Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok fórum

Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 ... ❯❯
2808. Nopolos!
2014. okt. 3. 21:31
Haha, meg azóta annyi dicséretet kapok, hogy mennyit dolgozom a szabadságom alatt! :D
2807. f00f50e709 (válaszként erre: 2806. - Nopolos!)
2014. okt. 3. 20:53
:D :D :D
2806. Nopolos! (válaszként erre: 2804. - Moonlight13)
2014. okt. 3. 20:45
Nem tervezek új ágyat, kell a hely a fagyasztónak :D ;)! Azért ennek a helyzetnek is megvan a humora. Ma délután nézegettük a hűtőládákat a férjemmel, tanakodtunk melyikbe fér be több párna, takaró, erre odajön az eladó, egész összerezzentünk, amikor megkérdezte, milyen célra lesz. Azóta is ezen kuncogunk!! :)
2805. moonlight13 (válaszként erre: 2803. - Petyó86)
2014. okt. 3. 20:30
Volt olyan, aki szinte soha nem látta, de voltak csípései.
2804. moonlight13 (válaszként erre: 2802. - Nopolos!)
2014. okt. 3. 20:29

Az ágyadtól felesleges megszabadulni, mert az új ágyba is ugyanúgy belemegy, amíg teljesen meg nem szabadulsz tőlük.

Van szomszédod vagy családi házban laktok?

Ha van szomszéd, ott sem ártana kérdezősködni.

2803. Petyó86
2014. okt. 3. 20:06
Sziasztok, sajnos a fórumot még nem sikerült teljesen átnyálaznom, idővel pótolni fogom. A hideg ráz szó szerint egész nap, már csak a poloska szó gondolatától is. Panel nyolcadik emeletén lakunk, nem túl patika lépcsőházban. Éjjel félálomban szétvakartam az alkarom, de reggel nem is emlékeztem rá, mindaddig, amíg szokásos tusolási tevékenységemet nem végeztem. Gyakorlatilag rommá csípett valami. Egész nap égnek és marhára viszketnek a csípések. Na most elkezdtem ötletelni, hogy mi lehetett az elkövető. Szúnyog kilőve, nincs már egy darab sem. Pók benne van a pakliban, de szétpakolván a hálószobát ezt is elvetettem. Bolhára lehet esély, de fogalmam sincs, hogy egyáltalán megtalálnám-e, ha az lenne. Van kutyánk, de átvizsgáltam, bolhamentes az eb is. A férjemet természetesen nem csípték meg, csak engem. Na most a sok poloskás ötlettől vezérelve munkából hazaértem, és "szétkaptam" a hálószobát. A porcicákon kívül eddig semmi állatka. Ikeás franciaágyunk van, a fakereten semmi jelét nem láttam a dögöknek. Bevilágítottam az illesztésekhez, semmi. Matracok, ágynemű negatív. Szőnyegünk nincsen. Holnap nekiállunk a lakás alapos kitakarításának, befújásának. Rettegek, hogy találok egy vérszívót. Volt itt már olyan köztetek, akinek relatíve sok idejébe telt a poloskák megtalálása? Szép hétvégét mindenkinek!
2802. Nopolos!
2014. okt. 3. 19:16

Sziasztok! Sajnos én is... :( Nagyon sokat olvastam a fórumon, szinte az egészet elejétől-végig. Elég ijesztő. Az én esetem is hasonló, először szúnyogra gyanakodtam, aztán bolhás kutyusra. Ezen a héten hétfőn pedig találtam egy dögöt a párnámon. :( Azonnal pánikszerű kutatás, még aznap irtót hívtam, aki szerdán tudott jönni. Addig fújás Pr..-tel, gőzölés ezerrel. Még első nap kigőzöltem az ágyból 9 db-ot. Ezek kicsik voltak, nagy csak az elsőnek megtalált egyed volt. Kedden nem találtam többet, de csípések jöttek. Szerdán ugye irtás, füsttel, permettel.. stb. Addig abban a hitben voltam, hogy csak az egyik szobában vannak jelen. Mert csak ott jöttek a csípések. Ezt az ágyat az irtás után tovább vizsgálgattam, és a fekete pöttyök fölött kibontottam a kárpitot. Na akkor majd elájultam, mindkét oldalon találtam fészket, benne tojásokkal. :( :( :( Aznap éjjel csak két tűhegynyi csípés. Közben a másik szobában (a férjem oda költözött be) rajta is lett egy-egy csípés, de abban reménykedtünk csak szúnyog. Mert láttunk is többet nálunk. Én maradtam az ágyon, hogy nehogy elinduljanak onnan a másik két szoba felé. Szerda reggel ágyat benejlonozva kidobtuk, persze megrongáltuk, nehogy valakinek eszébe jusson hazavinni. Szerdán délután a férjem ágya mögött találtam egy kába egyedet, ez is kicsi volt, még olyan átlátszó. Ma a lányok ágyát is végigkutattam (3. szoba) ott is láttam a fán apró fekete pöttyöket, de rajtuk nem volt még ebben az ágyban csípés. A kisebbik régebben aludt velem, az én ágyamban, akkor tele lett ő is csípéssel. Tulajdonképpen ekkor kezdtem gyanakodni. Hát eddig ennyi a történetem. Lenne azért egy kérdésem: csak és kizárólag ez a bogár hagy maga után fekete pöttyöket? Én már mindenhol ezeket látom de olyan miniket, szinte csak porszem nagyságúakat. Nagy baj szerintem, hogy míg Pesten már régebbi probléma, és ott vannak tapasztalt szakemberek, addig vidéken még szerintem nincsenek erre felkészülve. Félek, hogy ez miatt itt is el fog terjedni. Az én szakembereim fújtak tisztességgel, de keresni nem kerestek fészket, nyomot, nem tanácsolták, hogy váljak meg az ágytól.

Hát egyenlőre ennyi :( Nagyon el vagyok keseredve. :(

2801. moonlight13 (válaszként erre: 2799. - Évajuli)
2014. szept. 29. 21:49
Rakd nylon zacskóba pár hónapra, és kösd be spárgával jó erősen!
2800. poloskás46 (válaszként erre: 2799. - Évajuli)
2014. szept. 29. 15:48
:)))) Ezt még át kell gondolnom. :)))
2799. Évajuli
2014. szept. 29. 15:46
Node mi legyen a fénykép albumokkal, az is kimossuk? :-))))))))))))))))
2798. poloskás46 (válaszként erre: 2796. - Évajuli)
2014. szept. 29. 15:40
Kimostam ám a cipőket is! :)) Úgy tűnik, egyben maradtak. Aztán lehet, az első felvételnél elhagyom a talpukat. :)))
2797. poloskás46 (válaszként erre: 2796. - Évajuli)
2014. szept. 29. 15:36
Pont erre gondoltam én is. Ha nem ér semmit, akkor miért nem lehet megvenni? Az legyen az én bajom, hogy kidobom rá a pénzt. És azért is ellentmondásos, mert amúgy meg sok olyan rovarirtó szert is lehet venni szabad forgalomban, amiket zárt térben ne használj, tehát egyáltalán nem veszélytelen, és amikre a szakemberek mégis azt mondják, nem sokat érnek.
2796. Évajuli (válaszként erre: 2795. - Poloskás46)
2014. szept. 29. 14:54
Azt nem értem, hogy miért nem lehet kapni boltban, miért csak rovarírtók vehetik meg? Ők azt mondják, hogy nem ér semmit, nem mennek bele a dögök, azért én kíváncsi lennék rá. Mindenféle csapdát kapni, kivéve poloskához valót nem, mi leht az oka?
2795. poloskás46 (válaszként erre: 2792. - B5ae47b1e6)
2014. szept. 29. 14:37

A csapda nem csak azért kell, hogy megtudjam van-e. Mert mire észreveszi az ember, addigra már nyilvánvalóan van. Én örömmel veszem, ha a csapdába ragadt poloska nem szívja ki a véremet. Ráadásul az elcsípett példányokat szépen ki lehet nyiffantani, és akkor azok már biztos nem szaporodnak.

Egyébként pont kétséges esetekben, pl. most nálam, irtás után marha jó lenne, ha az esetleg életben maradtak besétálnának a csapdába, és nem kéne kivárni a csípéseket. Nem baj, ha nem érted. Nálad még biztos nem volt ilyen háziállat.

2794. Évajuli (válaszként erre: 2792. - B5ae47b1e6)
2014. szept. 29. 14:23
Nem öli meg, de elkapja és utána én megölhetem, legalább az a pár darab nem csipked, amelyik a csapdába sétál. Nem utolsó sorban ad egy kis megnyugtatást is a szétzilált idegzetünknek.
2793. feketepanna (válaszként erre: 2792. - B5ae47b1e6)
2014. szept. 29. 14:17
akkor neked nem kell használni:) nem megöli hanem elkapja őket.egyébként nem lehúzni kell az ötleteket, hanem akkor jobbakat mondani;) hajrá
2014. szept. 29. 14:09
Ezt a csapda örületet soha nem értettem,ha van akkor ugyis észre lehet venni,az ugyanis nem öli meg a rovart.
2791. poloskás46 (válaszként erre: 2790. - Feketepanna)
2014. szept. 29. 10:35
köszi, rá fogok keresni! :)
2790. feketepanna (válaszként erre: 2789. - Poloskás46)
2014. szept. 29. 10:34

bed bug trap, --->youtube, kismilló videót feldob, midnenk ugyanaz a lényege.

ami kell hozzá egyébként: élesztő, cukor, víz, 4db fél literes üveg, hintőpor, meg egy összetákolt kis doboz(én éthordót használok:D) , papírkéztörlő.Ennyi:)

2789. poloskás46 (válaszként erre: 2788. - Feketepanna)
2014. szept. 29. 10:29
Hol szereztetek be csapdát? Mert ezt én is nagyon szeretném bevetni. Néztem neten, de csak olyat találtam, amit csak szakembereknek adnak el. A csapdával nem hiszem, hogy kárt tudnék tenni a poloskákon kívül bárkiben, nem? Nem is értem, miért nem alkalmazzák szélesebb körben megelőzésre, illetve ha már kialakult a fertőzés. Egyszerűen el kell csalogatni az embertől a dögöt. Ez is egy jó módja a ritkításnak.
2014. szept. 29. 10:12

nekünk már 6. napja nincs csípés nálumnk, szóval úgy döntöttünk magunk próbáljuk elejét venni a dolgoknak vegyszer nélkül, ha esetleg még lenne nálunk.

a következőkkel szereltük fel magunkat:

1. benejlonoztuk az egész ágyat, a lábakat külön, így nem tudnak feljutni alul.(előtte persze legőzöltem az egészet)

2. a lábakhoz tettünk biostop egérragasztót körbe, ha esetleg úgy gondolná hogy mégis meg szeretne közelíteni minket.

3. 4db co2 csapdát csináltunk minden lábhoz külön egyet.

4. teafaolajos kenegetés minden este.

5. az egész szobát gőzöljük hetente 1szer minden részét.

Jelneleg most így nyomjuk, ha esetleg sikerrel járunk ezzel akkor közhírré teszem itt:)

2787. poloskás46 (válaszként erre: 2771. - Andibandi7)
2014. szept. 29. 08:00
Nem találtunk, de az irtó biztosra akart menni. Amúgy, "csak" egy hálóban találtunk. Azt mondta, ők lakást rendeznek, nem szobát. De én egyet értek vele. Inkább fújjon oda is, ahol semmi nyoma, minthogy valami kimaradjon.
2786. Évajuli (válaszként erre: 2782. - Moonlight13)
2014. szept. 29. 07:44
Igen, mi is valószínű ruhával vittük ki egyszer a fürdőszobába, mert a szennyestartón mászott 1 példány.
2785. szamócalekvár82 (válaszként erre: 2784. - Szamócalekvár82)
2014. szept. 28. 19:12
2. ponthoz: előtte lévő csípést pedig szintén délután a kanapén (este kihúzva ágynak használjuk), de cseppet sem mozdulatlanul fekve a vádlimon szereztem........szitu ugyan az, odakap megvakar, kicsit később 3 hatalmas, de tényleg nagy szabálytalan dudor. Gúvadt szemekkel meredtem, és egyszer csak egy szinte átlátszó, de a már kiszívott vértől pirosas polos csemete indult neki elhagyni a helyszínt. Nem élhette meg a felnőttkort....ő már valószínűleg nálunk kelhetett ki, de a még aznapi gőz/pr.t.ct kezelés adott a populációnak. Utána megint jó darabig semmi.
2014. szept. 28. 19:01

Ezt mondták nekünk is, és mindenhol ezt is olvastam.

Báár, tapasztaltam már 1-2 dolgot, ami elméletileg nem történhetett volna meg.

1: állítólag ruha alá nem megy. Ezt nálunk többször is megcáfolta, és nem is akár hogyan!

2: nappal, mozgó embert nem csípnek. A leges legutolsó alkalommal kora délután a kanapén ülve beszélgettünk a férjemmel, mikor szúrást éreztem a jobb vállamon, amivel a háttámlának dőltem. Ösztönösen odakaptam, kicsit megvakartam, de pár másodperc múlva jött a szokásos érzés. Ekkor már előjött a jellegzetes dudor is. Pontosan kettő.

Felpattantunk, és nem messze a tetthelytől masírozott a rohadék........nem élte túl. Ez volt az utolsó példány amivel találkoztunk. Viszonylag kicsi volt, szerintem nem teljesen kifejlett, tehát nem rakhatott még petéket. Ha mégis, akkor azok most pusztultak!:)

2783. andibandi7 (válaszként erre: 2781. - Évajuli)
2014. szept. 28. 16:22
A nedves és párás helyeket kifejezetten nem szeretik és nem is élnek meg ott.
2782. moonlight13 (válaszként erre: 2780. - Andibandi7)
2014. szept. 28. 11:31
Igazából nem jellemző, de ha a szobában van, akkor bárki átviheti akár a konyhába, akár a fürdőszobába a ruhájával. Azért szoktálk mindenhol megcsinálni.
2781. Évajuli (válaszként erre: 2780. - Andibandi7)
2014. szept. 28. 08:07
Első alkalommal nálunk is fújt a fürdőszobában és a konyhában is, szerintem azért, mert a szobákban nem talált fészket és tovább keresett.
2780. andibandi7 (válaszként erre: 2774. - Moonlight13)
2014. szept. 27. 23:16
Nálam nem fújtak a konyhában sem és a fürdőben sem.Lelkiismeretes volt a srác aki csinálta,itt valószínűleg nagy volt a fertőzöttség.
2779. szamócalekvár82 (válaszként erre: 2778. - Moonlight13)
2014. szept. 27. 21:54

Remélem sikerrel is járunk!:)

Tényleg mindent igyekszünk megtenni, mert 1: hosszútávon képtelenség így élni, 2: eladni sem tudjuk.

Ha nem képesek lakóközösségben emberek módjára viselkedni, betartani a ház szabályait (pár évente mindig kapunk egy elég terjedelmes leírást), akkor nincs mit tenni, menniük kell!

Az alkoholproblémákon kívül tudtommal két egészséges MUNKAKÉPES emberről van szó, akik nap mint nap henyélnek, jól érzik magukat, mi pedig helyettük is fizetünk (liftet, szemetest ők is gond nélkül használják....).

Pedig hányan vannak, akik megbecsülnék, feneküket a földhöz vernék örömükben, ha saját lakásuk lehetne.......ezek meg........egyáltalán nem tudom őket sajnálni ha utcára kerülnek! Ők sem sajnálnak, mikor miattuk kialvatlanul járunk dolgozni, majd hazafelé találkozom vele a bolt előtt kezében sörrel peckesen járkálva haverokkal kutyát sétáltatni. egyszerűen IRRITÁL!

Évekig tűrtük ezt az életmódot, de a polosokat már nem tudjuk tolerálni.

Ha normálisak lennének, és nem volna pénzük írtásra, esküszöm megszavaznám, hogy közösből menjen (már csak azért is, hogy ne terjedjen tovább), mint ahogyan a suliban az osztálypénzt egy kisfiúnak.

❮❮ ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook