Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok fórum

Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ ... 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 ... ❯❯
2778. moonlight13 (válaszként erre: 2777. - Szamócalekvár82)
2014. szept. 27. 20:14
ez elég szakszerűnek tűnik, ahogy leírtad!
2014. szept. 27. 19:31

Bocs, de szakaszosan jönnek elő a dolgok.....:))

Kézmosás: annak ellenére, hogy kesztyű is volt rajta/tuk:))

2014. szept. 27. 19:25
Ködölésnél természetesen már nem volt bent a férjem, akkor nekünk is el kellett hagyni a lakást.
2014. szept. 27. 19:12

Még annyit, hogy konkrétan annyi felszereléssel jött, hogy a majd' 2 méteres pasi alig bírta cipelni......még fekete zsákok is voltak nála!

Mivel férjem segített neki szétkapni a bútorokat/pakolászni (és még így is több mint 1 óra volt...), ő is kapott egy origi csomagolásban lévő maszkot:)

Ami még tök szokatlan volt: hozott magával tiszta benti cipőt (eddig mindig csak ráhúztak egy zacsit), illetve minden fázis után (fújás/ködölés) alaposan kezet/arcot mosott.

Fent porozott is, ami állítólag hat a petékre is (kiszárítja), de ettől függetlenül 2-3 hét múlva megint jön.

Hozzánk már nem biztos, de fent mindenképp körbenéz, és ha szükségesnek látja - ez 100% - megismétli az írtást.

Bár hivatalosan 6 hétig hat a szer, de mivel a fal + egyebek hamar beszívják max csak 2-3 hétig véd. Nagyjából. Addig nem lehet felmosni/takarítani.

2774. moonlight13 (válaszként erre: 2771. - Andibandi7)
2014. szept. 27. 18:57
amelyik lelkiismeretes, az mindenhol fúj. Olvashattad itt is, hogy volt, hogy a szárított ruhán is volt.
2773. moonlight13 (válaszként erre: 2770. - Poloskás46)
2014. szept. 27. 18:57
szerintem elég az. ahogy leírtad, szerintem jó lesz, feltéve, ha nem kapsz a szomszédból utánpótlást.
2014. szept. 27. 18:38

Sziasztok!

Megvolt az írtás, és ennyire alapos, körültekintő munkát még nem tapasztaltam!

Több mint egy órát tartott, erkély, ablakok és a külső fal is le lett kezelve, hogy ha fent megindulnak rögtön egy újabb méregmezőbe cseppenjenek.

Ismételten erős fejlámpával, nagyítóval felszerelve, kiűző szerrel lekezelve sem találtak semmit (igaz, egy ideje nekünk sem voltak csípéseink).

3 órát sétálgattunk, majd rendet raktunk, és persze megint mosok ezerrel:)

Többen írtátok, hogy hogyan lehetséges a rájuk terhelés.

Mivel az írtásokat egy körültekintő átvizsgálás előzött meg (közös képviselet megbízottja - gondnok - jelenlétében, ahol jegyzőkönyv készült, így adott volt, hol milyen állapotokat találtak (nálunk és közvetlen mellettük a legrosszabb állapotban lévő közös falnál minimális nyomot, de bogarat nem, máshol még ennyit sem).

Na most ha bizonyításra kerülne sor: előző írtásaink alkalmával, miután 1-1 darabokat "kergettünk", megszüntettük a problémát, rövidebb hosszabb ideig mentesek voltunk, majd kezdődött elölről, nyilvánvalóvá vált, hogy valahonnan folyamatosan kapjuk. Ekkor a többszöri írtás után a szakember ajánlotta, hogy gyanunkat jelentsük a közös képviseletnél, és ha szükséges ők igazolást is adnak, hogy nálunk egy alkalommal sem találtak semmit. Ekkor láttuk be, hogy szélmalom harcot vívunk.

Hát így kezdődött az egész.

Anyagiak: jelen állás szerint a közös költségből finanszírozták (felderítés+írtásért sem kellett fizetnünk).

A gyűlésen pedig jogerősen azt szavaztuk meg, hogy a felderítés közös, de ahol megtalálják a gócot, ott megelőlegezik az írtást, de az árát részletfizetési lehetőséggel ráterhelik a tulajdonosra. Azt azért bőven lehet bizonyítani, hogy hol hanyagolják el, ezzel veszélyeztetve a körülöttük lévőket. Ha esetleg, amit kétlek, mégsem tőlük indult el, akkor a többinél 1-2 nyomnál azért többet kellett volna találni.

Józan paraszti eszemmel is azt gondolom, hogy a többi lakásba csak nagyobb fertőzöttség esetén kezdenek el vándorolni (nem panelről beszélünk) + ugye teljesen köztudott, hogy milyen "vendégek" járnak náluk + kukáznak stb stb.

Mivel már egész tetemes tartozásuk van (minimum 6-7 éve semmit, vagy nagyon minimálisan fizettek), így a ház ügyvédje eltudja indítani az elárverezési folyamatot. Tudom ez nem 2 nap, de mivel a szolgáltatók felé is bőven van elmaradásuk, reméljük nem lesz nehéz ügy kirakni őket.

Évek óta kapják a felszólításokat, már "családsegítök" közbenjárásával részletfizetést is igényeltek, aminek az egyik kritériuma az volt, hogy ha csak 1 számlával is elmaradnak (akkor befizettek 1-3 havit, azóta megint semmi....), értesítés nélkül behajtó céghez megy az ügyük.

"Röviden" ennyi:)

2771. andibandi7 (válaszként erre: 2770. - Poloskás46)
2014. szept. 27. 17:02
A konyhában és a fürdőben miért kellett fújni?Ott nem szoktak, az túl messze van az ágytól!Találtatok ott is?
2770. poloskás46 (válaszként erre: 2767. - Moonlight13)
2014. szept. 27. 13:09

Csütörtökön volt irtás. Jól szétkapták a lakást, ágyat szó szerint darabokra. Abban találtak 3-at. Az a szekrény úgy 1,5 méterre van az ágytól.

Először mindent lepermeteztek, aztán telefújták a légteret is valamivel, ajtó be, másik szoba, konyha, fürdő szintén. Konyhát, fürdőt nem kapták szét, csak telefújták. Tolatva jöttünk ki a lakásból, az előszobát is telefújták. "gázosítottak", ahogy ők mondták.

Mit gondolsz? Konkrétan abba a szekrénybe nem fújtak, csak a környékére.

2769. moonlight13 (válaszként erre: 2766. - Poloskás46)
2014. szept. 27. 12:55
inkább az alváshoz, ágyhoz közelei helyeket szereti. a cipőd meg azért gondolom, attól messze van.
2768. moonlight13 (válaszként erre: 2766. - Poloskás46)
2014. szept. 27. 12:54
én még senkitől nem hallottam, h cipőben talált volna
2767. moonlight13 (válaszként erre: 2766. - Poloskás46)
2014. szept. 27. 12:52
nálad volt írtás már? abba a szekrénybe vagy köré fújtak?
2014. szept. 27. 12:24
Ne akadj ki, de mi van azokkal a cipőkkel, amik eddig a a szekrényben vártak a sorukra, mert csak most van a szezonjuk? Azokkal mit csinálnál?
2765. poloskás46 (válaszként erre: 2763. - Moonlight13)
2014. szept. 27. 12:22
Igazad lehet! :)
2764. poloskás46 (válaszként erre: 2762. - Moonlight13)
2014. szept. 27. 12:21
Én is így gondolnám, csak rettegek, hogy menekülőutat hagyok esetleg a dögöknek. Szóval a kondit alaposan kimosom, a bőrt meg jól lecsiszatolom. :)
2763. moonlight13 (válaszként erre: 2761. - Poloskás46)
2014. szept. 27. 12:19
Nem oda szoktak beújni, ahol állandóan "abajgatva" vannak, és a petéket is szerintem rejtett helyre teszi le, ahol nyugi van.
2762. moonlight13 (válaszként erre: 2760. - Poloskás46)
2014. szept. 27. 12:18

Ne fújd le vegyszerrel a cipőt! A talpat nem szokta csípni, mert az kemény. A vegyszeres cipőt meg utána hogy vennéd fel?

Én még nem hallottam olyat, hogy cipőbe ment volna, de talán majd mások is hozzászólnak.

2014. szept. 27. 12:15
A gyerek kondiját úgyis megdörzsölöm szivaccsal, az talán leszedi a lehetséges petéket. Na, ezt jól megbeszéltem. :))
2014. szept. 27. 12:13

Az enyém műbőr. Ne fújjam be Pr...cttel, pl?

Mondjuk, a gyerek bőr-vászon kombó kondija?? Vagy abban a gyakori "zaklatás" miatt nem tud úgy mondjuk petézni? Úgyis agyonmyomná a lábával?

2759. moonlight13 (válaszként erre: 2756. - Poloskás46)
2014. szept. 27. 12:10

szerintem oda csak véletlenül kerülhet be. bőr cipő v. vászon?

Rázd ki a kád fölött, vagy fújd be valami cipő spray-vel belül!

2758. moonlight13 (válaszként erre: 2756. - Poloskás46)
2014. szept. 27. 12:07
Mi van a cipőiddel? Befújta valaki?
2757. moonlight13 (válaszként erre: 2751. - Szamócalekvár82)
2014. szept. 27. 12:07

Nem értem, hogy akarjátok rájuk terhelni? Bírósági úton? Ha ennyire lepusztultak egyáltalán hogyan hajtanák be rajtuk a költségeket?

Intézzétek el közös költségből! Nem tudom, hány forint jönne ki, ha az egész ház dobja össze a 9 lakás költségét.

2014. szept. 27. 12:06
Mi a helyzet a cipőkkel? Azokkal mit lehet csinálni? Lehet hordani őket?
2755. moonlight13 (válaszként erre: 2754. - Moonlight13)
2014. szept. 27. 12:05
Ja, bocsi a 2757. hsz-re akartam ezt válaszolni.
2754. moonlight13 (válaszként erre: 2753. - Évajuli)
2014. szept. 27. 12:04

Arra az egy lakóra akarjátok ráterhelni a költségeket? Ez szerintem nem fog menni?

Az életben nem tudjátok bizonyítani, hogy honnan indult el, és hogy máshol eredetileg nem volt!

Szerintem a közös költségből fizessék ki az X lakás írtását, és ennyi! A többi meg örüljön, hogy egyelőre nem jutott el hozzájuk!

Milyen arányban vannak a "normális" lakók, akik megszavazzák, és hányan vannak kb. akik nem? Mert ha a normálisan vannak többen, akkor az ő szavazatuk az érvényes.

2753. Évajuli (válaszként erre: 2751. - Szamócalekvár82)
2014. szept. 27. 07:21
Már az is haladás, hogy nálatok legalább volt lakógyűlés és lesz valamilyen megoldás, bár ezzel a ráterheléssel kapcsolatban vannak kétségeim, hogy ők fizetni fognak-e és be lehet-e majd hajtani rajtuk, ez hosszú macera lesz.
2752. Évajuli (válaszként erre: 2750. - Poloskás46)
2014. szept. 27. 07:19
Arra, hogy hozzájuk nem megy át, pedig ez csak idő kérdése.
2751. szamócalekvár82 (válaszként erre: 2745. - Évajuli)
2014. szept. 26. 18:17

Több hetes telefonálgatás a közös képviselővel, hozta meg a sikert, vagyis a rendkívüli lakógyűlést, ahol hála elég szép számban megjelentek, ugyanis sokak számára zavaró, milyen emberek járnak hozzájuk, a gyakori balhék, hangoskodások, a poloska pedig i-re volt a pont.

A felhívás mellé minden lakó több oldalas kinyomtatott leírást kapott a polosról, és hogy pár lakást érint Bár név szerint nem szerepeltek, mégis mindenki tudta/sejtette kinél lehet a góc, és már csak azért is eljöttek, hogy szót emeljenek ellenük.

Tényleg tisztességesen rendben karbantartott épület, heti 3x takarítás stb., de miattuk egyre több munka a szinten tartás + ugye a bűz ami tőlük árad sokszor elviselhetetlen.

Az egész házra kiterjedő írtást azért nem igazán támogatták, ami tök érthető, hisz cirka 1.2 millió lenne, illetve aki több emeletnyi távolságban van, és eddig nem tapasztalt semmit felesleges ilyen hercehurcának kitenni, de a felderítést + a környező 9 lakást mindenképp megszavazták, főként, így hogy rájuk lesz terhelve.

2014. szept. 26. 16:23
Hát ez elkeserítő. Ettől félek én is. Ráadásul sokan letagadják. Csak azt nem tudom, mire számítanak.
2749. Évajuli
2014. szept. 26. 15:13

Láttátok tegnap a TV2 híradójában szegény sorstársunkat, ő is már negyedszer irtatott.

Múlt héten pedig egy vidéki riport volt a poloskákról azt hiszem az RTL híradójában.

Egyre inkább úgy érzem, hogy ennek soha nem lesz vége. kis boldog szünetek után mindig jön a pofáraesés.

❮❮ ... 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook