Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok fórum

Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
4559. horakulum (válaszként erre: 4558. - KitBP)
tegnap 18:54
Ha társasházban laksz,a.ugye nem csak az ajtón sétálhatnak be,hanem a szellőzők, fűtés csövek, konnektorok mentén is. Nem feltétlen használják a bejárati ajtót,sőt ti magatok is siman behurcolhatjatok a cipőtök talpán is. Kirazhatja a szomszéd is az ablakod párkányára az ágyneműjéről, szóval mi vagyunk a legjobb példa hogy minden óvintézkedést megtettünk az új lakásunkban is, megis benyaltuk ezen a helyen is. :(
4558. KitBP
tegnap 11:05

Szia!


Igen van sejtés, hogy honnan kaphatjuk őket viszont a gondnok, és a képviselő vezető is lekoptatott, nem hajlandóak semmit tenni ellene, ezért próbáltuk az ajtót teljes mértékben szigetelni.

Szomszéddal tényleg nem tudom mit tehetnék, mert sajnos családé a lakás, nem saját, viszont kellemetlen, hogy ők sem akarnak sokkal mélyebben belemenni a helyzetbe, és ANTSZ-t nem akarnak hívni.


Olvastam, hogy másoknál is valószínű a visszafertőződés, ha viszont sikerül teljesen lezárnom az ajtót, hogy ne tudjanak bejönni akkor van rá nagy esélyem, hogy ne tudjanak tényleg bejönni?

4557. Tormás30 (válaszként erre: 4556. - KitBP)
tegnapelőtt 18:04
Szia. Nagyon sajnálom ami veletek történik. Én csak a saját tapasztalataimat tudom leírni. 1 rezisztencia alakul ki náluk az írtószerekkel szemben. 2 valahonnan kapjátok az utánpótlást. Nálunk se volt fészek....
4556. KitBP
jún. 14. 21:16

Sziasztok!


Én is hasonló gonddal fordulnék hozzátok.

Lassan 4 hónappal ezelőtt csípések jelentek meg rajtam, amikre nagyon komolyan allergiás vagyok, és sajnos már a sürgősségin kötöttem ki vele. Nagyjából 2-4-5 naponta vannak a csípések gyakoriságai.

Először amikor még nem voltunk biztosak, hogy mivel van dolgunk, házilag porral próbálkoztunk, gyorsan beláttuk, ehhez ennyi nem lesz elég. Elkezdtem olvasgatni, mit is lehetne tenni, és irtót hívtunk. Első alkalomnál megvártuk szépen az irtás ami nagyjából 20percig maximum 30 percig tartott de nem volt elviselhetetlen a szag. És miután letelt a behatási idő, takarítottunk, és minden ágyneműt átmostam. De a behatási idő alatt is voltak csípések. És találtunk még élő egyedet, ami ki hitte volna élt és virult (és hermetikusan lezárt dobozban még jelenleg is életben van) ( szokványos 2 napos különbségekkel voltak a csípések) míg egyszer csak 10NAPIG!! nem volt csípésem... és eljött a 10. nap éjszakája, ahol ismét.

Ezek után ismét kerestem őket, hogy baj van, mondták hogy persze kijönnek még egyszer, és még ŐK KERESTEK ENGEM, hogy akkor mikorra is jöjjenek kicsit gyanús volt, de már akkor is kezdtem az őrület határán lenni, így még egyszer kértük, hogy fáradjanak ki. Az irtás megint megtörtént, a csípéseim sajna majdnem ugyanolyan rendszerességgel megvoltak, természetesen a behatási idő lejárta után is. Itt ismét találtam egy egyedet ami az előzővel ellentétben még dagadt is volt, szóval ahhoz, hogy engem elérjen az irtószeres ágyon (igen abban aludtam párommal együtt ami fullra volt fújva irtószerrel) kellett átmennie, és ott van a másik kispajtásával a hermetikusan lezárt dobozban ÉLVE!

Ezúttal megpróbáltam egy másik céget felhívni, akiknek elmondtam szerény eddigi történetem, és megvédte a másik céget, hogy persze oké, hogy letelt a 10 nap, de azért várjunk már még 1-2 napot, az még belefér, és utána nyugodtan hívjam azokat akik eddig jöttek hozzánk, vagy őket, ahogy érzem.

Mivel a 3. irtás ingyenes volt, így megpróbálkoztam vele, hátha na ez lesz az, és megvolt az irtás, Kérdeztem a szakembert, hogy az elő egyedek miért lehetnek életben? erre annyit felelt nekem, hogy nem valószínű, hogy olyan szinten kontaktolt az irtószerrel, de hogy ez már alig él, valószínűleg nincs sok hátra az egyiknek a másik pedig döglött, erre kinyitottam a kincses ládát megböktem a látszólag döglött állatot, és megmozdult, mondom látja ez ÉL!, erre jött a furfangos dumával, hogyan hat a vegyszer, és esküdözött rá, hogy ez már nem csípne mert idegrendszerre hat. Utána egy kis ideig 1-2 csípés megvolt, de utána ismét 8 napig semmi, fantom viszketéseim voltak, de lényegében más nem.

Ezek után ki gondolná, visszatértek és megint most már 4 csípés van rajtam. Vettük Protectet, már eddig 4 flakont ettük meg belőle. Szigeteltük az ajtót, és a bejáratnál a réseket.


A csípések miatt nagyon sok betegszabadságot kellett kivennem, mert olyan helyeken csíptek meg, hogy a kezemet képtelen voltam behajlítani, vagy nem tudtam éppen lábra állni.


A jelen helyzet és ami tényleg a 4 hónapot foglalja össze, brutális allergiás reakció, az irtócég akiket kértünk eddig nem használt. És sajnos fészket még nem találtunk. Csak 2 élő 1 döglött egyedet. (1 az ágyon volt, 1 az ágynemű tartóban 1 az ágy melletti falon). A csípéseim gyakorisága a 2 hosszabb szünetet leszámítva, szinte fixen 2-4 naponta. Ebből arra gyanakszom nem lehet sok belőlük.


Ágyból már keressük az újat lábas, fémkeretes.


A tapasztalataitok alapján, mit tehetnék, hogy kiirtsam őket most már végleg?

Köszönöm, hogy elolvastátok!

4555. horakulum
jún. 14. 06:29

Ma reggelre egy újabb csípés a kislányom lába szárán, abban a szobában, ahol az első csípés volt... :(((( Rohadtul elegem van.


Asszem nincs mire várni.


Malacka, írd meg kérlek azt a céget...


Köszi.

4554. horakulum (válaszként erre: 4553. - Malacka)
jún. 12. 10:56

Igen, alaposnak tűnnek. De jó lenne tudni, mivel írtanak :o ;)


Privátban elküldöd a honlapjukat vagy valamit? Hogy én is megnézhessem?


10/3 azt jelenti, hogy 10 esetből 3 esetben kell még egy másodlagos irtás, jól értem?


25 ezer az első alkalom? Ígéretesnek tűnnek.


Vajon hagy szagot a szer, amivel dolgoznak?


Nálunk egyelőre nincs újabb csípés a babát követően, várakozunk...

4553. malacka (válaszként erre: 4552. - Horakulum)
jún. 12. 06:50

szia,


mivel anyukám és a lakásának a hálószobája az áldozat, így nálunk a fő vita a hívjunk ki / öljük meg mi témakör.

Bárkit hívtam eddig fel (céget), vagy néztem meg a honlapjukat, mindenhol ugyan azt mondták: gócpont a hálószoba, elszámolás szobaszám alapján, egyszerre max 2 háló.

Ezt a céget egy ismerősöm ajánlotta. a hölgy azt mondta, hogy nem vállalnak "csak" szobát, ők az egész lakást megcsinálják, aztán patronoznak, és kb 2ó a folyamat. egy alkalom 25, és 10/3 arányban kell másodjára visszamenni, de aztán nem.

az ő kérése (ebben is az első volt) hogy porzsákos porszívóval alaposan takarítsak ki, hogy minél kevesebb legyen, akit meg kell ölniük, de ők rámennek utána mindennel. amúgy szintén ellentétben a többiekkel, várakozási idejük van, tegnap beszéltem vele, és hétfőn kell visszahívnom, mikor tudnak jönni.

azért kérdeztelek titeket a folyamatról, mert ez az első cég, aki így dolgozik, és hallásra nagyon pozitívnak tűnik.

4552. horakulum (válaszként erre: 4551. - Malacka)
jún. 11. 10:28

Én is találtam ilyen céget, kértem árajánlatot és nem írtak vissza.


Linkelnéd, hogy melyik ez?


A füstpatron mikroszemcse méretben porlaszt mindenhová méregmezőt. Hatékony, de ugye itt minden a méregtől függ, mert ha ellenállóak rá... :o Akkor cseszhetjük.


A másik, hogy mi az, hogy egy szobát írtanak csak? Egy hozzáértő cég felméri a helyszínt és ott tudja eldönteni az elmondottak alapján, hogy hol és hogyan szükséges irtani, hisz ha átvittél bármit pl. a fertőzött szobából, vagy átköltöztél másik fekhelyre, vagy ha pl. csövek mentén vándorol...szóval ez az egy szobában írtok,....ez nem igen tetszik.

4551. malacka
jún. 11. 08:42

Sziasztok,


találtam egy budapesti céget, ahol azt mondták, hogy ők egy szobával nem foglalkoznak, hanem az egész lakást kezelik, és zárásként valami füstpatronos megoldást használnak. mi a véleményetek erről, mert eddig csak olyat találtam, aki csak egy szobát akart kezelni..?

4550. Tormás30 (válaszként erre: 4548. - Töprengő)
jún. 10. 13:13
A nálunk használt rovarölőszereknek nem volt uborka lé szaga.
4549. horakulum (válaszként erre: 4544. - Malacka)
jún. 10. 11:06
Szia. Bp. Semmihez sem rageszkodunk, ha kipróbáltátok i cyperkillt, és beválik,arról is ertekezhetünk. Mmi egyelőre várakozó állásponton vagyunk, hogy lesz e újabb csípés,hisz most is 3 hónap telt el. Egyelőre várnunk kell, úgy érzem.
jún. 10. 10:15

[link]

4487 es hszben írtam az uborka illatos levegőt...

jún. 10. 09:50

Deceis stb rovarülő, se használt?


( Erről is beszéltetek írtatok? Jó 20 évvel ezelőtti mondat cseng a fülembe, amit óvónőtől hallottam. Lehet akkor volt valami ciános mérgezés ívó vízzel. " ciánkáli " erős méreg )

[link]


Vannak vélemények. Nem tudom miért kételkednek, mert " tök felesleges ez a cikk "


Nekem nem. Mert az egyik növényt, mintha szoktam volna látni errefelé, ahol lakok, kertbe járok.

4546. PanniBp. (válaszként erre: 4543. - Tormás30)
jún. 9. 17:14
Szia Tamás! Köszönöm S.O.S. válaszodat. Üzenetem megírása utáni éjszaka, (Tegnapról mára virradóra) ismét csíptek, találtam is néhány darabot. Megpróbálom a Szomszédomét megkérni arra, akinél szintén van, hogy inkább az övé jöjjön. Üdv.! P.
4545. malacka
jún. 9. 10:25
amúgy jó irtó céget nem ismertek véletlenül? a család két pártra szakadt: 1) céget hívjunk 2) én - öljük meg őket! :D
4544. malacka (válaszként erre: 4539. - Horakulum)
jún. 9. 10:22
szia, más fórumon, hozzászólásban. érdekel a közös beszerzési lehetőség,de nem figyeltem, honnan való vagy, én budapesti. Először a cyperkillt fogom szerintem kipróbálni még a héten.
4543. Tormás30 (válaszként erre: 4542. - PanniBp.)
jún. 9. 08:53
Nem jól végezte az írtó a munkáját! Írtás alatt az ablaknak zárva kell lennie. Az ágy és a 3m körzetén belül ágyat falat padlót szőnyeget ülőgarnitúrát kezelnie kell. A könyveket nem szokták vegyszerrel kezelni. Azt ha zsákba beteszed és lefagyasztod akkor megdöglik attól.
4542. PanniBp.
jún. 8. 17:49
Szervusztok! A héten (kedden) járt nálunk egy ember, aki első alkalommal kezdett hozzá az írtáshoz. Eddig szerencsére nem volt rá szükségünk. A "szakember" lényegében az ágy körül tevékenykedett, mindegyik szobában. A könyveket, stb. nem láttam, hogy kezelésbe vette. A két kutyánkat kivittünk az előtérbe. Semmit nem kellett elére bepakolnunk, az ablakok is nyitva maradtak. Azóta lényegében semmi változás nem történt. Éjszaka éppúgy, mint a kezelés előtt csípnek az ágyi poloskák. A villany felkapcsolása után néhányat sikerült elkapnom, némelyik tele volt vérrel. Az irtó 3 hét múlva érkezik ismét. Mire figyeljünk? Az igazsághoz tatozik, hogy nem akarom megkérdőjelezni tudását, s csak remélem, hogy idővel ismét csípésmentes éjszakák következnek. Néhány halott bogarat láttam csak a parkettán. Köszönöm válaszotokat.
4541. Tormás30
jún. 5. 22:22
4540. Tormás30 (válaszként erre: 4539. - Horakulum)
jún. 5. 22:19
A Cyperkill és a decis aminek deltametrin a hatóanyaga (ez is benne van az írtómester által használt szerben) gazda boltban kapható III. Kategóriába sorolt rovarírtó szer. A mezőgazdaságban használják. Engedély nélkül kapható. Itt beszéktünk róla annó.
4539. horakulum (válaszként erre: 4538. - Malacka)
jún. 5. 16:18
Malacka, korábbi bejegyzésben írtam, hogy ha érdekel itt valakit Fendona, akkor közösen is beszerezhetnénk. Hol olvastál a Cyperkillről? Fórumokon?
4538. malacka (válaszként erre: 4537. - Tormás30)
jún. 4. 21:25
Köszönöm a tanácsot, akkor rákeresek a magasabb koncentrációra.
4537. Tormás30
jún. 4. 14:42
Arra kell figyelni hogy a szám ami jelőli minnél magasabb legyen mert annak koncentráltabb a szer. Tehát ne 10-es legyen használva hanem magasabb 40-es vagy 60-as.
4536. Tormás30
jún. 4. 14:40
Magyarán ugyan az a hatóanyaga a Cyperkillnek mint a fendónának cipermetrin.
4535. Tormás30 (válaszként erre: 4534. - Horakulum)
jún. 4. 14:37

Szia.

Cipermetrin a hatóanyaga. Ágyipoloska ellen ez is jó mert ha átvonul a méregmezőn ez is pusztítja a dögöket.

4534. horakulum (válaszként erre: 4532. - Malacka)
jún. 4. 14:02

Szia Malacka!


Cyperkill gyógyító erejéről??? :o :) Ezt hogy érted. Rákerestem neten, hogy ez egy érintőméreg rovarok számára, de rejtőzködő életmódúakat első nézetre nem emlegetnek az irtható rovarfajok között, szóval az ágyi poloska említve sincsen. Nem tudom, honnan az infód, hogy ez erre jó lehet... ?


Üdv.

4533. malacka (válaszként erre: 4530. - Melcsi3)
jún. 3. 22:10

Kedves Melcsi,


A kézi gázlángszórós megoldást hogy kell elképzelni egy lakásban? Segítenél kérlek?

köszönöm.

4532. malacka
jún. 3. 22:09

Jó estét,


sajnos hozzánk is átlátogatott a szomszédból a dög.

Tud valaki egy jó irtó céget ajánlani? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy több helyen is olvastam a cyperkill gyógyító erejéről, bár nem lakásbeli használatra fejlesztették ki. Erről mi a véleményetek?


Köszönöm előre is!

4531. Melcsi3 (válaszként erre: 4524. - Visszavonult)
jún. 3. 17:19

Kedves Visszavonult.


A férjem pedig megtette.

Minden rutin nélkül házilag a kétkezével pusztította ki a dögöket.

Csak sajnos tapasztalatok nélkül mi is azt hittük majd a Szakember vegyis írtása kell.

De rájöttünk,hogy rögtön nekünk kellett volna kézbe venni a dolgot.

Üdv

Melcsi

4530. Melcsi3
jún. 3. 17:10

Sziasztok


Hazaértem,és válaszolok.

Kedves Horakulum Kedves Visszavonult.


Isten mentsen meg attól,hogy összeszólalkozzunk, hisz azért vagyunk itt,hogy egymás tapasztalatait megosszuk.

Kinek,hogy sikerül a hadjárat.


Egy biztos : valóban csak a magas hő, vagy pedig a fagy pusztít 100% ra.


Természetesen mi is szakemberrel kezdtük az írtást.

1 vegyszeres áztatás nálunk 30 ezer ft.

Elöttünk keverte be a szakember,

Egyszerű munkás ruhában.

Pormaszkkal a fején.

Gondoltuk túl erős nem lehet a vegyszer

Elvégezte a munkát ..és elment.

Mindent harapó fogóval kellett kihúzni Belőle.


A poloskákra sem hatott túlzóan mérgezően az anyag,mert 3-4 nap multán vígan masíroztak az ágyon,és csípkedtek tovább.

Mivel a gyerek szoba mentes maradt jöttek a házilagos írtások. Mert olcsóbb volt mint még egy vegyszeres.

Gondolkodtunk mi is a hőkezelésben na de 100 ezer????

Nem akarom bántani az írtó cégeket, de szerintem felhígult a piac akár az írtó szerek.


Sajnos ténylegesen sok azok száma is akik 1 írtást sem tudnak kifizetni.

Vagy azoké akik nem is törődnek a lakásukban héderelő poloskákkal.

Egészségügyi szervek nem folynak bele . Sőt a komloi ANTSZ hozzá állasa kritikán aluli, a városi Tiszti Főorvos szerint az ágyipoloska nem vándorol lakásról lakásra, a csípése nem okozhat allergiás tünetet, és szégyelljem magam amiért ágyi poloskánk van.

Kérdem én ha nincs az írtásra hatósági szabályozás,(mint csótányra és patkányra,) miért ne rendelhetne az Ember EU- ban forgalmazott szert? Melyet előírás szerűen alkalmaz?


Mi a Féktisztítóval, es kézi gázlángszoróval pusztítottuk ki őket.

Csak támogatni tudlak Kedves Horakulum ,akármilyen formátumu írtás mellett döntötök.

És Kérlek mindenképp tájékoztass mi lett a megoldás

Udv

Melcsi

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook