer forintot költenek, különböző irtásokra.

Kovaföld szalag tényleg nagyon jó, meg lehet vele előzni a visszafertőződést. Bio szerek tényleg csak az Egyesült Államokban vannak,amelyeket hamarosan én is használok.

4992. ozonszaki
jan. 9. 10:51

Sziasztok! Új vagyok itt.

Belekeveredtem az ágyi poloska járványba.

Szerencsére csak másoknál láttam, mi a helyzet.

Elszomorított.

Szeretnék segíteni.

Ha csak egy embert is sikerül a helyes útra terelni, az már jó, szokták volt mondani.

De ha a szomszédod tele van ágyi poloskával, és nem törődik vele, akkor ugye az ő szemléletét kellene megváltoztatnod.

Hogyan lehet ez?

Nem tudok más megoldást, csak hosszútávút.

El kell fogadtatni az emberekkel, hogy ez nem szégyen, mert ameddig szégyelljük, mármint az egész társadalmunk, hogy vannak fertőzött helyek, addig megállíthatatlan.

Szeretném tisztázni, hogy én szolgáltató vagyok.

De nem szeretném reklámozni magam, keressetek becsületes szolgáltatókat, csak ennyit szeretnék.

Hogy miért vagyok a szolgáltatók, szakik pártján, nagyon egyszerű, ha elolvasod a továbbiakat is, gondolkodj el rajta.

Elszomorít a helyzet.

Most inkább szeretnék megosztani néhány gondolatot, mert ez nekem jó, tőletek pedig várom a visszajelzéseket.

Kiirthatóak az ágyi poloskák, bár kétségtelenül járvány helyzet van, a világ összes országában elterjedtek. Nálunk nincsenek hatékony vegyszerek. Amik vannak azok a petékre nem hatnak, a vegyszer hatóideje max 4 hét ha mindent betart a fertőzött hely tulaja és a szaki is jól végezte a munkáját. De a peték akár hónapok múlva kelnek ki, mert túlélni tudnak ezt meg kell hagyni. Megérzik a vegyszert és nem bújnak ki a tojásból. Ilyen estben a háromszori irtás sem elég. Nem beszélve arról, hogy nem megfelelő minden körülmény. Bizony vannak, akik több százezer forintot költenek, különböző irtásokra. A természetes módszerekben sok a csalás. Tisztelet a kivételnek, pl. 180 fok alatti gőzölés nem öli meg őket, kovaföld nagyon jó, csak szilikózist kapsz tőle, fagyasztani 3 napig kell őket, melegíteni 1 napig 50 fokon az egész környezetet. Illóolajok magukban nem ölik meg a petéket, főleg az ecet és más házi praktika inkább árt, mint használ. Maximum azt érjük el vele, hogy elmennek a szomszédba és ez még a jobbik eset, mert van rá1 százalék esély, hogy nem jönnek vissza. A valószínűbb, hogy olyan repedésekbe bújnak el, ahol semmilyen vegyszer, de még sok estben az ózon sem képes őket megsemmisíteni. Az ózon egyébként és néhány természetes összetevőt tartalmazó készítmény képes megölni a petéket is. A kettőt együtt alkalmazva szinte 100 %-ban elég egy irtás is. Ezt nemzetközi tapasztalatok alapján mondom. Nekem eddig csak az ózonnal vannak tapasztalataim, ezek is jobbak a vegyszeres irtásról hallottaktól, de hamarosan ötvözöm egy öko permetszerrel az ózonos kezelést.

4991. Robcsi76 (válaszként erre: 4988. - Lacitapasztalata)
jan. 8. 16:12

Szia!

Ellenben veled válaszolok, ha már kérdeztél.

4942-es hozzászólásomat olvasd el újra és ha nem értenéd akkor még olvasd el tízszer, ha úgyse megy, akkor sajnos nem tudok többet tenni.

Röviden: "Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok"-ez a fórum neve. Nekem ez ügyben az a tapasztalatom,hogy a szaki aki kijött az megoldotta, mást nem tudok javasolni, ha ezt nem tudod felfogni az nem az én gondom. Nem kezdek el mindenféle agyament ötletekkel vagdalózni.

Ha házi megoldást vársz, olvasd el a 4000 hozzászólást, hátha találsz házi megoldást. Sok sikert...


Amiket eddig leírtál "megoldásokat" pl. hypo-már akkor is írtam, hogy nincs értelme, biokill extra leírtam arról is a véleményemet és még az árat is kiszámoltam mennyire jön ki egy lakás irtása, ha házilag fogsz neki.

A kétoldali ragasztóról is leírtam a véleményem. Ne te mondd már meg, hogy miről mi legyen a véleményem!!! Eddig egyébként az összes beigazolódott, de nyugodtan próbáld ki a kétoldalas ragasztót / ezt is írtam/. Nem tehetek róla, hogy neked irtó fóbiád van és minden hozzászólásban az irtókat látod.

De segítek neked egy házi megoldással, ha már lusta vagy olvasni. Amióta itt vagyok egy házi megoldás volt, ami állítólag jó volt. Féktisztítóval lefújtak mindent utána szétszedték az ágyat és gázégővel megpörkölték az egészet. De ehhez olyan ágy kell, amit ilyen szinten szét lehet szedni és tudni kell hol rejtőznek a poloskák. Egy teljesen zárt kárpitozású ágyon ezt sajnos nem lehet megcsinálni.


"A házi irtást gyűlölöd."-Miért gyűlölném??? Csak a 4988 hozzászólás még nem adott erre 100%-os választ, de már 25%-al is megelégednék. Viszont, ha elromlik pl. a mosógéped és nem értesz hozzá, akkor te is egy szerelőt hívsz és nem kezded el szerelgetni. /jó tudom a válaszod erre az lesz, hogy egy mosógépet mindenki meg tud csinálni/ Akkor inkább azt írom, ha vakbél gyulladásod lesz, akkor nem fogod magadat megműteni.


A napokkal ezelőtti kérdéseimre érdemlegesen egy válasz se jött, ha már én megtisztellek a kérdéseid megválaszolásával, akkor tedd meg ezt te is!


"MIÉRT VAGY ITT BOGÁRMENTESEN 2 ÉVE ?"- Miért ne lehetnék? Mutass egy szabályt vagy okot, hogy nem lehetek itt.

4990. horakulum (válaszként erre: 4988. - Lacitapasztalata)
jan. 7. 22:44

Azért van itt bogarmentesen ket éve, amiért én is...


Szívünk joga.


Ennyi.

4989. horakulum (válaszként erre: 4984. - Robcsi76)
jan. 7. 22:41
Nem a szakidra írtam hogy amiatt vagy szerencsés- de persze amiatt is - hanem hogy nem volt büdös a szer és nem maradt nyoma.
4988. lacitapasztalata (válaszként erre: 4987. - Robcsi76)
jan. 7. 22:25

Szia!


van egy nagyon komoly kérdésem!


cirka 2 éve poloskamentes vagy ? ez tutti

A házi irtást gyűlölöd .


A kérdésem !!!!


Miért vagy itt ?


én csak "pár napja" szenvedek a bogaraktól...


MIÉRT VAGY ITT?

MIBEN SEGÍTESZ NEKÜNK ?


Szerinted minden házi megoldás xar.


Kérdésem :


Az irtószakik kihívásán kívül, miben segítesz nekünk!


MIÉRT VAGY ITT BOGÁRMENTESEN 2 ÉVE ?


válaszodat köszönöm! Köszönjük !

4987. Robcsi76 (válaszként erre: 4986. - Lacitapasztalata)
jan. 7. 21:52
Szerintem semmit nem ér. Ahová felragasztod azt le nem veszed normálisan. 1-2 nap alatt a por beleragad és utána semmi nem fog beleragadni. Ha van még poloskád az üvegekben, egy próbát megér, mert nem egy nagy összeg, hogy legalább látná az ember, hogy beleragadnak-e. De az megint fals eredményt szülne, mert az üvegbe nem szállna bele a por.
jan. 7. 21:37

Sziasztok !


Van valakinek tapasztalata a kétoldalas ragasztós csapdáról?


Állítólag jól megmutatja a bogarak séta Útvonalát.


( Az útólsó egyedek is elpusztultak a befőttesüvegeimben )


Ez a szalag jó lehet ? :


mupack.hu/Ketoldalas-ragasztoszalag-19mmx25m

jan. 7. 21:36

Sziasztok !


Van valakinek tapasztalata a kétoldalas ragasztós csapdáról?


Állítólag jól megmutatja a bogarak séta Útvonalát.


( Az útólsó egyedek is elpusztultak a befőttesüvegeimben )


Ez a szalag jó lehet ? :


mupack.hu/Ketoldalas-ragasztoszalag-19mmx25m

4984. Robcsi76 (válaszként erre: 4983. - Horakulum)
jan. 7. 20:11

Igen tényleg jó szakit fogtam ki és ismertem is régebbről. DE! Hozzáteszem mielőtt megvádolna bárki is,/volt fórumban olyan, aki ezt tette/ hogy persze, mert ismerősöm és nem vágott át. Több lakást is csinált a tömbben és ott is sikerrel járt.

Az nagyon gáz, ha csótány elleni szerrel irtott bár nem értek hozzá, de lehet jó poloskára is. Mondjuk, ha nem tűntek el a poloskák, akkor gondolom mégsem.

4983. horakulum (válaszként erre: 4980. - Robcsi76)
jan. 7. 19:53

Szerencsés vagy...


Mi utólag arra gyanakodtunk mikor a házban csotanyirtaslor permetezték a folyósokat és felismerni véltük a szagát, hogy mivel a házban ok csináltak a csòtanyirtast is, így lehet uazzal a szerrel aztattak el minket vagy nem mosták ki a permetezőt az előző az.tol. simán kinézem mindkettőt belőlük.

4982. horakulum (válaszként erre: 4981. - Lacitapasztalata)
jan. 7. 19:51

Nem biztos hogy elpusztultak, hacsak szét nem nyomtad őket. Hibernálják magukat. Túlélik akar 9 hónapig is. Igaz kehet hogy levegő nélkül nem. Ezt nem tudom.

Biztos akad megjött elő ahol ezeket tálaltad...

jan. 7. 17:19

Sziasztok !


Van valakinek tapasztalata a kétoldalas ragasztós csapdáról?

Állítólag jól megmutatja a bogarak séta Útvonalát.


( Az útólsó egyedek is elpusztultak a befőttesüvegeimben )


Ez a szalag jó lehet ? :


[link]


Helló

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook