Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok fórum

Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 ... ❯❯
2868. Petyó86 (válaszként erre: 2865. - Évajuli)
2014. okt. 6. 14:57
Pont ugyanilyen cipőben járunk. A csípéseket azonnal beazonosítottátok? És honnan derült ki végül hogy polók?
2867. poloskás46 (válaszként erre: 2865. - Évajuli)
2014. okt. 6. 14:53
akkor ha már ürüléket találok, az régen rossz!!???
2866. Évajuli (válaszként erre: 2848. - Petyó86)
2014. okt. 6. 14:51
Ha a csípés nagyon rrősen viszket és sokáig mgmarad, 1 hét, vagy még tovább, akkor az poloska lesz, akkor irtass. Nem mindenkin jelentkezik allergiás reakció, így lehet, hogy a férjedet is csípik, de rajta nem látszik, szomszédom is csak viszketett, nem voltak kiütései, bőrgyógyászhoz ment, aki azt mondta, hogy bőrszárazsága van.
2865. Évajuli (válaszként erre: 2858. - Poloskás46)
2014. okt. 6. 14:44
Szerintem azt, hogy csak pár darab van, nálunk sem volt sok, mert a csípések után azonnal megnéztem a neten, hogy mi lehet ez és 2 héten belül hívtam az írtót. Nálunk nem voltak nyomok, sehol nem láttunk ürüléket, petéket, ágy is tiszta volt, mármint ahová beláttam.
2864. szélcsillag (válaszként erre: 2860. - Feketepanna)
2014. okt. 6. 14:21

jahajj, az nekünk is volt dögivel! :)) eleinte én is megrémültem, hogy poloskaürülék, de aztán olvasószemüveg elő, és úgy már kikristályosodott a felismerés, hogy ennek a fekete pöttynek szárnya vaaaaan! :DD

igen, az amcsi lakosság jóval számottevőbb, mint az itteni populáció, így nagyobb a tapasztalati tőkéjük is, ezért kutakodtam én is ott inkább (más dolgokban már hozzászoktam, hogy bármit keresek, ott érdemes először, emrt ott tuti találok is, magyar nyelven sajnos szűkösek az infók, legyen szó bármiről)...

2863. szélcsillag (válaszként erre: 2857. - Petyó86)
2014. okt. 6. 14:15

aaaz biztos! de én nem hagyom magam! :P xDDD

/zsákolok, kibekkelem míg kidöglenek, és azért is én leszek a tápláléklánc csúcsán, plusz zsufi rulez! ;P csak a mkönyveimet sajnálom.... ők voltak az "élettársaim", imádtam körbevenni magam rakat nyomdatermékkel, és válogatni bvelőlük, mikor melyikbe olvassak bele, gyerkőceim rögögtek is mindig, hogy többe kerülnek, mint egy pasi xDD erre mkst..? ott kuksolnak bezsákolva, légmentesen - én meg vettem pár újat, és azokat "zónán" kívül tárolom, mármint nem az ágy körül - eh, lehet rákéne szoknom nekem is a toiletten való olvasgatásra? :DD láttam már pár helyen olyat, és sosem értettem, lehet azok is poloskalakta területek voltak? xD/

2014. okt. 6. 14:09
bocsi mindenkitől a rengeteg mellégépeléstől, tabletről írok, és hát, ez a virtuális billentyűzet ismert átka... ;) remélem, azét valamelyest kitalálható a szövegkörnyezetből, hogy miket is akarok írni, bocsánat, bocsánat! :)
2861. szélcsillag (válaszként erre: 2851. - Silvy1979)
2014. okt. 6. 14:07

igen, sajnos ahol kicsi gyerkőcök vannak, ott sokkal nehezebb a helyzet, van itt is több fórumtárs, akiknél hasonló a helyzet, igen, ők belehemperegnének éjszaka a ragasztóba, ami áll. nem tartalmaz semmilyen toxikus, egészségkárosító anyagot, de mégiscsak alaposan le kell törölgetni, ha olyan lett az meber tőle, és hát.... ha sokszor belenyúl az ember, oda mindig újra ki kell pótolni a gélt, hogy a megfelelő konzisztenciájú ragacs-réteg ott legyen mindig a helyén, különben max annyira ragad, mint a kétoldalas TESA... (ugyancsak tapasztalat).

nekünk is voltak befőttesben tárolt kísérleti példányaink, azok is irtás után lettek befogdosva, mégis sokáig elvoltak magukban, és petéztek is sajnos... a nagyon picike, újszülöttek, amik olyan átlátszók, na azok nem húzták sokáig, max 1-2 napig; de a nagyobbacskák szívósak voltak (én is azokat sétáltattam a ragasztóval való kísérletegetések során xD) mondjuk, tömény teafát nem cseppentettem be nekik, mert arra gindoltam, hogy tömény, koncentrált formában úgysem találkozhatnak soha az illóolajjal alap esetben, úgy értem, ha magamra kenem, vagy fújom, az már veszít mindenképpen a töménységéből, hát ha még higítom is (hiszen töményen erős allergizáló hatása van!)...

plafnról levetődést én se láttam, csak olvastam róla amcsi fórumokon, de itt is írta valaki, hogy ő látta a saját plafonján őket, az ágya felett.... mondjuk, én nem is látnám sztem, annyira az én szemem se éles, hogy észrevegyek ilyesmit két és fél méterrel a fejem felett, pláne félsötétben... :)

2014. okt. 6. 14:06

én is amerikai fórumokról szedtem a tippet.

Szerencsére ott sokkal többen küzdenek ezzel mint itthon, szóval gondoltam én is hogy ott jó eséllyel találok használható ötelteket.

mi egyébként 2 hete csípésmentesek vagyunk, szerintem ha maradt nálunk élő példány már eléggé éhezhet...de a ragasztó a muslicálkat is befogja, mindig halálra rémülök hogy épp mi döglött bele épp:D

2014. okt. 6. 14:02
Jól tudom, hogy "lakni" egymással szeretnek, kajálni meg külön járnak? Csak mert akkor talán van néhány "fészkük", ahol nappal talán fel lehet fedezni őket... Vagy??? és az hogyan van, hogy ott nem volt dög, ahol a mocska meg ott volt???
2014. okt. 6. 13:56
..meg mit jelent az, hogy alacsony fertőzöttség???
2857. Petyó86 (válaszként erre: 2854. - Szélcsillag)
2014. okt. 6. 13:54
Azért elég rémisztő ez a bogárinvázió dolog. Régen a spektrumon csodálkozva néztem ezeket a bogaras műsorokat, amikben a bogárkák megkeserítették szegény csóri családokat, na ez pont olyan kábé, csak valóban nem mindenki ismeri fel/el, és kész a káosz. De nézzük a dolgok pozitív oldalát, aki zsufisan rendezi be a pecóját, kénytelen minimalista stílusra váltani. :D :D :D
2856. szélcsillag (válaszként erre: 2852. - Silvy1979)
2014. okt. 6. 13:51

és az tömény teafaolaj volt? mert abba sztem bármilyen bogár beledöglene, csak mert annyira tömény.... nem lehet? más lajjal próbáltad esetleg, mintegy ellenpróbaként..? nekem sajnos a teafa nem vált be, pedig nagy reményeket fűztem hozzá - nem mondom, hogy teljesen hatástalan, csak azt, hogy nem 100%-os hatékonyságú, mert az irtások után ezzel indítottam - pont itt kértem rá anno tanácsokat, ezen a fórumon én is, ahogyan mások is -, de nem vált be.... kevesebb csípésem lett, de mindig lettek újak, sőt, az élő bogarat akkor találtam az ágyamban, amikor avában a teafaolajos tusfürdővel tusoltam, utána teafás krémmel alaposan lekentem magam, és még fújos flakonban is tartottam magam mellett vízzel higított oldatot.... na ekkor simán bealudtam a tv-t nézve, majd flriadtam arra, hogy valami kegyetlenül szúrja a felkapomat a vállam közelében, odakaptam, megvakartam, és jókora pukli lett a helyén - elrohantam letusolni, és visszatérve alaposan felráztam az ágyam, és akkor mászott ki egy példány a lepedőm alól, és a párnám felé igyekezett, amin feküdtem, amikor belémcsípett (azon volt a vállam, oldalt fekve)... nah, ezután haladéktalanul felpakoltam én is a fóliát, de kezdetben csak a kétoldalú TESA ragasztóval körberagasztva, mert nagyon viszolyogtam én is a folyós állagú ragasztógél gondolatától, láttam ui. hogy a fiam mennyit trükkösködik vele, hogy ne nyúljon bele.... és hát azután volt olyan, hogy saját szememmel láttam a dögöt felkapaszkodni a függőleges fóliafelületen....

asszem nem kell mondanom, hogy innen egyenes út vezetett az azonnal egérragasztócsíkozáshoz, még aznap megcsináltam én is, csak én máshogyan (a földig lógatós módszerrel, hogy elférjek, mert nem bírok egyhelyben aludni, a dupla ágy teljes felületét szoktam használni, sokat forgolódtam mindig is, most aztán meg pláne! ;)

2855. poloskás46 (válaszként erre: 2850. - Szélcsillag)
2014. okt. 6. 13:48

:((

Az én irtóm olyan magabiztos volt, hogy elég egy irtás, higgyem el. De ha ragaszkodom hozzá, megcsinálják még egyszer. A barátom is azt mondja, túl nagy feneket kerítek a dolognak. Most senki nem alszik a lakásban. Úgy 1 héten belül akarom a köv. irtást, aztán rá mondjuk 2 hét múlva elkezdeni a lakás rehabilitálását. Szőnyeg, ágyak gőztisztítása, ilyesmi. És leszedtem a falról a díszítő szegélyt is, mert láttam azon is ürüléket, féltem, hogy alatta is tanyáznak, de nem volt egy sem. Meg kidobtam egy hosszabbítós elosztót, mert azon is volt ürülék. (A gyerek az ágyban tartotta a telefonja miatt.) Szerinte ez is milyen hülyeség, mmint, hogy kidobtam a hosszabítót, miért nem mostam csak le. Hát nekem az az 500 Ft-os hosszabbító nem éri meg az izgalmat. Azt olvastam, és simán el is tudom képzelni, hogy abba is beköltöznek, bepetéznek.

2854. szélcsillag (válaszként erre: 2853. - Petyó86)
2014. okt. 6. 13:39

igen, ez egy érdekes kérdés, én is ezen kattogtam legelőször, de aztán fény derült erre is, ők ketten élnek az édeasapjával, akinek a látása már nem az igazi, így észre se vette őket, a lány pedig.... hát állítása szerint ő se, mert talált uygan egyet-kettőt néha, de annyi agya nem volt, hogy utánanézzen, mi is ez, azt gondolta - saját bevallása szerint -, hogy valami kintről betévedt szokásos bogárka, zöldövezeti ltp. lévén, nem ritka ott sem az ilyesmi.... nah, erre csak annyit, hogy ahol én lakom, az lényegesen "zöldövezetibb" az ő lakókörnyezetüknél, olyannyira, hogy itt konkrétan benéznek a fák az ablakokon, minden be van ültetve zölddel, dísznövényektől az örökzöldekig, satöbbi, mégis, ha találok valami lakásba nem illőt, azonnal teszek ellene, kezdetben pl megkeresem, hogy honnan és hogyan kerülhetett be hozzánk, de mindenek előtt: internet a barátom, azzal indítok, hogy rákeresek.... pláne, ha életemben nem találkoztam olyannal (mint ahogy a polók esetében is történt).

de ők nem, papa nem netezik, a lány meg csak a fb-ot használja, csevereg, szelfizik, és csókolom, "mai ifjúság" :P na meg nehezítő körülményként bejátszott náluk az is, hogy őket egyáltalán "nem csípte" a dög, vagyis hát csípni csípte, nyilván, mert ha nincs táplálék, ott lenniük se lett volna célszerű a bogaraknak, csak éppen nem érezték, nem látták, nyomokat vettek észre magukon... nem úgy a fiam, aki "szűz prédaként" került be oda, neki egyből gyanús lett, hogy valami nem stimmel itt, ezért is figyelt valamennyire (na azért ő se nagyon).

szóval, a magyarázatom az, hogy nem vették észre - állításuk szerint -, de azért onnantól, hogy a fiam pánikba esett, azonnal elkezdték azt a bizonyos lakásfelújítást, szal akkor szembesültek sztem vele, hogy ez nem tartható állapot...

azért... számomra is felfoghatatlan ez a történet, de mindegy, egy biztos, ezután már nem engedek be csak úgy bárkit hozzánk, alapos "átvilágításon" kell átessen az, aki ide bejöhet, pláne tartósan! :P de most komolyan, én is pánikolok még mindig, ez egy elfelejthetetlen élmény, a teljes nyarunk ráment erre a kis tapastalat-túrára a bogárvilágban, az életben nem leszek túl rajta szerintem (azóta is mindenkit vizslatok;

az alváshiányos állapotot is ismerem sajnos, átérzem a helyzeted, én is két-három órákat aludtam, és valójában még ma sem merek elaludni teljes sötétségben, leginkább felborult a bioritmusom, éjjel ébren vagyok, és világosodáskor alszom el - korábban soha nem bírtam nappal aludni, bezzeg most.... csakis akkor tudok jól! pedig most már aludhatnék, de asszem belémmaródott a reflex örökre (vagy legalábbis jóidőre). :)

2853. Petyó86 (válaszként erre: 2849. - Szélcsillag)
2014. okt. 6. 13:02
Szép kis történet. :) De mindenesetre azért az elgondolkodtató számomra, hogy az exbarátnőék miért nem figyeltek oda jobban, és próbáltak meg mindent megtenni a "lakók kiköltöztetése" érdekében. Lehet hogy ez női tulajdonság, hogy irtózunk a bogaraktól/rovaroktól, de ha egy kis szikrája is felmerül hogy maradtak még polosok, inkább duplán/triplán védekezek, mint hogy hagyjam, hogy újra elszaparodjanak, brrrr. Mivel mi is panelban lakunk, ha találok polost, azonnal fogom hívni a közös képviselőt, és összecsődítem a szomszédokat. Itt is olvastam olyat, hogy a kedves szomszédok be sem engedték az irtókat, csak tudnám kinek jó ez, hogy ellepik a vérszívók. Mert akárhogy is nézem, nem egy szokásos állatkáról beszélünk mint a pók vagy a szúnyog vagy a hangya például. Hajnali kettőre ma húzok órát, és körbelesek. Bár kétlem, hogy le tudom majd hunyi a szemem. :D
2852. Silvy1979
2014. okt. 6. 12:47
Ja és a befőttes üveg kupakjába cseppentettem teafaolajat, polos kupakba téve, teafaolajjal érintkezve azonnal kipurcant. Visszazártam az üveget, másnap reggel megnéztem, a többi még üvegben lévő is döglött volt.
2851. Silvy1979 (válaszként erre: 2841. - Szélcsillag)
2014. okt. 6. 12:19
Nálunk több okból is bonyolult a helyzet. Két kicsi gyermekemmel alszom, a ragasztós megoldás igy kilőve. Fólia szintén, mert a kisebb fiam 2 éves, minden kis zajra felébred, nem tudna recsegős fólián aludni. Kétféle fóliát teszteltem, valamint a fém ágy lábait polossal, leestek, lecsúsztak, el sem tudtak indulni rajta. A plafonról potyogást én nem tapasztalom( személy szerint nem hiszek benne). Mondom, apám ágyán csak egy festőfólia van, mindenhez hozzáér, de azóta megszüntek a csípések. Pedig vannak polosok, mert 2 napja találtam egyet a ruhámon a szekrényben, nem volt benne vér. Ennyit tudok tenni, volt irtás, de szart sem ért. A megszáradt írószeren végigsétáltattam 2 polost, mindkettő még hetekig élt utána. Viszont az üvegben lévők egyike sem rakott petét! Pedig elég sokat fogtam. Igen, az ágyba bekerülhet, a gyerekek is mindent felhordanak, ha gyanús csípés van, gőzölök. Rajtam talán augusztusban volt az utolsó.
2850. szélcsillag (válaszként erre: 2848. - Petyó86)
2014. okt. 6. 12:17

hát, gondolom - de ez csak tipp, mert én sem tudom - talá teli pocakkal nem bújnak el ennyire, hanem kevésbé lapos helyeken tartózkodnak, egy lakásban azért vannak ilyen helyek bőven, an de pl. egy ágy kárpitjában olyan jól el lehet éldegélni, minek is mennének távolabb? hacsak egy alapos irtás ki nem űzi őket onnan, de pl a a fiam ágyáűban szó szerint benne laktak, és túléltek három irtást!

csak az nyírta ki őket, hogy a fóliázás után nem jutottak többé táplálékhoz; és miután az irtóember az irtáskor azt mondta, hogy az ágyon nem kell megbontani a kárpitot, nem is tettük - persze jól be lett fújva minden alkalommal az is -, de kíváncsiságból most, a fólia lebontása után mégis széjjel bontottuk, és igen, ott voltak a nyomaik, bizony laktak ott!

amit persze sejtettünk is, miután már minden helyet, ahol korábban tanyáztak (kábelcsatornák, szőnyegszegők alatt, villanykapcsoló mögött, képkeretek mögött) megbolygattuk, lefújattuk, valahol csak kellett tanyázzanak, ha folyton előbújtak valahonnan, és sehol nem találtuk őket! miután mindent alaposan leszigeteltünk, tehát szomszédba átjárás kilőve (szomszédnál azóta sincsenek), akkor hol a fenében vannak..? hát OTT voltak, bent a kárpitban! de most már nincsenek ott sem, a kiéheztetés tényleg bevált, ott heverészett pár igazán lapos kiszáradt egyed a kárpit alatt, bent, az ágy fa szerkezetében, de szinte papírlap vékonyságúak voltak már, sztem mumifikálódtak. :P

2849. szélcsillag (válaszként erre: 2846. - Petyó86)
2014. okt. 6. 12:02

úgy, hogy hozzánk a fiam hozta el a III. kerületben lakó - akkori - barátnőjétől (aki azóta már nem az, természetesen - szegény olyan sokkot kapott a kilátástalannak tűnő tortúrától, hogy kiadta az útját azonnal, hogy rekognizáltuk nála a dögöket), szal ott, a barátnő lakásában észrevette egyszer csak, hogy hemzsegnek éjszaka, és akkor azonnal kapták magukat, és átcuccoltak hozzánk, de fogalma nem volt arról, hogy mivel áll szemben, hogy ezzel áthozta hozzánk is - és így történt, áthozta hozzánk is, amivel akkor szembesült, hogy egy napon, késő este mikor filmet néztek, egyszer csak arra lett figyelmes, hogy a laptopja nyitott, világító kijelzőjén ott sétált egy!

na akkor kipattant az ágyból, felkapcsolat gyorsan mindent, szétkapta az ágyat, és talált ott is egyet - ezután szólt csak nekem.... persze megkapta a magáét, hogy miért nem szólt előbb (de sztem a magyarázatot sejtheted, hogy akkor a lábát nem tehette volna be hozzánk a barátnője, és persze hogy ezt el akarta volna nagy naívan kerülni, mert azt gondolta, ha kellően óvatosak, nem hozzák át hozzánk a dögöket)... persze nem így lett, áthozták, nem ecsetelem, hogy milyen baklövésekkel gondolták ők ketten megakadályozni az átterjedést, mert kb betegre röhögnétek magatokat, léyneg az, hogy ezután azonnal szakított a lánnyal, mert ős is kikészült attól, amivel a neten utánaolvasva szembesült, hogy ezek a kis rohadékok kifélék-mifélék, mennyire szívósak és kiirthatalanok - igazából azt se tudta, mivel áll szemben, de honnan is tudta volna? (én sem tudtam kezdetben...)

még annyit, hogy a barátnőék lakását ezután teljesen lecsupaszították - nekem azt kamuzták be, hogy lakásfelújítás van, és miután mindent kidobtak, az összes ágyat, egyéb bútort, a szőnyegpadlót is feltépték, tapétát leszaggatták, és tényleg komplett nagygenerálozásba kezdtek, hoyg emiatt nem tud otthon aludni, hadd maradjon nálunk pár hétig..... hát én álmomban nem gondoltam, hogy ezzel mit veszek a nyakamba!

teszem hozzá, a nagygenerál után náluk is volt irtás - mi szerveztük nekik a mi irtóinkkal -, de sajnos több írtást nem kértek, mert a nagygenerál után azt gondolták, náluk már nem kell több, pedig kelett volna, mert most a vadonat új falak, bútorok, új laminált padló és bútorok mellett is újra van fertőzöttség náluk (már csak fb-on tartják a kapcsolatot, és innen tudjuk), mert az egész házuk - panel - fertőzött!! fiam soha többé nem mert odamenni, és találkozni se mer vele, de hallunk felőle folyamatosan, és most is szenvednek még a dögökkel...

az irtós szaki mesélte, hogy náluk nagyon magas volt a fertőzöttség, szó szerint hemszegtek a különböző rejtekhelyeiken, még a konyhában, előszobában, fürdőben is voltak - ami látszólag ellentmond a poloskák alapszokásainak, de magas fertőzöttség esetén ezzel is számolni kell, hogy széjjelszóródnak minden felé - náluk ez volt, hiába dobtak ki szó szerint mindent, mert a falak, és a padló réseiben is simán megbújnak, vagy a konyha beépített bútoraiba (azokat pl nem bontották le).

nah, nem elijesztésképpen írtam le ezeket, csak azért, hogy lássa mindenki, milyen extrém esetek is előfordulnak, és azt már írtam azt hiszem régebben, hogy ezen a lakótelepen pl rosszul állnak anyagiak terén a lakóközösségek, nincs pénz társasház szintű irtásra, így valszeg soha nem fognak megszabadulni az élősködőiktől.

2848. Petyó86 (válaszként erre: 2847. - Szélcsillag)
2014. okt. 6. 11:58
Az a baj, hogy éjjel is 4 órát ha aludtam maximum, reggel olyan voltam mint a mosott szar, már bocsánat, pedig csak az egyik karomon van kb. 10 csípés, polos vagy rá utaló jel zéró. Tényleg nem tudom, hogy ezekre tekintettel irtassunk, vagy sem. Már rettegek az éjszakától, komolyan. Mindenesetre ragacsozok majd, csak kiderül előbb vagy utóbb. Amúgy egy-két dolgot nem igazán értek. Ugye elvileg ezek az izék mindenhová beférnek, ahová egy papírlap befér. Na most teli pocakkal már nem annyira, akkor hogy van ez?! :D Meg azt se értem igazán, hogy engem megcsíp, de a férjuramat nem. Vagy legalábbis rajta nincs semmi csípésre utaló jel. Hmmm
2847. szélcsillag (válaszként erre: 2843. - Petyó86)
2014. okt. 6. 11:40

teljesen megértelek, és szerintem mindenki, aki átesett már ezen.... mi is pontosan ugyanezeket éltük át, például nekem van a nappaliban másik ágyam is, ahol nem szokott aludni senki, olyan nagyméretű, ággyá alakítható ikeás sarokkanapé - el tudjátok képzelni, hogy mekkora nagy volt a kísértés, hogy átköltözzek oda? mert ott zéró fertőzöttség volt, de muszáj volt megállnom, hogy NE tegyem, mert ha megteszem, oda is szépen átjönnek utánam, és befertőzök egy olyan helységet is, ahol addig nem voltak....

pedig alapból az én hálómban nem is volt egy darab sem, csípésem, se semmim nem volt, csak azután találtak meg engem a dögök, hogy a fiamnál megvolt az irtás - ami persze nálam is volt, megelőzésképpen, mégis, nálam a garanciális irtás után mutatkoztak meg először, cspés, ill. levedlett lárvabőr formájában - és abból is csak egyetlen árva darab volt! de nálam onnan jöttek a csípések, és miután a fiam felpakolta az ágyára a spéci fóliás védelmet, én azután két nappal találtam meg nálam az első élő darabot, amelyik a lepedőm alól mászott elő éjszaka!!

ezután kezdtem én is előbb a teafaolajjal, majd rászántam magam én is a fóliára-egérragasztóra, és azóta van nyugalom - tegnap utána számoltam, már harmadik hónapja nem találunk semmit... ezért is bátorkodom mindenki figyelmébe ajánlani ezt a szinte ingyenes, de legalábbis a létező legolcsóbb megoldást. :)

2846. Petyó86 (válaszként erre: 2845. - Szélcsillag)
2014. okt. 6. 11:37
Na ilyenkor még jobban parázok. Mit jelent, hogy alacsony fertőzöttségű? Hogyan szúrtátok ki őket? Nagyon klassz ötleteket írtál, veszek én is fóliát inkább. :)
2014. okt. 6. 11:30
ja, és a lényeget le ne hagyjam: ALACSONY FERTŐZÖTTSÉGŰ volt a lakás!!
2844. szélcsillag (válaszként erre: 2842. - Poloskás46)
2014. okt. 6. 11:29

sajnos nincsen olyan.... :( én is minden egyes alkalommal reménykedtem, hogy majd most... majd most... jó, akkor most... és nem, egyszers sem! pár napig teljes nyugi volt, és rilex, elhittük, hogy nyugodtan befeküdhetünk - mintegy élő csaliként - az ágyainkba, ahogyan azt javasolják is az irtós szakik, és valamiféle hamis illúzióba ringattuk magunkat, hogy most akkor már nyugodtan alhatunk, mert a dögök jönnek, és a méregmező azonnal legyilkolja őket, pedig nem.

első alkalom után kétségbeesve hívtuk őket, amikor a méregmezőben vígan grasszáló polókra bukkantunk, a szokásos éjszakai villanyfelkapcsolós portyán a gyereknél, hogy most akkor WTF??! ezek hogyhogy élnek?! erre mondta a szaki, hogy nem feltétlen pusztulnak el azonnal, pont ezért van ez a mikrokapszulás cucc, hogy feltapad rájuk, és egy, másfél nap után fekszenek ki tőle....

oké, akkor megint megnyugodtunk, majd eltelt egy bizonyos idő - az az ominózus 10 nap! amíg hatékonynak mondják az aktív méregmezőt - és a 11.-en megint megjelent egy-egy példány, akiknek szemmel láthatóan meg se kottyant a mikro-izés cucc, kb sz@rt rá magasról...

2843. Petyó86
2014. okt. 6. 08:42
Nagyon elkeseredtem.. Egy nyugodt pillanatom nem volt éjjel, saját magamat hergeltem a dögök ellen, pedig eddig egyet se találtunk. Kénytelen voltam átnyargalni a nappaliba aludni a kutya mellé, a hálóban az ágyban létem idején állt a szőr a kezemen, és sírva tudtam volna fakadni a gondolattól, hogy akár egy ilyen vrszívó is szaladgálhat rajtam. A férjem bezzeg úgy aludt az ágyunkban mint akit agyoncsaptak, reggel pedig röhögve Közölte, hogy nincs rajta egy csípés sem. Nem tudom mit tegyek, nem akarom magam feltálalni, de muszáj volna ott aludni, hogy kiderüljön a disznóság. Egyébként eddig a mezei poloska volt a rémálmom, sokszor bejönnek főleg ősszel, a biokillt rendszerint kiröhögik, de őket ügye meg lehet fogni legalább. Na ezek után, hogy ezeknek van egy ilyen vámpír alfajuk, na ez nálam a jéghegy csúcsa. Nem tudom melyik lenne rosszabb, találni egy ilyet, vagy nem.. Bocsánat a nyavalygásért.
2014. okt. 6. 07:40
Hát ez elég lehangoló. :( Olyan nincs, amikor kijön az irtó, mondjuk 2x, én mindent átmosok, letakarítok, és élünk tovább boldogan? Mindig kell ilyen tortúra is? :(
2841. szélcsillag (válaszként erre: 2833. - Silvy1979)
2014. okt. 6. 02:32
jah, még egy dolog: az ágyadba te magad is beviheted éjszakára, pl a pizsamádban, hajadban.... ha visszaolvasgatsz, ilyet is fogsz találni, ritka leleményesek ezek a kis paraziták, ha éhezni kényszeríti őket az ember, és amint kikászálódsz a biztonságos fekhelyedről, máris érintkezel a talajjal, belebújsz a papucsodba, ő felmászik a piszinadrágodra, ésatöbbi, ésatöbbi... és már meg is nyerted magadnak éjszakára -- csak egyszer aludjon veled az éjszaka folyamán, és csípdessen össze, miután nyugovóra tértél és minden elcsendesedett körülötted - már megy is vissza a rejtekére, és rakosgatja a petéit szorgalmasan..... ezzel szemben nálam, ha így is járnék, az én ágyamból nem menekül ki anélkül, hogy a ragasztó meg ne fogná.
2840. szélcsillag (válaszként erre: 2833. - Silvy1979)
2014. okt. 6. 02:16

nálunk a fólia függőlegesen levő részén is simán felmászott a kis dög, láttam a saját szememmel, majd azt is, ahogy felérve beleragad a ragasztógélbe - az volt az utolsó túrája, szegénykének... :P

fémágyam nekem nincs, de van itt olyan a fórumon, akinek azon is felmásztak, és csíptek mint a veszedelem - lehet, nektek szerencsétek van, de ez a módszer nem nevezhető egzaktnak, plusz: nálunk is volt olyan, hogy egy ideig nem csípkedtek, azután - pont mire elhittük, hogy megszabadultunk tőlük - újra támadásba lendültek...

széles celluxot nem tudom, azt ilyenformán nem teszteltem, mivel nincs ágyláb egyik ágyunkon sem, de a fóliát azzal igazítottam formára a támlás ágyakon pl., tehát arra tökéletes, de pl. mit csinálsz akkor, ha mondjuk, tényleg a palfonról vetődik rád a dög? megcsíp, majd leszánkázik a csúszós celluxon, visszafelé tartva a rejtekhelyére miért lenne neki az gond, hogy csúszós a talaj?

ezzel szemben a ragasztóba mindenképpen beleragad - akár odafelé, akár vissza...

2839. szélcsillag (válaszként erre: 2838. - Nopolos!)
2014. okt. 6. 02:07

szia, szívesen :) kétféle módon raktuk le, az első - a tesztüzem - az volt, amikor a fiam méretes franciaágyára terítettünk le egy akkora festőfóliát (fontos, hjogy ne az a vékony fajta legyen, mert az sérülékeny, ha huzamosabb ideig kell használni, hanem a vastagabb, strapabíróbb változat, ami barkácsáruházakban kapható!), szal akkora fóliát raktunk le, ami teljesen befedi az ágyat, majd körben, az ágy fekvőfelületére nyomtuk ki a ragasztót, vízszintesen, mert a gél kinyomáskor még elég tömör állagú, de aztán garantáltan elkezd megfolyni, ezért fontos a vízszintes felületre nyomni...

ez persze nem túl kényelmes, mert nem hagy túl sok mozgásteret az alváshoz, és könnyű belenyúlni éjszaka, a forgolódáshoz szokott embernek, vagy a takarót beleérinteni a ragacsba -- ezért fejlesztettük tovább úgy, hogy érjen le a földre, vagy bármire, amit az ágyhoz tud tolni az ember (pl dohányzó asztalt), ha nem elég nagy a szoba ahhoz, hogy maradjon hely körben az ágy körül, a lényeg az, amit te is írsz, hogy mindenképpen vízszintes felületre kerüljön az egérragasztó, és akkor nem folyik meg....

de persze lehet egyéb, kreatív megoldásokban is gondolkodni megfolyás ellen, nálunk például volt olyan hely - az ágy széle pl., ahol jellemzően befelé volt hajlamos megfolyni a cucc, amikor a gyerek beleheveredett a puha matracba, és az addig vízszintes fekvőfelület azonnal elkezdett befelé lejteni -, és itt a megfolyást behajtott papírcsíkokból készült "gáttal" fogtuk meg, amit csak simán belenyomtunk a szétterült ragasztó ominózus szélébe...

az én ágyam körül eléggé nagy hely volt ahhoz, hogy a földig teríthessem be az ágyat fóliával, és arra kerüljön a ragasztó, le a földre - persze figyelni kell, hogy ne lépjen bele az ember, de ha mégis belelépne (velem megesett), simán le lehet törölni egy pzs-vel, majd kézmosás (az allergizáló hatás elkerülésére), és ennyi. :)

❮❮ ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook