Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok fórum

Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
5208. PanniBp.
ápr. 11. 16:30
Köszönöm a beszámolót, azért az igazsághoz tartozik, én is vártam 1 minimum visszajelzést....
5207. horakulum (válaszként erre: 5206. - Krisztina_)
ápr. 10. 19:30

Dejo hogy ezt itt leírtad nekünk...


Köszönjük!

ápr. 10. 14:43

Megfogadtam, ha sikerül túl lenni a poloskákon, megírom a tapasztalataimat.

Első szembesülés: beazonosítás, undor, pánik, hogyan tovább…

Azután, hogy értesítettem a gondnokot, (ő meg engem, hogy nem vagyok egyedül), gyorsan akartam lépni az ügyben, az elszaporodás megelőzése érdekében. Szerencsére sikerült viszonylag hamar felismerni a poloskák jelenlétét. Neten kerestem megoldást. Az általános javaslat az volt, hogy szakember kell a kiirtáshoz, ne próbálkozzon senki azzal, hogy maga próbálja megoldani a helyzetet.

Szakemberhez fordultam:

Az első két kezelés, ami permetes volt, csak rontott a helyzeten. A bogarak tovább szaporodtak és a feláztatott, felkaristolt padlóról már nem is beszélek. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy vannak macskáink, és rájuk tekintettel választottak egy olyan keverést, ami biztonságos számukra. Sajnos a bogarakra sem hatott. A négy irtás és vegyszerváltás kellett ahhoz, (az utolsó hidegködös), hogy megszűnjön a probléma.

Eltelt fél év és újra érezni kezdtem a poloska jelenlétét és kitartó vadászat után, nyakon is csíptem egyet. A szakember által végzett irtás alatt bőven volt időm, hogy nagyon alaposan körbejárjam a témát mind az irtószerek, irtási módszerek, mind a bogarak sajátosságai tekintetében.

Tudtam, hogy még egyszer nem csinálom végig a fent leírtakat. Mivel nagyon kis fertőzésről volt szó, saját kezembe vettem a dolgot. Az első fertőzésnél, a befogott bogarakon kísérleteket végeztem. A leghatásosabb szernek az Insecticide 2000 bizonyult. (Sajnos macskákra ez sem veszélytelen, de ők egy időre elköltöztek.) Először ruhagőzölővel átgőzöltem az ágyamat, száradás után, a vegyszerrel, az utasítást követve, alaposan bepermeteztem az ágyam minden zegét-zugát és az ágy körül a padlót, szegőlécet. (A szert nagyon jól fel kell rázni használat előtt, 2-3 hétig tart a hatása, tehát addig tilos a vizes takarítás!) 2-3 hét elteltével megismételtem az eljárást. Bár megvettem egy nagy kiszerelést a szerből, nem tudván, hogy más szobákban levő ágyakra átterjed-e, ahogy az az első körben megtörtént, ebben az estben nem volt szükség a további használatára.

Azóta eltelt egy év, nincs bogár, nyugodtan alszom.

5205. PanniBp.
márc. 26. 10:40
Azért a hozzászólásom 1 viszontválaszt megérdemelt volna - szerintem.
5204. PanniBp. (válaszként erre: 5203. - Ditty3)
márc. 24. 11:09
Szia! Érdeklődöm, láttál poloskát a környzetedben? A nyomait? Pl. vérnyomok a párnádon, csípés nyomok a bőrödön. Esetleg valamelyik Hozzádtartozódon észleltél-e valami szokatlant? Éjszaka jönnek elő, lefekvés után, amennyiben rosszabbul alszol, észleled a csípést, ill. az azt követő percekben a fájdalmas viszketést. Amennyiben nappal is találkozol bogárral, az már veszélyes is lehet. Nem bizonyított, csupán nagyon nagy odafigyelést érdemel. Elképzelhető, hogy megbújik egyik, másik a pokrócban, plédben, s csupán akkor veszed észre, ha ágyazol. Szerintem, ha így találkozol velük még nem annyira vészes. Megbújnak, némelyik "halottnak " tetteti magát. Amennyiben nappal is szabadon sétálgat, sétálgatnak akkor elképzelhető, hogy sokan vannak.
5203. Ditty3 (válaszként erre: 5202. - Bopet)
márc. 23. 20:47
Köszönöm tanácsaidat.Sokat olvasgatok, de aggasztó számomra ha ténlyeg polska van.
5202. bopet (válaszként erre: 5201. - Ditty3)
márc. 22. 11:16

Szia Ditty!

Ha nem csak néhány kommentet olvasol hanem többet, sok jó ötletet találsz. Néz meg a Youtube on pár videót, az is nagyon hasznos. Ha nem magad akarod csinálni, mindenképpen olyan céget keres aki szárazgőzös eljárással irt. Addig is rendszeres alapos porszívózás, ami nem kell dobd ki, ami kell de nem használod zsákold be, és zárd le jó alaposan. A lakást, vagy házat ne túrd szét, mert csak szétzavarod őket, akkor lesz ott is ahol egyébként nem lenne. Ha még nem nagy a fertőzöttség akkor csak a hálószobában vannak, így könnyebb irtani.

5201. Ditty3
márc. 18. 23:38
Sziasztok,olvastam néhány kommentet a poloska ìrtással kapcsoltban eléggé zavaros. Nem tudom igazán mi a jó megoldás. Tud valaki olyan céget amelyik precìzen dolgozik és tényleg segìteni akar? Szigetszentmiklósra kellene. Sajnos úgy tűnik polska csìpéseim lehetnek fáj , ég a helye. Idős szüleimet ápolom nagyon kéne a segìtség, hogy ne szaporodjanak el. Köszönöm előre is!
5200. 55Judit
febr. 14. 10:39

ENVIRA rovarirtó permet.

Ágyipoloska, csótány, hangya, kullancs, házilégy, szúnyog és poloska irtására.

5199. panellakovics (válaszként erre: 5198. - Bopet)
febr. 14. 10:18
Szia. Nekünk a kovaföld nem használt, a mi bőrünket kiszárította, ennyi hatása volt. Rendes gőzgéppel szoltunk minden végig gőzölni, azzal szinten tudjuk tartani. Van egy gép, ami kifejezetten agyi poloska irtásra van, azt hiszem az száraz gőzgép de kb 250ezer forint. Ha gondolod bemásolom, elvileg ezzel konnektorokat is lehet :/
5198. bopet (válaszként erre: 5197. - Horakulum)
febr. 10. 17:42

Szia Horakulum!


Köszönöm a részletes tanácsaidat. Ez egy 4 emeletes panel lakás jó környéken. A hat lépcsőházból az elmúlt években még soha senki nem jelzett ilyet,(vagy csak erősen titkolta).

Tulajdon képen semmi fertőzésre utaló nyomot nem találtunk, csak a csípéseket. Mivel amúgy is cserélni akartuk a kanapét, ezért az szét lett szedve és kidobva (lehet itt volt a baj). Kidobás után 3 nappal ismét két csípés. Utána le lett tömítve a szegőléc körbe és a felesleges cuccok zsákban kipakolva. De mivel a sok ruhát és könyvet nem akarom kipakolni most száraz gőzős tisztításban és kova földes kezelésben gondolkodom.

Valakinek van tapasztalata erről a módszerről?

A YouTobe sok videót hoz, de attól félek, hogy ez erősen reklám jellegű.

5197. horakulum (válaszként erre: 5196. - Horakulum)
febr. 10. 09:32
Esetleg a biztonság kedvéért érdemes még beletenni egy zsákba a cuccot, neylon-ba és úgy ebbe a tárolóba.
5196. horakulum
febr. 10. 09:32

Én ezt ajánlom Nektek tárolásra, elzárásra:


[link]


Ágyneműket lehet vákuumzsákolni is, meg a ruhákat is. De akkor az tényleg olyan legyen, ami nem enged ki, lehet kapni IKEA-ban, Aldiban Lidlben időszakosan.


De ez a tárolózsák is nagyon jó szerintem. Én sokat beszereztem a költözéskor is, és jó szolgálatot tesz az átmeneti tárolásra is, jó a teherbírása, mosógéppel ki tudom öblíteni és ha behúzod a zipzárt, akkor a levegő is bent marad. Szóval szerintem ez jó.

5195. horakulum
febr. 10. 09:29

Csak hogy lásd, mennyire "rettegek" én is tőlük, nem merek elmenni most már 3. éve egy kedves idős ismerősömhöz és meglátogatni, mert legutóbb szinte biztos, hogy abból a házból hoztam el poloskát, és fertőzte meg az új lakásunk fekhelyeit, a szerencsénk az volt, hogy én érzékeny vagyok a csípésükre és felébredek rá, a férjem meg bogármániás, így addig nem volt nyugta, amíg meg nem látta, találta őket, és ölte meg szabad kezével. Azt hiszem, akkor már itt volt, 2 felnőtt példány és egy baba. Így úsztuk meg...remélem örökre. De borzasztó ez a helyzet, ahogy ezt hagyják állami szinten, hogy nincs előrelépés, hogy egységesen fel lehetne lépni a dögök ellen és elpusztítani őket. Szerintem lassan a poloska lesz több a fővárosban, nem az ember... :( Azért ez nagyon szomorú. Ugye azért nem történik semmi, mert nem jelentenek közeü.veszélyt. A csótány igen.


Nos, köszi. De megkeseríti az emberek életét és közösségi fellépés nélkül állandóan visszafertőződsz :(

5194. horakulum (válaszként erre: 5193. - Bopet)
febr. 10. 09:25

A helyzet az, hogy semmit sem érdemes kidobni addig, amíg nincs rá bizonyíték, hogy a "fészek" abban van. Most nincs kapacitásom visszaolvasni, nem tudom milyen házban élsz, milyen lakásban, társasházban.

A helyzet az, hogy ők bárhol képesek megbújni. A rejtőzködés nagy mesterei. A másik ok, amiért nem érdemes kidobni a bútorokat, hogy akkor elmászkálnak másba, sőt az is lehet, egy időben már több dologban is benne laknak. A könyvekkel két dolgot tehetsz. Szakaszosan fagyasztod őket fagyasztóban, min. 24 óráig, inkább 2-3 napig. És elteszed őket egy jól záródó zsákba, hogy ne fertőzödjön vissza. A fagyasztást nem bírják ki, elpusztulnak, ha voltak benne. Ezt kivitelezni egy kis fagyasztó fakkban elég hosszadalmas, de mented a könyveket. A másik lehetőség, hogy egyszerűen elpakolod őket ugyancsak szinte hermetikusan jól záródó zsákokba, min. fél de inkább egy évre. Ennyi. De akkor ennyi ideig nem látod őket. Egy év lenne a biztosabb. Tudtommal fél évet is simán kibírnak.


A polc utána átvizsgálható, átnézhető, hogy abban van-e poloska, vagy nyomai. A könyveket imádják amúgy, abban elbújni.


Ruhákkal teli szekrénysor? Hát...öltözködni azért kell. Vagy mindent átmosni, ami szerintem lehetetlen és ha a bútorban vannak, vissza is fertőződhetnek. Vagy zsákolni, de akkor meg nem tudod használni. Én azt mondom, azért ez az élettel már nem egyeztethető össze, hogy ne legyen egy ruhád sem, amit felveszel. Még egy ötlet, ha egy szuszra tudnád őket szárítógépben "hőkezelni", ha bírják a 80 fokot. Na, még ezt lehetne. De ez is nagy meló és sok pénz, ha nincs saját szárítód.


A holmik kidobálása és a szoba felforgatása nem segít sajnos, ha ez nem kapcsolódik közvetlen fizikai vagy méreg általi írtással. Én is azt gondolom, hogy az irtók többsége sajnos olyan hatástalan szerekkel írt - hivatkozva az EU-ra, hogy az betiltotta a hatékony szereket - hogy azok vagy semmit nem érnek szinte, vagy ha érnek, egy vagyon lesz, mire több körben leirtanak.


Van aki gőzöl, van aki pedig féktisztítóval fújja körbe az ágykeretet, stb.


Kovaföldet is ki kell és lehet próbálni. Létezik CO2 csapda is, nézz utána a neten, házilagosan elkészíthető, de az nem irtja ki őket, csak a jelenlétük igazolható.

5193. bopet
febr. 10. 06:42
Szerintetek egy ruhákkal teli szerénysorral, és egy fél falnyi könyvespolccal mit lehet kezdeni. Az ágy(kanapé) meg két fotel már kiment (szeméttelep). Ezeket nem akarnám kidobni, átmosni se lehetséges.
5192. bopet (válaszként erre: 5191. - Panellakovics)
febr. 10. 06:26
Köszi!
5191. panellakovics (válaszként erre: 5187. - Bopet)
febr. 9. 23:13
Szia Bopet, beírod netre rengetek helyet kidob rá, meg még a bio boltokban is lehet kapni vagy rossmann, dm.
5190. panellakovics (válaszként erre: 5185. - PanniBp.)
febr. 9. 23:10
szia Panni!köszi a tanácsot, már szinte üres volt a lakás, csak matraccal aludtunk és még akkor se oldódott meg.A házban meg mindenki letagadta, pedig körbe csöngettem az egészet...:( azóta elkölt9ztönk vidékre, de itt is sikerült magunkkal hozni valahogy :( most találtunk egy félig ismerős irtót, ő azt mondta, hogy szerez valami erősebb cuccot...meglátjuk :/ de am ő is mondta, hogy nagyon sok kókler van a piacon és sokszor még irtóanyagot se tesznek bele, csak vízzel fröcskölnek....vicc
5189. horakulum (válaszként erre: 5188. - Mesko2)
febr. 9. 22:56
Drukkolunk. De biztos csak hosszú hónapok vagy évek után lehetsz, amíg csipesmentesek vagytok.
5188. Mesko2
febr. 9. 22:49

Sziasztok?! Megtörtént a 3 dik irtás.

Plusz hidegköd kébződes.

Este láttam egy pici bogarat. De szerintem még volt mergezodve. Mert szét nyomtam és fekete volt. Illetve egy fekete lárva vagy mi. Remélem vége lesz a remalomnak. A szaki szerint nem kellesz következő irtás. Nem talált semmit az ágyban.

5187. bopet
febr. 9. 05:05

Sziasztok!

Kovaföldet hol lehet venni vagy rendelni?

5186. Mesko2 (válaszként erre: 5184. - Panellakovics)
febr. 7. 17:49

Kedden jön egy új irtó 3 dik irtásra. Az 1 ső 2 irtás óta bogarat nem látok. De neha csipes van. Zokniban alszunk.

Azt monta a szaki. Hogy 3 dik irtás elég lesz. Mivel nem nagy a fertőzés de en mar semmiben nem bízom. Életem sincs már. Abban reménykedem. Mivel családi házban lakunk. Nincs kitől kapjam a pótlást. Tényleg jó lesz. Mert szó mi szó. Az 1ső irtás nem volt normálisan le fújva. Csak épp hogy fújt ki valamit. Reménykedem 🙏🙏

5185. PanniBp. (válaszként erre: 5184. - Panellakovics)
febr. 7. 11:30
Az ágyat kidobtátok, a paplanokat, párnákat? Lehet, hogy már a könyöködön jönnek a kérdéseim, bocs., amennyiben ez a helyzet. Tán.' 1 éve járt nálunk valaki, Pest megyéből. Du. 4 óra helyett 3-kor megjelent. S, mi van akkor, ha nem vagyunk otthon? Kb. 30 perc alatt végzett két szobával, a fényképeket, könyveket bespriccelte. Persze nem adott 3. lehetőséget, az un. grátiszt, "az én munkámhoz nem kell, az tuti." Persze. Sajnos nálunk a felettünk lakónál is volt. Kétszer járt ott az írtó... Szerintetek már ok.? Szerintem nem. Szóval Te kedves "Panellakovics" a gőzölést csináld, s ha van szomszéd, ott is érdeklődj. S, amit lehet dobj ki, a lényeg: ne szégyenkezz. üdv.!
5184. panellakovics (válaszként erre: 5180. - Mesko2)
febr. 7. 10:22
SZia. Mi próbáltuk a kétoldalút és gyönyörűen átsétál rajta... nekünk a kova föld se jött be :/ egyedül a gőzöléssel jó pár napig, de kiirtani sose tudjuk. Egyeztettem egy vidéki irtóssal, elvileg 80ért kijön, meg el is küldte, hogy mikkel irt - utánanéztem és elég jó cuccok - de ez egy valag pénz és mi van, ha kétszer kell?!! meg ha ez is kontár, mint a többi....azt mondta, hogy azért drágább ő, mert a pesti irtók a legolcsóbb vegyszereket használják, azért kell állandóan ismétlés és csak az élőket, ha kinyírja.. erről ti hallottatok valamit?
5183. PanniBp.
febr. 5. 11:54
Kiegészítés az alábbi hozzászólásomhoz. Tulajdonképpen a csípésre eszméltem fel, s ezután kapcsoltam fel a villant, s miután szétnéztem körülöttem, a párnán fedeztem fel őket.
5182. PanniBp.
febr. 5. 11:52
Próbálkoztatok már a gőzöléssel. Sajna örökzöld téma. Mi jelenleg ezt végezzük heti 1-2 alkalommal. Éjjel is fogtam két nagyot és 1 vékony, mint a cérnaszál, s kb. 0,5 cm hosszúságu bogarat?, ivadékot? A két nagy közül az egyik tele volt vérrel, a másik pedig "csupán a sajátjáéval". A sötétben, lepihenés után kb. 20-30 perc elteltével jött elő az a 3 példány, amit észrevettem... A fehér párnán előbb megállt a bogár, majd miután észrevett, ill., hogy meg akarom fogni, futásnak eredt. Szerintem a közelünkből jön az utánpótlás. Még akkor is, ha már volt ott 2 írtás.... Vettem "Killt" azokra az időkre szánjuk, amikor nincs gőzölés. Sziasztok!
5181. Jag0721
febr. 4. 22:15
sziasztok, felmerült az ágyipoloska gyanú nálam ... eddig szent meggyőződésem volt , hogy az , de most nem vagyok biztos benne... december elején a karom belső oldalán lett kb 5 db csípés és utána kezdtem kutatni mi csíp ilyet akárhogy keresgettem folyton a poloskánál lyukadtam ki ... aztán 3 nap mulva megint hasonló ... pár napig nem aludtam itthon de ahogy hazajöttem, volt megint ... aztán napokig semmi , és már minden kiütést vagy pattanást csípésnek hittem ... szval begolyóztam és kiköltöztem a nappaliba ... minden ruhámat kimostam magas hőn,kitakarítottam a szobát, az ágyat atomjaira szedtem és kb karácsony óta a nappalimban alszom azóta semmi csípés egy se semmi ... mondják hogy ha kijön az ember a szobából a poloska követi ... ma áttakarítottam a szobát megint ,felforgattam nem láttam semmi jelét, amit kellene ... ma tervezek először ismét ott aludni de őszintén be vagyok tojva ... ha nem jött utánam a nappaliba lehet nem is poloska volt ?
5180. Mesko2 (válaszként erre: 5126. - 371baaf0b7)
febr. 3. 10:23

Szia neked sikerült még szabadulni ezektől a dolgoktól?

Mi segített? Valóban a két oldalú ragasztó bevalt?

5179. Mesko2
febr. 3. 10:21

Sziasztok! Nagyon el vagyok keseredve 😩😥😥😥 nem jött be az irtás. El pusztult valamennyi. De lehet a petékbol maratt nem látom őket. Sehol. Ágy tiszta. De a falon észre vettem kakit. Illetve a fiam ön volt 1 csipes.

Anyagilag csöd minden pénzem az irtásra attam😩😥

Nem nagy a fertőzés. Szerintem az elején vagyok. Agyatok kérlek könyörgöm valami tanácsot. 😥😩😩😩

A naturland kova föld jó?

Segített valakinek. Mit csináljak gyerekek kérlek mongya tok valamit. Be kattantam😩😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥

SOSS!!! KÉRLEK VALMIT ÍRJATOK.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook