Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok fórum

Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)

2010. szept. 27. 20:43
A minap azt vettem észre mikor a kislányomat lefektettem hogy valami fekete hosszúkás tokszerű peteféleséget találtam több tucatnyit az ágyában. Persze elkezdtem keresni az okát és a most újra elővett plédjéből potyogott ki, vmi belepetézhetett. Tudtok erről vmit, hogy mi lehet ez pontosan?
14. zinnia
2010. szept. 15. 01:05

hu csajok.. én megőrülök.. nálunk 3 hónapja van.. nem tudtuk mi az én is, gyerek is , telis tele a csípésekkel, dokik. gyerek felnőtt háziorvos, de még a bőrgyógyász is azt mondta szúnyog... hát most jól kiderült, hogy nem... már aludni sem merek.. kijött aház irtója, és befújt mindent.. tocsogott minden abban a lében.. és még mindig van...

én nem merek lefeküdni, lesem a gyereket, mert ma is fogtam élőt.. pedig ki lett dobva a matrac, az ágynemű.. csak az egyszerű fakeret van.. és gyakorlatilag üres a lakás, mert költözés előtt állunk a cuccok már elmentek.. patyolat tiszta minden és mégis.. én is körbefújtam az ágyat, két flakon van rajta és még mindig van:(((( ezt az érzést nem lehet leírni..ma kihívok egy irtót a netről.. kérdés kit?.. tudnátok ajánlani?

2010. aug. 18. 15:54
Most pont ebben a helyzetben vagyok. A panel házban ahol lakom volt több helyen ágyi poloska. Amikor irtották átment azokba a lakásokba ahol addig nem volt. Többek között hozzánk is. Ez már egyszer megtörtént 2009 decemberében is. Lehet hogy csak passzívan terjed normál körülmények között, de ha irtás van akkor megy minden irányba.
12. caravell (válaszként erre: 10. - Tücsimücsi)
2010. febr. 9. 08:48

A csótány az aktívan terjed: mászik mindenfelé. Átmehet a szomszéd lakásokba stb. Az ágyi poloska aktívan nem terjed, csak passzívan lehet behurcoplni egy lakásba, ahol elterjed és mivel nagyon rejtőzködik igazán jó és gyakorlatilag egyetlen megoldás a szakemberrel való teljes irtás.

Ezért nagyon meg kell nézni honnan vesz az ember használt bútort, használt ruhát!!

2009. okt. 20. 09:50

Volt már a poloskairtó!

Remélem már végleg eltűnnek, mert szerintem ennél undorítóbb bogár nincs:S

De azért lehet beszerzek egy BIO KILLt is, biztos, ami biztos:)

Köszönöm a tanácsokat, remélem most már megoldódik minden:)

10. tücsimücsi (válaszként erre: 7. - 305b730624)
2009. okt. 18. 18:57

Mezőgazdasági, vegyi boltokban kapható.

Igen én úgy tudom szomszéd lakásból is átjöhetnek. A szomszédokkal érdemes összefogni a poloskák eltűntetése érdekében. Ha ők nem írtják ( feltéve ha náluk is van ) akkor nálatok is bármikor megjelenhetnek újra.

9. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 8. - 305b730624)
2009. okt. 18. 18:53
Azóta már kiderítettem másról van szó. Portetűnek hívják a drágát :)
8. 305b730624 (válaszként erre: 2. - Elfelejtett jelszó)
2009. okt. 18. 18:52

ez jó kérdés:$

én eddig úgy tudtam, hogy ágy körül élnek. de az előbbi hozzászólásokból kiderül, hogy végülis szinte mindenhol előfordulhatnak:S:S

2009. okt. 18. 18:50

Borzalmas állatok:S

Nálunk már volt irtás egyszer, de nem tűntek el:S

Nem lehetett bemenni a szobába,mert mérgező vegyszerrel(?) fúj le mindent az írtó, így meg nem tudom ellenőrizni, hogy jól csinálja-e a munkáját:S

Nektek mennyibe került az írtás?

Tücsimücsi ezt a BIO KILL-t hol és mennyiért lehet beszerezni?Sajnos nem bízom a rovarirtó munkájában, ezért én is kipróbálnék valamit.

Tapéta alá is bemennek? Akkor hogyan lehet ténylegesen kiirtani?

Olyan nincs, hogy a szomszéd lakásból jönnek át?

Ezt én sem kívánom senkinek:S

6. Sziszmoly (válaszként erre: 5. - Fbab8271ce)
2009. okt. 18. 09:54
Tapéta alá is beköltöztek,ott bújtak meg nappal.Én sosem felejtem el,szörnyű volt.Munkahelyemen azt hitték,hogy rűhes vagyok.Senkinem nem kívánom.
2009. okt. 18. 09:50

Volt szerencsénk:(

valahonnan hazahozhattuk mi is. Tavaly nyáron kezdett el a kezem úgy kinézni, hogy szörnyű, tiszta piros volt. Először azt hittem, hogy a mosogatószerre vagyok allergiás...Aztán először a függöny-mosáskor találtam a tetején a rojtokban. (nem tudom, mi a neve, amitől szép hullámos lesz, amivel össze kell húzni). Szóval oda beköltöztek.

Aztán az ágyunkban volt a szövetredőkben, meg a hátán a varrásoknál. Fújtuk fújtuk, de mi ugye először csak az ágy körül, mert nem tudtuk, hogy ezek a dögök, így belemásznak mindenbe.

Télen eltűntek, viszont idén nyáron megint jöttek. Az ágyunk hátuljára egyik-napról a másikra úgy lepetéztek, milliónyi volt, ki kellett dobni.

Tudjátok hol volt még? A falon a képek mögött!!!!Az olvasólámpát is leszereltük, (falikar), a tartója alatt is volt! Hihetetlen! A képkeret hátára is lepetéztek. Szóval nézzetek át mindent, amit nem gondolnátok azt is. Fújni, írtani jó alaposan hetente, kéthetente, Előbb utóbb kipusztulnak.

2009. okt. 18. 09:36

Szia!

Mi külföldön voltunk nyaralni és ott egy tárborban nyaraltunk,de éjszaka valami nagyon csípett.Anyu hazahozott egy konyvében egy poloskát.Na onnantól ,kezdve,jó 2 évig nem akartak kipusztulni,csak az írtók többszöri írtása segített.De ki kellett dobni,párna,takaró,amikbe belement.

3. tücsimücsi (válaszként erre: 1. - 305b730624)
2009. okt. 18. 09:35

Nálunk szerencsére nem volt, de ismerek olyat akinél igen. Ki kell irtatni. Ő bérházban lakik, és nemcsak nála volt.

Ami nagyon jó rá az a BIO KILL. Fantasztikus, mi a hangyákat irtottuk ki vele, a hatása hosszan tart, még ha felmosod a követ akkor is. Lehet fújni ágyneműre, garnitúrára, nincs szaga, az emberi szervezetre nem ártalmas.

2009. okt. 18. 09:27
nálunk pici barna bogarak mászkálnak a falakon, a spájzban pedig kicsi feketék. Ez is poloska talán?
2009. okt. 18. 09:21
Akinek a lakásában előfordult már poloska,kérem ossza meg velem tapasztalatát!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook