Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok fórum

Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)

2014. szept. 1. 18:53
de félre érthető volt ez a flakonos csapda...szóval onnan szívószállal ment ki a CO2, bele egy öblös vázába, aminek az oldalára ragasztottunk nekik felmászós papírt és így beleeshettek volna az üvegvázába...de nem tették.
2620. f00f50e709 (válaszként erre: 2618. - Weila)
2014. szept. 1. 18:52
ha arra az oldalán csattosra gondolsz, azt felejtsd el, ugyanis nem zár tökéletesen. De vegyél egy darabot, töltsd tele vízzel, majd fordítsd meg: ha csöpög vagy szivárog, akkor nem jött be...
2619. 722ad169b3 (válaszként erre: 2618. - Weila)
2014. szept. 1. 18:49
Üdv, újra, bombáztalak ám párszor priviben is nyáron... :-)figyu nekem van Ikea Samla nevű átlátszós dobozom sok, az egyikben gyerekjátékok voltak és abban találtam meg anno egy példányt az első irtás után.tehét bemásznak, nem sok rés lehet, egy ici-picit tud mozogni a fedél a dobozon, de annyi pont elég lehetett nekik, lehet egy A/4-es lapot is át tudnék tolni rajta és ahol az átfér, ott ők is. Most azok a dobozok körbe vannak ragasztó szalagozva és úgy várják a szebb jövőt... :-)pedig fújattam is beléjük a többi fújásnál, de én akkor is lezártam inkább még. Anno mi is csináltunk CO2 csapdákat is, élesztős-1,5 literes ásványvizes flakonosat,amibe be tudtak volna mászni, de ki már nem, de a 3 közül egyik sem fogott semmit, pedig akkor még volt polos. :-)
2618. Weila
2014. szept. 1. 17:58

Lenne még egy kérdésem, hogy mia véleményetek azokról a nagyméretű, áttetsző, fedeles műanyag konténerekről, amiket az Ikeában, Jysk-ben, Aldiban lehet kapni? Vajon zár-e a fedelük légmentesen? Mert azoknak hatalmas előnye lenne, hogy egymásra pakolhatóak, így az egyik szoba nem annyira használt sakába felrakodhatnám őket akár a plafonig is úgy, hogy látnám, mi van bennük..... Mit gondoltok?

Van ugyan gardróbszobánk, de abban a mindennap használatos holmijaink vannak, annyira nem nagy, hogy más is elférjen benne, ezért vagyok gondban, meg azért is, mert a ygermekek igen élénkek és rakoncátlanok, félek, hogy kilyuggatják a zsákokat, tegnap pl úgy kellett leprancsolnom őket az egyik zsákhalomról, mert jó kis megmászható objektumnak vélték.... :D

2617. Weila
2014. szept. 1. 17:23
Majd' elfelejtettem a teafaolajat, látom más is használja, mi is bevetettük mielőtt elutaztunk, de önmagában nem tudott maximális védelmet biztosítani, a gyerekeket csípték nyakig teafaolajosan is, sajnos; viszont annyi haszna van azért, hogy kevesebb lett a csípés, gondolom csak a hardcore éhes és/vagy szapora dögök fanyalodhattak rá.... :D
2616. Weila
2014. szept. 1. 17:20

Átolvastam a fórumtermést, amióta nem voltam, jó sok hasznos minden van itt megint, ez a széndioxidos csapda példul nagyon tetszik, ha véletlen visszatérnének (de remélem ilyen nem lesz!) akkor biztosan barkácsoltatok a férjjel egy ilyet én is. :)

Sajnos nekem is tengersok könyvem van, mind zsákokban hever, teljesen használhatatlanok így, a fagyómba nem férnek be, erkélyünk sincs, csak az a kicsike francia, nagy bajban vagyok velük, gőzölni se merem őket, mert drága darabok javarészt, féltem őket.... inkább lemondok az olvasgatásukról (sajnos sok volt közülük az ágyunk környékén).... :(

2615. Weila
2014. szept. 1. 17:13

Köszönöm a drukkolást mindenkinek, meg a tippeket is, szóval akkor ne pakoljam át a zsákokat azt mondjátok?

Férjem szerint csinálhatnám úgy, hogy zsákotól tuszkolok be mindent a vákuumos tárolóba, és csak miután bezippeltem, és kiszivattyúznám a levegőt belőle, akkor lyukasszam ki középen, a szelepnél a zsákokat.... csak ezzel egy baj van, hogy a zsákok nem átlátszóak, és így ugyanúgy nem fogom látni, hogy miben mi van.... pfff, tanácstalan vagyok.

Minden szomszéddal beszéltem amúgy, a szélrózsa minden irányában, szerencsére nincsenek sokan. :)

Szóval akkor az ÁNTSZ csak akkor intézkedik, ha fertőzésveszély áll fenn? Na majd csak az ne legyen, hogy egyszer csak elkezdenek járványt is terjeszteni, mert az már rég nem igaz, hogy nem váltanak gazdatestet, ha kell! Hozzánk is a szomszédtól jött, ergo az ő vére után fanyalodott a kicsikéimére....

2614. Évajuli (válaszként erre: 2613. - Mancipanci)
2014. szept. 1. 16:05
Én mindenütt azt olvastam, hogy legalább 60 fokon kell mosni ahhoz, hogy elpusztuljanak, és még a 60 fokos vízben is kell nekik legalább negyed óra.
2613. Mancipanci (válaszként erre: 2608. - Weila)
2014. szept. 1. 15:09
Állítólag elég alacsony hőfokon mosni, jó ötlet a gőztisztító és a porszívó levegőját sem bírják.
2612. Mancipanci (válaszként erre: 2605. - Weila)
2014. szept. 1. 15:05

Az Ántsz valószínűleg nem fog tenni semmit, melynek oka:

"Ágyi poloska A rovar – laboratóriumi körülmények között (!) – számos fertőző betegség (pl. lépfene, visszatérő láz, kiütéses tífusz, sárgaláz, pestis, lepra stb.) terjesztésére, illetve különféle kórokozók (pl. staphylo- és streptococcus spp.) átvitelére képes. Járványügyi jelentősége biológiai tulajdonságai miatt, gyakorlati szempontból azért elhanyagolható, mivel az ágyi poloska gazdát nem cserél, a kényszerítő okoktól eltekintve nem vándorol, és vért csak

Epinfo 6

éhezéskor szív, tehát még a kórokozóval fertőzött rovar sem vehet részt a fertőző betegségek terjesztésében."

2611. Mancipanci (válaszként erre: 2604. - Weila)
2014. szept. 1. 15:02

Én drukkolok nektek nagyon!

Szerintem ennél már csak egy borzasztóbb dolog lehet az ember életében, a betörés, amikor szintén úgy forgatják fel az életed, hogy nem is tehetsz róla. Mindkettő esetében a biztonsági érzet sérül.

Lehet én azért megkérdezném az alattam és a fellettem lévő lakókat.

Az én tapasztalatom

hogy jól bírják táplálék nélkül, nekem 6 hónapot mondtak,

meg azt, hogy nagy hidegben megfagynak

és azt is, hogy ha nem találnak táplálékot ergo üres a lakás tovább állnak.

Egy emberhez kötödnek. Gyorsan szaporodnak, ezért ha nem jutnak egy helyen elég táplálékhoz mennek lejjebb a csövek, kapcsolók, szigetelések mentén. Ahova befér egy A/4 es papír ők is beférnek.

A gyerekek szért jó célpontok, mert vékony a bőrük, pont ezért nem szeretik állítólag a férfiakat sem, plusz még azért sem mert még szörösek is.

2610. Évajuli (válaszként erre: 2608. - Weila)
2014. szept. 1. 14:02
Szerintem ne bontsd ki, legalább még 4 hónapig legyenek bontatlanok, hogy biztosan elpusztuljanak, mert ha egy kiszalad, akkor kezdhetek előlről az egészet.
2609. Évajuli (válaszként erre: 2607. - Weila)
2014. szept. 1. 13:59

Kicsik tuti, hogy nem tudtak kifejlődni, hiszen azoknak folyamatos táplálék kell, a nagyok meg remélem kiszáradtak és éhenhaltak nálad. :-))

Azt még nem merem állítani, és elkiabálni sem szeretném, hogy használtak az írtások, az itt olvasottak alapján, de a második írtás óta (ma van a 31. nap) nem találkoztunk példányokkal és nem voltak csípések. A szomszéd nemrégiben írtatott másodszor, de szerintem ott kell majd 3., vagy 4. írtás is, mert 1 évig szaporította őket és szinte hemzsegtek a lakásában, még nappal is látta őket. Amíg nála nem pusztul ki mind, addig nem vagyok nyugodt.

2608. Weila
2014. szept. 1. 13:22

Volna egy kérdésem, ha már itt vagyunk: amikor hazaértünk, mellbevágott a rengeteg elfeledett zsák szerte a lakásban, ott állnak mindenfelé tömegével, és szétbontani még nem merném őket, kevés idő telt el ahhoz, és ezek javarészt olyan holmik, amik nem feltétlen bírják a magas hőfokon mosást se a szárítást (takarók, párnák, a gyerkőcök plüssdolgai, téli holmik: dzsekik, overálok, satöbbik, amik amúgy az ágyneműtartókban szokták a nyarat kibekkelni), arra gondoltam, hogy áttenném őket vákuumzsákokba, mert úgy el tudnám őket helyezni jól a lakásban, hogy ne legyenek útban, mert hetvenpár nm-en azért nincs túl sok felesleges helyünk a két gyerekkel... szerinted kibontogathatnám és átrakodhatnám őket? Nem kelnének életre attól a korábban esetlegesen belemászott, "hibernálódott" bogarak, vagy az oda lerakosgatott peték (ha vannak persze)?

Épp emiatt vettem egy csomó vákuumzsákot, csak most rájöttem, hogy félek a zsákokat megbontani... Vélemény? Mindenkitől szívesen venném. :)

2607. Weila (válaszként erre: 2606. - Évajuli)
2014. szept. 1. 13:13
Szia! :) Gondlod? Végigkérdezgettem a hétvégén a szomszédaimat, de senki nem tapasztalt bogárjelenlétet, azt mondják, pedig jóban vagyok velük, megmondanák, meg van amelyik nagyon hisztis, azonnal nyivákolna, rohanna a gondnokhoz, aki a házunkban lakik pont, panaszkodni, de a gondnok szerint se tűnt fel senkinél a bogár... És felétek mi a helyzet azóta, használtak az irtások?
2606. Évajuli (válaszként erre: 2604. - Weila)
2014. szept. 1. 08:04
Van. 2 hónap alatt annyira kiéheztek volna, hogy már első nap lakmároztak volna belőletek, talán kerestek új lakóhelyet a házban.
2605. Weila
2014. aug. 31. 23:06

Úr isten, most látom csak, mennyire megsokasodott a a új tagok száma itt a topikon, amióta nem voltam! Hát tényleg ennyire megnőtt a dögök jelenléte az országban? Ez felfoghatatlan.... Bárcsak tennének ellene valamit hatóságilag, persze ehhez az ÁNTSZ-hez kellene fordulnunk, lehetőleg minél többen, hogy egyáltalán tudjanak róla, hogy a probléma négyzetesen növekszik az idő előrehaladtával, szerintetek volna értelme legaláb írásban megkeresni őket?

W.

2604. Weila
2014. aug. 31. 22:55

Üdv a fedélzeten ismét Hölgyek, Urak, viszatértem én is a bázisra, és jelentem, mintha felszívódtak volna a hosszúra nyúlt nyaralásunk alatt a dögeink!

Felajánlottak a férjemnek egy svájci megbízást a nyárra, mi meg kapva kaptunk a lehetőségen, hogy családostul-mindenestül elkísérjük, mert már az őrület határára kerültünk a vérszívóink támadásától, hogy négy azaz NÉGY irtás után se akartak eltakarodni, hogy a két kiskorú gyerkőcömmel kibírhatatlanná vált már az állandó rettegésben való altatás, az állandóan visszatérő csípések miatt, és a méregmezőben való mindennapi életvitel, ami két eleven kiskölyök mellett maga a pokol. És hát az állandó idegi készültség, hogy nem tudod honnan, mikor támadnak, és hogy nem lehet sehová se vinni a kicsiket, és igazából az egész nyarunk rámenni látszott erre a pokolra.....

De így, hogy alkalom adódott a lelépésre, ki ne élt volna vele? Gondos csomagolás után (előzetes forrómosás, szárítózás, vasalás után minden vákuumzsákokba került, és úgy az átgőzölt bőröndökbe) odakint karikacsapásra megszűntek a csípés-gondjaink, és ugyan én is éreztem még egy darabig a fantomcsípéseket, meg a fantom-bogármászkálást magamon, kb. egy hét alatt, mire nagyjából megnyugodtam, ezek is megszűntek teljesen.

Őszintén szólva, a hazajöveteltől féltem csak nagyon, már napokkal az indulás előtt ráparáztam a dologra, de ma lesz a 4. éjszakánk itthon, és még nem volt csípés se a gyerekeken, akik elsődleges célpontjai voltak kezdettől fogva a dögöknek, se rajtunk, felnőtteken... Remélem, ez így is marad, jó lenne.

Persze nem merek előre inni a medve bőrére, de ha ez így marad tartósan, akkor talán kijelenthetem, hogy a négy vegyszeres irtás, meg a lakás lehetséges átjárási pontjainak kiszigetelése, és a két hónapi lezárás mintha beválni látszana ellenük. Könnyen lehet, hogy mégse élnek olyan sokáig tartós éhezés mellett, mert azt gondolom, hogy ha még élnének, három és fél nap alatt már megvadulva nekünk kellett volna esniük, szerintetek? Van erre sanszunk?

W.

2603. Katttty (válaszként erre: 2602. - Mancipanci)
2014. aug. 31. 22:20
Hú, hát ez tök jól hangzik... mármint, ha tényleg bevált :) én is sokszor vásárolok antikváriumban és oké, h a poloskamentesség érdekében hajlandó lennék várni fél évet, h elolvashassam, de azért sokkal jobb lenne, ha nem kéne :)
2602. Mancipanci (válaszként erre: 2600. - Katttty)
2014. aug. 31. 21:55
Én csak egy szemeteszsákot tettem rá, de nem lett semmi baja, mondjuk csak azokat a könyveket tettem be amik az ágyba kerültek, mert olvasás után ott maradtak. Ezt anno még az a vállakozó javasolta, aki az irtást végzte. Én elhittem nekik. Azóta, ha használt könyvet veszek azt is beteszem.
2601. moonlight13 (válaszként erre: 2595. - Mancipanci)
2014. aug. 31. 20:59
Nem áztak el a könyvek a fagyasztóban?
2600. Katttty (válaszként erre: 2595. - Mancipanci)
2014. aug. 31. 20:35
És nagyon becsomagoltad, vagy h csináltad, h ne ázzanak szét? :) Tuti, h 24 óra altt megpusztultak? :O
2599. andibandi7 (válaszként erre: 2598. - Rapperswil)
2014. aug. 31. 20:24
Így a legkönnyebb bevinni a lakásba!
2014. aug. 31. 19:50
Ismerős család szenvedett ezektől a kis dögöktől hosszú hónapokig, és azért eddig, mert a házilag irtás minden létező fajtáját kipróbálták. Végül szakember segítségét kérték - és végre megszabadultak a csípéstől, kiütéstől, az undorító, ágyban, szekrényben felbukkanó kis mocskoktól. Amire tippelnek: hirdetés útján vásárolt, jó állapotú fotelággyal hurcolták be az otthonukba az ágyi poloskát...
2597. moonlight13 (válaszként erre: 2594. - Katttty)
2014. aug. 31. 18:51

A könyveket szerintem ne rakd a fagyasztóba, mert akkor is elázik. Zsákold be, és ne bontsd ki pár hónapig.

A ruhákkal kapcsolatban szerintem jó az elgondolásod, hogy az új lakásban is átmosod, és utána pakolod csak ki, vasalás után.

2014. aug. 31. 18:51

Sziasztok,

lassan egy év telt el azóta, hogy hol hosszabb hol rövidebb idő elteleltével, de kénytelen vagyok együtt élni ezekkel az undorító élősködökkel.

Számomra úgy tűnik a probléma csak a vegyszer permetezése után és csak hatásának fennállása alatt szünetel. Maga az irtás és a vele járó procedúra is idegőrlő, nem beszélve az utána járó bizonytalanság érzetéről hogy ahogy megjelenik egy csípés rajtunk azt kutatom, hol bujkálnak a kis vér-szívók.

Panelben élek és tavaly év vége felé találkoztam először a problémával, amikor is saját költségen megrendeltem az irtást.

Később, de már idén, sajnos ismét ezzel az üggyel kapcsolatosan a korábban irtást végző vállalkozótól azt a tanácsot kaptam, hogy forduljak a közös képviselőhöz, mert a probléma nem nálam van és elsősorban a probléma okát (gócot) kell megszüntetni.

A képviselet el is járt ez ügyben, elvégeztette az irtást, első alkalommal ott ahol a probléma fennállt, azaz nálam és náluk, majd 2. alkalommal viszont az egész soron elvégeztette, ott is ahol állítólag nem volt, de a Tulajdonos engedte, mint egy megelőző kezelést.

Az ágyi poloska viszont ismételten jelen van az életünkben, annak ellenére, hogy heti rendszerességgel fordítom fel és takarítom ki aprólékosan a hálószobát teljes egészében. Minden este lefekvés előtt végigpásztázom a hálószobát, időnként egy- egy példányt sikerül is elkapnom, majd "megkönnyebbülten" térek nyugóvóra és reggelre újabb csípész díszeleg a kislányom testrészén. Borzalmas!

Sajnos a felettem élők se nem tiszták se nem körültekintőek, hiszen mindent hazavisznek amit az utcán találnak, így maga az irtás is hiábavaló.

Szívem szerint azonnal mindent itt hagyva költöznék, de ez sem ilyen egyszerű és arra sincs garancia hogy máshol ne lenne ilyen jellegű probléma, pláne, hogy az irtást végző vállakozó is azt mondja, hogy a közintézmények is egyre többet költenek az ilyen jellegű probléma kezelésére, miközben a felvilágostás meg nulla.

Állítólag a jegyzőhöz lehet fordulni ilyen esetben és ő kényszertakarítást rendel el.

Valaki probált már a jegyzőnél eljárni ilyen ügyben?

A válszokat előre is köszönöm!

Szép estét!

2595. Mancipanci (válaszként erre: 2594. - Katttty)
2014. aug. 31. 18:34
Szia, fagyasztó 24 óra, saját tapasztalat.
2594. Katttty (válaszként erre: 2586. - Moonlight13)
2014. aug. 31. 12:18
Holnap jönnek írtani és kb. 2 hónap múlva költözöm. Úgy döntöttem, h nem viszem az ágyat, nem éri meg a kockázatot. Kimosok mindent, amit lehet és azt tervezem, h az új lakásban is azzal kezdem, h a zsákból azonnal a mosógépbe és csak utána pakolok ki bmit is... Arra is gondoltam, h a könyveket jól bezacskózva berakom a fagyasztóba, úgy azért gondolom hamarabb megpusztulnak, nem?
2593. Évajuli
2014. aug. 31. 09:07
Pollent.
2592. Emszi24
2014. aug. 30. 19:47
Szerintetek milyen hálót szereltessek az ablakokra? Rovarhálót, vagy pollenhálót, hogy még a legkissebb dög se tudjon bejönni?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook