Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok fórum

Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)

2014. szept. 20. 20:23

Sziasztok!

Képzeljétek, múlt héten megvolt a rendkívüli lakógyűlés, ma pedig már voltak feltérképezni a felettünk lévő szomszédokat és környéküket.

Nálunk 2-3 kakifoltot találtak a gyerekszoba ablak keretén, egyébként pedig "polos mentesnek" nyílvánítottak. Deeeee ott ahol eddig csak sejtettük, na most ott szó szerint invázió van!!!!

Azt merészelték hazudni, hogy csak 2 hete vették észre/jelent meg náluk..........állítólag már csupa fekete a szobák fala a polos ürüléktől..........innentől a közös képviselő a "gázmester" igazolásával elindítja az ÁNTSZ-nél a feljelentést + a felhalmozott adósságaik miatt árverezési eljárást indítanak a lakásra.

Remélem minél hamarabb lezajlik, és végre megszabadulunk tőlük!

Hál istennek a többi lakó is támogatja az ügyet, illetve a közösből történő írtásokat, ami ha minden igaz valamikor a jövő héten fog megtörténni.

2717. Évajuli (válaszként erre: 2715. - Feketepanna)
2014. szept. 20. 07:44
Ha évekig nem laktak ott, akkor onnan valóban nem jöhetett, az is igaz, hogy hidegben talán csak hetente egyszer, vagy még ritkábban szívnak vért. Szerintem a következő csípés után azonnal hívj szakembert, mert te nem tudsz mindent olyan alaposan befújni, hogy hatásos legyen.
2716. andibandi7 (válaszként erre: 2715. - Feketepanna)
2014. szept. 19. 22:49
Most jól laktak azért nincs csípés.Hűvösebbbek az éjszakák nem annyira aktívak.
2014. szept. 19. 17:52
Az a baj h azota nincs rajta uj csipes tehat 2 napja nem lathattuk oket....tarsashaz igen:-(most ujitottak 1 lakast melletunk..... De abba evekig nem laktak ott tan nem elhettek tul.....:-S
2714. Évajuli (válaszként erre: 2712. - Feketepanna)
2014. szept. 19. 17:35

5 hétig minek éhezne, ha van a közelben kaja?

Társasházban laktok? Ha igen, akkor jöhetett másik lakótol is.

2713. Évajuli (válaszként erre: 2712. - Feketepanna)
2014. szept. 19. 17:33
Hajnalban 2-3 körül jönnek elő, akkor kellene figyelni őket. Csak akkor tudsz biztosan, ha meglátsz egyet, de ha nem sok van, akkor szinte reménytelen. Persze ha a csípés 4-5 nap után is megvan és erősen viszket, akkor valószínű, hogy az.
2712. feketepanna (válaszként erre: 2711. - Évajuli)
2014. szept. 19. 17:26

szerintem úgy néz ki a csípés:( remélem hogy csak paranoiás vagyok, de félek hogy nem...engem fura mód nem csípett meg 1 sem....pedig horvátban azalatt az 1 éjszaka alatt széjjel ettek( volt vagy 40 csípésem....és allergia is társult hozzá)

plusz 5 hétig simán elvan a kis szemétláda vér nélkül, így simán lehetséges hogy az. mindenesetre fogalmam sincs hogy bizonyosodjak meg róla....félek h. ki fogok készülni idegileg ha nem próbáljuk kiírtani még ha nincs mit akkor is:(

2711. Évajuli
2014. szept. 19. 16:56
Biztos, hogy poloska és nem más csípte meg? Ha 5 hete jöttetek haza és csak 3 napja csypte meg a barátodat, akkor nem biztos, hogy poloska.
2014. szept. 19. 16:11

Sziasztok,

a segítségeteket kérném, nagyon sok oldalt végig olvastam itt és nem sikerült eljutnom a megoldásig.

5 hete jöttünk haza horvát nyaralásról, ott az egyik szoba iszonyatosan poloskás volt 1 éjszakát aludtunk ott, hazajöttünk mindent kimostam ami nálunk volt, porszívózás, zsák ürítés.

3 napja barátomon megjelentek a hasonszűrű csípések, így gyanakszom hogy nem sikerült kikerülni hpgy hazahozzuk a kis rohadékokat.azóta egyébként vagy 10szer volt porszívózva...de hát ahogy olvastam az nem túl sokat ér. Keresgettem irtókat, de egyikről sem tudom megállapítni mennyire megbízható, szóval esetleg tudnátok ajánlani? Budapesten lakom egyébként. van értelme elkezdni házilag irtani? Pl. Fendona 5WP-vel ? mivel nem túl magas fokú szerintem a fertőzés így lehetséges hogy még csírájában el tudnám fojtani, mivel elég hamar felismertem ezt a csípést. sajnos más jeleket nem találtam a lakásban:( pedig 1.5 órát töltöttem tegnap hogy átfésüljek mindent:(Teafaolajat fogok venni hogy legalább ne csípkedjenek össze, ezt még kiszűrtem a rengeteg infóból. Esetleg valamilyen plusz infóval tudnátok szolgálni és hpgy mit ajánltok????

Köszönöm szépen a segítséget!!!

2709. Évajuli (válaszként erre: 2707. - Andibandi7)
2014. szept. 18. 13:54
Így igaz, előszőr nekünk kis kis apró pontocskák voltak a csíplsek helyén, amik még nem is viszkettek, majd egyre nagyobb szúnyogcsípésszerű kiütések jöttek, amik egyre nagyobbak és rondábbak lettek, egy idő után már van amelyik hatalmasra dagad és begyullad, napokig erősen viszket.
2708. Highlander73 (válaszként erre: 2707. - Andibandi7)
2014. szept. 18. 09:38

Én nem akarom engedni,de Ő már nem akar sokáig bejáró lenni.

Na,majd ezt az allergiát elmondom neki!Hátha megretten!

2707. andibandi7 (válaszként erre: 2706. - Highlander73)
2014. szept. 17. 20:32
Azért jól gondoljátok meg,mert ha többször megcsíp az allergiát válthat ki.Én allergiás vagyok már rá,ha két csípés van egymás mellett akkor bedagad a kezem és zsibbad.
2706. Highlander73 (válaszként erre: 2704. - Évajuli)
2014. szept. 17. 19:33
Neki a bejárással van baja.(Valóban fárasztó.)De Ő reménykedik hogy nem jönnek vissza többet a dögök.Én kétlem.
2705. Évajuli
2014. szept. 17. 15:19
2704. Évajuli (válaszként erre: 2702. - Highlander73)
2014. szept. 17. 14:53
Lányod vissza akar menni? Nem fél a csípésektől, nem írtózik ezektől a dögöktől?
2703. andibandi7 (válaszként erre: 2702. - Highlander73)
2014. szept. 17. 08:31
Így tényleg nehéz.Nem tudom hogy én mit csinálnék ebben a helyzetben.
2702. Highlander73 (válaszként erre: 2701. - Andibandi7)
2014. szept. 17. 08:10
Próbálom rábeszélni a lányom,hogy ne menjen vissza még,csak nagyon fárasztó neki a bejárás!Hajnal 5-kor kel,napi 8-9 órája van,késő délután még hazabumlizik.Aztán tanuljon...érthető ha fáradt.
2701. andibandi7 (válaszként erre: 2700. - Highlander73)
2014. szept. 16. 22:54
Szerintem még maradjon pár hétig bejárós.Ha a matracokat nem dobják ki,nem szűnik meg a poloskainvázió!!!!!
2014. szept. 16. 17:02

A lányom kollégiumában múlt szerdán volt irtás.Ami eleve kevés,meg valószínűleg nem alapos volt,ugyanis 2 nap múlva reggel 8db-ot fogtak össze a lányok a szobában.Na,ezek után nem engedtem vissza a gyerekem illetve még egy másik anyuka sem.Milyen jól tettük!

Ma reggelre megint össze lett csipkedve 2 lány,úgyhogy újabb irtás-reméljük alaposabb-meg állítólag a matracok is mennek tűzre.Na,majd meglátom hogy jövő héten még bejárós lesz-e a gyerek?!Mindenesetre megnyugtató hogy nem én voltam a hülye+a túlaggódós. :)

2699. Évajuli
2014. szept. 16. 16:22

Nahát, ilyet sem hallottam még senkitől, hogy agyonfújkálták volna a műszaki cikkeket.

Nálatok viszont megcsinálják mindenkinél és akkor valószínű, hogy kipusztulnak és nem mennek át egyik lakásból a másikba. Nálunk állítólag sehol nincs, csak a szomszédomban, aki majd egy évig szaporította őket, ezért nem is hiszem el, hogy máshová nem mentek át, ezért én hiába irtatok, ha valahonnan esetleg mindig jön majd utánpótlás.

2698. Mydgard (válaszként erre: 2648. - Katttty)
2014. szept. 16. 15:24
Csao, na megtortent az irtas. Nalunk ugye nem volt poloska semmi jele (se csipes, se urulek, se levedlett bor), de a tarsashazban volt egy gocpont es tobb masikban megjelent. A 18 lakas kb. feleben talaltak polcsira utalo nyomokat plusz a pinceben a szenesek altal lehordott butor romokon szinten. Mivel a rovarirtok altal hasznalt tobb komponensu cucc nem csak mergez hanem uzi is oket igy aki nem akart rizikozni kerte a megelozo irtast 6500-ert. Elvileg lesz meg egy vagy ketto, nem tudom, de a faszom kivan az egesszel. Egyreszt a koltsegek, masreszt kipaterolt a rovarirto a lakasbol... Kerdeztem el e pakoljak valamit nem lesz e utban, mondta minden fasza. Na folyt a cucc mindenhol, a szamitogep asztalon a papir Dvd tokjaimon, a felesegem notebookjanak a kepernyojen, a kenyer zacskojan meg egy csomo helyen ahol nem kellett volna. Ha ezt tudom sokkal jobban elpakoltam volna, de epp elotte ertem haza munkabol es semmi hangulatom nem volt az egeszhez. Masnap hazaert a felesegem a kislanyunkkal es elkezdett minden cuccot kimosni, takaritani. Meg annyi hogy az irtas utan ereztem az eros, enyhen csipos szagot, szelloztettem, a padlo tocsogott alig szaradt fel, sok minden permetes lett aminek nem orultem, ugyhogy en nagyon nem orultem ennek az egesz poloskas storynak.
2697. Highlander73 (válaszként erre: 2696. - Andibandi7)
2014. szept. 16. 09:11
Nekem sincs gőzölőm,de gőzölős vasalóval is meg lehet próbálni.
2696. andibandi7 (válaszként erre: 2687. - Highlander73)
2014. szept. 15. 18:31
Jó oké.A Protectet én is ismerem és használom is megelőzésre.Úgy látom nem csak engem kavart meg,de mindegy most értem.Nekem nincs gőzölőm,ehhez nem tudok hozzászólni.Egyébként jó,azt mondják.
2695. Évajuli (válaszként erre: 2693. - BelepoTag)
2014. szept. 15. 16:51
Akkor onnan vándorolhattak le hozzátok, mi is a szomszédtól kaptuk, ők majdnem egy évig szaporították és félek, hogy most a második írtás után is lehet még náluk, és újból átjönnek hozzánk is. Nálunk 9 napja volt csípés a fiamon, azóta nem, ennyi nap maradt ki nálatok?
2694. Évajuli (válaszként erre: 2692. - BelepoTag)
2014. szept. 15. 16:47
Nekem Solac van, ehhez van több cső és van egy kis pipaszerű tartozék is, ezt kell rátenni és akkor nem jön víz, csak gőz.
2693. BelepoTag (válaszként erre: 2692. - BelepoTag)
2014. szept. 15. 16:39
Hát szinte mindennap valakit közülünk megcsípnek, de csak egy-két csípésnyom volt. Nem úgy mint amikor kezdődött akkor tele volt az egyik kislányom csípésekkel. Bár miután rájöttünk mivel van dolgunk, azóta teafa olajjal aludtunk. Az segíthetett ? Szinte biztos hogy az egyik szomszédunktól kaptunk, mert kb 2 hónapja költöztünk be és 3 hete csípnek. Azt mondta az egyik hölgy lakó hogy a fölöttünk levő lakás bogaras volt. Lehet hogy most is :(
2692. BelepoTag (válaszként erre: 2690. - Évajuli)
2014. szept. 15. 16:32

Szia,

Nekünk 1020 típusú gépünkvan. A fujóka gőzt fúj ki, de hamar vízzé csapódik le a tárgyakon. Van valami trükk amit érdemes próbálni ? Vagy nem jó a gépünk ?

2691. Évajuli (válaszként erre: 2689. - BelepoTag)
2014. szept. 15. 16:30

Mit jelent az a néha-néha, hány nap szünetek vannak?

Nem lehet, hogy folyamatosan kapjátok valahonnan?

2690. Évajuli (válaszként erre: 2689. - BelepoTag)
2014. szept. 15. 16:11

Sajnos olyan helyekre bújnak, ahol nem látod őket, nagy szerencse kell hozzá, hogy hajnalban elkapj egyet,

Gőzölőnek van több fujókája, az egyik nem vizet fúj ki, hanem gőzt.

2689. BelepoTag
2014. szept. 15. 15:31

Sziasztok,

A gőzölést hogyan kell csinálni ? Van nekünk gőztisztítónk de amikor a fújókával közvetlenül az ágyra/ szegőlécre próbáltam fújni csupa víz lett.

Ma volt nálunk az irtó de azt gondolom nem lehetett alapos hiszen nem fogatott fel minden zugot, és kb 20 perc alatt végzett 2 hálószobával. Azt mondta semmit sem talált. Igaz én is kerestem de nem találtam fészket, vedlett bőrt vagy ürüléknyomot. Pedig pár héttel ezelőtt éjszaka közepén fogtunk néhány élőpéldányt. Akkor nagyon csúnyán összecsípték a kis lányaimat. Most azonban csak néha néha csíptek de már nem sikerül elfognunk egyet se.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook