Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
ssszevatok, megjöttem én is! ;) helyzetjelentés: úgy tűnik, nálunk sincs bogárjárás - három irtás, plusz festőfólia-egérragasztó kombóval történő kiegészítő védelem után -, bár azért még óvatosan írom le én is, mert az ágyakról a védelmet még nem merjük lebontani (biztos ami zicher!), de se a ragasztógéles szegélyek, se a CO2-csapdák nem fogtak semmit, csípéseink már 3.4 hete nincsenek egyáltalán, innen kezdve merek masszívabban reménykedni - nálatok mi a helyzet? kinél szűnt meg végleg az invázió?
/Katttty, a világért nem akarnálak elkedvetleníteni, de azért kérlek számolj azzal is, hogy ezt az érzést (a biztonság, vagy inkább a "mentesség" illúziója) minden egyes irtás után ugyanígy átéltük, és minden egyes alkalommal csalódás lett a vége, szal csak a figyelmed szeretném felhívni, hogy ne hagyj fel a folyamatos figyeléssel, stb., mert ilyenkor még bőven lehet bármi, ahogy a szétpermetezett érintőméreg hatásfoka gyengül, vagy megszűnik, szépen elkezdenek előszivárogni a kis rohadékok, úgyhogy figyelj!!! de azért drukkolok nagyon, hogy ne így legyen!/
Az egyetlen megelőzés az lenne, ha akinél van, az kiírtatná. Bármennyire is védekezel, ha még jobban elszaporodnak a házban, akkor Hozzád is el fog jutni sanos!
Előre felesleges is lenne írtatnod, mivel csak pár hétig hatásos a szer.
Beszélj a közös képviselővel, akár közös költségből is, de akiknél van, azoknál csinálják meg sürgősen, mielőtt az egész házat elárasztja!
Hello!
Engem egyenlore a megeleozes erdekelne, vegyszeres vagy termeszetes anyagu pl. novenyi.
Nalunk a tarsashazban eloszor a lomis ciganyokat lepte el. Egy masik par butort hozott el toluk, a kozvetlen szomszedunkban naluk is megjelent. Aztan a lomis ciganyok alatt, aztan az o szomszedjuknal slegan velunk szemben. Szoval szep lassan terjed, nalunk viszont meg nincsenek, semmi jele. Se csipes, se utuleknyom, se levedlett bor. Viszont ha nem muszaj igy nem akarunk igenybe venni irtast 25.000 Ft-ert illetve kisbaba is van nalunk ezert melloznenek a folosleges, eros vegyszerezest, a lakas szetbarmolasat. Amig nincs poloska addig mindenkepp. Amit jol le kellene vedenunk az a tarsashaz udvar feloli ajto/kuszob es a furdoszobai nagymeretu lehajthato/nyithato ablak.
Egyenlore teafa olajban gondolkodunk, de most olvastam a diofalevelrol is. Varnek mas hasznos tanacsokat is. Illetve nagyon kornyezetbaratnak es praktikusnak tunik a CO2 csapda is, de ilyet hol lehet kapni es mennyiert? Bar ennek mindjart utana nezek.
Sziasztok!
Az összeset ugyan nem, de a hozzászólások nagy részét elolvastam.
Úgy láttam pontosan erről még nem volt szó (csak CO2 csapdáról, azt is monitorozásra használva).
Tehát találtam a témában egy hasznosnak tűnő megoldást: [link] (Youtube search: CO2 Bedbug Trap - The Recipe) - a hozzászólások is érdekesek lehetnek.
Sajnos angolul van, valaki megtenné, hogy pontosan lefordítja? (csak nagyjából értem a lényeget).
Amit megértettem nagy vonalakban:
A videoban szereplő módszer: 4db CO2 csapda előállítása, megfelelő elhelyezése, az ágyra egy nagy nylon fólia, az ágy elhúzása a faltól.
Az előnyei:
- nagyon olcsó az előállítása
- nincs szükség a lakás, bútorok, stb. felforgatására
- nem kell zseblámpával, nagyítóval keresgélni
- nem kell bezsákolni a cuccokat
- nem kell mindent azonnal kimosni
- nincs szükség méreggel/vegyszerrel irtásra
- ha kész, akár az ágyban is lehet aludni
- a többi módszerhez képest valószínűleg ez a legkényelmesebb megoldás
- a példában 200 bogár kiirtása kb. 11 nap alatt történik meg (90%-uk az első 3 napban, 99%-uk egy héten belül)
- a visszafertőződés ennél a módszernél jóval kisebb problémát okoz (csak ott kell hagyni a csapdákat)
- annyira olcsó, hogyha nem teljesen biztos, hogy ágyi poloskával van dolgunk, akkor is megérheti ezt a módszert használni
Ha valaki gondolja, esetleg egy magyar nyelvű cikket/oldalt is csinálhat, ami ezeket az infokat tartalmazza, esetleg kipróbált csapdáról fotókkal, stb.
Remélem segít a hozzászólásom a probléma megoldásában.
Üdv
Sziasztok!
"Friss hús"vagyok.Egy hete hétfőn kezdődött 5 csípéssel.
Hamar rájöttem, hogy ez nem pók, és nem szúnyog.Közben újabb csípések.Napok óta olvasgatom a topikot, ami nagyon informatív.Az első sokk után a stratégiát tervezgetem.
Ma nagynyomású gőzzel mentem egy kört, és az ablakon sikerült egy szépen kifejlett példányt elkapnom.Megvan a dög, itt ül melletem egy befőttes üvegben.Szeretném megkérdezni Tőletek, hogy csak gőzzel érdemes-e próbálkozni. Attól tartok, hoyg szétkergetem őket.Tegnap egy Bio-ölő spray-t is beszereztem, tocsok a lakás, evvel kapcsolatban kicsit szkeptikus vagyok, de hátha.Nagy harcra számítok, elsősorban a lelki támogatás miatt regisztráltam hozzátok. Előre is köszi.
Adom a 2011.11.14. bejegyzésemet azóta a telefonszámom megváltozott de mindenkinek segítek a facebokon. [link] Keressetek bátran!
Tisztelt veterinarius2000!
Tisztelt fressnapf!
Rettenetesen megszenvedtük az ágyi poloskák invázióját, 2011 év nyarán. Le kellett mondanunk a nyaralásról, és minden megsporólt pénzünket az irtásra költöttük. Végigjártuk az utat, rendeltünk irtást, ami hatástalannak bizonyult. Saját magunk is vettünk rengeteg féle vegyszert, végül az Insecticede 2000 segített rajtunk. Ezt közzé is tettük, hogy másokon is segítsünk, illetve segítsünk önöknek amiért segítettek. :)
Az alábbiakban megadom az őszinte fogyasztó, illetőleg a legjobb ingreklám elérhetőségét, hogy meglássák, őszintén írom levelem. Igaz, hogy sokan felhívnak, és én mindenkit őszintén tájékoztatok saját tapasztalataimról az alábbiak szerint: [link]
"Köszöntök mindenkit aki érintett e szomorú ügyben.
Mi egész nyáron át küszködtünk a poloskákkal. Hozzáteszem, nagyon tiszták vagyunk és csodaszép a lakásunk. Korábbiakban már írtam e rovatba. Most leírom, nekünk hogy sikerült megszabadulni a poloskáktól. Létezik egy szer itt elérhető: [link] Mi az 5literes kiszerelést vettük meg. Ez kb 12.000Ft 2-4 naponta átpermeteztünk mindent. Alaposabban mint korábban az rovarirtó szakember aki megközelítőleg ugyanennyit kért az irtásárt. Sajnos mi is társasházban lakunk és körülöttünk mindenki poloskás. Lezártuk a szellőzőket. Egyetlen egy hatékony módja van az irtásnak: FOLYAMATOSNAK KELL LENNIE LEGALÁBB 2 HÉTEN KERESZTÜL, MAJD RITKÁBBAN DE MEGISMÉTELVE. MEGELŐZÉS CÉLJÁBÓL. Nálunk már nincsenek és remélem nem térnek vissza. Szóval ne sajnáljátok kiadni ezt a pénzt erre a vegyszerre! Mert tényleg hatékony. [link] áruházakban kapható a legolcsóbban. Remélem tudtam segíteni: Molnár Ferenc"
Őszintén remélem, hogy segíthettem! És köszönöm a segítségüket! További eredményes munkát és kitartást kívánok Önöknek!
Tisztelettel: Molnár Ferenc
Sziasztok!
Pár éve megírtam hogyan sikerült kiírtanom az ágyipoloskát 12.000 ft-ból. Sajnos az idén nyáron megint befertőződött a lakásunk. Felújítási munkálatok voltak minden falat átfúrtak fentről lentről oldalról is, nem tudjuk honnan jött de van megint nekifutok az írtásnak a vegyszert már megrendeletem. Akinek kell a tapasztalatom szívesen segítek. Most már a facebokon is. [link]
köszi az infót.
Azért még nem akartam, befújatni a lakást, végülis nem bántanak, csak baromi gusztustalanok mikor meglátok egyet kettőt cikázni a polcokon... :P ráadásul nehezebb fülön csípni őket, mert a tapétaragasztót meg a papírt is szeretik, + táplálék nélkül egy évig(!) is kibírják... :(
Múltkor félálomban voltam mikor arra lettem figyelmes, hogy valami árnyék közeledik az arcomhoz... azt hittem csak álmodok, de egyre közelebbinek tűnt, felkaptam a fejemet és egy pók volt a párnámon, az arcomtól kb fél centire szambázott... nem is merek belegondolni, hogy mi folyik esténként az arcomon, mikor alszom.... vagy mi mászik be a számba... XD Régebben találtam egy könyvskorpiót is... na de az már egy másik történet
Nah mindegy: ha esetleg rovarölőszert keresgéltek erre kijelölt boltokba, akkor megtennétek, hogy ha láttok ___BIOLIT ECO EZÜSTÖS PIKKELYKÉS csapdát__ akkor dobtok nekem egy üzit, hogy hol láttatok ilyet? Hálás lennék. A csomagolása: zöld csomagban van 3db, és egy háromszögletű ábra is van rajta...